aa bak bi sarıkız c vitaminli doğal mineralli su aldım bi de özkaynak sade...
sarıkızda kalsiyum falan yazmıyor.
özkaynakta mg/l olarak:
kalsiyum:116.8
magnezyum:102.2
sodyum:72.59
demir+2 : 0.22 yazıyor...
canını yiyim seninnn canımm benimmm saolasın içime dert oldu paylaşayım istedimuzak olmasa gelirdim canımmmm dut için değil ama senin ve pipiloşun içinnnn
canım geçmiş olsun... ben maltofer alıyorum günde 1 tane.. ama son zamanda tahlili yaptırmadım, istemedi doktor tekrar...
canım inşallah geçer baş ağrın..ne fena bişey biliyorum...
esra sağol canım, Allah kimsenin başına vermesin baş ağrısı (amin) çok zor, hamdolsun geçmiş bugun, insan hastayken anlıyor, sağlığın kıymetini
canımm testin temiz ççıkmış gözün aydınndeğerlerin baaya düşük Allah şifa versin canımm benimkide düştü herhalde gözlerimin önundee noktalar dolasıyrrr
canımm plastik su için uygun değil evet dgrudan güneşe maaruz kalırsa bakteri ürer ve sağlığımız için tehlikeli fakat kısa zamanda damacanalar cam olucak bakanlık bunun uzerıne çalısıyor..
ayrıca o arıtmaları bana sor ben çok iyi bilirim tamamen ticarett geç onları suyu arıtımı değil o suyu resmen saflaştırıyor ters osmoz metodu kullanılıyor dunyada oda aslında endustryel atıksu artma için uygundur çunku fazla arıtarak gerekli gereksiz tum mınerelları alır nekadar ek reçinede koysalar suyun dogal tadı bozulur ve Ph seviyesi asidik ortama dönüşürrr
fabriikada 5 tane sebil artma 1 tane buyuk havuz arıtma 1 tane tezgah altı arıtma oldugundan 4 yılda suyla haşir neşir oldugumdan biliyorumm beni baya ugrastırdılarrr
ay çok konustummmdertliyim bu arıtmalardan ondan
aynen damla saka bnlar berbat sular nestle hamidiye ve erikli de şaşmamak lazım turkuaz su bile değil arıtma yapılıp içine ekstra mineral atıyorlar sonra kaynak suyu diyorlar :18:
bu arada ben damacana kullanmıyorum artık, özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalması çok tehlikeli, resmen kanserojen madde salıyormuş suyun içine, bu hepsi için geçerli, en iyisi arıtma almak, onlarda epey pahalı
canını yiyim seninnn canımm benimmm saolasın içime dert oldu paylaşayım istedimuzak olmasa gelirdim canımmmm dut için değil ama senin ve pipiloşun içinnnn
anladım canım ama ben artık bıktım istanbulun trafiğinden.... biz de avrupada başakşehirde oturuyoruz... avrupa yakasının e temiz havası.. resmen dağ havası gibi...yazın o kadar ılık oluyor ki harika... heryerde yürüyüş bisiklet parkurları, spor salonları, yüzme havuzları,çay bahçeleri... haftada bir konser,etkinlikler... işimle evim çok yakın..yol açık olsa 20dakika... tabii kışın 1 saat sürüyor...
çayı kesicem artık, aslında açık içmeye çalışıyorum ama gittiğim yerlerde veya dışarıda demli oluyor içmicem artık, bu arada cam damacana olayını destekliyorum, tuppera da değincemaramızda yapan varsa bilmiyorum ama hepsi boş, en sağlıklısı cam, inşallah bakanlık en yakın zamanda el atar
arıtmalarda haklısındır, suyun tadı çok değişiyor hakkeden, açıkcası tadını bile sevmiyorum, yararlı minerallerde büyük ölçüde gidiyordur, klor bile faydalı özellikle çocuklarda, neredeyse 0'a indiriyorlar kloru, philipsin bi ürünü vardı, kompleks bir ürün deil, ucuzdu da çeşmeye takılıyor ufak bir filtresi var, sadece mikroplardan arındırıyor suyu, zaten tadında bile değişiklik yok, veteriner bir arkadaş analiz etmişti %99 oranında bakterisiz çıkmış neredeyse steril demişti, annem kullanıyor ama şu an piyasadan kalktı sanırım, göremiyorum
saolun canlar herkes düşünceli değil maaleseff
bugün pazar vardı pazar evimize uzak bayaa off arabamızda yokk babamdada araba yokmuşş ablamla konusayım birdeee inşAllah buluruz hemencecikk aslında araba olsaydı yaşlı teyzeler evlerinde satıyorlar ordan alırdık şans yok bendee
bende şimdi marketten geldim. işyerine yakın ufak bi market iki çeşit vardı uludağ ve sırma. sırmanın değerleri daha fazla diye onu aldım.
kalsiyum:326
magnezyum:111.4
sodyum:425
demir+2
florür:1,4
bikarbonat:1634,8
sülfat:6
klorür:166
potasyum:53,6
yazıyor
umarım reklam olmuyodur. neymiş bu maden suyu valla yok yok. bundan sonra günde iki tane içerim artık yeterki bebeğime faydası olsun.
canım bulursun yaaa.. ayy kıyamam sana ben yaaaa... kaz kafalı düşüncesiz insanlar!
aa ne çok farklıymış resmen 2 katından fazla özkaynağa göre
ama sodyum değeri çok fazla,neden acaba ki?
kız kıyamam sana avucunu yala öyle durumlarda
Ben nerde bi kokoreççi görsem avucumu yalıyorum eşim diyo ki"kokoreç koktu di mi yala yala çabuk yala
bende şimdi marketten geldim. işyerine yakın ufak bi market iki çeşit vardı uludağ ve sırma. sırmanın değerleri daha fazla diye onu aldım.
kalsiyum:326
magnezyum:111.4
sodyum:425
demir+2
florür:1,4
bikarbonat:1634,8
sülfat:6
klorür:166
potasyum:53,6
yazıyor
umarım reklam olmuyodur. neymiş bu maden suyu valla yok yok. bundan sonra günde iki tane içerim artık yeterki bebeğime faydası olsun.
canım bulursun yaaa.. ayy kıyamam sana ben yaaaa... kaz kafalı düşüncesiz insanlar!
aa ne çok farklıymış resmen 2 katından fazla özkaynağa göre
ama sodyum değeri çok fazla,neden acaba ki?
valla bilemedim. evet farklı bayağı. bende bikarbonat nedir ona bakayım diyodum çok fazla oranı çünkü.
dur yalayayımmmm :131:
kokoreçç :18: çok özledimm
Evet o taraflara da güzel diyorlar canım ama trafikte zaman olarak hemen hemen aynıyız
Bende yol açıkken 20 dakikada annemlere gidiyorum (güngören) eğer akşam eşimin işi varsa metrobüsle eve varmam 50 dak. alıyor.. Eşimle gidiyorsam eğer yan yolları kullanıp 1saat 20 dak. gibi ulaşıyoruz.yani yol şimdilik gözümü korkutmuyor benim. Bakalım ağırlaşınca neyapıcam tabi onu bilemiyorum. Büyük ihtimalle haftanın bir kaç günü annemlerde kalırım
ya belki kızacaksınız ama bende kokoreç'e dadanmıştım haftada bir yiyordum... Aklıma geldi yine.. temiz yerden yiyorum ama (mutfaklarını ve tesislerini ben yaptım ordan biliyorum)
şimdi yine düştü aklıma... Çokmu zararlıydı?
ahh keşke bende içebilsem.. Ama malesef azcık asit bile içemiyorum çocukluğumdan beri.. Maden suyu da dahil bunlara.. Ayrana felan karıştırıp deniyeyim bari bende bakalım öyle geçecekmi boğazımdan
kızlarrr iyi misinizz yaaa ayyy aaaaaaaaaaaaaaaaa ne kokoreçi... geçen tv de vardı o kadar pis o kadar pis bişey ki ben nefret ederim,bakamam bile ona. türkiyede sadece bir iki firma adamakılı temizliyormuş diğerlerinin hepsi bakteri yuvası ...
dur yalayayımmmm :131:
kokoreçç :18: çok özledimm
eşim 6 kg çantasıyla 3 km nasıl yürütücem ben onaaa yaaaaraba bulmalıyızzzzz
ya belki kızacaksınız ama bende kokoreç'e dadanmıştım haftada bir yiyordum... Aklıma geldi yine.. temiz yerden yiyorum ama (mutfaklarını ve tesislerini ben yaptım ordan biliyorum)
şimdi yine düştü aklıma... Çokmu zararlıydı?
bikarbonat suda sertlik göstergesidir biraz sert yanii subir çeşit tuz diyebiliriz. Ca mg ile birleşirse sertlik göstergesidir eksik yazdım ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?