senin ilk hamileliğin olmadığı için daha net hissediyorsun hareketlerini... ben dün ilk defa minik bi tekme duydum, ona da emin değilim acaba bebek mi diye
gerçekten mii yaaa... ben zaten kokuya karşı çok hassasım, durmadan duşa girerim heralde
hatırlıcammm, hatta gece kalktım dedim bunu hayatbanagüzel'e anlatmam lazım diye
canım bence çok fazla didiklememek lazım isimleri... illa iyi ve kötü birileri olur ismimizle alakalı... senin baktığın anlamı neymiş peki?
bence kulağa çok güzel geliyor... yavuz... yağız...
canım her bünyede değişik oluyor bazılarını süt koruma dedikleri kanama oluyor en fazla 20 gün sonra bebiş sütten ayrılana kadar kanam olmuyor
bazıları 40 gün ara ara yaşıyor bu kanamayı ama ağrı olmuyor
bizim burda burç ağrısı denilen bir ağrı olur doğumdan sonra rahim küçülmeye başladığı için yasanır bu ağrı ilk doğumda 1 gün ikinci çocukta 2 gün üçüncü çocukta 3 gün karın ağrısı olur derler ben şimdi bundan tırsıyorum :26:
evet canım benim kanamam az olur doktoruma doğum yaptığımda sormuştum
kanama önemli değil 40 boyunca cinselliğin yasak olma sebebi mikroplardan korunmak için önemli demişti doğumun kolay olsa bile vücüdun çok büyük bir olay yasadı ve direnci az kendini koruman bu yüzden önemli demişti
çok mu pis olacaz ya hele sezaryanlıksan banyo da yok
Günaydın kızlar, inşallah iyisiniz.
benim bu istifra sorunum geçmedi, geçmiyor. akşam güzel güzel yemeğimi yedim. sonra hemen gittim hepsini çıkardım, aynı anda da burnumdan kan fışkırdıneremle uğraşacağımı şaşırdım. sonra ancak biraz meyve yiyebildim. baş ağrım gece boyu devam etti. zor bir gece geçirdim helak oldum.
ben nasıl besleneceğim ya((((( sabah tartıldım hala -1 deyim. h.sonu o kadar yemiştim oysa. nereye gitti bunlar ?????? bebişim için çok üzülüyorum. doktor artık kilo almalısın dedi. ben kusa kusa nasıl alıcam kilo yaaaa. kahvaltı ederken bile öğürüp durdum her an onlarda çıkabilir.
geçmişe bakayım biraz.
uff genemi çıkardın burnun kusmandan dolayı kanamıştır benimde göz damarım kanadı ve 15 gün kanlı bir gözle gezdim canım
miden için yemek yedikten sonra rennie dua surub içsen canım bana onun faydası oldu ve bebeğe hiç bir şekilde zararı yok ben onu kullandım rahat ettim 2 gündür surubum bitti midem gene kaynamaya başladı
kilo durumuna gelince yediğini çıkarınca kilo almaman normal
eltim yeni doğum yaptı ya 9 aylık gebe iken bile 4 aylık gibi karnı vardı ama bebişi 3,5 kilo doğdu maşallah demek dedik kilo almadın ama bebiş büyümüş genede
ultrasonda bebek için dr sana gelişimi hakkında ne dedi iyi demedimi üzülme sakın
aaaaaaaa hayır olsunnn canım, ayy hatırlamaya çalış çatlarımm
daha önce Burcu da görmüştü
yavuz ismini eşim beğenmişti arakadaşlar pek iyi yorumlar yapmadılarkötü bir hükümdarın ismimiymiş neymiş, eski dilde tuhaff anlamı varmış felannn kızlar demişti, akşamda eşim bakmış benzer bişiler söledi ama ben hatırlamıyom uyuklamşımm
günaydın cnm ama böle olmaz kii( doktor bulantı ilacı verdi mi ? ay sanada eziyettt kusmak çok kötüüüü ilk 3 ayım zor geçmişti
Allah kolaylık versin geçsin biran önce inş.
kızlar herkese günaydın hasta olan arkadaşlarımıza geçmiş olsuun aman dikkat ediniz lütfen kendinize..
gerçi hasta olacağı varsa insanın nekadar dikkat edersen et oluyo mutlaka..
kızlar size bi haberimvar çin takvimi bende yanıldı benim kızım oluyooooooooooo:
hoşgeldin kuzumay neden öyle oldun ki sen ofof ben kilo alıyorum sen alamıyorsun herkesin derdi ayrı ilaç takviyesi yaptı mı doktorun belki onlar iştah açar biraz depolar ççok geçmiş olsun iştemsin iizn alsydın keşke
tamam esra abla kızma
canım günaydın...
napıcan sen böyle yaa... inşallah yakın zamanda geçer... dokuz ay sonunda düşünemiyorum ben seni. bebek sağlıklı doğsun da önemli olan o... benim annem de bir iki kilo alırmış hamileliklerinde... bebek annemi yermiş yani... çok çirkinleşirdim diyo... hamilelik sonrasında kilo alırmış. ama maşallah hepimiz sağlıklı doğmuşuz. dikkat et canım... baharattan yağdan uzak dur. canın hiç mi bişey istemiyor? böyle çok sevdiğin şeyler yapsanız yeseniz?
Kuzumm kaçar mıyım hiiç pazartesi olunca işler yoğun oluyor, tam yazıyordum sizlere başka iş çıktı gitmek zorunda kaldımbugün erkenden geldik ama
Demir ilacına normlde ben de 20.hft başlyacaktım ama kan düzeyim sınırın altına düşünce hemen başlattı dr., umarım şişirmez çokpek iyi değil çünkü mazimiz kendisiyle
ayy düşünemiyorum yaa, zor bir durum yatış yapıcaz neyseki daha çok bebeği görmeye geliyorlar
ama sen orda yatıyon aşşağısı off, gelen geçen hemşire doktor aşşağı bakıyor kanaması nasıl diye içindeki pislikleri atıyon sonuçta, arkadaşa öyle yaptılarr, sezeryan oldu hatta arkadaş sezeryana giderken sondaş takmışlar oda aşşağıda duruyor çıktıntan sonra bir müddet, poponada pamuk tıkıyorlariçindekiler çıksın diyeee, sezeryana gidene kadar bir sürü şeyy, offffff offffffff
ben padişah isimlerini severim onlar sayesinde varız bu topraklarda.. kötü yönlerini değilde iyi yönlerini düşün padişahların o cesur ve adaletli kişiliğini, önderliğini alsa ne kadar güzel:)
ay evet ya aynı üniversiteye giderlermiş:) kanka olurlarmış:)
bişey çıkmayacak emin ol, takma kafana... :)
kuzum çok geçmiş olsunrabbim yanınızda olsun hep...
ohhh kızlar arttı oğluşlarımıza adaylar var artık:)
geçmiş olsun kuzum, neyin vardı?
Şahinus yine benden önce gelmiş açmış topiğiiiii
günaydın şekerler tatlılar ballar börekler vve sevgili miniklerriiiiiii
nasılsınız canlar bugün arkadaşıma ve kendime kahvaltılık meyve vs getireyim dedim 3 kg taşıdık 10 dakika hemen ağrım başladıumarım kötü birşey yokturdur
korkma bişey yoktur anneciği:)
Günaydın kuzular dün akşam birden fenalaştım ishal olmuşum aama nasıl bişi anlatamam 40 dk wcden çıkamadım resmen kötüydü işten gittiğim gibi yattm şimdi daha iyiyim çok şükür umarım devam etmez...
geçmiş olsun tatlım
çok uzun süre kullanmışsın kuzum benim
evet ya:)
oyyyy kuzum benim ya(((((((((
10-15 gün yoğun sonrasında azalarak devam ediyo dediler..
bebek senin vücudunda var olanları tüketiyor canım onun beslenmesi yerinde senin vücudun harap olacak biraz ama doğumdan sonra toparlarsın endişe etme.. anneminde hamilelikleri böyle olurmuş..
bir kız daha:)
lavinyacımm doğru diyorsun bu yönünden de düşünmek lazımm :)
hihi kanka olurmu olur kızzz hayat bu çoktan seçmeli :))
kuzum elevit vitamin hapı demir değil bildiğim kadarıyla, demir ilacı benimki gynoferon. genelde hapın isminde ferro ya da fero oluyo demir ilaçlarının.
milonacım peki demir hapı ve kan hapı yarı mı ? ayn ımı ?
canım elevit vitamin hapı oluyor kan hapı kullanırken folik asiti bırakıyosun çünkü içinde o da var ben kaç aydır 2sinide kullanıyorum aslında kansızda degilim ama ikisinide doktorum verdi
folikasidi bırakalı çok oldu elevite geçince bıraktırdı doktor cnm,
demir hapı ile kan hapı farklı mı
sağol canım. benim burnum arada bir kanıyordu da bu kadar çok kan akmamıştı. burun kanaması normalmiş hamilelikte. ama akşam fışkırma gibi olunca sinirim bozuldu. baskı yüzünden oldu galiba. bebeğin gelişimi normal dedi doktor. o beslenir sen kendine dikkat et diyor.
evet canım seni rüyasında gören çok baksana. nasıl bir iz bırakıyorsun acaba bilinçaltımızda :))
canım benim bulantım yokken oluyor bu istifralar. garip bir durumdayım. birden geliyor çıkıyor. ortada bişi yokken ilaç içmek istemem. 3 ay 24 saat midem bulanıyordu ama bu kadar istifram yoktu. şaşırdım kaldım. bulantım geçti dedim istifra olayım arttı. doktora dedim. ilaçlarda yapabilir sabah içme dedi. farketmedi canım ya
hakkaten :26: nasıl bir iz bırakıyom bakimm :) aam güzel görmüştün sen Esra nasıl gördü bilmiyorum hatırlıycak bakalımm
canım geçer inş. yaa üzülüyorum cidden bakkk senin için
kızlar merhaba...bugün iki dr gittim biri özelde biri devlette...kendi dr um ikili testte kan sonucuna kafanı takma benimi için önemli olan ultrason dedi...2 hafta sonra beni ayrıntılı ultrasona alcakmış...sonra özelde gittim dr bey ultrasonda yarım saat falan inceledi tüm oluşumları normal ben riskli bir durum görmüyorum şimdilik dedi...üçlü test sonuçlarım persembe cıkacakmış şimdi onu merakla bekliyorum cinsiyet konuusuna gelince her iki dr da kıza benzetiyorum ama kesin değil dediler...pipiyi görmuyorum büyük ihtimalle kız dediler....benden hAberler bu kadar
mrb arkadaşlar nasılsınız ben kötüyüm bebeğimle ilgili bi sorun yok çok şükür ama kendim çok kötüyüm dün öğleden sonra nöbet geçirdim kendime geldiğimde bebeğim kasılmış karnımda çok korktum bugün hemen usg ye girdim çok şükür iyi ama çok korktum dünden beri baş ağrısı çekiyorum almadığım ağrı kesici kalmadı ama hala ağrıyor bi bakıyım dedim sizlere dua edin bana lütfen uzun bi süre giremezsem herkes kendine iyi baksın
Teyzoşlar KIZMIZ oluyor :)
mrb arkadaslar bugun ultrasona gırdım calıstıgım hastanede ve bebegım kız gozukuo dr ıkı hafta sonra bıdaha baktır dedı 14+2 gunlukkken baktırdım yanılma olabılırmı sızce sızden mı saklıcam ayol ıcımden hep erkek gecıodu erkek ıstıodum sankıı kızmayın banaaa
merhaba sanırım bir tek ben varım buralarda :)yanılma payı olabilir tabi çok duyuyorum etraftan ama sen yinede kendini kızada hazırla
bende erkek hissediyorum ve erkek olsa daha mutlu olurum gibime geliyor ama eşim kız olsun kız olsun diye tutturmuş durumda. hatta bthcg değerine göre erkek galiba dedim diye nasıl bozuldu aaa erkek mi dedi düşün
kızlar herkese günaydın hasta olan arkadaşlarımıza geçmiş olsuun aman dikkat ediniz lütfen kendinize..
kızlar size bi haberimvar çin takvimi bende yanıldı benim kızım oluyooooooooooo:
milonacım peki demir hapı ve kan hapı yarı mı ? ayn ımı ?
folikasidi bırakalı çok oldu elevite geçince bıraktırdı doktor cnm,
demir hapı ile kan hapı farklı mı
günaydın kızlarr
emeki arkadaşımızın cinsiyet belli olmuş bi kız daha geliyor ne güzel gözünüzaydın canım
kilo konusulmus heralde bende hızlı kılo almaya basladım cuma gunu doktora gıttım bugun tartıldım 300 gr daha fazla cıktım bu kadar kısa sürede önümüzdeki ay bıde tatıl olayımız var keısn alırım doktor benı fırcalıycak ıyıce yaa:18:
evet yavuz da yağızda güzel, bakalım düşünmekteyiz önerilere açığızz kızlarrrrrr
ayy düşünemiyorum yaa, zor bir durum yatış yapıcaz neyseki daha çok bebeği görmeye geliyorlar
ama sen orda yatıyon aşşağısı off, gelen geçen hemşire doktor aşşağı bakıyor kanaması nasıl diye içindeki pislikleri atıyon sonuçta, arkadaşa öyle yaptılarr, sezeryan oldu hatta arkadaş sezeryana giderken sondaş takmışlar oda aşşağıda duruyor çıktıntan sonra bir müddet, poponada pamuk tıkıyorlariçindekiler çıksın diyeee, sezeryana gidene kadar bir sürü şeyy, offffff offffffff
evet cnmama napalım bebişimiz için kaylanıcazz
Allahımmmama bana kimse bunlardan bahsetmemişti gözüm korktu açıkçası
kızlar bu vitamin ve demir hapları artık standarta bağlanmış şekilde doktor sanki çok ilgiliymiş gibi gözükmek için veriliyor bence. benden 1,5 ay önde takip eden bir arkadaşım var ona elevit verdi doktor 1 ay sonra kız gitti 4 kilo almış eleviti bıraktırdı. kan hapı veriyorlar kan ölçümü yapmadan. benim doktorum üniversitede prof sürekli araştırma yapıyorlar benim demir değerim düşünce bana demir hapı verdi ona da tahlil yaptı. ki benim midem kötüydü ilacı içemeyebilirsin miden düzelince başla dedi ben içemedim bile bir süre. midemden rahatsızlanıp ilaç kullandığımda hiç istemedi suratı beş karış oldu, şimdi onu da bıraktırdı. 10 gün önce gittiğimde çok kilo almamışsın falan dedi suratı buruştu midenden dolayı biliyorum dedi ona rağmen bişey vermedi. kan haplarını almaya çalış dedi. kan hapları ve vitaminler iştah açar, kendileri kilo yapmazlar ama iştah açtıkları için bize çok kilo aldırırlar. düzenli besleniyorsanız, meyve bol tükeiyorsanız, kansızlığınızda yoksa boş yere almayın bünyemize zarar fıstıklarım:)
biz kahvaltı yapalım bize az müsade
bence de yağız güzel biliyorsun ben de buğraya takmış durumdayım ama buğra deve demek değilmiş hz. muhammed in devesiymiş ayrıca turnakuşu demekmiş ama yinede yavuzu sevmedim
Valla canım bende bilmiyordum, sezeryan oldu acı varmı diye soruyorduk hep meğer gidene kadar neler yapılıyormuş, yakın arkdaşım olunca tabi birde bende hamile olunca gittim hemen yanına bir bir anlattırdım( ve gözüm korktuu sezeryandan, zaten yasaklandı da artık sezeryan isteğe göre yapmıycaklarmış, 7 kat kesiyorlar seni offfff bilemiyorum, güvendiğim biride detaylı olarak normal doğumu anlatsa yeni yaşayan biiri ? bir arkadaşımdan umutlydum doktoru allem etti kullem etti onuda almış sezeryan ile yok daha hiç çıkmadı bizim arakdaşlardan of off cnm
yaa işte elevit vitamin hadiii madem, kan hapı neden verdi ölçmeden demi, sana katılıyorum cnm bakalım doktora sorucam, kilo almayınca yazdı bunu bana kesinnnnnnn 1 kilo almışın 4 ayda amaa dedi, sonra gel bebeğe bakalım dedi bebeğe baktı maşallah çok güzel gelişimi dedi ölçümler yaptı filan, ama yinede kan hapı yazdı offf
lavinyacım demir hapı ile kan hapı farklı mı
yok tatlım aynı demir eksikliği kansızlık yapar ister demir hapı de, ister kan farketmez:)
afiyetler olsun balımm,
balım yazınca bal canım çekti bak şimdi :44:
doktorda 81.1 çıkmıstım evde 82 cıkıyorumm bana bir taktik verinde doktorda aynı cıkayım fırça yemiyeyim
canımmm çok sevindimmm hayırlı olsun kızınnnnnnkız anaları olarak çoğalıyoruz pipiloşların anaları ona göreee
Yok tatlım aynı şey ikisi deama kan düzeyin iyiyse başlama doktorun başla demeden olur mu, bakılmadıysa da doktoruna sor bence tatlım
bence de yağız güzel biliyorsun ben de buğraya takmış durumdayım ama buğra deve demek değilmiş hz. muhammed in devesiymiş ayrıca turnakuşu demekmiş ama yinede yavuzu sevmedim
Canım benim ya kıyamammide sorununu ben de çektiğim için çok iyi anlıyorum seni,bazen o kadar kötü oluyor ki şu midemi çıkarsam atsam dediğim oluyor bizm bebişler biraz fazla zahmetli olacaklar anlaşılan
geçmiş olsun kuzucum geçecek inşallah bebeğini düşünme kuzum sen o senden alıyor alacağını geçicek merak etme
biz kahvaltı yapalım bize az müsade
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?