teşekkür ederim:) sanırım sen de hayvan sahibisin?
eee bir soruma cvp veririsen senirim. sende ne gibi belirtiler var?
cevabın için çok teşekkür ederim canım. pko aşırı bir adet düzensizliği hormonel bir sorun işte. zor hamile kalınıyor zoru başardık da inşallah hamileliğin de üstesinden geliriz.İnşallah canım.. Sende Sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah ve sağlıkla bebişini kucağına alırsın...
Piko hastalığı nasıl bir hastalık canım.. İnşallah gebeliğini zorlamaz...
Bende yeni sayılırım hoşbuldum diyeyeim :) iki haftadır takip ediyorum ama pek yazmıyorum..
Çok güzel canım adına sevindim ben en son gittiğinde doktora kese vardı ama kalp atışları daha belirmemişti önümüzdeki hafta gideceğim inşallah iyi haberler alırım.. Eşin için geçmiş olsun.. İyi yapmışsın uzak durmakla ben çok ağır bir grip geçirdim hem küçük beş aylık bebeğim var hemde gebeyim epey zor geçirdim...
bende cavaplim bari :) Bende hafif bulantı var umarım artmaz. Geçen yılki gebeliğimde çok ama çok mahvolmuştum bulantılarda... Adet ağrısı gibi hafif ağrılarım oluyor ve başım çok sık ağrıyor en son tansiyonum yüksek çıkmıştı sanırım tansiyondan..
hayvanseverleri burada görmek çok güzel :) sanırım köpeğiniz var, bizim de kedimiz var, inşallah beraber yaşayacağız, doktora danıştınız mı hiç? ben sordum önermiyoruz dedi klasik cevap olarak, risk grubunda deil dedim, yine önermiyoruz dedi, önermesini de beklemiyordum zaten, Allahın izniyle birşeycik olmayacak,paylaşımlarımızı arttıralım
Kediler toxoplasmosis adlı enfeksiyonun yayılımında rol oynarlar. Kedi dışkısına direkt veya indirekt temas ile bu mikrop yayılır. Eğer gebelik öncesi bağışıklık mevcutsa mikrobun gebeye geçişi söz konusu olmaz. Sokak kedilerinin toxoplasmosis mikrobunu taşıması evcil kedilere göre daha muhtemeldir. Gebeliğin 10-24. haftaları arası gebe enfekte olursa (hastalığı geçirirse) yenidoğanda ağır problemler oluşma riski %5-6 dır. Olası problemler; erken doğum, düşük doğum tartısı, ateş, sarılık, retina (göz ) problemleri, mental retardasyon (zeka geriliği ), anormal baş çapı, konvülziyonlar(istem dışı kasılmalar) ve beyin içi kalsifikasyon (kireçlenme )odaklarıdır.
Hamileliğin son 3 ayında toxoplasmosisle karşılaşan gebenin enfekte olma olasılığı artar, fakat fetüsün zarar görme olasılığı sistemlerin gelişimi büyük ölçüde tamamlandığı için azalır.
Evcil hayvanların bakımında nelere dikkat etmeli?
Kedinin dışkısına temas, bahçe park gibi açık alanlarda ve kedinin tuvaletinin bulunduğu kabın temizliği esnasında olmaktadır. Bu görevi bir başkasının yapması uygundur çünkü toz dahi bulaşmaya neden olabilir.
Alacağınız Önlemler
Hamileliğiniz sırasında kedinize dokunabilir, onu sevebilir ve aynı ortamda bulunabilirisiniz. Yalnız ona dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi iyice yıkamalı ve yıkamadan elinizi ağzınıza götürmemelisiniz.
Kedinizin kumunun günde bir veya iki kez değiştirilmesinde fayda var. Her ihtimale karşı kedinizin kumunu kendiniz değiştirmemelisiniz. Eğer bunu yapacak başka kimse yoksa, kumunu mutlaka eldiven giyerek değiştirmeli ve değiştirdikten sonra mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.
Kedinizin aşılarının tamam olmasına dikkat edin.
Genelde ticari mamalar ile beslenen ve dışarı ile teması olmayan kedilerde teorik olarak toksoplazmosis olmaz. Ancak kediniz bu paraziti çiğ et ya da çiğ süt yoluyla da alabilir. Bu nedenle kedinize çiğ et veya pastörize edilmemiş süt vermeyin.
Kedi tırmalaması genelde pek fazla sorun yaratmamakla birlikte cildin bütünlüğünü bozarak enfeksiyona duyarlılığı arttırabilir. Bu tür bir durumda cildinizi ılık sabunlu su ile yıkamanızda fayda var.
Ayrıca tüm evcil hayvanlardaki gibi kedilerdeki tüyler insanlarda alerjik yakınmalara neden olabilir.
cevabın için çok teşekkür ederim canım. pko aşırı bir adet düzensizliği hormonel bir sorun işte. zor hamile kalınıyor zoru başardık da inşallah hamileliğin de üstesinden geliriz.
sen çok şanslısın ard arda iki melek annesi olucaksın ne güzel.
hemde 3 tane köpeğim var. ikisi benimle yaşıyor da biri annemde kalıyor. köpekler kediye göre bir nebze daha risksiz. ama hijyene dikkat edildiği sürece bir sorun olacağını sanma yine de internette ki yazılara bir göz at. ve veterinere danış. ben daha önce kısa bir gebelik geçirmiştim o zamnan danıştım. aşıları kontrolleri sürekli yapıldığı sürece sorun yok demişti.
bunlara dikkat edersek hep birlikte mutlu mesut yaşarız. benim köpeklerim büyük zaten 9,7,6 yaşlarındalar. sizin ki ne kadarlık?
meraba güzel anne adayları
izmir
sat 19 şubat
kilom 68
yaşım 23 benide listeye alırmısınız formda daha yeniyim bazı yeni yeni çözmeye çalışıyorum bazı hatalarım olabilir
GUnaydin kizlar
hoşgeldiin. SATlarımız aynı seninle benimde 19 şubattı :)meraba güzel anne adayları
izmir
sat 19 şubat
kilom 68
yaşım 23 benide listeye alırmısınız formda daha yeniyim bazı yeni yeni çözmeye çalışıyorum bazı hatalarım olabilir
kedim 1 yaşını biraz geçgin, kasımda 2 yaşını dolduracak yani :) 3 aylık parazit iğnelerini vuruluyor, zaten kuru mama ile besleniyor, dışarı ile teması yok, evde çiçek falan da yok toprağı eşelesin, özel kedi kumu kullanır, zaten kum temizliği de kürekle oluyor, temas yok. cocugumuz olacak diye vazgecmeyi dusunmedik bile. anlamadığım toksoplazma testi her gebeye yapılıyor mu yoksa özel olarak mı yaptırmam gerekiyor, o konuda bilgim yok malesef
günaydın...günaydın topiğin güzel anneleri
günaydın canım. Bizim kasım anneleri pazar keyfinde misiniz. ses seda yok
günaydın...
günaydın. bende topikte bir tek ben varım sanıyordum. erkencisiniz bayanlar ?
nasıl gidiyor bakalım hamilelik.
GUnaydin kizlar
günaydın canım. Bizim kasım anneleri pazar keyfinde misiniz. ses seda yok
gunaydin kizlar bende geldim.nasilsiniz. ben cok rahatim mide bulantim yok ya da erken daha ara sira bas donmelerim oluyo
er_ca hoşgeldin canım Allahım ne güzel burda buluşmak kısmet oldu Allahım ayırmasın bizi burdan Bebeklerimizi konuşalım arkadaşım gittinmi bir daha doktora ?hoşgeldiin. SATlarımız aynı seninle benimde 19 şubattı :)
Allah kucağına almayı naisp etsin.
canım bu testi kedi beslediğini söylediğinde yapmaları gerek aslında. dr.una gidince hatırlat. olmazsa ekstra yaptırabilirsin. bilinçli olan hiçbir hayvansever asla hayvanından evde ki candan vazgeçmez. köpeklerimden ben de hiç düşünmedim. millet tepkiler hep veriyor ama umurumda olmaz.Allahın izniyle hayvan sevgisiyle büyüyecek çocuklarımız.
günaydınn canım bende erkenciyim çok erken yattım şimdide erenden kalktım.günaydın topiğin güzel anneleri
günaydın canım. seninkiler 9 haftalıkmı oldu annesi ne kadar büyümüşler ya. SAT ile USG de görünen haftan tutuyormu canım.günaydın canım. Bizim kasım anneleri pazar keyfinde misiniz. ses seda yok
maşallah çok sevindim canım.haftan küçük olduğu için vajinalmı baktı doktor bende daha gitmedimde merak ediyorum.cooook mutluyummmmm kizlar 6+4 erken diye dusunmustum ama kalp atislarimizi gorduk cok sukur.insallah bu sefer saglikla buyutebilirim. benim kocis hasta ,grip oldu bana gecmesin diye 2 gundur ablamda kaliyorum.yeni gelenler hayirli olsun hosgeldiniz.
HErkese merhaba ... İlk hamileliğimi sebepsiz bir erken doğumla sonlandırmak zorunda kaldım...
YAvrum meleğim 10 gün yaşadı ve vefat etti... 6 aylık olduğu gün doğmuş
Ama Allahım şimdi bana meleğime kardeş gönderdi... 5 haftalık hamileyim..
İnşallah Allahım bu kez bana nasip eder ... Ve hEpimizee.....
İnşallah canım.. Sende Sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah ve sağlıkla bebişini kucağına alırsın...
Piko hastalığı nasıl bir hastalık canım.. İnşallah gebeliğini zorlamaz...
Bende yeni sayılırım hoşbuldum diyeyeim :) iki haftadır takip ediyorum ama pek yazmıyorum..
Çok güzel canım adına sevindim ben en son gittiğinde doktora kese vardı ama kalp atışları daha belirmemişti önümüzdeki hafta gideceğim inşallah iyi haberler alırım.. Eşin için geçmiş olsun.. İyi yapmışsın uzak durmakla ben çok ağır bir grip geçirdim hem küçük beş aylık bebeğim var hemde gebeyim epey zor geçirdim...
bende cavaplim bari :) Bende hafif bulantı var umarım artmaz. Geçen yılki gebeliğimde çok ama çok mahvolmuştum bulantılarda... Adet ağrısı gibi hafif ağrılarım oluyor ve başım çok sık ağrıyor en son tansiyonum yüksek çıkmıştı sanırım tansiyondan..
inşşş canımmm 10 nisana kadar beklemem gerekiyoo doktor o zamana ultrasonda belli olur dedi
çok teşekkür ederim inşallah hepimiz evlatlarımıza kavuşuruz bu benim 3. hamileliğim ilk bebeğimin 10 haftalıkken kalbi durdu2. bebeğimde 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı bi çok testler yapıldı ve azda olsa kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı şimdi hergün clexane 0.6 iğne kullanıyom çok tedirginim heran kendimi dinliyorum ağrım varmı kanamam varmı diye 29 mart perşembe günü randevumuz var inşallah hayırlısıyla keseyi görebiliriz
maşallah çok sevindim canım.haftan küçük olduğu için vajinalmı baktı doktor bende daha gitmedimde merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?