2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

canım hiç bir şti süper yerler değil inan bana ama iş dediğin rutinliklerle dolu... dobra bir insansan seni pek sevmezler ilerletmezler. benim hayalim 3,5 yıl sonra günüm doluyor. ondan 8 yıl sonrada emekliliği param oluyor belki 3,5 yıl sonra tazminatımı alır evde oğlumla kalırm babamız bize bakar bir şekilde evimiz arabamız var 8 yıl sonra nasıl olsa maaşım olacak ben de oğluşumla yaz oluluna gideriz o arkadaşlarıyla yüzerken ben de annelerle yan havuzda yüzerim diyorum ama inan bana hiç bir iş okulda hayal ettiğin gibi idialist olmuyor

aynen canımm herkes yapar diye birşey yok ama böyle düşünürlerse en buyuk yıkımı yine kadın olarak biz yaşarız sonuç olarak çalışmaya karşı değiliz.. ÇAlışma ortamı bebeğin için ve senin için imkan sağlıyorsa iyi ama sağlamıyorsa umurlarında değilse biryerde seçim yaparsınve bunada eşin saygı duymalı bence..

bende kendi düşüncemi paylaştım canım.. İnşAllah öyle birşey olmaz ama biz nikah masasına oturduğumuzda sözler veriyoruz iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye umarım bu sözler hiçbir zaman için unutulmaz..

saol canım umarım hakkıma ne hayırlıysa o olur kafam karmakarışık gelin ata binmiş ya nasip demiş bakallım hayat ne gösterecek bizlere...

haklısın canım diyen erkek çok. dediğin gibi iş yükleri sorumlulukları artacak yorulacaklar... inşallah hiç birimiz yaşamayız bunları. iyi düşünelim iyi olsun ballarım :)

dediğin gibi hiç biri beklediğin gibi olmuyor. ne umutla başlıyorsun ve nasıl sonlanıyor... kısmet

haklısın canım tahminimce pürüz çıkaran insanlar heryerde var ama hepsi bir arada bu kadar olmazz

aa ne güzel sen kaç yıldır çalısıyorsun ki emekliliğim 8 yıl oluyor :44: emeklilik yaşı 60 a çıkmadı mı

evet unutulmamalı. dediğin gibi zamanı gelince Allah gösterir kısmet hepsi. şimdiden bir kafa yormayalım lütfen:) stres yokkkkkkkkkkkk

sakın beni yanlış anlamayın beni düşündüğünüzden yazdınız biliyorum saolun iyiki varsınız canlarım

bilemiyorum ne doğru hayırlısı olsun Allahtan bakalım hayat neler gösterecek canımm

inşAllah rahat huzurlu bir işim olmasını okadar istiyorumki hayırlsı olsun ben en iyisi kpssye hazırlanayımm

ben 5.5 yaşında da okula yollamıyacağım zaten babamla annem kesinlikle yanlış diyor veririm 3000 tl oyuna doysun oğluşum babamlar matematik zekası tam oluşmuyo ezberci oluyorlar diyor o gazla ortaokula kadar başarılı öğrenci oluyorlar sonra ani düşüş ve bıkkınlık başlıyor diyor çocukta babamın tez konusu bu tarz çocuk psikolojisi işleri velilerde diyormuşki bak iyi ki erkenden yolladık çocuk herkesten önce okumaya geçti diyormuş ama çocuklar küçükken ezber ve görsel zekaları hızlıymış sonra yerini bıkkınlığa veriyormuş bu da yaklaşık 5 -7 yıl sürdüğü için veliler anlamıyormuş erken yolladıklarından kaynaklandığını

bende aynı fikirdeyim işte 2.yi bundan düşünemiyorum canım maddi olanaklar dediğim bu kısım...

canım bazı insanlarda evliliklerde demek daha mantıklı hırs evlilikten ağır basıyor karı koca arasında olan gizli rekabet öyle bir hal alıyor ki senin malın benim malım oluyor hayat benim abimin evi aynen bu sekilde
yengem abime tek sigarayı ödünç verir geri alır abim yengeme ödünç verir geri alır
ben bu gözle bakıyorum olaya
annem anlatır 5 kilim dokumuş 5 heybe dokumuş 6 aylık ölen abim yeni doğmuşmuş bu olay yaşandığında annem çocuğumu bile emzirmemiştim iş bitecek diye diyor
parası gelmiş babam anneme dövmüş elinden parayı almış köydeki amcama mazot parası olarak hediye vermiş
o amcamda bize hiç amcalık yapamdı babamın yapdıklarının yanında neyseeee.....
erkekler iydir demiyorum ben eşim dahil erkeklere bende güvenmem ne olursa olsun erkektir ama su var her erkekde aynı kefede olmuyor bazen kadın o rolü üstleniyor erkek eziliyor
rabbim herkesin evliliğine özveri versin sevgi saygı versin

Son düzenleme:

canım benim erken emeklilik hakkım var sağlık raporum var doğum sırasında ebe benim sağ kafama tarafıma baskı yapmış sol sinirlerim zedelenmiş sol elimi çok iyi kullanamıyorum ama hiç bir işimi de yapmama engel değil. onun için sizden daha çok korkuyorum doğumdan drlar aileme demişki sizin çocuğunuz en ucuz şekilde atlatmış bunu ya felçli ya da zihinsel engelli olurdu diye sol kolumu küçükken hiç kullanamıyormuşum ama babam yıllarca bana evde fizik tedavi yaptırmış hastanedeki fizik tedavi yerlerine almamışlar yaşım küçük psikolojim bozulur diye bizimkilerde almışlar kitapları okumuşlar biz bu çocuğu psikolojik ve fiziksel olarak nasıl topluma kazandırırız diye. bende onların emeklerini boşa çıkarmadım üniversteyi tek başıma yaşayarak okudum hatayda üniversteyi dereceyle bitirdim.size sağlığımı şöyle anlatayım ibrahim tatlıses sağından yedi solu felçli benim elimde onun eli gibi ama çok daha hafif biz fizik tedaviler sayesinde herşeyi yapıyoz.ama insanlar zora düştüğünde bana söyleyecek laf bulamadığında yüzüme bunu vurmuyorlar mı vuruyorlar. özellikle bir aile varki bunu yüzüme vurdular ahım onlarla hergün beddua ediyorum arkadaşlar sizde dua edin inanın çok dardayım çok canımıyaktılar özel mesajla atarım başıma gelenleri bazılarııza dua edin bana.

canım salaten tüncinayı çok oku bende okurum senin için sıkma canını o salavatı okuyanın basındaki bela def olur kalbindeki muradı hasıl olur sıkma canını sen anlatmak istersen anlat açılırsın bu dünya imtihan dünyası üzülüpde bebişinide üzme

:)) evet sen şu sınavı kazan canım. elinden geleni yap en azından için rahat olur.

afiyet olsun.

amin canım. abinde çok fenaymış (( ne bu ya hep kadınlar eziliyor, ama toplumsal birşey bu inşallah insanlarımız daha bilinçli olur, kadının değeri artar.

abim ezmiyor tatlım yengem abimi döver bile karsılıklı yasadıkları yani benim abim öyle değildi yardım ettiği ailenin haddi hesabı yok ama şimdi böyleler
annem abimlere gitmiş yengem çay demlemiş abimde bir bardak da bana dökün demiş yengem bu çayı ben kendime demledim git kendi çayını demle demiş
annemin nasıl içinden tutmuş ama abine bir bardak çay vermedi diyor
erkeklerde eziliyodan kastım buydu abim örneğim önümde
kızlar zehirlendiğinde 2 abim geçmiş olsuna gelecekler küçük abimi aradım abi sende gel toplanalım dedim
yengen olur derse geliriz abim değilse bekleme beni sen yengeni ara dedi
aklı çıkıyor eşinden yani

moonsun canım sen okumuşsun etmişsin bak ben bile el işi yapıyorum 1 hafta uğrasıyorum en fazla 15 lira alıyorum belki daha az alıyorum ama o bile benim için değerli hele ki sen maaşına alıştın sana daha zor gelir eşinin eline bakmak

güne güzel ve mutlu bir haberle başladım..bugün kontrolüm vardı ve bende kız annesi olucakmışım.... çok mutluyum

canım benim ya. bazı insanlar çok kötü kalpli, çok düşüncesiz. Allah görsün yaptıklarını.

Ailen gerçekten yapılması gerekeni yapmışlar, kader deyip geçmemişler, çaba göstermişler. Allah razı olsun. sende okumuşsun, meslek sahibi olmuşsun. sana da azminden dolayı bravo diyorum.

canım darlanma, ne kötü durumlar vardır Allah yaşatmasın. bak sana ne anlatacağım, aklıma gelince bile kötü oldum, gözlerim doldu.

Birgün alsancakta geziyorum, eskiden yani bekarken gününü gün eden biriydim ben. bir kadınla iki çocuğu karşıdan geliyorlardı. iki oğlan çocuğu biri 5 biri 10 yaşlarında. ikisininde elinde ekmeğe sürülmüş sarelle vardı. bir yandan yiyorlardı, bir yandan yürüyorlardı ama garipti yürüyüşleri. yaklaştıklarında onların psikolojik olarak özürlü olduklarını fark ettim. doğru düzgün yürüyemiyorlardı, anne birinin elini tutmuş öteki kendi halinde yürümeye çalışıyordu. yanlarından geçerken kadın bana baktı gülümsedi belli oda çocuklarının bu durumundan psikolojisi bozulmuştu. bu görüntü öyle kafama kazındı ki çok dara düşünce hep bu kadını düşündüm. o daha darda burcu dedim. o dayanıyor sen buna mı dayanamayacaksın. böyle sakinleştiriyorum kendimi ve şükür ediyorum. o kadın napsın o kadına Allah yardım etsin.

Allah böyle dert vermesin arkadaşım, sen herşeyi yapmışsın, iki cahilin sözüne ne bakıyorsun. üzme bebeğini bunun için.

kasım bebeklerinde var bir dert hep sağ gösterip sol vuruyorlargönlündekinin olmasına sevindim tatlım
allah razı olsun dr kız deyince nasıl şaşırıp sevinmişsem dr da istemiyosan erkek olmaya devam etsin diyo...allahım cümlemizin yavrularını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…