2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

polypoly canım sadece gidip ben hamileyim diyosun gebelik takibi için kayıt alıyormuşsunuz diyorsun o kadar bilgilerini alıp bakanlığa bildiriyorlar

ewttt koca bir aptallık onun içinde çok agladım keşke oglumu alıp onla yaşasaydım die ama onuda yar etmedilerr ailemm yanımda oldu ama çocumu benden aldılar

hayat işte, insanın başına ne geleceği belli olmaz. hepimizin keşkeleri var ama seninki bana dokundu biraz. neyse canım. bari parandan gizlice arttırmaya çalış, zor günlerin için. biraz uyanık ol. kendine bebeğe çok dikkat et. o sana emanet öyle düşer müşer deme. biz böyle heyecanla bebeklerimizi beklerken sen böyle konuşma. zaten duygusalız hamileyiz valla sinirlerim bozuldu ağlıcam şimdi. anasın sen güçlü olacaksın. bir yerden bir ışık yanar, herşey düzelir belki. uyanık ol, kendini evlatlarını düşün.

bende kasımda anne olmaya hazırlanıyorum :) kasımın 20 gibi dedi doktor :) haftaya kalp atışlarını dinleyecekmiş
HAYIRLI OLSUN CANIM SAĞLIKLA AL KUCAĞINA.

evet canım düzensizdi adetlerim.bazen 30 günde bir bazen 40-45 günde bir olurdu.ablanın örneği bana çok benziyor içim ferahladı teşekkür ederim
BENİMDE ADETLERİM DÜZENSİZDİ CANIM BAKALIM USG DE NE KADARLIK ÇIKACAK BENİMKİ?

arkadaşım bence işyerenin insiyatifinde bir durum. yasal olarak hak var mıdır bilmiyorum ama yerine bakacak biri yoksa işveren izin vermez gibi geliyor.
evet canım yerime bakacak var ama bakalım zorda kalmazsam almam zaten.

selam kızlar bende katıldım aranıza ... Allah nasip ederse kasım sonunda bende bebeğimi kucağıma alıcam
HAYIRLI OLSUN CANIM SAĞLIKLA AL KUCAĞINA.

canım 6 aya kadar ucretız alabılıyorsun.
evet canım öyle bir hak varmış ama vermeyedebilir yani.insiyatiflerine bağlı sanırım

demekki verilebiliyor canım süt iznini kullandırtıyorlarda 6 aylık ücretsiz de demekki işverene bağlı.inşallah gerek olmazsa almam zaten.

tatalım bildiğim kadarıyla olan kısmı yanıtlayayım. evet beta hcg testi yapılıyori rutin kan ve idrar testleri yapılıyor. gebeliğini aile hekimine mutlaka bildirmen gerekiyor. sonuçları ertesi gün alabiliyorsun, telefonla veriliyor mu bilmiyorum. aşı için henüz bişey söylenmedi canım biraz daha ileri olan dönemlerde olabilir. ama mutlaka git aile hekimine danış. sağlıklı gebelikler :)

canım ben saglık ocagına bıldırmeıdm henuz o yuzden bılemıycem:26:

canım sağlık ocağındaki aile hekimine gidiyorsun böyle böyle gebeyim diyorsun benden kadın dogum doktorumdaki testleri, ultrason goruntulerını falan ıstedı, sonra muayene etti, sırtımı dınledı, kalbimi, karnıma baktı, varıs varmı diye sordu falan filan, kadın dogum doktorum bazı testler yazmıstı saglık ocagında yaptırmak ıcın, tıroid, hepatit b onları yaptırdım, ayda bir saglık ocagına da kontrole gidiyorsun, benim bildiğim bu şekilde

yazılanları okudum, ben seni bu siteye ilk üye olduğumdan beri tanıyorum, sanırım yıl 2008de falan çeyiz hazırlıklarında yazıyordun, gayet de mutluydun, sevdiğin birisiyle evleniyordun sanırım, bu kadar senede ıkinci evlilik, ikinci çocuk çok şaşırdım açıkcası, hatanın bir kere yapılması ikinci kez tekrarlanmaması gerekiyor bence, bile bile lades demek seninki, tabi bekara karı boşamak kolaydır, ben sadece dıştan yorum yaparım, ama sana böyle davranan bir insandan çocuk doğurmak onun da günahına girmek, daha hiçbirşey için geç değil bence, sağlıksız, mutlu büyümeyen bir çocuk dünyaya getirmek ne kadar doğru? birinciyi yapmışsın ikinciyi yapma bence

Ne demek öksüz bırakacağım ya en kötüsü hayatta böyle ahkam kesmeyi hiç sevmem ama en kötü ihtimal nasıl birinciden ayrıldıysan ikünciden de ayrılıtsan 2 aylık evlilikten 1.ayında hamile kaldıysan korunma problemi var diye düşünüyorum ben hap kullanmadım ama kullananlar emeline ulaşıyor hamile kalmıyor sen bu adamdan korkarım daha hamile kalırsın resimdeki sensen yaşında küçük anladığım kadarıyla bilmiyorum yaşadığın kültür nasıl bir adet ananeleri var boşansan tek başına yaşama imkanın yok mu ailenin kabulu şart mı geri

bende geçen cuma doktordan sonra gittim aile hekimine. tansiyon kilo baktı o da. bilgilerimi aldı. yemek listesi verdi. onlarda ultrason yokmuş, oyüzden daha ileri haftalarda görebiliyorlarmış bebeği biz seni diğer gelmek gereken tarihi söylemek için ararız dedi. zaten aile hekimleri en çok tetonoz aşısı için gebenin peşine düşüyorlarmış. benim doktorum yaptırma dedi:44: o eskiden sağlıksız koşullarda, evde doğum yapan anneler içindi dedi. şimdi sizler doktor gözetiminde hastane şartlarında doğum yapıyorsunuz...aşı olmasanda olur dedi ama bakcazz:44:

alla alla olur mu öyle şey canım, bir kere ne kadar steril yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar olmaz, sezeryan doğum için şart bile tetenoz aşısı, normal doğumla da göbek kordunu keserken makas kullanıyorlar, sadece son 5 yıl içinde tetenoz aşısı olduysan yapmıyorlar

canım mutlaka bildir şimdi yeni uygulama gebelikleri mutlaka aile hekimine ilk 3 ayda bildirmek gerekiyor hem rutin kan ve idrar tahlillerinizide orada yaptırabilirsiniz

teşekkür ederim kızlar bende bilmiyodum sağlık ocağına bildirmeyi bende tahlillere para veriyodum. artık sağlık ocağında yaptırırım :)

bende geçen akşam gittim. gebeyim dedim kayıt yaptılar. sorular sordular sağlıkla ilgili. bir plan verdiler testler ile ilgili. ben sağlık ocağında yaptırmayacağım testleri. gittiğim hastane yapıyor dedim. getir onları dediler. eksiklere bakacaklarmış. ultrason yokmuş ama bir ailet varmış bebek 20 haftalık olunca onunla kalp sesini duyuyorlarmış. bide tetenoz aşısı iş gereği oluyorum ben 1 doz eksiğim var onu yaparız dediler. telefonlara ara konuş bilgi verirler ama kayıt için gitmen lazım.

yok canım 5 yıl içinde aşı falan olmadım ben. doğru söylüyorsunn yaa yaptırırız zamanı geldiğinde...:26:allah korusun..

Kızlar bende bugün hbs ag,kan sayımı,tsh ve idrar kültürü tahlillerimin temiz çıktığını öğrendim.Dr'um herşey süper dedi..Darısı bebişimle ilgili diğer testlere inşallah:44:

nasılsınız kızlar....sabırsızlıkla pazartesiyi bekliyorum..hayırlısıyla bebişi görüp kalp atışını duysaydım rahatlayacam...geçen cuma gittim çok erken demişti..9 gün sonra gel dedi..ayyy günler geçmek bilmiyor sanki...çok şükür bulantım azaldı...bazen unutuyorumda hamileliğimi belirtiler gidince korkuyorum...aman valla nasıl geçecek zamn hiçbilmiyorum:18::18::18:

Kızlar bende bugün hbs ag,kan sayımı,tsh ve idrar kültürü tahlillerimin temiz çıktığını öğrendim.Dr'um herşey süper dedi..Darısı bebişimle ilgili diğer testlere inşallah:44:

ohh ne güzel. sonuna kadar böyle olur inşallah.

neler diyorsunuz siz. görücü usulümüydü, eşinizi tanımadan mı evlendiniz.pek anlayamadım... yok tanışarak evlendiyseniz daha önce böyle yaklaşımı olmamışmıydı, tanımamışmısınız eşinizi???
gerçekten çok sinirlerim bozuldu.

ohh ne güzel. sonuna kadar böyle olur inşallah.

İnşallah canım benim hepimizin ki tertemiz çıksın inşallah....

Ya bi de birşey soracağım göğüsleriniz şişmiştir mutlaka,zonklama tarzında ağrılar oluyor mu sizde de?
Bende ara ara oluyor yaa...

evet pamela anderson gibi oldum. arada ağrıyor böyle içten içten değişik bir sızı. bazende dokununca ağrıyor. birazda koyulaştı galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…