2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

ben de eşimle gidicem inşallah haftasonu..çok merak ettim filmi... buğra isminin ağır bi isim olduğunu bilyorum canım... iyi araştır.

Eki Görüntüle 430965
Bunu söyleyecek anneler aranıyor " YOLUMDAN ÇEKİLİN, DOĞUM BENİM İŞİM"

aaa resmi görünce aklıma geldi, ben yüzmeye başlıyorum kızlar

ama bulemsuuu kocam yok biliyosunnnn, içimdekiler ister istemez dışa çıkıyor hasretten

aysun hedefine vardı ya ondan susuyo artık
demek öyle içinden fışkıranlar neymişş ki

ee anlat dinliyorummmm ne kız çatlatma bizi

he yaa tahtıma oturacaakkkkkkk
moonsun sen hedefine varmışsın öyle miii esra öyle diyorrrr

Son düzenleme:
ben de eşimle gidicem inşallah haftasonu..çok merak ettim filmi... buğra isminin ağır bi isim olduğunu bilyorum canım... iyi araştır.

aaa resmi görünce aklıma geldi, ben yüzmeye başlıyorum kızlar
buğra erkek deve demekmş değilse ben o büşra esranın yanına buğra olsun istiyordumama şimdi muallakta olduğum için isim aramaları durdurdummm
kız olursa yüsra veya hüsra olsun diyeceğim eşime ama

ee anlat dinliyorummmm ne kız çatlatma bizi

he yaa tahtıma oturacaakkkkkkk

geçin benle dalganızııııı aysun hanımmmmmmmmm.... kocama kavuştuğumda bak nasıl çatlatıyorum seni, malum bildiğin şeyler var hakkımızda

demek öyle içinden fışkıranlar neymişş ki

moonsun sen hedefine varmışsın öyle miii esra öyle diyorrrr

ama ama bulemsu fışkırmıyor işte, içerde kalıyor sorun orda

vardı tabiii ceza sahasında dolaşmıyor artık yoksa böyle sakin olur mu bu kız

buğra erkek deve demekmş değilse ben o büşra esranın yanına buğra olsun istiyordumama şimdi muallakta olduğum için isim aramaları durdurdummm

deve demek değilmiş hz muhammedin devesinin adıymış tabirler hata var turna kuşu demek miş iyi araştırdım dersimi

deve demek değilmiş hz muhammedin devesinin adıymış tabirler hata var turna kuşu demek miş iyi araştırdım dersimi Buğra nın anlamı deve demek değilmiş peygamberimizin devesinin adı buğra imiş buğra turna kuşu demekmiş tuna kuşu da anadoluda türkülerde geçer ve Dünya ve Anadolu Kültüründe Turnalar

Anadolu’da yaygın bir inanışa göre turnalar uğur,bereket,mutluluk ve refahın simgesi olan kutsal hayvanlar sayıldığı gibi, saflığın, temizliğin,dürüstlüğün, vefanın, sadakatın, sabrın, sevginin, onurun, özgürlüğün de simgesidirler.
Bu nedenle insanlar genelde onlara ilişmez, yuvalarını bozmaz ve de kanını dökmez.
Anadolu’da turna avlandığı taktirde avcısına felaketler getireceğinin inancı yaygındır ya da turnaların konduğu tarlaya bereket getirdiğine inanılır.

Turnalar güzellikleriyle binlerce yıldır baş tacı edilmiş. Mısır mezarlarında, Rus şarkılarında, Amerikan yerlilerinin totemlerinde, Avustralya yerli danslarında, Yunan ve Roma mitlerinden tutunda hemen hemen her kültürde karşımıza çıkıyor.
Turna Kuşu, Orta Asya'dan Japonya'ya oradan da Kore'ye kadar geniş bir kuşakta ve yine Asya’nın pek çok bölgesinde turnalar mutluluğun, şansın, uzun yaşamın ve barışın simgesi olarak kutsal kabul edilmektedir.
Geniş bir coğrafyada ve farklı kültürlerde yer edinmiş olarak karşımıza çıkan turnayı, Anadolu insanı inancında, şiirinde, türküsünde, giyiminde, kuşamında, halısında, kiliminde, oyasında, eşiğinde, beşiğinde, velhasıl her eşyasında motif olarak kullanmıştır. İsim olarak da epey yaygındır Anadoluda, hatta ünlü ama bir bayan ozan'ımızın ismi “Şah Turna’dır.Uğur getirmesi için gelinlerin başına turna teli (tüyü) takılır. Aynı zamanda genç kızların güzelliğini anlatmak için bir simge olarak da kullanılıyor.
Onların simgesel görüntüleri içerisinde, birçok imgesel anlam da ortaya çıkmaktadır. Bu imgelerin her birinin ayrı ayrı çözümlenmesi ile turnaların Anadolu kültürü içerisindeki somut değerleri daha da anlaşılmış olur.

Bazı söylencelere göre, turnalar tek eşlidir ve bazen yüz yıla kadar yaşadıkları söylenen turnalar eğer eşleri ölürse bir daha asla eşleşmezler. Turnalar, sevgide bağlılık, dostlukta sebat ve sadâkat mânasına târif edebileceğimiz vefanın en güzel örneklerini teşkil ve temsil ederler.

2 güne gene tuhaflasır o zaman esra moonsun öylemi

hesna da çok güzel
ra ile bitmeli şekerim büşra, esra ????

ayyy canım sen naptın öyleeeeeeee, yazık adama

sorma ama geçti bu gün iyiyimm

buda iyimişşş

dur bende akşama kıskançlık yapayım su kocama adam zaten benden tırsıyor son günlerde

hay Allah canım yaa ama alttan almak zorundalar hamilelik kolaysa onlar doğursun

bende merak ediyorumm

deve demek değilmiş hz muhammedin devesinin adıymış tabirler hata var turna kuşu demek miş iyi araştırdım dersimi
canım burak peygamberimizi taşıyan devenin adı ben buğra adında devesi olduğunu duymadım babam rahmetkil peygamberimizin hayatını çok severdi evde cilt cilt kitabı vardı ve hepsini ezberdi sanki bana çocukken masal değil peygamberimizin hayatını anlatırdı ama ben hiç duymadım buğra adını

hayırlı olsun kızın saglıkla gelsın canım

2 güne gene tuhaflasır o zaman esra moonsun öylemi

ra ile bitmeli şekerim büşra, esra ????

hmm ok

burak atın ismi canım

canım seviniyorum bebişinin gelişmiş olmasına. galiba dediğin gibi biraz haftası bizimkilerden büyük. aman sağlıklı olsunlarda fark etmez.

yazık kız :))

bebeyagı vardı ondan surdum benım alan genıs oldugu ıcın bebısı bul bulabılırsen yanı ama denemeye devam:))

burcu kaju ben bu dopleri kullanamadım ya nasıl kullanıyorsunuz kendi kalbimi bile çok az duyuyorum bebek hiç yok yanlış yaptığım bişey mi var acaba off

kızlar bakın ben şöyle yapıyorum. önce karnımı güzelce ıslatıyorum sonra doktorun ultrason aletini tuttuğu yere bastırıyorum. orda değilse yine aynı hizada hareket ettiriyorum. aynı doktordayken duyduğum gibi duyuyorum. gayet net. acaba karın kalınlığından mı. ben zayıfım rahat geliyor ses. kalbimede tuttum o zaten çok netti. ama eşimede tuttum. o biraz yağlıdır. onunkinide duydum. sessiz bir ortamda göbeğinizin altındaki her yere tutun bastırın ve bekleyin.

dur bende akşama kıskançlık yapayım su kocama adam zaten benden tırsıyor son günlerde

yapma kız, kayınvalidem kızıyor bana, hamilesin ne naz ne kapris yapıyorsun aşermiyorsunda , yap yapacağını diyor. numara yapamıyorum napıyım ya :))

Eki Görüntüle 430965
Bunu söyleyecek anneler aranıyor " YOLUMDAN ÇEKİLİN, DOĞUM BENİM İŞİM"

suda doğum imkanımız olsa keşke .

güzel isimler canım. kızlarının isimleride güzel. ben esra ismini çok severdim ama eşim istemiyor. geçende başka bir isim söyledim. ters ters baktı yüzüme. meğer eski bir sevgilisinin adıymış unutmuşum napayım. ayy dedim özür dilerim, hangisiydi unuttum. ayy bende ne biçim kadınım, böyle bişi unutulur mu dimi?

burcu kaju ben bu dopleri kullanamadım ya nasıl kullanıyorsunuz kendi kalbimi bile çok az duyuyorum bebek hiç yok yanlış yaptığım bişey mi var acaba off

Canım karnının altına koy, azcık bastır ve dinle yine duymadıysan sağa sola yerini değiştir. Tabi bu arada işlemi yaptığın yeri ıslatman gerek suyla veya yağ ile ben zeytinyağı ile dinliyorum gayette net geliyor.. Hemde göbeğimi yağlamış oluyorum bir taşla iki kuş misali

söylememmmm

yok canım yaaa hani zeytinyağlı sabunlar var ya onla sabunluyorum heryerimi, sonra keseyle ovuyorum işte... özellikle belimi, iç ve arka bacaklarımı... ama kese kuru değil

bende öyle yapıyorum sabunladıktan sonra güzel keseleniyor sonrada bolca lif ben amwayin ballı duş jelini kullanıyorum nemlendiriyor hamilelikte iyi oluyor:)

suda doğumu doktoruna danış canım izmir de kesin vardır öyle bir hizmet veren hastane
canım kızlarda hiç yapmadım ama bunda yapıyorum valla günahsa günahh
allah iyiliğini versin nasıl unutursun adamın eski sevgilisin adını birde önermiş isim olarakkk

günaydın kızlar...rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin annelik kadar güsel ve zor olan bir duygu yok sanırım ...canından bir parça olusuyor içerde minicik kalbi pıt pıt atmaya başlyor eli ayagı kalbi sana annem diyeceği dudakları oluşuyor ve sen bunu adım izleyip göriyorsun....ve diyorlarki bebişin hasta olma ihtimali var...o ufacık bi ihtimal bile bebeğim anneni günlerce uykusuz bırakabiliyor...o atan kalbin için ben kurban olurum o kalbin bir dakikA bile fazla atması için herşeyi yapabilirim...diyorki drlar amniyosentez yaptır ...hayır hayır miniğim ben kesin kararımı verdim sana üdahale ettirmeyeceğim sen benim canımdan bir parçasın...kesin hasta bile olsan bundan sonraki hayatımın bir gerçeği olacaksın ...o minicik kalbin atması için elimden gelen herşeyi yapacağım bebeğim...ben seni ultrasondan izlerken bile o dakikaların bile bitmesini istemezken seni nasıl hayatımdan çıkarabilirim...sen huzurla büyü miniğim ..seni çok seven bir annen bir baban ve abin sevinçle aralarına katılmanı bekliyorlar...bir an önce büyü ve gel bir güneş gibi doğ bizim hayatımıza..evimizin küçücük neşesi ol...annem benim Allah bana bu gücü verdiği sürece ben senin gören gözün tutan elin işiten kulagın olurum bebeğim..Ve Sonsuz Rahmet Merhamet Sahibi ALLAHIM ellerimi açtım sana dua ediyorum...miniğimi sana emanet ediyorum ..sen emaneti sahip çıkansın..Benim miniğim senin emanetin Allahım bu emaneti Sağlıkla Annesine kavuşmayı nasip et .....

aminnn canımmm aminnnnn okadar yürekten yazmışsın kiii Rabbim hepimzin evlatlarını hayırlı sağlıklı eylesin inşAllahh Allahım onların acılarıyla imtihan eylemesin biziiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…