2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

kıyamam canım benim çok dua edicem...

bıraz uyuyup uyandım cok az da gecmıse bakabıldım bugun herkesın ayrı bı derdı varmıs şahinus cnm senın anlattıklarına ıcım gıttı ınankı orda olup onları parcalayasım geldı esracım bebege bısı olmıcak allahın ıznıyle sen kafana takma

özurdıledım hepınızden cunku okadar önemlı konular yazmıssınız kı benımkı devede kulak kalmıs benımkı de dert mı dedım

destek olmak ıcın yazan arkadaslarıma da cok tesekkur ederım

sahinusa özelden attım salavatı ama kızlar sizlerde okumak isterseniz burayada paylaşayım
Saleten tüncina duası:
"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Anlamı:

"Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."
Bazı yerlerde, "Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr." kısmının olmadığını da belirtelim. Ancak bu kısmın söylenmesi de çok faydalıdır.

Bu Salâvat-ı Şerifenin büyük önemi ve sevabı vardır. Sürekli bu salavata devam edenin, belalardan emin, gelecek musibetlere perde, arzularının kolay, rızkının da bereketli olacağı ümit edilir.

Dua esnasında eller (duanın seması sayılan) yukarıya açık olarak (ayrı) şekilde tutulur. İki elin avuç içi terazinin iki gözü gibi muvazeneli şekilde göğüs hizasında, semadan gelecek Rahmet-i İlâhiyye’ye açık bekler. Ancak, bazı zamanlarda bu iki elin yanyana birleşip, bitişik şekilde tutulması da sünnete aykırı değildir. Resûl-i Ekrem Hazretleri her iki halde de dua yapmıştır. Lâkin çoğu defa ellerini ayrı şekilde tuttuğu anlaşılmaktadır. Nitekim Şafiî mezhebinde duanın korku mânâsına gelen cümlelerinde ellerin içinin yere çevrilip aşağıya tutulduğu gibi. Hanefi’de ise avuç içinin aşağıya çevrilmesi sadece yağmur duasında meşru kılınmış, diğerlerine şâmil olmamıştır. Şafilerin dua ederken musibetten sakınmak için ellerini aşağıya çevirmeleri bazı hadislere dayanmaktadır ki sünnettir. Bu hadislerden birisi şöyledir: “Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü vesselam, Allah’tan bir şeyin olmasını istediği zaman ellerinin içini yukarıya çevirirdi. Ancak bir şeyden sakınacağı zaman ise ellerinin içini aşağıya çevirirdi.” (Bu konuyla ilgili Hadisler için bkz: Müsned, Ahmed b. Hanbel 4/56; Mecmau’z- zevaid, 10/168; Cemu’l-fevaid, 2/618; el-Fethu’l-kebir, 2/357; ) Bu nedenle ellerini dua ederken aşağıya çevirenler bu hadislere göre amel etmiştir. Hanefiler ise bu konuda şafileri taklit etmiş oluyor.

ah cnm benım gecmışş olsun arkadaşına ıyıkı burada paylaştın hepimız arkadaşın ve bebişi için dua edıcez hamılelerın duasuı kabul olurmuş derler ya hanı benım 2 arkadaşın da 1 kg doğdu şukur çok sağlıklıla cok zor bı surec onları beklıyo rabbım korusun meleklerını

kızlar meraba. geceden beri bebeğim çok batıyo bana. yani gece bile batma hissinden ara ara uyandım ne tarafıma yattıysan yinede oldu batma. şimdide arada bi battığını hissediyorum. normalmi sizce bu durum sizdede oluyomu, yoksa doktoramı gitmeliyim. herşeyide problem edip hastaneye gitmek istemiyorum..

amman ailemin sağlığına bişey olmasında her karanlığın bir aydınlığı vardır nasıl olsa diyorum O beni hep hayatın ucundan kurtardı ki elimdekilerin kıymetini biliyim diye önce yokluğu sonra varlığı gösterdi şükretmem için sınavlarımı geçeyim yine yanımdadır O bilirim

sende mi özelde doğum yapıcaksın canm sen maraştasın değil mi fiyatlar nasıl :26:

maraştayım ben cnm özelde sezeryan 250 normal dogum 150 ben dogumu özelde yapacam inş allah izin verirsee devlet hastanesinde beleş sezeryanda normal dogumda cnm ama oraya güvenemiyom çünkü eşimin eski eşi orda ve gözü üstümüzede çeken çekemeyen çok

canım cok gecmıs olsun ishal durumu var mı aklıma gelen sey sıcakta cok durduysa gunes dokunmus olabılır yada allah korusun yedıgı bıseyden zehırlenmıs olabılır benım ufak kardeslerım var zırt pırt zehırlenıyolar saolsunlar ama kusması ıyı eger zehırlenme durumu varsa sen hemen doktora götur onu zehırlenmede ıshal ates kusma oluyor sadece kusuyosa sıcaktan dıye dusunuyorum ama tabı sen yıne de en kısa zamanda doktora götur tatlım gecmıs olsun

aa cıdden cok uygun muş fiyatı

maraşta doğum sayısı patlamıştır herhalde biz burda 3000 tl lerde geziniyoruz ama özel var özelcik var yeni doğan ünitesi küvezi var mı dikkat et her hastaneye güvenilmez devlet hastaneleri bir çok özel hastaneden daha donanımlı bu fiyatlar özelde olunca da ben hastanenin güvenirliliği konusunda şüpheye düşüyorum dikkat et biz bir teste 150 tl veriyoruz

yarın gitmek zorunda değilseniz hemen gitmeyin canım....

akıntına da baktır bursa ankara yolu nasıl hatırlamıyorum....dr. onayı almadan gitmen sakıncalı olabilir ama kendi arabanız ve yolar düzgünse yavaş gidin tarfik olduğu saatler çıkmayın çünkü fren gaz için bi hoş oluyo o zaman...birde 1.5 saat arayla mola verin....az biraz yürü kramp girmesin..

ESRA canım bebeği yaşar inş. bi arkadaşın bebeği de 28 haftalık erken doğdu onuda ciğer geliştiricisi yapıldı..dr .lar % 10 yaşar demiş ama maş. yaşıyo....kaderde varsa yaşıyo...ben 32 haftalık 2 kıloya yakın doğurdum yaşamadı canım kıosmet mkeselesi biraz...bizde çok şaşırdık 28 haftalık 800 grammıydı neydı bebek o yaşadıysa bızımkı haylı haylı yaşar dedik yok....ama önemli bir nokta onun ciğer geliştiricisi yapılmış bizim yapılmamıştı ve bebek ciğerleri gelişmediği için solunum problamı yaşadı o yuzden yaşamadı yani....

dün sabaha karşı hareketlerini hissettim....ancak rahatladım...
çok yorucu bir gundu yine bir sürü yürüdüm eve yeni geldim sayılır dinlenecem biraz...

hepinizi kocuman öpüyorum...

canım okudum anlattıklarını okadar uzuldum kı anlatamamözurlu kelımesı cok cırkın bıkere ben cok hassasım bu konuda engellı denmesın ebıle karsıyım kı sen benım gözumde gayet sağlıklısın kendı hayatını kımseye muhtac olmadan ıdame ettırebılıyorsun zaten

bır baskasına muhtac olarak hayatını surduren ınsanlara bıle engellı demıyorum onların önune engelı koyan yaşam şartları sen kaldırımına yokus koymazsan tekerleklı sandalye kullanan ınsan doğal olarak kaldırımı kullanamaz bu durumda onları engellı yapan şartlardır bu en basıtınden bır örnek cnm.

asıl sıze bunları yasatanlar engellı hemde zıhınsel engellı adi insanlar allahımın adaletıne okadar ınanıyorum kı canım belkı mahlemeden onlara bısı cıkmaz ama allah öle bı zamanda öle bı ceza verır kı onlara bı arkadasımızın yazdıgı gıbı cocuklarından torunlarından cıkar bu yaptıkları sen sakın onları kafana takma sevıyelerı okadar de geç nolursun cok uzulurum o salaklar yuzunden kendını uzersen tamammı cnm

canım merak etme bende de olmustu 2 hafta felan surmustu ara ara batıyodu ama sımdı rahatım merak edılcek bısı yoktur

canım anlattıgın şey tam ibretlik...bu dünyada kınadığı, benim başıma gelmez dediği her ne varsa başına gelmeden gitmezmişş insanoğlu bu dünyadan rabbim dengeleri öylee bi ayarlıyorki çok şükür...hiç büyük konuşmamak lazım

sahinus canım anlattıklarına çok üzüldüm ve hayretler içersindeyim şuanda...dualarımız sseninle bacım...

esrammm allah yardımcısı olsun arkadaşınızın ve minik bebeğinin...inşallah bu dünyada rızkı vardırda sıkı sıkı tutunurr:26: sen üzme canını sakın...

aysunum canım hayırlı bi kapı çıkarsın rabbim karşına...inşallah bebeğin rızkıylaa gelecek ve sana daha rhat edeceğin bi ekmek kapısı nasip olucak allahın izniyle...

bluemoon kızın hayırlı ugurlu olsun...rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin bacım...

mervecik umarım bulursun incilerini...manevi değeri çok yüksek oldugu için çok üzdü seni tahmin ediyorum ama kısmetten çıktıysa çıkmıştır zaten...sen üzme oğluşunu ve kendini kuzucum...

canım marasta merkezdemısın sen benım babannem elbıstanda yasıyo babam tarafı elbıstanlı gercı 30 yıldır amcalarım babam antalyada ama orda bı kökumuz bulunuyor yanı

cok saol canım cok sukur ıshal yok güneşte pek kalmadı gun oyu kreste oluyo ama ıste üşütmüş bi şekilde saglık ocagına götürdüm sabah gecmezse gene gıderım hastaneye artık

cok saol canım cts ayvalıkta polıs kampında olmamız gerkıyor onceden doktordan onay almıstık yolu bölerek gıdıcez dıye 1 gun bursada kalıp ıste artık oglumunda durumuna gore dedıgın gıbı yapcaz canım kramp ıcınde ılac vermsıtı zaten yol boyunca kullanmam ıcın doktor bakalım 4 saatmıs bursa oglum ıyılesse bı

senınde gözünaydın canım bebegı hıssetmıssın şükür benımde saglık ocagında kalp atısı dınlendı sorun yok ama kafama taktım ıste akıcam artık duruma göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…