yapıyor ama çok da fazla değil.
yapıyor ama çok da fazla değil.
bende mercimek çorbasının çok gaz yaptıgını duymuştum onun için şimdilik vermiyorum biraz daha büyüsünler bakalım haylazlarım.. ben her gün yıkıyorum hatta 2 ye bile çıkardığım oluyor gün içerisinde...
kızlar birşey sormak istiyorum?yardımcı olursanız sevinirim.
benim bebeklerim yüksek ve ani seste korkudan ikisi de irkiniyorlar.ben bebeklere seslendiğimde irkiliyorlar.sizlerinde öyle mi?
bu arada bu minik popoların sahipleri benim bebeklerim :):)
bi ara bize yaptığımda tattırayım.eğer beğenirlerse ve sorun olmazsa özellikle yapabilirim.birde yoğurt çorbası düşünüyorum.içinde pirinçte var ya belki yerler.
bugün tekrar denedim patates havuç pirinç çorbasını birde tarhana yaptım.içine de az zeytinyağı koydum.böğüre böğüre yediler ama kustular.
sonra bi arkadaşım bir ay önce damağına peynir yapıştır çiğneme refleksleri olsun demişti.aklıma o gelince denedim bi güzel çiğnemeye çalıştılar.sonra içimden yemek mi seçiyorlar acaba dedim ?
tatsız tuzsuz olması gerektiğini biliyorum fakat internette araştırayım dedim.bi yerde ççooook az tuz katılabilir demiş.bende çorbaya çok az kattım walla yediler.
benim bebekler yemek seçecek gibi duruyorlar sanki. :):):) daha çok çeşit denemeliyim.
benim annemde bebekken bizleri yıkarmış günde iki kere.hatırlıyorum rahmetlik babamda yıkardı bizi birde denize götürürdü hep.
bizde hep suyu çok severdik hala da öyle.annem bana " emin ol bebekler yıkandıkça gelişip büyüyorlar " demişti.
kızım ağlardı yıkandığı zaman oğlum ağlamazdı.şimdi kızım ağlamıyor ikisi de yıkandığı zaman su da oynuyorlar.
kızlar birşey sormak istiyorum?yardımcı olursanız sevinirim.
benim bebeklerim yüksek ve ani seste korkudan ikisi de irkiniyorlar.ben bebeklere seslendiğimde irkiliyorlar.sizlerinde öyle mi?
Daha doğum yapmadım ama en çok kafama takılan şeyi sormanın tam zamanı galiba:) Anne sütü kızlarıma yetmeyecek elbette, cahillik etmek istemiyorum ama mama vermek hiç içime sinmiyor hatta abartıp "mama yiyeceklerine aç kalsınlar" bile diyorum ama onların açlıktan ağlamalarına dayanamam tabiki. Hiçbir doktorun alternatif birşey söylediğini duymadım ama eskiler napıyolardı o zaman süt yetmeyince mama mı vardı yani. Yokmu bunun başka yolu(
bizim kızlara da ben peyniri çok zor yediriyorum. ne zaman versem kusuyorlar. bizimkiler doğduklarından itibaren banyoyu çok seviyorlar.
ya melitta çok tatlı çıkmış burada bebişlerin. allah nazardan korusun inşallah...
bebişlerin sese pek alışkın değiller demekki canım .bizde çok nadir oluyor.tam uykuya dalmak üzereyken bir ses yaparsan sıçrıyorlar onun dışında pek sıçramıyorlar.
bebeklerin çok şirin gözüküyor canım.yalnız sadece popo olmaz yüzlerini de göster bir ara.benim avatarımdaki de benim pamuk oğluşlarımbu arada diğer ikiz annelerinden de bekliyorum fotoğraf.
olur mu öyle şey niyannn.anne sütü yetmediğinde elbette mama takviyesi yapıcaksın.
eskiden mama yoktu ama eskiler pirinçi döver ondan mama yaparmış yada un dan mama yaparlarmış.benim bi arkadaşım mama ile büyümüş 35 yaşında.o mama hala var heryerde.
ayrıca unlu şeylerle beslemek ki eskiden kilo alsınlr diye çok verirlermiş çölyak hastalığına yol açabiliyormuş.
anne sütüne en yakın mamalar canım sakın kalbini kötü şeylerle bozma.keşke sütümüz yetse de bebeklerimizi sütümüzle beslesek ama olmayınca olmuyor malesef
banyo bebeklerin gelişimi açısındada çok iyi benim bebeklerimde çok seviyolarsuyu hiç ağlamadılar çok şükür hoşlarına gidiyor banyo sefasıbi ara bize yaptığımda tattırayım.eğer beğenirlerse ve sorun olmazsa özellikle yapabilirim.birde yoğurt çorbası düşünüyorum.içinde pirinçte var ya belki yerler.
bugün tekrar denedim patates havuç pirinç çorbasını birde tarhana yaptım.içine de az zeytinyağı koydum.böğüre böğüre yediler ama kustular.
sonra bi arkadaşım bir ay önce damağına peynir yapıştır çiğneme refleksleri olsun demişti.aklıma o gelince denedim bi güzel çiğnemeye çalıştılar.sonra içimden yemek mi seçiyorlar acaba dedim ?
tatsız tuzsuz olması gerektiğini biliyorum fakat internette araştırayım dedim.bi yerde ççooook az tuz katılabilir demiş.bende çorbaya çok az kattım walla yediler.
benim bebekler yemek seçecek gibi duruyorlar sanki. :):):) daha çok çeşit denemeliyim.
benim annemde bebekken bizleri yıkarmış günde iki kere.hatırlıyorum rahmetlik babamda yıkardı bizi birde denize götürürdü hep.
bizde hep suyu çok severdik hala da öyle.annem bana " emin ol bebekler yıkandıkça gelişip büyüyorlar " demişti.
kızım ağlardı yıkandığı zaman oğlum ağlamazdı.şimdi kızım ağlamıyor ikisi de yıkandığı zaman su da oynuyorlar.
sanırım yüksek sese alışık değiller canım benimkilerde sessiz yerde uyuduklarında ani bir ses olduğu zaman sıçrıyolar uyanıyorlar bende evde yanlız oldugumdan onlar uyuyunca ses çıkarmıyorum benimkilerde çok sese alışık değiller...kızlar birşey sormak istiyorum?yardımcı olursanız sevinirim.
bebişlerin sese pek alışkın değiller demekki canım .bizde çok nadir oluyor.tam uykuya dalmak üzereyken bir ses yaparsan sıçrıyorlar onun dışında pek sıçramıyorlar.
bebeklerin çok şirin gözüküyor canım.yalnız sadece popo olmaz yüzlerini de göster bir ara.benim avatarımdaki de benim pamuk oğluşlarımbu arada diğer ikiz annelerinden de bekliyorum fotoğraf.
annem varken alışkınlardı yüksek sese herkeste alıştırın demişti.alıştırdık ama annem gittikten sonra biz karı-koca sessizliği seviyoruz :) bebeklerde bize benzedi yüksek sese tahammül edemicekler sanırım hemen irkiniyorlar korkuyorlar ama kalabalıkta tv sesinde bişey yapmıyorlar.
her sese karşı bağışıklık kazandırmam gerekicek :)
teşekkür ederim maşallah senin bebeklerinde çok tatlılar.rabbim nazarlardan korusun.nazar değer diye korkuyorum yoksa o kadar şirin halleri var ki
bende 31 yaşındayım annemin bana da sütü yetmemiş mama vermiş ama hiçbirşey eskisi gibi değil şu anda dünyadaki en önemli besin sağlığı kurumu FDA kim daha çok para verirse onun ürününü onaylayan bir kurum haline dönüşmüş durumda, düşününki Türkiyedeki aynı işi yapan kurum/lar ne durumdadır. Benim hiç bir kuruma hiçbir denetleme merciine güvenim yok malesef. Anne sütüne en yakın dedikleri mamalar yüzünden kızlarım 8-9 yaşında adet görsün istemiyorum. Ama şansım yok sanırım "pirinci dövüp unundan mama yapacağım" dediğimde annem de dahil herkes "saçmalama cahilmisin sen?" diyorlar. Oh be içimi döktüm o kadar doluyum ki bu konuda :) Yapacak birşey yok o mamalar verilecek mecburen
kızlar birşey sormak istiyorum, benim oğlum son zamanlarda uyumamak için kendini yırtarcasına ağlıyor gözlerini kapamak istemiyor ne yapacagımı şaşırdım gece desen zaten sürekli uyanıyor.. gündüz uyudu diyelim yarım saat uyuyor günün uzunluğuna 2 sefer yatıyor ondada feryat figan, önceden yoktu böyle birşey yaklaşık 1 haftadır falan böyle ne yapmam gerekiyor, neden olmuş olabilir akıl verin kızlarrr........
maşallahhh bebişler çok tatlılar Allahım nazarlardan esirgesin canımmm.......
uhde bir ay önce benim iki oğlumda öyleydi.kucağa alıyordum uyutmaya ağzına emziği veriyordum böyle bir bağrış olamaz o kadar ağlıyorlardı komşular kapıya geliyordu.bu çocuklara ne oldu diye.son iki haftadır geçti Allaha şükür geçici bişey oluyor genelde inşallah seninkide geçer bir iki haftaya.ama insanın sinirlerini harap ediyor gerçekten.internetten araştırdım o aralar yatağına bırakıp kendi kendine uyutma yöntemi varmış ağlaya ağlaya kendi uyumaya başlıyor bebek..bikaç kere denedim beşiklerine bıraktım o kadar ağladılarki. dayanamadım bıraktım.5 gün sonunda bebek kendi başına uyuyormuş ama o bebeği o kadar ağlatmaya insanın vicdanı elvermiyor.biraz sabırlı ol inşallah en yakın zamanda düzelir merak etme.bebekler arada böyle şeyler yapıyorlar.Allah yardımcın olsun başıma geldiği için seni çok iyi anlıyorum zorgerçekten.ama şükürki biri yapıyormuş sadece ya ikiside yapsaydı.
sağol canım senin bebişleride görmek isteriz.
canım hafta sonu dr. aldım soluğu rutin kont. yaptırdım epeydir gitmiyoduk çok şükür problem çıkmadı, oğlumun durumunu sordum sıcaktandır dedi dr. yattığı yer bana göre serin dedim ona göre değil dedi adam klimalı odada derecesini düşürüp yatırın dedi eve geldik dediği gibi yaptım çok şükür uyudu maşallahh birkaç saat hemde, ağlaması ise uyku saatini 5 dk bile geçse naraları basıyormuş ben müneccimim yaa oyun oynarken beyefendi ben çözmeliyim, onuda denemiştim halbuki uyumayacagım diye ağlamıştı, neyseki sorun bulundu çözümü kolay olur artıkk.. çok zorr bu bebeklerle uğraşmak hele benimkiler gibi sinirli inatcı iselerr
ilk fırsatta ekleyecegim resimlerini ama kısmet olmadı işte..
vallahi doğru sıcagı hiç sevmiyor normalde odalarıda o kadar sıcak değil halbuki ama o bile sıcak gelmiş paşama, ne yemek yedi ne uyudu nede ağlaması kesilmemişti çok şükür şimdi normale dönüyoruz Allahın izniyle inanki zayıfladı 1 hafta içinde neyse sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil o kadar..iyi günlerde kullanın canım örümceği alıp almamakta kararsızım dediğin gibi erkek çocukları bindirmeyin diyolar araştırdım nette dr. yürütecin bebeği hemen yürütmeyecegini aksine yürümeyi geciktireceginden bahsetmiş yürüteçte kalça kaslarını iyi kullanamıyomuş bebekler bir yere tutunup yürümeleri onlar açısından daha iyiymiş ne kadar doğru bilmiyorum öyle yazmışlar, örümcek yerine bende oturmaları için bebek koltugu aldım, dün geldi henüz geldiği an oturtdum ina çok rahat ettim ellerinede verdim oyuncaklarını bir süre rahat ettim...çok şükür çabuk atlatmıssın canım.erkek çocuk sıcağı pek sevmez derler ya doğruymuş demekki.evet aynen bizimkilerde beş dakika bir geçir uyku saatini Allahım nasıl ağlıyorlar.mamayı bile yemiyorlar.saatlerini geçirmeceksin yoksa kök söktürüyolar valla.bugün ikisi aynı anda ağlamaya başladı elim ayağım birbirine girdi.bir yandan sütü içirmeye çalışıyorum bir yandan diğerine emzik veriyorum almıyo tabi.ikiside içmeden uyudular anne sütü boşa gitti.o kadar ağlamaya en fazla 20 dakika uyudular deli olmamak elde değil.dediğin gibi inanılmaz zor ya bebeklerle uğraşmak dilinden anlamıyosun bazı zamanlar.ne yapsan hoşnut olmuyolar.benimde afacanımın teki çok yaramaz ya.sürekli kucak istiyor napıcam bilmiyorum.örümcek zararlı diye almayacaktım ama mecbur aldım bir tane deneme amaçlı.10 dakika rahat ediyorum.yoksa akşama kadar kucakta gezecem diyo ya offff.10 dakidan fazla bindirmiyorum.hayırlısıyla bir laftan anlayacak yaşa gelselerdi.onlar büyüyene kadar bende heralde 60 yaşında falan gibi görünecem çok yıpratıyorlar.
merhaba kızlar bana da komşular verdi örümcek ama erkek çocuğuna zararlı dediler vazgeçtim bindirmeye daha denemedik ikisine de.
merhaba kızlar bana da komşular verdi örümcek ama erkek çocuğuna zararlı dediler vazgeçtim bindirmeye daha denemedik ikisine de.
vallahi doğru sıcagı hiç sevmiyor normalde odalarıda o kadar sıcak değil halbuki ama o bile sıcak gelmiş paşama, ne yemek yedi ne uyudu nede ağlaması kesilmemişti çok şükür şimdi normale dönüyoruz Allahın izniyle inanki zayıfladı 1 hafta içinde neyse sağlıklı olsunlarda kilo önemli değil o kadar..iyi günlerde kullanın canım örümceği alıp almamakta kararsızım dediğin gibi erkek çocukları bindirmeyin diyolar araştırdım nette dr. yürütecin bebeği hemen yürütmeyecegini aksine yürümeyi geciktireceginden bahsetmiş yürüteçte kalça kaslarını iyi kullanamıyomuş bebekler bir yere tutunup yürümeleri onlar açısından daha iyiymiş ne kadar doğru bilmiyorum öyle yazmışlar, örümcek yerine bende oturmaları için bebek koltugu aldım, dün geldi henüz geldiği an oturtdum ina çok rahat ettim ellerinede verdim oyuncaklarını bir süre rahat ettim...
Bumbo Bebek Oturağı
ilgilenirsen burdan bakabilirsin canım. ne kendime zaman ayırabiliyorum nede evime herşeyi boşvermiş durumdayım biraz daha büyüselerdi rahat ederdik (temennim o yönde :)) ) Allah hepimizin yardımcısı olsunnnnn
iyi günlerde kullanın canım ...bende alıp almamakta kararsızım biraz daha büyüsünler bakalım ne kadar ihtiyaç duyacagım ona göre karar veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?