kızlar merhaba. size bir soru sorucam yardımcı olursanız çok sevinirim. ben hiç süt yoğurt ayran tüketemiyorum. eskiden çok severdim yoğurdu şimdi onu bile tüketemiyorum midem kabul etmiyo, hemen çıkıyo. çok üzülüyorum hatta normal suyu bile yeni yeni içebiliyorum . bebeğimin kemikleri iyi gelişemiycek diye çok endişeliyim. maden suyunda da kalsiyum olduğunu hatta süte eş değer olduğunu duydum ama çok inanamadım. sizde duydunuzmu böyle bişey en azından doğruysa onu içebilirim.
ya devlet hastanesinde yazmıyorlar gıcıklığına burada ki hastanede illa yap demedi zaten testlerde bunlar ;
GLUKOZ (AKŞ) +
KAN ÜRE AZOTU (BUN) +
KERATİNİN (KAN) +
TAM İDRAR TAHLİLİ
AST(SGOT) +
ALT(SGPT) +
KAN GRUBU
TAM KAN SAYIMI ( HEMOGRAM ) +
HBS AG(ELISA) +
SERBEST T3 +
SERBEST T4 +
TSH +
HCV -ANTİ HCV +
ANTİ HIV (ELISA) +
ANTİ RUBELLA IGG
ANTİ RUBELLA IGM
ANTİ TOKSOPLAZMA IGG
ANTİ TOKSOPLAZMA IGM
YANINDA artı işareti olanları yaptırdımya brda bana yakın adam akıllı hastene yok ben tek başıma gidiyorum hastaneye uzak olunca zor oluyor diye de burayı tercih ettim
Senin o yapılamayan 6 adet testin Rubella kontrollerindir büyük ihtimalle.. Devlet hastanesine (kadın doğum daha iyi olur) gidiyorsun orda doktora muayene olup test isteği açtırıyorsun. Bütün testlerini yapıyorlar canım... Hemde hiç para ödemeden. Özel hastaneler şuan almamaları gereken paraları bizden farklı isim altında hizmet faturası adı altında alıyorlar. O nedenle özellikle yaptırmadığınbu ilk testleri devlette yaptırman daha mantıklı
yani devlet hastanesine gidip muayene olup bu tahlilleri yaptırmak istiyorum dersem yazarlar mı ?
Benim o konuda bilgim yok canım ama doktoruna bir danışsan bu konuyu sana kalsiyum ilacı verse şu suda eriyenlerden... Bebek için çok önemli kalsiyum biliyorsun... Kemikleri gelişiyor hele hele şu zamanlarda. Bence bu şekilde daha kolay çözüme ulaşırsın.
geçen kontrolde doktorumu değiştirdim ben , yeni doktorum hoşuma gitti ama ben içtiğim haplarla ilgili soru sorunca ( kan ilacı ve demir ) neden 1 tane başka arkadaşlarım iki tane kullanıyor neden filan diye sordum ,o zman o da bu zamna kadar yaptığın tahlilleri getir dedi ama ilk doktorum bana hiç tahlil vermemişti , bende dedim hiç tahlil yapmadı diye . doktor da dedi ilk 3 ayda yapılması gereken tetkikler vardı yaptırmayı düşünürsen yazarım ama istemezsen sen bilirsin dedi , bende tabi ki yaptırmak istedim ama 270 tl fiyat verdiler.
Bende aile hekimliğine gittim 18 tahlilden 12 tanesi yapılabiliyormuş yaptırdım geriye 6 tane kaldı tekrar aradım hastaneyi hani fiyat düşmüştür diye ama yine 270 tl dedi o paket fiyatmış hepsini yaptırırsam da o fiyat 6 tanesini de yaptırsam aynı fiyat vermek koyuyor napayım ya
çok uzun anlattım kusura bakmayın valla yardımcı olursanız sevinirim
kızlar merhaba. size bir soru sorucam yardımcı olursanız çok sevinirim. ben hiç süt yoğurt ayran tüketemiyorum. eskiden çok severdim yoğurdu şimdi onu bile tüketemiyorum midem kabul etmiyo, hemen çıkıyo. çok üzülüyorum hatta normal suyu bile yeni yeni içebiliyorum . bebeğimin kemikleri iyi gelişemiycek diye çok endişeliyim. maden suyunda da kalsiyum olduğunu hatta süte eş değer olduğunu duydum ama çok inanamadım. sizde duydunuzmu böyle bişey en azından doğruysa onu içebilirim.
ben de süt içemiyorum, doktorum kalsiyum yazdı bana... yoğurdu da ayran ya da cacık yapıp ye...
mesela ara öğün olarak ya da yemeğin yanında kabak rendeleyip,içine biraz nane ceviz koy yoğurtla karıştır... gayet güzel oluyo.
ben hergün maden suyu içiyorum kalsiyum değerinin süte yakın olduğunu hiç duymamıştım ama...
Evet canım yazarlar... Devlet hastanesinde git doktora deki benim testlerim var bunlara istek açabilirmisiniz ?
Ama şöyle bir püf noktası var..
Hangi şehirdeydin bilmiyorum ama Rubella kontrollerini tüm labaratuarlar yapamıyor o nedenle kadın doğum hastanesine gitmende yarar var. Önce labaratuar danışmaya sor canım bu testlerden yapamadığınız varmı diye. Sonra doktordan istek açtır. Bu yolla halledersin..
arkadaşların dediği gibi devlet hastanesine yada doğum hastanesine git. bedava yaptırırsın. ne biçim hastaneymiş ya. hepsi bedava bunların, hatta birkaç tanesini iki kere yaptırdım ben, bi kuruş almadılar. özel hastanelerde kendi aralarında çok farklı.
ya ne yazık ki istanbul'un azizliği işte uğraş uğraşa bilirsen devlet hastaneleri de sabah gidiyorsun akşama geliyorsun eve
haftaya persembe ayrıntılı ultrason var canım bakalım bakalım bebişim ne edecek gene bana ama hiiiççç umudum yok:)))) meraklı kediönemsemediği belli oldu canım. evet senin bebiş tarihe geçecek canım. bir daha ne zaman gidiyorsun doktora?
sağol canım. havuç elma portakal gibi meyvelerin taze sıkılmış suyu canım atom. içine başka meyvelerde attırabiliyorsun. izmirde yaygındır.
günaydın canım. yap canım yürüyüş, çok iyi geliyor, dinçleşiyorsun. eşimde zayıflayacak inşallah.
hııı örnek mi alırlarmış birbirlerini :)) oyy ikisini üst üste koyar yerim valla.
kahvaltı istediğim gibi olmadı canım. neyse bunada şükür.
.
teşekkür ederim canım. evet biliyorum artık kontrole gittiğimde özellikle istiycem çok bahsettim aslında onada süt yoğurt tüketemiyorum endişeliyim istifram var diye geçer diyo. o daha çok kan demir eksikliğme takık. oda çok düşük malesef. sabah akşam hap içiyorum belkide o yüzden vermek istemedi kalsiyum ilacı. ama bu sefer gittiğimde inatla istiycem olmazsa size ilaç ismini danışır reçetesiz alırım yada başka doktora danışır öyle kullanırım. Çünkü artık kalsiyuma çok ihtiyaç duyduğumu anlayabiliyorum, bütün dişlerim ağrımaya hafif sallanmaya başladı. bebeğim gelişemez diye çok korkuyorum.
arkadaşların dediği gibi devlet hastanesine yada doğum hastanesine git. bedava yaptırırsın. ne biçim hastaneymiş ya. hepsi bedava bunların, hatta birkaç tanesini iki kere yaptırdım ben, bi kuruş almadılar. özel hastanelerde kendi aralarında çok farklı.
canım elevit kullanmıyor musun? ben doktora sormuştum, süt ürünleriyle aram kötü demiştim. elevitte yerince var, üzülme dedi bana.
slm kızlar nasılsınız meleklerınız nasıl ben vakıt bulupta gremıyrm bu aralar malum dugunumuz vardı kayınvalıdem burda pek mumkun olmuyr ben bebısımı dayanamadım gormeye gıttı hafta sonu ılk defa kalp atıısnı dınledık cok guzeldı ya cınsıyetımız sanırım erkek degıl gıbı tam kesınlesmedı ama kız agırlıklı dedı kesın konusmuyr bızım doktr ayrıntılı usgde kesınlesıcek sanırım hersey normal cıktı tek sıkıntımız plesentam asagıdaymıs eger yukarı cıkmazsa ılerleyen haftalarda normal dogum yapamazmısım kanamadan ölürsğn dedı sezeryan olur ancak dedı takıbe alıcak bakalım onemlıymıs bu aslında ara kanamalar yapabılıyrmus ınsallah hayırlısıyla alırız hepımız kucagımıza benımle aynı bu durumu yasayan varmı
ya ne yazık ki istanbul'un azizliği işte uğraş uğraşa bilirsen devlet hastaneleri de sabah gidiyorsun akşama geliyorsun eve
haftaya persembe ayrıntılı ultrason var canım bakalım bakalım bebişim ne edecek gene bana ama hiiiççç umudum yok
neden kahvaltı istediğin gibi olmadı bulantınmı sebeb yoksa:26:öğle yemeği yedinmi bari
kızlar yoruldum komsumla bir oldum eşim komsum 2 kızı onun eşi halılarımı yıkadım tertemiz olduuuuyorulduğuma deydi
zaten beni çalıştırmadılardaben görüntüde halı yıkadım
haftaya persembe ayrıntılı ultrason var canım bakalım bakalım bebişim ne edecek gene bana ama hiiiççç umudum yok
neden kahvaltı istediğin gibi olmadı bulantınmı sebeb yoksa:26:öğle yemeği yedinmi bari
kızlar yoruldum komsumla bir oldum eşim komsum 2 kızı onun eşi halılarımı yıkadım tertemiz olduuuuyorulduğuma deydi
zaten beni çalıştırmadılardaben görüntüde halı yıkadım
Kaju sen hangi hastaneye gidiyorsun buarada ???? Belki yazdın ama 2579 uncu sayfayı goruntuluyemiyorum
Allah korusun tatlım direkt dişlere vuruyor zaten bebek senin stoklarını tüketiyor şuan... Ben 10 yıldır her sabah süt içerdim benim diş problemim yok mesela, bebeşin kemikleride gayet sağlıklı ve boyu uzun görünüyor.. Sen doktoruna kontrolde değilde tel. aç hemen sor bence kalsiyum verin artık dişlerim sallanıyor de verir bence...
korkma canım sen gene rahat rahat ye yemeğini psikolojik olarak etkileme kendini korku korkuyu çeker:18:geçmiş olsun. bu topikte duymadım da, genel olarak belki yazarsan hamilelerden gelen sorular bölümünekonu açarsan aynı sorunu yaşayanlarla karşılaşabilirsin. inşallah sorunsuz geçirirsin hamileliğini.
işte o yüzden devlet hastanesine gitmiyorum, çalışıyorum vaktim değerli, bide kötü muamele ediyorlar. özelde doktor yarım saat ilgileniyor, devlette o kadar ilgi yok(
ama senin durumun farklı, tahlil için git. bir seferde halledersin.
ayyyy söylemiştin, ya bende kafa kalmadı çokkk unutkanım. 21 haziranda annesininbirtanesininde var. o zaman gösterecek bence. :)))
peynir getirmiştim az yedim canım ya, midem bulanmıyorda bir hassaslık var, o lekelerden sonra istifra etmektende korkuyorum.
hımmm son cümleyi okuyana kadar baya kızmıştım sana :))) iyi yormamışsın kendini. ohhh halıda ne güzel yıkanır serin serin valla canım çekti. eşim akşam geç gelecek bende serinlikte cam sileyim bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?