2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

maşallahhh canım bebişlerinee bıcı bıcı yaptır bakalımmm rahatlasınlar birazcıkkk ..
inan çok zor karar verip sonrasında böyle bir durumla karşılaşmak allak bullak oldum hakkımda hayırlısı ne ise o olsun öyle diyorum artık. öncesinde çocuklarlada ilgilenmiyodu ama şimdi bir ilgi bir alaka güvenmiyorum ya artık bana numara yapıyor gibi geliyor Allahım düze çıkarsın beni doğru kararlar alayım ne ben nede bebeklerim sonrasında üzülmesin istiyorum herşeyin hayırlısı olsunnn bizler için...

çok haklısın göze girmek için yapıyormuş gibi geliyordur inşallah ta öyle değildir.çünkü sen çok güçlüsün ve haklısın kendinden çok çocuklarını düşünür anneler seninde önceliğin bebekler.yine tekerrür ederse korkusu insanı kararsız bırakıyor.

bu arada bıcı bıcı yaptılar mamalarını yediler mışıl mışıl uyuyorlar :)

Son düzenleme:

maşallaahhh uyusunda büyüsünlerr bıcırıklarrr :))
öğlen eve gittim oğlum beni sen uyut diye ağlıyor aldım ayağıma uyuttum sonra koştur koştur işe ymek bile yiyemiyorum inan ki kızım yeni uyanmış uykudan mühür gözlüm benim mahmur mahmur bakıyodu kıyamam onlara bennn ...
yeniden birleşme gibi bir durum olursa bile ben inanmadan ona güvenmeden asla birleşemeyiz oda uzun yıllar demek benden artık ona fayda yok oda farkında işden çıktı onca borç nasıl altından kalkacak ailesiyle birlikte ne yapacaklar kendileri düşünecekler ben sadece bebeklerime odaklanmış durumdayım eşimin durumu hiç umrumda değil inanki... ikinci bir evliliği asla düşünmüyorum bebeklerimin babasıda düzelirse bende inanırsam bebeklerim için belki bir şans verebilirim ama şimdi değil dediğim gibi yıllar sonra oda ben inanıp güvenirsem ancak olur yoksa imkansız birşey bu güvensizlikle onunla aynı çatı altında kalamam ben çocuklarımıda onun oyuncagı yapmam.. hiç kimse boşanmak için evlenmez kimse yuvası dagılsın çocukları tek büyütsün istemez inş. düzelir inş. herşeyi kafasında bitirir tamamen değişmiş bir şekilde çıkar karşımıza bende ayrılmaktan vazgeçerim herşey onun elinde aslında hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inş..

Bakanlıktan demir damlası açıklaması
23 Ağustos 2012Sağlık Bakanlığı demir damlaları ile ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaparak, damlalarda sorun olmadığını demir desteğine devam edilebileceğini belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

Son günlerde medyada “Sağlık Bakanlığı'nın bebeklere ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlasının geri çekildiği” yönünde haberler yer almıştır. Bu konu ile birlikte yıllardır başarıyla uygulanan ve toplum sağlığının gelişmesine büyük katkı sağlayan “Demir Gibi Türkiye” kampanyası hakkında kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Beslenme sorunları içerisinde demir eksikliği ve buna bağlı kansızlık oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan farklı çalışmalar özellikle emziren anneler ve çocuklarda %50’lere varan oranlarda demir eksikliğine bağlı kansızlık olduğunu ortaya koymuştur. Bu önemli halk sağlığı sorununun çözümü için Bakanlığımız her bebeğe ücretsiz demir desteği sağlanması amacıyla “Demir Gibi Türkiye” programını başlatmıştır ve 2004 yılından bu yana sürdürmektedir. Bugüne dek program kapsamında 8.5 milyonun üzerinde bebeğe ücretsiz destek sağlanmıştır. Bu sayede %50 olan demir eksikliğine bağlı kansızlık oranı %6.3’e inmiştir.

Demir desteğini sağlayabilmek için Bakanlığımız her yıl 2 milyon kutu demir preparatının alımını gerçekleştirmekte ve sahaya dağıtmaktadır. Sahaya gönderilen demir damlalarının bir kısmının dağıtımı teknik nedenlerle durdurulmuştur ve konuyla ilgili çalışmamız sürmektedir.

Bununla birlikte programın sürmesini engelleyecek ya da halkımızı endişelendirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımız aile hekimlerine başvurarak bebeklerini demir eksikliğinden korumak için ücretsiz demir desteğinden faydalanabilirler.

bugün yayınlanan gazetede yazıyodu bilginize kızlarrrr..........

merhaba kızlar bu gün şeker yüklemem vardı sonuçları az önce öğrendim şekerim normal buna çok sevindim bu arada kilo olayımı da az buz bilirsiniz onuda normale döndürdüm sayılır ama bu kez karşıma tansiyon sorunu çıktı doktorum 14 e 9 olan tansiyonumun yüksek olduğunu ve bebeklerim için tehlikeli olduğunu söyledi bu arada 25 haftamdayım endişeliyim bu gün iki kez daha ölçtüm doktorun dışında yine 14 e 9 çıktı şeker yüklemesinin sonucunu öğrenmek için doktorumu aradığımda tansiyonumu da söyledim o da iki saatte bir ölçmeye devam et böyle giderse ilaca başlamak zorunda kalacağız dedi...
çok endişeliyim şimdiye kadar tansiyon sorunum yoktu kızlar sizin tansiyon sorununuz var mı nolucak şimdi...

canlarım ya benim bebeklerde öyle kızım da öyle kafayı kaldırıyor birde uykuyla mücadele ediyor bi babasına bakıyor bi bana gülüyor gamzeli gamzeli kafa düşüyor yine kaldırıyor kafayı yine bakıyor.oğlum gözler yarım açık bakar etrafa falan.herhalleri ayrı güzel.annelik çok güzel bir duygu.bu üç gündür de oğlumda sinir başlamış teyzesi inanamazsın hımmmmm yapıp ellerini yumruk yapıyor kardeşinin ağzından emzik alıyor ben elinden alınca da kızıyor ellerini vurur gibi yapıyor :):) dün akşam babasına denk geldi öyle bir anı bende bak babası görüyo musun oğlunu dedim.eşim güldü oğlum diye kucağına aldı babasına bakıp hmm hmmmm yapıp ellerini yumruk yapıyor. klavyelere dokunuyor vuruyor.aaayyyy o kadar çok güzel halleri var ki.
biz doyamicaz sanırım kuzucuklarımıza uhde.okula başladığını günleri de konuşur muyuz acaba burda ? :):)

çok güzel yapmışsın aslında uhde çok doğru söylüyorsun sen yeterince sabrettin bu raddeye gelmeseydi yine düşünmezdin.o aslında senin mükemmel bir eş olduğunun farkında kendini inşallah toparlar.çok güzel mutlu bir aileyi kaybetti birtek seni değil.9 yıl dile kolay.ailesiyle ödesinler senin artık yorulduğunu farkına varmıştır.aklını başına toplamıştır.inşallah ileride o borç bitmiş ve seni hak edicek bir eş olarak sana gelir.

demek ki kullanılabilir.

enigma erken doğuma bile sebebiyet verebilir.tansiyonu nu iki saatte takip et en ufak değişiklikte doktoruna bildir.normal bu haftalardan sonra.dinlen ayaklarını havaya dik.

tansiyon sorunu olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

merhaba berna evet seni hatırlıyorum.ama senin dubaide uturduğunu bilimiyordum.bebişlerin iyidir inşallah...bende tek bakıyorum canım çok zor ama bir şekilde bakılıyor sürekli birini bulamam buna alışmak zorunda kalıyosun..karışanın olmuyor işte kendi istediğin gibi bakıyorsun bebişlerine.akşam 5te eşim geliyor o alıyor biraz.zaten bizim bebişler 6.30da da akşam uykusuna geçiyor.sabah 4 de kadar uykudalar.bende veriyorum o ilacı ilk defa duydum ya inşallah bir sorun çıkmaz bi araştırıyım bakalım.

şuan için koltuktan memnunum canım.güzel oturdu bakalım özellikle yaramaz oğlum daha iyi oturuyor.diğer oğlum pek sevmedi.mutfakta çok işime yaradı makineyi boşaltırken falan.diğerini de örümceğe koydum.ileride alışır belki.bebeklerin için çok sevindim canım.onlar için bence bir şans verebilirsin.ama inşallah seni üzecek şeyler yapmaz yine.gerçekten zor bir karar şuan herşeyi bir rayına oturtmussun bununda bozulmasını istemiyosun.yine hatalar yaparda giderse yine bir düzen oturtmak senin için zor olur.ama herşeye rağmen bence o bebişler için eşine bir şans ver derim.yani ben olsam öyle yapardım.belki bundan sonra çok mutlu olacaksınız.yani inşallah.eğer kabul etmesende bebeklerin ileride sana bişey diyeceklerini sanmıyorum güzel bir şekilde anlatırsan sorun olmaz.bu arada bebeğinin önmli bişeyi yoktur inşallah..

benim bebişlerin o işi biraz karışık canım ya.ben hamileyken hep çift yumurta dediler.tam doğuma ankaraya gittim ulrasonda bakarken doktor dediki tekde olabilir tabi şok geçirdim.hiçde inanmadım açıkcası.sonra doğum yaptım bebeğimin teki hemen küveze girdi diğeri yanıma geldi.ve aralarındaki benzerliği farkedemedik.hiçde aklıma gelmedi tekmi çifmi diye sormak.sonra yanımdakide küveze gitti şekeri düşünce sonra.bebekleri görmeye gittiğimde çok benzediklerini farkettim.oradakilere sorum tekmi çifmi diye bebeklerin dosyada yazmadığını söylediler benim dosyada yazarmış bende hastaneden çıktığım için dosya arşive gitmiş hiç öğrenedim.ama artık kesin tek yumurta diyorum çünkü çok benziyorlar.ayrı keselerde ama tek plesanta varmış sanırım ve çoğunluklada anne karnındayken anlaşılmazmış bu durum.doğum sırasında anlaşılırmış.bende doğumda sormadım aklıma gelmedi açıkcası.ama tek yumurta artık kesin diyorum.

evet bende birbirine benzettim tek yumurta ikizi gibiler .

bende hep merak etmişimdir benim bebekler aynı tabatan mı yemek yiyorlardı yok bi tabaktan mı ?
hep sormayı unuttum gebe iken bir mi diye ama hiç aklıma gelmedi.

arkadaşlar gülizelif , buğlem80 ilaybrs ve diğer arkadaşlardan haber var mı ?

bu arada ben krizantem olmuşum

Son düzenleme:
Sağol zeynepp bebisler iyi cok şükür.turkiyedeydim o zamanlar . 2 ay oldu tasinali Dubai'ye.
Ek gıda tariflerinizi paylaşırsanız sevinirim Dubai'de turk arkadas yok henüz malesef..sizi takip ediyorum :)

evet bende birbirine benzettim tek yumurta ikizi gibiler .

bende hep merak etmişimdir benim bebekler aynı tabatan mı yemek yiyorlardı yok bi tabaktan mı ?
hep sormayı unuttum gebe iken bir mi diye ama hiç aklıma gelmedi.

evet çok benziyorlar. ben çok net ayırt ediyorum ama tabi gören birçok insan hala karıştırıyor komşular mesela.hala her geldiklerinde hangisi emir hangisi enes soruyolar.

arkadaşlar gülizelif , buğlem80 ilaybrs ve diğer arkadaşlardan haber var mı ?

bu arada ben krizantem olmuşum

canım facebookta gülizelif yeni arkadaş oldum daha görüşmedim çok şirin ve çok süslü kızları var. resimlerini gördüm kızlarıyla uğraşıyor sanırım.
aynı şekilde buğlem80 de arkadaşım facebookta.onunla mesajlaşıyoruz.en son evde internetin gittiğini yazmıştı.bebekleriyle uğraşıyormuş iyice yaramaz olmuşlar.onun dışında 3 çocuğu daha var işi hiç bitmiyordur tabi.Allah yardımcısı olsun.bebişlerini de sünnet ettirdi darısı bizim başımıza.

Sağol zeynepp bebisler iyi cok şükür.turkiyedeydim o zamanlar . 2 ay oldu tasinali Dubai'ye.
Ek gıda tariflerinizi paylaşırsanız sevinirim Dubai'de turk arkadas yok henüz malesef..sizi takip ediyorum :)

anladım canım dubai güzel bir yer sanırım görmek isterdim oraları.

ben sabah 11 gibi günübirlik beyaz peynir ve yumurta sarısı veriyorum.birgün peynir birgün yumurta şeklinde.yanında şeftali püresi rendeliyorum yada elma püresi.öğleden sonra marketten aldığım günlük sütle yoğurt yapıyorum onu veriyorum.akşama doğru ya tarana ya yoğurt çorbası nanesiz tussuz yada sebze çorbası yapıyorum.patates havuç ve pirinçle ileride eklemeler yapıcam tabi..muhallebi yapıyorum arada.bu şekilde gidiyoruz şimdilik.aralarda da mama veriyorum tabi aptamil 2 ye geçtik...artık dört beş saate veriyorum mamayı 150 cc.mamayı azalttım yoksa ek besinleri hiç almıyorlar.sen dubaide hangi mamayı kullanıyorsun aptamil falan varmı.

Son düzenleme:
Bana ispartadaki dr kahvaltı tarifi verdi, cicibebe,pekmez,yumurta sarısı,beyaz peynir ve mamadan olusan bulamac gibi bisey ama ikisi de beğenmedi,2-3 günde 1 ,zorla 5-6 kasık verebiliyorum. Bizim mama ağırlıklı beslenme henüz.
Dubai'de cocukların hayatı hiç değişmedi, aptamil ve prima var.olan bana oldu , ne peynirin ne zeytinin ne etin yağın , sebzenin tAdi yok ..mecburen yiyoruz :)
Facebook ismim Berna Bektaş eklemek istersen.

kaç aylıkken sünnet ettirdi ? yeni mi ettirdi ? bende eylülde sünnet ettireceğim.iyi olmalarına sevindim.hiç buralara uğramıyorlar.başlık bize kaldı :)

berna sen nasılsın?bebekler nasıl ?

biraz mamayı azaltırsan daha iyi yerler.ek gıdayı yemeleri için biraz aç olmaları gerekiyor yoksa yemiyorlar.zaten mama ağırlıklı beslemek gerekiyor 8 9 aya kadar.şimdi sadece tatlara alışsınlar diye veriyoruz yoksa doymaları için değil.pekmez hiç vermedim iyi olurmuki acaba. ben açıkcası öyle pek karıştırmıyorum yiyecekleri başta ben tiksinirim. yumurta sarını peyniri direk ağzına veriyorum yiyolar.arada yutamayınca su veriyorum yutuyor.
senin için zor oluyordur tabi yemek en büyük sorun yurt dışında.bu konuda ülkemiz gibisi yok açıkcası.
tabi eklerim seni facebookta sende kabul edersin beni.

kaç aylıkken sünnet ettirdi ? yeni mi ettirdi ? bende eylülde sünnet ettireceğim.iyi olmalarına sevindim.hiç buralara uğramıyorlar.başlık bize kaldı :)

zannedersem 3 aylık falandı.şimdi 7 ayı geçtiler.bende aynen eylülde düşünüyorum.kpss sınavından bikaç gün önce yaptırmak istiyorum eğer vazgeçmessem.

İyiyim melittacim, çocuklarla uğraşıyorum:) bir de dugun telaşı sardı herkesi genelde tek kalıyorum çocuklarla .
Salı gunü kayınvalidem geliyor , o iyi ilgilenir diye düşünüyorum
Biz de yıllık izine geldigimiz zaman belki kurban bayramı zamanı sünnet düşünüyoruz bakalım.

sünnet için ürolog yada çocuk cerrahı diyorlar ama biz genel cerrah ile görüştük.genel cerrah yapıyormuş.sen karar verdin mi yada araştırdın mı?....

hayırlısı inşallah.iyi olur kayınvaliden yardımcı olur.zorlanıyor musun tek bakarken ?

benimde annem gelecek inşallah eylülde.oğlumu da sünnet ettireceğim.annem tam zamanında geliyor.inşallah sünnetimiz sorunsuz geçer .

büyüdüğünde de inşallah güzel bir mevlüt veririm izmir de.sünnet giysileri giydiririm oğluma :))

çok heyecanlıyım aslında.umarım herşey yolunda olur .

Son düzenleme:
Bu arada gercekten Türkiyede yasamak bambaşka.Eti, sutu sebzesi meyvesi bambaşka , dışarı çıkmadan anlasilmiyomus malesef.

Son düzenleme:
Hayirlisiyla olur biter inşallah saglikla.
Zorlanıyorum valla:) ben hiç tek bakmayinca sanırım alismisim sükunete , ikisi bir uyanık olurlarsa cok yorucu oluyolar.kızım cok zirlak malesef , hiç kendi kendini oyalayamiyo.
Biri uyurken digeri uyanık olursa da surekli bebekle uğraşıyorum, hiç bos vakit olmuyo:))Allahtan en geç 8.30 da gece uykusuna daliyolar da elim kolum sırtım dinleniyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…