Doktorunun cep telefonu ya da en kısa zamanda ualaşabileceğin telefon var mı?
Ara ona da bir sor, tabiki doktor gebeye zararlı şeyi yazmaz ama kadın doğumcunun da fikrini alsan iyi edersin, geçmiş olsun bu arada...
Havalar birden altüst oldu, hastalık kol geziyor, Rabbim hepimizi esirgesin.....
1000 tl normal dogum
1750 tl sezeryan
+ 250-300 tl oda parası
siz doktorada para vereceksiniz değil mi ne kadar alıyor doktorun
arkadaşlar çok fena hastayım kaç gündür. geniz akıntısı aşırı öksürük terleme uykusuzluk... kendi kendimi tedavi etmeye çalışırken baldı limondu ıhlamurdu iycene ilerledi hastalığım öksürükten duramıyorum. az önce sağlık ocağına gittim bana şu ilaçları verdi:
AUGMENTİN-BID 1000 MG antibiyotik
NAC 600 MG balgam sökücü
ve birde öksürük şurubu
öksürük şurubunda gebelikte kullanılabilir yazıyor ama diğerlerinde dikkatli olunmalıdır. doktorunuza danışın, kullanırken hamile olduğunuzu öğrendiğinizde hemen doktora başvurun gibi ifadeler geçiyor. şimdi ne yapacağımı bilemedim, özellikle doktora sordum bebeğime zararı olurmu ilaçların diye zararı olacak ilaç yazmam merak etme dedi ama içim hiç rahat değil. bu ilaçlar hakkında bilginiz varmı kullananız oldu mu?
geçmiş olsun benim dr.um farklı bi dr.dan ilaç aldığında mutlaka haber vermelisin dedi sonuçta kendi verdiği ilaçlar da var ve takibimi yapan bünyemi en iyi tanıyan oboğaz enfeksiyonu geçirdim idrar yolu enfeksiyonu geçirdim diş tedavisi gördüm hepsini dr.uma bildirdim hiç kullanma dediği olmadı ama içim rahatladı kullanırken
canım biz sadece dr.a ödeme yapacaz hastaneyle para muhabbeti olmayacak normal doğum 1500 sezaryen olursa 1750 dedi son kontrolde çatı muaynesi oldum bedenen hazırsın dedi ama psikolojik olarak değilsin epidural normal öneririm dedi epidural için ayrıca ücret talebi oluyo mu onu da sormayı unuttum.. sezaryenden çok korkuyorum nedense hani ne çekeceksem bi anda çekeyim geçsin gitsin istiyorum senin tercihin var mı
kızlar meraba uzun bir aradan sonra yazıyorum siz bugün doktora gittim haftaya gidip doğum öncesi hazırlık tahlillerimizi falan yapacakmısız sezeryan olacagım ilk bebegımı normal yapmıstım ve doktorum bır dahakını normal yapma demıstı coooookkk zor bır dogum yasadım... sımdıkı doktorum bayramdan once alırız dedı 38+1 de hersey normal gıdıyor sımdılık sızce erken mı bu tarıh ??? bayramdan sonra 39+3 oluyoruz amelıyat gununde yanı doktorun ısınede karısmak ıstemıyorum ama kafama takıldı sızce nasıl ??? suan bebıs 2500 kılo.
şöle okuyarak giderken rastladım hemen bi önemli bilgi vereyim istedim kızlar bende acil sezeryana alındım spinal ile doğum yaptım sonrasında anestezi doktorunun sölemi üzerine bol kahveli neskafe, türk kahvesi tükettim ama öle bir bardak felan değil günde 5 bardak felan 2 gün boyunca hiç başım ağrımadı çok şükür he bide başınız yukarıda yatmalısınız kesinlikle verilen madde bos sıvısından daha az yoğunlukta olduğundan baş aşağı geldiğinde anında çok şiddetli baş ağrısı yapıyor. inşallah sizler rahat doğumlar yaparsınız ama ben spinali önermiyorum bi endikasyon yok ise epidural olun derim ben çok hissettim çünkü
bizde doğum hikayemizi paylaştık biraz uzun ama :) hepinize sağlılı sıhhatli vaktinde doğumlar dileriz şimdi zeynebimin beslenme zamanıııı:)
günaydın canım benim evet ben açtım topiğimi bu hafta son Allahın izniyle sonra bende uykumu alıp gelicem :)
hafta sonu cumartesi eşimin doğum günüydü sabah erken kalktım ona güzel bir kahvaltı hazırladım sonrasında evimi toparladım ve eşime güzel mamalar yapmaya başladım sonraaa doğum günüsünü kutladık hediyemi verdim güzel geçti tabi yorulduğum için başka bir faaliyetimin olması mümkün olmadı . cumartesi akşamdan annemden gelen telefonla yüreğimiz ağzımıza geldi annemle babam erzuruma gezmeye gitmişlerdi annem aradı eşimi istedi acil bizim eve git demiş eşim bir anda sıçradı koşturmaya başladı ben tabi şok neoluyor diyorum ses çıkmıyor sonra hırsız girmiş dedi bir sorun yok dedi çıktı ben evde dört döndüm n eoldu ne oldu diye neyseki birşey alamamış ama neredeyse abimle karşılaşıyorlarmış polisler falan baya bir aksiyonlu bir akşam oldu anlayacağınız sonrada uyumuşum..
dünde annemin evine gittik o parmak izi falan alınan yerleri temizleyelim diye ama tabi annem bana yaptırmadı kovaladı beni arkadaşımın düğünü vardı ona gittik sonrada evimize döndük yorucu bir hafta sonuydu anlayacağınız ay ne çok konuştum :)
kızlar günaydın size bir şey danışmak istiyorum benim baştan beri idrar tahlillerimde hep bakteri lökosit fln çıkıyor dr sürekli antibiyotik yazıp duruyo en son yine yazdı ama ben almıcam su içerek fln atlatayım diyorum ama acaba bebeğe bir zararı olur mu bu enfeksiyonun sonuçta antibiyotik kullanınca da geçmiyo yanma vs yok sadece arada kasıklarım ağrıyo dr. da enfeksiyondan dedi napıyım ben :26:
gece uyuyamadım zaten söylemsi ayıp başıma gelmeyen bişey geldi bağsur memesi hemde serce parömağımdan daha kocaman bir meme peydah oldu bende geceden beri sıcak su torbasına oturmalar kremlemeler fayda vermedi kocaman bişey canım acıyor elimde olsa gözümün gördüğü yer olsa iğne batırıp kanatacağım yengemden bildiğim kadarıyla o meme kanamadan geçmiyormuş :26:
günaydın anneler
geceleri yatarken çok zorlanıyorum yönümü sadece lavabo molalarında değiştiriyorum yattığım yerden kalkıyorum anlicanız. .ayrıca soldan çok sağa yatmak daha mutlu ediyor nedense beni.... kalbime baskı oluyor sanki.... ilk zamanlar böyle değildi aslında ama şimdilerde böyle....
Ben dogum yaptım telefondan yazıyorum zor bı dogum oldu suyu bittiği icin ve bebek küçük oldugundan mecburen Sezeryan şimdi birbirimize alışıyoruz .. Herkese hayırlı doğumlar ...
slm kızlar ben geldimmmmmmmmmmmm şuan hastanedeyim eşimin odasında dr bekliyorum :) kontrolüm yapılcak yarın büyük ihtimalle doguma alınıcam erken olucak biraz dualarınızı eksik etmeyin sag saglim sağlıklı bi şekilde kucagıma almak nasip etsin rabbimm
günaydın kızlar...
büyük gün yaklaşıyor... bugün son kez 8 ekim diye bir günü eşimizle geçireceğiz çoğumuz... yarın da son 9 ekim, son 10 ekim olucak....bu arada 10 ekimin doğumgünüm olduğunu söylemiş miydim
beni panik sardı... sezeryan istiyorum sanırım... aslında istemiyorum ama normal doğumdan korkuyorum... eşim ise beni caydırmaya çalışıyor, sürekli netten sezeryanla ilgili makale bilgi araştırıp duruyor ve beni normal doğuma ikna etmeye çalışıyor... aslında normal doğumdan korkmuyordum şimdiye kadar... son bir haftadır ciddi şekilde paniklemeye başladım... Rabbim yardımcımız olsun.
Herkese selam anneler.....
Kuzular nasıl, birbirinize iyi bakıyor musunuz?
Biz cuma günü büyük varta atlattık....
Tam çıkarken iş çıktı, e önü hafta sonu diye koşturdum durdum.... Toplamda 10 saat mesai yaptım yani...
Eve gittim perişanım, tansiyonumu ölçüyorum 8/3 olmuş tansiyon, böyle tansiyon mu olur?
Sonra sonra düzeldi, 9/4, 10/5, 11/6, 12/7.....
Ama ödümüz koptu, bir de ağrılarım belime doğruydu korktuk....
Eşime çalışabilir raporunu daha kuruma vermedim iptal ettirip çalışamaz alıcam dedim, durduğun kabahat dedi....
Zaten o ilk andan beri çalışamaz raporu almamı istiyordu.....
Ama bugün gene işteyim, evladımı 8 haftalıkken bırakma ihtimali gücüme gitti, canımı dişime takıp çalışmaya karar verdim...
Ama bir daha ne olursa olsun, mesai biter bu hatun evine gider deyip çıkıcam işyerinden.....
arkadaşlar çok fena hastayım kaç gündür. geniz akıntısı aşırı öksürük terleme uykusuzluk... kendi kendimi tedavi etmeye çalışırken baldı limondu ıhlamurdu iycene ilerledi hastalığım öksürükten duramıyorum. az önce sağlık ocağına gittim bana şu ilaçları verdi:
AUGMENTİN-BID 1000 MG antibiyotik
NAC 600 MG balgam sökücü
ve birde öksürük şurubu
öksürük şurubunda gebelikte kullanılabilir yazıyor ama diğerlerinde dikkatli olunmalıdır. doktorunuza danışın, kullanırken hamile olduğunuzu öğrendiğinizde hemen doktora başvurun gibi ifadeler geçiyor. şimdi ne yapacağımı bilemedim, özellikle doktora sordum bebeğime zararı olurmu ilaçların diye zararı olacak ilaç yazmam merak etme dedi ama içim hiç rahat değil. bu ilaçlar hakkında bilginiz varmı kullananız oldu mu?
kızlar meraba uzun bir aradan sonra yazıyorum siz bugün doktora gittim haftaya gidip doğum öncesi hazırlık tahlillerimizi falan yapacakmısız sezeryan olacagım ilk bebegımı normal yapmıstım ve doktorum bır dahakını normal yapma demıstı coooookkk zor bır dogum yasadım... sımdıkı doktorum bayramdan once alırız dedı 38+1 de hersey normal gıdıyor sımdılık sızce erken mı bu tarıh ??? bayramdan sonra 39+3 oluyoruz amelıyat gununde yanı doktorun ısınede karısmak ıstemıyorum ama kafama takıldı sızce nasıl ??? suan bebıs 2500 kılo.
fatmacımmm çok geçmiş olsun Allh şifa versn
delikızzzz canımmm nasılsınnn bebiş nasıl annesiiiine zaman doktora gittiniz kilosu boyu nasıl ufaklıgın saglıgı iyi mi dogum için bişey dedi mi doktorr
Kız tane tane sor sabırsız:)))))
İyiyiz çok şükür, cuma çok yorulduk ama geri sayfalarda anlatmıştım tansiyonum 8/3 oldu bir ara, 2-3 saatte anca düzeldim....
İki doktora gidiyordum son 2 kontroldür, 31+3 de 1710 gr dedi benim en başındanberi gittiğim doktorum, ikinci başladığımda 32+1 de 2200 dedi, ama bana yanlış ölçtü gibi geldi, 5 günde nasıl alsın çocuk 500 gr....
Bir de ayarlarlarını düzenleyemişti ultrasonun sanki öyle bişeyler oldu gibi o anda.... hemşiresi tuttu hocam bana şunu ayarlamayı gösterin dedi, ayarları bozdu, satı giremedi falan zor düzeltti... yok renk ayarlarını beceremiyorum dedi, bir de oğluma koca kafa dedi.... sensin koca kafa diye pöykürcektim neredeyse....
Zaten doktorumu bırakmamaya karar verdim, aşağı yukarı tüm doktorlar aynı...
delikızzzz canımmm nasılsınnn bebiş nasıl annesiiiine zaman doktora gittiniz kilosu boyu nasıl ufaklıgın saglıgı iyi mi dogum için bişey dedi mi doktorr
mrblar herkese nasılsınız ben iyiyim şükür çarşıya gidicem yedek pijama emzirme sütyeni bebeğime havlu filan alıcam kocişi bekliyorum okuldan gelsin diye bugün sabah çok güzel bişeyle uyandım oğlum koşarak geldi yanıma anne doğum günüme çok az kaldı diye 13 ekim doğum günü ben kendine sevindiğini düşünürken ne alıyım sana filan dedim oda kıyamam beni boşver kardeşimin doğmasına çok az kaldı çok mutluyum demesin mi ben hep ona senin doğum gününden sonra olacak demiştim unutmamış eşşek gözlerim doldu başladım sabah sabah ağlamaya umarım hep böle bağlı olurlar birbirlerine
kızlar varya o kadar çabuk ilerliyosunuzki yetişemediğim için size sık giremiyorum.delikiz çok çok geçmiş olsun.rabbim sağlık sıhhat versin sanada bebeişide.
bulemsuuu ana bağsur bende oğlumda çıkmıştı ama oğlumda kanama falan olmadı.öyle dediğin gibi serçe parmağım kadarda değil daha küçüktü benimki.bu hamileliğimin 2.mi 3.ayındamı ne bir kanama oldu ama nasıl.nerdeyse çığlık atacaktım.bebeğim düşüyor sandım allahım nasıl bir korkuydu.sonra baktım bebeğimin geleceği yerde hiçbirşey yok.anladımki oymuş ve şimdi o meme kayboldu yok dediğin gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?