- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
Hadi yaa..:44:
Evet ateş yaptığını duydum bende korkmuştum aşı olurken ama çok şükür bende o etkileri göstermedi,sadece 2 gün sağ tarafıma yattım hep..
o kadarcık mı :)) iyimişşş 1 pet bardağı kadar mı içiriyorlar ee azmış o zaman ? ben br şişe sanıyordum
sürekli sizdemi kalıyor kaynanan canımmm oh şükür deseydin yadaaa aç muzik şarkıya eşlik et anlar zatennn
yok hayatım kadın zaten sancıları tutmuş gelmiş bizimle birlikte sandalyelerde oturuyodu,hani geçici sancılardır diye sıra bekliyodu doğumuna 2-3 hafta varmış,ama ben nasıl korkuyla izliyorum kadını görmeliydin
dr hemen dedi çabuk çabuk doğumhaneye çocuk gelmek üzere nerdeyse dedi
Oyyy mahfoldum yaaa....
5 doz yaptırırsam 10 yıl koruyormuş gözüm korktu ben 2. dozu nasıl atlatırım diyorum...
Kıpırtılarımız vardı ama bugün sakin, dün çok yordum kendimi, ondan küstü mü kuzum bana naaptı...????
evet canım aralıkta 5 yıl olacak benle kalıyor.diğer eltilerim o kadar güzel davranıyorlardıki buna ondan ben evlenir evlenmez bana geldi.ve akşamda bana diyoki hiç duymadığım şeyleri duydum senden.bazı hatırlatmalar yapacaktım onada konu eltimler olmadığı için olsun dedim içimden.gerçi eltimlerde haklıymışlar.durup dururken kimse kimseye kötülük etmez.
:18::18::18:
anladımmmm Allah kolay geçirsin hepimizinkini sağlıcakla evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip etsin aminnnn :18::18::18:
Aminn canım amiinnnn inşallah...
hadi bebişleri rahatlatalım biraz şunu dinletin bebişlere kızlar..
[video=youtube;oJk3Oo7gPMM]http://www.youtube.com/watch?v=oJk3Oo7gPMM[/video]
cnaım saol ama pauladan bana fırsat kalmıyor kii paso yabancı muzik dinliyor yvrummmm yabancı dili şimdiden very well oldu
slm kızlar biz geldikkkkk
canım geçmiş olsun, benimde cumartesi nasıl oldu ne kadar içtin? ne kdar bekletin anlat bakim :)
slm kızlar oglusum tekme atmaya basladı bırı dısardan bırı ıcerden cok yoruyolar benı sızler nasılsıız
amin canım sağolasın.o yüzden hayırlısıyla eşim ve çocuklarımla başbaşa kalmayı çok istiyorum.akşam benden kurtulacaksın dedi kayganacuğum içimden gerçektenmi ayyy hadi hayırlısı dedim.
ya ben şeker yüklemesini nerde yaptıracağımı bilemiyorum.. Bizim hastane bunun için ücret alıyormu sormadım.. Şimdiye kadar devlettede muayene olma şansına erişemedim.. Beceremiyorum nedendir bilinmez
Sağlık ocakları bu işlemi yapıyormu ? onuda bilmiyorum çok cahilim.. Off kendimden sıkıldım
Sağol canım inşallah.çok şükür bunu da atlattık..
ya parası sorun değil 2,5 tl 50 gr lık toz glikoz ve su aldırdılar bana,ordakini kullandım,dönüşte alırsan seviniriz devlet karşılamıyo çünkü deyince şok oldum..
yuh dedim direk kızadevlet muayene parası,reçete parası almayı biliyo ama dedim.
neyse 2,5 tl için konuşmayayım gittim aldım..
sağol şekerim şöyle anlatayım:
önce parmağımdan kan aldı
1 pet bardağa 50 gr toz glikoz,su ve portakal esansı koydu
içtim 1 saat bekledim aç ve şekerli bi şekilde
çok şükür ki kusmadım.1 saat sonra tekrar parmağımdan kan aldı ve çok şükür temiz çıktı.bu kadarcık...
ay bi de devlette beklerken kadının biri sancılanmasın mıherkesin gözü üstünde
suyu gelmiş sancıları varmış,kadını direk doğumhaneye götürdüler
doğurmuştur kesin,ama yüz ifadesi hiç içaçıcı değildi
Tetanos aşısı çok fenaymış, 3 gün kolumu kaldıramadım ağrıdan yatamadım, ateşim 38 e çıktı doktor ateşlenirsen minoset al demişti ben de debelendim elimde buz kompres yapıp durdum ama ateşim düşmedi, ilaç aldım ne yapayım, yoksa daha fenalaşacaktım....
Hadi yaa..:44:
Evet ateş yaptığını duydum bende korkmuştum aşı olurken ama çok şükür bende o etkileri göstermedi,sadece 2 gün sağ tarafıma yattım hep..
sağlık ocaklarıda yapıyormuş fakat çok güvenilir sayılmazmışş söyliyim kuzum
o kadarcık mı :)) iyimişşş 1 pet bardağı kadar mı içiriyorlar ee azmış o zaman ? ben br şişe sanıyordum
Oyyy mahfoldum yaaa....
5 doz yaptırırsam 10 yıl koruyormuş gözüm korktu ben 2. dozu nasıl atlatırım diyorum...
Kıpırtılarımız vardı ama bugün sakin, dün çok yordum kendimi, ondan küstü mü kuzum bana naaptı...????
Allah kimseyi kimsenin eline ocagına bırakmasın sanada zorr canım onada zor birilerinin evinde kalmak.. Sana zor sürekli kurallar sorunlar içinde yaşamak... Allah yardımcın olsun.. kendi evi yok mu kaç yaşında?
Vay zilloş vaaayy
olsun annesi ilerde yabancı dil öğrenmesi çok rahat olurmuş..
offf öğle yemeğini fazla kaçırdım, sağlıklı yiyecekler görünce çoştum :)))
ayak bileklerim sabahtan şişti(( erkenden şişen var mı benim gibi (
bir dairesi kirada.sanırım kiracıyı çıkarıp kendi oturacakmış.allah şahidim olsun bu tür davranışları ve yine bazı kötü davranışları olmasa bende kalması o kadar sorun olmazdı yine sabrederdimki bundan sonrada kalırsa sırf allah rızası için sabrederim.ama bu davranışları sergilediği sürece benim çok sinirlerim yıpranır.eşimede kalsa bu yaşından sonra biz değiştiremeyiz diyo ama malesef bu 20 neyse 70indede o.20sindede kimse buna dur dememiş.ama ben katlanamıyorum katlanmak zorundada değilim.
Aminn canım amiinnnn inşallah...
hadi bebişleri rahatlatalım biraz şunu dinletin bebişlere kızlar..
[video=youtube;oJk3Oo7gPMM]http://www.youtube.com/watch?v=oJk3Oo7gPMM[/video]
cnaım saol ama pauladan bana fırsat kalmıyor kii paso yabancı muzik dinliyor yvrummmm yabancı dili şimdiden very well oldu
zilloşşşş
evettt yaa ögrensin anası gibi zorlanmasın
afiyetler olsun şekerimmm löp löp kilo olsunn
canım ayaklarını uzat ben bir tane sandalye aldım hep ayaklarımı yüksette tutuyorum
İyi yapmışsın sağlıklı gıdalar bulunca kaçırma valla..
henüz şişmelerim başlamadı,bugün bi ayakkabı aldım kendime,hafif büyük gelir gibi oldu ama aldım,malum şişerim falan diye.
yarım saat kadar da yürüdüm
teşekkür ederiz niliii teyzeee dinlioruzzzzz
Waaaaooooowwwww
bende fazla kaçırdımmm her yemek yiyişte karnım daha da şişiooooo
benim ayaklarımda şişme yok ama oladabilir bütün gün şirkette oturmaktan
Gebeler güvenlik kapılarından geçemez
-Güvenlik kapıları metal detektörü barındırırlar. Herhangi bir röntgen ışın söz konusu değildir. Bu nedenle güvenlikkapılarından geçmek sakıncalı değildir.
Cep Telefonları, Bilgisayar, ve Mikrodalga Fırınlar-
Gebelik sürecinde cep telefonu ile konuşmak, bilgisayar veya mikrodalga fırın kullanmak sakıncalı değildir.
Sinek İlaçları
-Gebelik sırasında sivrisinek için tabletler veya sıvı şeklinde insektisidler kullanılabilir. Sprey şeklinde cilde sıkılan sivrisinek kovucuların zararı gösterilmemiştir.
Gebelik ve Seyahat
-Gebelerin hava, deniz veya karayolu ile seyahat etmeleri sakıncalı değildir. Gebelerin son 4 haftaya kadar otomobil kullanmalarında sakınca yoktur. Emniyet kemerlerinin ise mutlaka bağlanması gerekir. Havayolu ile seyahat edecek olan gebelerden 26. haftadan sonra sakıncalı olmadığına dair doktor raporu gerekmektedir. Uçak yolculuğunun 3 saatten daha kısa olduğu durumlarda ve gebelik ile ilgili herhangi bir risk faktörü yok ise yolculuk sırasında hareket, bol sıvı alınması ve baldır egzersizleri yeterlidir. Yolculuğun daha uzun sürdüğü durumlarda ise bunlara ek olarak diz altı varis çorabı giyilmesi gerekir. Risk faktörleri taşıyan gebelerde ise yolculuktan 3 gün önce bebek aspirin başlanması veya yolculuk günü ve ertesi gün düşük dozda heparin verilmesi önerilmektedir. Deniz yolu ile seyahat edecek olan gebelerde özellikle ilk 3 ay içinde bulantı ve kusmaların artabileceği bilinmelidir. Bunun dışında deniz yolu ile seyahat etmek sakıncalı değildir.
Gebelik ve cinsellik
-Kanama veya erken doğum tehdidi gibi durumlar olmadığı takdirde gebeliğin son 3 haftasına kadar cinsel ilişkide bulunmanın herhangi bir olumsuz etkisi gösterilmemiştir. Gebelik sırasında orgazm olmanın erken doğumu başlatacağı şeklindeki inanç ise tamamen yanlıştır.
Gebelik ve beslenme
-Gebelikte beslenme kuralları gebe olmayan kadınlardaki sağlıklı beslenme gibidir. Bebeğin gelişimi için gerekli olan üç ana yapı taşının dengeli olarak alınması gereklidir. Bunlar protein, kalsiyum ve vitamin-mineral gruplarıdır. Proteinlerin ana kaynağı hayvansal besinlerdir. Esansiyel olarak adlandırılan amino asitlerin hepsini içermemelerine rağmen bitkisel proteinler de hayvansal proteinlerin yerini kısmen tutabilir. Vejetaryenlerde gebeliğin seyri genellikle normaldir. Kırmızı et yenmesi şart değildir ve tavuk ve balık kırmızı etin yerini tutabilir. Balık haftada iki defa yenebilir. Denizde uzun süre yaşayan büyük balıkların etlerinde bazı ağır metalleri biriktirdikleri için bunların çok sık yenmesi önerilmemektedir. Kalsiyum kaynağı olarak süt ve süt ürünlerinin bebeğin kemik gelişimini karşılamaları için yeterli miktarda alınmaları gerekir. İlerleyen gebelik haftalarında günde ortalama 400 mg kalsiyum alınması gereklidir. Çoğul gebeliklerde bu miktar artar. Günde iki su bardağı süt içilmesi, bir küçük kâse yoğurt yenmesi ve iki kibrit büyüklüğünde peynir yenmesi ile bu miktarda kalsiyumu alma olanağı vardır. Süt ve süt ürünlerinin yarım yağlı veya yağsız yenmesinin herhangi bir zararı yoktur. Gebelik sırasında günde 1–2 bardak açık çay, 1 bardak kahve ve 1 bardak kola içilebilir. Sosyal bir ortam olduğunda az miktarda alkol alınmasının bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Pişmiş olarak şarküteri yenmesinin zararı yoktur. Çiğ ve az pişmiş etten uzak durulmasında yarar vardır. Sushi yenebilir.
Gebelik ve Spor,
-Spor yapılmasının gebeliğin seyrini olumsuz olarak etkilediğine dair herhangi bir kanıt yoktur. Profesyonel sporcularda bile gebelik genelde normal seyreder. Uzun mesafe koşucularında gebelik süresince spora devam edildiği durumlarda bile normal gebelik sonuçları bildirilmiştir. Aksine bir gereksinim (kanama, erken doğum riski, çoğul gebelik, yüksek tansiyon, kalp hastalığı gibi) olmadığı takdirde spora devam edilebilir. Yer hareketleri, hafif ağırlık çalışmaları, yüzme, tenis gibi sporlar yapılabilir. Koşu bandı, bisiklet, kürek çekme yapılabilir ...
_doktor sitesi alıntı_
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?