canım mutlaka bildir şimdi yeni uygulama gebelikleri mutlaka aile hekimine ilk 3 ayda bildirmek gerekiyor hem rutin kan ve idrar tahlillerinizide orada yaptırabilirsiniz
aslında aklımda canımda bı turlu fırsat olmadı calısıyorum ve kucuk cocugumda var bıdahakı doktor kontrolumde gıderım olmazasa ondan oncede arar soyelrım bazı saglık ocakları bız hastaneye gıdınce sıstemlerıne dusuyormus onalr arıyormus belkı oyle yaparlar dedım ama hıc arayan olmadı
bırde bu tetanoz asısına ogluma hamıleyken basladım 5 doz son dozu kaldı o da eylülde zaten
tetanoz aşısını bilmiyorum canım. aile hekimim eltim olunca o ne gerekiyorsa gerektiği zaman söylüyor henüz söylemediğine göre biraz daha zamanı var :)
20. haftada yapılıyormuş tetenoz aşısı canım
bende geçen cuma doktordan sonra gittim aile hekimine. tansiyon kilo baktı o da. bilgilerimi aldı. yemek listesi verdi. onlarda ultrason yokmuş, oyüzden daha ileri haftalarda görebiliyorlarmış bebeği biz seni diğer gelmek gereken tarihi söylemek için ararız dedi. zaten aile hekimleri en çok tetonoz aşısı için gebenin peşine düşüyorlarmış. benim doktorum yaptırma dedi:44: o eskiden sağlıksız koşullarda, evde doğum yapan anneler içindi dedi. şimdi sizler doktor gözetiminde hastane şartlarında doğum yapıyorsunuz...aşı olmasanda olur dedi ama bakcazz:44:
öğrenmiş olduk canım saol :)
rica ederim canım bende telefonla konuştum aile hekimimle öyle kayıt yaptırdık perşembede tahlillerimi ücretsiz yaptıracam
yaptır canım, ihmal etmeyin doktor unutursa siz hatırlatın bazı doktorlar torch denilen mikroorganizma testini 11. haftaya bırakıyorlar, hatta geneli onlara da şimdiden baktırın derim. bunu sağlık ocağında bakamıyoralr, genel hastanelerde bakıyorlar. yaptırın bir arkadaşım talihsiz bir olay yaşadı, bu sebepten herkesi uyarıyorum.
yaptır canım, ihmal etmeyin doktor unutursa siz hatırlatın bazı doktorlar torch denilen mikroorganizma testini 11. haftaya bırakıyorlar, hatta geneli onlara da şimdiden baktırın derim. bunu sağlık ocağında bakamıyoralr, genel hastanelerde bakıyorlar. yaptırın bir arkadaşım talihsiz bir olay yaşadı, bu sebepten herkesi uyarıyorum.
merhaba kızlar az önce drdan geldim çok şükür bebibişimi ve kalp atışalrımı gördüm dr çok sağlıklı oldugunu bir hafta geriden geldigini geç döllenme oldugunu söyledi buyuda 7mm miş...öyle duygulandım ki anlatamam size..minicik kalbi öyle hızlı atıyorduki ..herhalde saatlerce orada onu öyle izleyebilirdim...darısı görmeyenlerin başına
mikroorganizma testi nedir? neye bakılıyor?
merhaba kızlar az önce drdan geldim çok şükür bebibişimi ve kalp atışalrımı gördüm dr çok sağlıklı oldugunu bir hafta geriden geldigini geç döllenme oldugunu söyledi buyuda 7mm miş...öyle duygulandım ki anlatamam size..minicik kalbi öyle hızlı atıyorduki ..herhalde saatlerce orada onu öyle izleyebilirdim...darısı görmeyenlerin başına
daha önce geçirdiğin ya da şu an geççiriyor olduğun mikroorganizmalı hastalıklara bakılıyor. mesela çocukken geçirdiğimiz kızamık, kızamıkçık falan bizler için faydalı. ama bunu hamilelikte geçirirsek zararlı bebeğe kalıcı etkiler bırakıyor. toxoplasma mesela kedi köpekten bulaşıyor geçirmişsen evvelde sorun yok, geçirmemişsen hamilelikte geçirmemek için uzak duracaksın. çocuğunun sağlığı için yaptır canım. bizim bi arkadaş tüp bebekle hamile kaldı bunlara 11. haftada 2li testle bakıyor doktor bir viral hastalığı şu an geçiriyo ve dğeler yüksek onunla uğraşıyorlar ve bu kişiye rutin kan testi bile hiç yapmamışlar benim ailemde doktor olduğu için şanslıyım onlar yönlendiriyor. bilginize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?