daha önce geçirdiğin ya da şu an geççiriyor olduğun mikroorganizmalı hastalıklara bakılıyor. mesela çocukken geçirdiğimiz kızamık, kızamıkçık falan bizler için faydalı. ama bunu hamilelikte geçirirsek zararlı bebeğe kalıcı etkiler bırakıyor. toxoplasma mesela kedi köpekten bulaşıyor geçirmişsen evvelde sorun yok, geçirmemişsen hamilelikte geçirmemek için uzak duracaksın. çocuğunun sağlığı için yaptır canım. bizim bi arkadaş tüp bebekle hamile kaldı bunlara 11. haftada 2li testle bakıyor doktor bir viral hastalığı şu an geçiriyo ve dğeler yüksek onunla uğraşıyorlar ve bu kişiye rutin kan testi bile hiç yapmamışlar benim ailemde doktor olduğu için şanslıyım onlar yönlendiriyor. bilginize :)
teşekkür ederim canım net bir bilgi aldım çok şükür, toksoplazmaya demekki 2li test ile bakılıyor, ben kedi beslediğim için bakılmasını zaten istiyordum,sadece hayvan beslediğim için değil, risk herkesde var aslında, yeşillik yemeyi bile kestim şu an da, haftaya perşembe kontrolüm var doktora sorarım artık
Benim sadece çiğ ete karşı duyaroılığım varmış hepsine karşı dayanıklıyım evelallah
çalışıyorum cnm çalışmak çaremii kii borçlarını kapatıyorum safım ben
arkadaşlar bebeğin kalp atışları çoğunlukla kaçıncı haftadaduyuluyor bilgi verir misiniz?
göbekleriniz çıktımı.benim çıktı. bayağ hamile gibiyim artık.ikinci gebelikte daha erken belli oluyor derlerdi doğruymuş. ama beni görenler anlamıyor hamile olduğumu.bende annem ablam eşim dışında daha kimseye söylemedim....
Benim sadece çiğ ete karşı duyaroılığım varmış hepsine karşı dayanıklıyım evelallah
teşekkür ederim canım net bir bilgi aldım çok şükür, toksoplazmaya demekki 2li test ile bakılıyor, ben kedi beslediğim için bakılmasını zaten istiyordum,sadece hayvan beslediğim için değil, risk herkesde var aslında, yeşillik yemeyi bile kestim şu an da, haftaya perşembe kontrolüm var doktora sorarım artık
zaten gebelikte sucuk, salam, sosis, kokoreç, midye, çiğ köfte vs yok :) çiğ et hepimiz için riskli canım, çiğ etten bulaşan hastalıklar var malum. :)
6/7. Haftalarda canım
göbekleriniz çıktımı.benim çıktı. bayağ hamile gibiyim artık.ikinci gebelikte daha erken belli oluyor derlerdi doğruymuş. ama beni görenler anlamıyor hamile olduğumu.bende annem ablam eşim dışında daha kimseye söylemedim....
çıktı tabi eskisi gibi değil ama sanki karın büyümesi değilde şişlik gibi, içi gazla dolu gibi.... böyle mi olmalı? :)
yaa benim de çıktıı. Etek giyemiyorum. Pantolonlar da sıkıyor artık. DÜğmelerini kaydırdım çoğunun. Acil alışveriş yapmam lazım. Lcw ye baktım hem kot pantolon var başka da bişi yok. Haftasonu bi kaç parça bişey almam lazım sanırım
ahhh canım sorma. pantolonların düğmelerini ileriye aldım hep ama yakında bu da idare etmicek. Daracık geliyolar hep. Etekler de olmuyor. Alışveriş yapmak laızm bi kaç parça...
7 ise 1 hafta daha bekleyip sağlama alayım.... 6. haftada da duyulma ihtimali var diyorsun? ama çoğunukla 7. hafta mı acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?