2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
buğra erkek deve demekmş değilse ben o büşra esranın yanına buğra olsun istiyordumama şimdi muallakta olduğum için isim aramaları durdurdummm
kız olursa yüsra veya hüsra olsun diyeceğim eşime ama

deve demek değilmiş hz muhammedin devesinin adıymış tabirler hata var turna kuşu demek miş iyi araştırdım dersimi Buğra nın anlamı deve demek değilmiş peygamberimizin devesinin adı buğra imiş buğra turna kuşu demekmiş tuna kuşu da anadoluda türkülerde geçer ve Dünya ve Anadolu Kültüründe Turnalar

Anadolu’da yaygın bir inanışa göre turnalar uğur,bereket,mutluluk ve refahın simgesi olan kutsal hayvanlar sayıldığı gibi, saflığın, temizliğin,dürüstlüğün, vefanın, sadakatın, sabrın, sevginin, onurun, özgürlüğün de simgesidirler.
Bu nedenle insanlar genelde onlara ilişmez, yuvalarını bozmaz ve de kanını dökmez.
Anadolu’da turna avlandığı taktirde avcısına felaketler getireceğinin inancı yaygındır ya da turnaların konduğu tarlaya bereket getirdiğine inanılır.

Turnalar güzellikleriyle binlerce yıldır baş tacı edilmiş. Mısır mezarlarında, Rus şarkılarında, Amerikan yerlilerinin totemlerinde, Avustralya yerli danslarında, Yunan ve Roma mitlerinden tutunda hemen hemen her kültürde karşımıza çıkıyor.
Turna Kuşu, Orta Asya'dan Japonya'ya oradan da Kore'ye kadar geniş bir kuşakta ve yine Asya’nın pek çok bölgesinde turnalar mutluluğun, şansın, uzun yaşamın ve barışın simgesi olarak kutsal kabul edilmektedir.
Geniş bir coğrafyada ve farklı kültürlerde yer edinmiş olarak karşımıza çıkan turnayı, Anadolu insanı inancında, şiirinde, türküsünde, giyiminde, kuşamında, halısında, kiliminde, oyasında, eşiğinde, beşiğinde, velhasıl her eşyasında motif olarak kullanmıştır. İsim olarak da epey yaygındır Anadoluda, hatta ünlü ama bir bayan ozan'ımızın ismi “Şah Turna’dır.Uğur getirmesi için gelinlerin başına turna teli (tüyü) takılır. Aynı zamanda genç kızların güzelliğini anlatmak için bir simge olarak da kullanılıyor.
Onların simgesel görüntüleri içerisinde, birçok imgesel anlam da ortaya çıkmaktadır. Bu imgelerin her birinin ayrı ayrı çözümlenmesi ile turnaların Anadolu kültürü içerisindeki somut değerleri daha da anlaşılmış olur.

Bazı söylencelere göre, turnalar tek eşlidir ve bazen yüz yıla kadar yaşadıkları söylenen turnalar eğer eşleri ölürse bir daha asla eşleşmezler. Turnalar, sevgide bağlılık, dostlukta sebat ve sadâkat mânasına târif edebileceğimiz vefanın en güzel örneklerini teşkil ve temsil ederler.

Bazı söylencelere göre, turnalar tek eşlidir ve bazen yüz yıla kadar yaşadıkları söylenen turnalar eğer eşleri ölürse bir daha asla eşleşmezler. Turnalar, sevgide bağlılık, dostlukta sebat ve sadâkat mânasına târif edebileceğimiz vefanın en güzel örneklerini teşkil ve temsil ederler.

Ayrıca dikkate değer bir diğer bilgiye göre de turnalar, yaşlanan ana ve babalarının da geçimlerini temin ederler.
Turnalar, çiftler halinde yaşarlar ve tek eşli bir hayat sürerler. Yuvalarını diğerlerinden ayırırlar. Gururlarına düşkün, son derece sade bir hayat tarzını tercih ederek yaşarlar.

canım benim üzülme o kadar ultrasonda sorun yokmuş işte kan sonucuna o kadar güvenmiyor aslında doktorlar
sen yaradan istiyorsun allahın izniyle sıkıntısız ve sağlıklı doğacak bebeğin

burak atının adıymış işim hafifliyor bulayım da yollayım

canım ben ınanıyorum kı bebegın sag salım ve saglıklı bır sekılde doğacak.kendını uzme kı bebısın daha guclu durabılsın

oğlumun adı buğra taha.Buğra erkek deve demek diye tahayı da koyduk yanına ama sonradan öğrendikki peygamber efendimizin devesinin ismiymiş yada atının burak ismindeki atı (devesi) peygamber efendimizi allahü teala çağırdığında gök yüzüne yükseldiğinde belirli bir yere kadar burak ismindeki atı götürmüş daha sonrası için buğra ismindeki atı görevliymiş.BÖYLE DUYMUŞTUM. :)

--------------------------------------------------------------------------------

mustafa 02.02.2012 23:22
deve kervanının en önunde giden deveye denir. yani yol gösteren lider anlamına gelir. Aynı zamanda Turna kuşunun lideride buğra ismiyle anılır. Ayrıca Abdulkadir Saltuk Buğra han ın ismidir.

--------------------------------------------------------------------------------

gülşah dilek şengül 20.12.2011 20:59
Benim erkek kardeşimin ismide MUHAMMED BUĞRA.Bu isim bence erkek isimlerinde en popüler olanların arasında...

kız beni yoldan çıkarıyorsunuz gene:26:kendimi erkek isimlerine bakarken buluyorum ben yaaa:78:buğra talha olur

ikinizi de tşk kızlar evde bi deneyim bakayım

Eki Görüntüle 430908 Eki Görüntüle 430909
kızlar bakın ikiz bebişlereeeeeee 2 aylık oldular artık
oy oyyyyyy yeriiimmm yaaaa. ay bayılıyorum bebişlere kendimkini napcam öpmekten bitircem heraldeee
canım yaa yanlız değilsi,n. daha cok katıl bize. nerdeyse hepimiz yasıyoruz bunları. ama geccek biliyosun dimiii??? hep böyle kalcaz gibi geliyo ama tabki gecicek. senn takıl bize kafanı dağıt
ohh ohhh güzel kızın güzel annesi maşallahh aynen canım benim de tutunca cok agrıyoo cok saol burcum inşallah hepimizi,tum kocasını bekleyen hamişleri kavustursunn
kızlarr kocişimee sonunda Lierac çatlak jeli aldırdım 2 tane gittigidiyor.com dan 67,80 TL ilgilenenlere duyurulurrr
piyasada ne kadarki aysun? ben gecen aldım. lierac yoktu mustela vardı. bi de eczacı iki aynı hatta lierac mustelanın çeşidi gibi saçma bişi dedi. inanmadım ama.mustela da iyi die aldım. bi tanesini 80 liraya aldım. seninki baya uygunmu. kac ml kiii??? küçük mü acaba:44: cok gecmiş olsun dikkat et kendine lütfen.inşallahhh bişey olmaz. Allah ım yardımcın olsun cnm
al canım nolacakk Gaye Bebe Papyonlu Erkek Bebek Tulumu - Bebek Giyim - Bebeci :) erkekler değişmedi pek bir annesinin bir tanesi değişti

bende topuklu giyiyordum şimdi ara ara giyiyorum hatta ayağımda var şimdi :)
evt yaaa haklısın canım:26: alcam zaten dayanamıyorummm. iyi sen giyiyosan ben de arada giyiyim bari. yanıma arkadas arıyorumm
süperrr valla iki kız kardeşşş tebrkler cnm
haahahaa ayy güldürddün beni valla dengemiz şaştı iice çok ii anlıorum seni cnm
tam olarak onu yasadım ben de cnm böyle gaz gibi....ve hızlı yemek ve erik bagımlılıgı bende de vardı. saolasın dikkat edicem
güle güle giysin yaramaz anne:) çok güzeller:)

topuklu giyme canım bu etkilemiştir ama karın büyürkende ağrıların olur endişe etme bende de çok sık oluyor ardına göbişim büyüyor hemen:)

ay hakkaten dün hiç büyümediği kdr büyüdü birden. ama şimdi agrıyla beraber o da gecti şükürr topuklu konusunda haklısın galiba cnm:26:

canım ya içim titredi okurken. evde olsam kesin ağlardım. sen çok güzel bir karar vermişsin. tam bir anne gibi. bazen bende düşünüyorum böyle bişi olsa ne yaparım diye, kıyamam ki yavruma. inşallah bu kararının karşılığını Allah sana verecek ve bebeğin sağlıklı doğacak. bence bebeğin sağlıklı, bu testler bozmasın moralini. amiyosentez zaten tehlikeli. iyi etmişsin yaptırmamakla. inşallah canım dualarımız seninle. Allahım duy sesimizi ne olur, bu yavrucak çok sağlıklı olsun. Üzme kendini, sonradan deme boşuna üzmüşüm kendimi diye.

çok güzel buğra burak ama sonuçta hayvana verilen ad değil mi insana konulması ne kadar doğru :26:

siz de haklısınız kuzular ama benim ve eşimin adının karması ayrıca hayvanlara insan ism takanlar var ve bir de amcamın adı aslan soyadımız şahin di ve ceylan gibi isimler verenlere ne demeli ben onun için başına tarık koyacağım ama fikirlere açığım tabi

tatlım baya pahalı diye biliyorum eczanelerde 70 civarındaydı yanılmıyorsam ben 33.90 a aldım tanesini ben lierac kullananların daha memnun oldugunu okudum ondan bunu sectim inceledim içinde zararlı madde yok alabilirsin tatlım gittigidiyor.com da var :) canım bu arada 100 ML tanesi

Son düzenleme:
yok devam et canımm:13: taş toprakda çocuklara konan isim o kadar inceleme manası güzel olsun yeter :13:

tabi toplumda kullanılıyor ama ne kadar dogru bilemem canım hayvanlara insan isminin konulması çok yanlış yaratılmışların en üstünü insandır

ay canım tüylerim diken diken oldunasıl anlatmıssın duygularını bebegın cok sansı senın gıbı güçlü bı annesı oldugu ıcın
ben eminim sen en dogru kararı verdın ve Allahın izniyle bebegın sapsağlam doğacak

gözlerim doldu şu an Allah senin bu metanetine karşılık çok sağlıklı bi bebek vercek sana eminim canım. çünkü görüyoruz insanların neler yaptıgını. sırtını Allah a yasla.o en güzelini bilir. sana en güzelini vereceğinden şüphem yok... rabbim kimseleri böyle bi imtihanla sınamasın...

ensarnaz

ne güzel dile getirmişsin hislerini...

ben de senin yerinde olsam aynı kararı verirdim... Bu yüzden hiçbir test yaptırmayı kabul etmedim.Ne olursa olsun o Allahın bir lütfu bana... ben nasıl dokunabilirim ki o meleğe...

Son düzenleme:
oooh harika canım. biz de bakalım o zamannnn. kızz aysun sana ne dicem. sen de mi kayserilisin? ben sadece eşin sanıyodum:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…