anne karnındaki bebeğe 40 günlükken ruhun üflendiğine dair hadis-i şerifler var iken bazılarıda 120 günlük yani 4 aylık iken canlandığını belirtmekteymiş.
Sorularla İslamiyet | Anne karnındaki bir bebeğe ruhu ne zaman veriliyor?
birde ben şimdi nerede okudğumu hatırlayamıyorum, bulamadımda o siteyii ama şöyle bişey okumuştum:
cenin 40 günlük olduğunda Cebrail a.s. Allah-ü Tealaya, Ey rabbim bu bebek kız mı olsun? erkek mi? diye sorarmış. Allahü Teala karar verir ve ona göre ruhu üflenirmiş...Allah-ü Ekber...
eleviti 3 aydan sonramı veriyolardıı oyyyyy anam benim doktor verdide ben kullanmadım ama artık başladım bebeme bişi olmasın
kızlar hamileliliğin ilk aylarda uzun yola çıkılabilir mi ? ben belki 1 ay sonra 7 saatlik yola gidebilirim 2 gün kalıp tekrar 7 saatlik yol çekip evine dönmeliyim doktorunuz bu konuda sizi uyardı mı birşey söyledi mi
Böyle olunca oğlan geliyor diyolar
kızlar dün gece dr.a gideceğimi söylemiştim. merak edenler için yazıyorum.
herşey yolundaymış ilk defa minişimin kalp sesini dinledim. herşey çok güzelmiş. dün akıntı gelince çok telaş yapmıştım içeride birşey görmedi dr. sıkıntı yok dedi.
ben yine de yatıyorum işte böyle. progestan + folbiol + euthyrox (tiroid hormonu) bu ilaçlara devam dedi. işte böyle.
bugün gittiğim 2. dr.umdu biraz genç bir bey eşim kıskandı ve bozuldu ama sesini çıkarmadı. dr. sürekli çok ciddi baktı. :26: inşallah alışır.
Ya arkadaşlar bir sorum olacak biraz dini ama bebeklerin ruhu ne zaman oluşuyor sabah eşim saat çaldıktan sonra bana sarılmıştı hani şu meşhur 5 dk daha ayağı ben de uyanıktım ama gözüm kapalıydı bilmiş bir kız çocuğu bize doğru bakıyordu merak ettim bu bebiş bizim mi ruhu mu ?
canımm senin benim hepimizin bebişi sağ SALİM gelsinde tek cinsiyet hepimiz için ikinci plan siz de böyle rüyalar görürseniz yazın güsel oluyor:)
cici annişlerrr biz geldiikkkkk
naıslsınız baakalım bebişler nasılllyerim ben onları ham yaparımm
kızlar cumartesi doktora gidicemde onada sorucam öncelikle siz uzmanlara sormak istedimmm
ankarada sınavım var 13 mayısta 7 saat suruyor yol 2 gun kalıcam tekrar 7 saatlik yol çekicem sizin doktorlar uzun yola çıkmayı yasaklamışmıydıallah nasip ederse o zamana 2,5 aylık olucaz teyzoşlar
tarçın nasılsın canım? nasıl geçti bakalım dünkü kontrolün?
bayanlar başlığı ay_she arkadastan devraldım çizelgeye ismi eklenecek olan arkadaşların dikkatine
canımm senin benim hepimizin bebişi sağ SALİM gelsinde tek cinsiyet hepimiz için ikinci plan siz de böyle rüyalar görürseniz yazın güsel oluyor:)
canım selamm. dün bebişi karından ultrasonla kesenin içinde beyaz bi şekilde gördüm tek kese tek bebek dedi. haftasıyla paralel gelişim gösterdiğini söyledi. kalp atışlarını izletti. duymak istediğimi belirttiğimde 3 aydan önce dinletmem mümkün değil çünkü dinleme cihazı bebeğin kalbine zarar veriyor, biraz daha büyüsün acele etme dedi. nasıl olsa kalp hareketlerini gördüğüm için çok da önemli bir ayrıntı olmadı benim için. 7+1...9 mm.
1 haftadır bulantı yaşadığımdan bahsettim medpamid verdi, içebilrisin basit bir ilaç dedi. gaviscon şurup verdi mide için yine yalnız advanceni eczanede bulamadım üretilmiyor şuan dendi, bilgisi olan var mı? 3 ay sürecek geçecek bulantın dedi.
bu arada sabah 4 e doğru mide bulantım fena oldu ağlayasım burnumdaydı ilk defa medpamid aldım dayanamadım, inşallah sorun olmaz.
bi sürü test içeriği olan bir kağıt elime verdi bu sabah için aç karnına kan vermemi istedi, sabahtan kan verdim, cumartesi sonuçlar çıkacak, pazartesi değerlendirmek üzere doktora gideceğim.
uyanıktım ben ondan bir de benim küçüklüğüme çok benziyordu saç rengi eşime bir de burnu eşime benziyordu ewet okudum Hz Muhammet hadisine göre 40 günden sonra ruh üfleniyormuş bebişe o da bizi izliyo hissediyor olabilir diye düşünüyorum canım çok gerçekçiydi o
inş sizde böyle iç huzuru veren rüya veya neyse görürsünüz canım bir de benim 6. hissim pek kuwetlidir herkes öyle der
canım selamm. dün bebişi karından ultrasonla kesenin içinde beyaz bi şekilde gördüm tek kese tek bebek dedi. haftasıyla paralel gelişim gösterdiğini söyledi. kalp atışlarını izletti. duymak istediğimi belirttiğimde 3 aydan önce dinletmem mümkün değil çünkü dinleme cihazı bebeğin kalbine zarar veriyor, biraz daha büyüsün acele etme dedi. nasıl olsa kalp hareketlerini gördüğüm için çok da önemli bir ayrıntı olmadı benim için. 7+1...9 mm.
1 haftadır bulantı yaşadığımdan bahsettim medpamid verdi, içebilrisin basit bir ilaç dedi. gaviscon şurup verdi mide için yine yalnız advanceni eczanede bulamadım üretilmiyor şuan dendi, bilgisi olan var mı? 3 ay sürecek geçecek bulantın dedi.
bu arada sabah 4 e doğru mide bulantım fena oldu ağlayasım burnumdaydı ilk defa medpamid aldım dayanamadım, inşallah sorun olmaz.
bi sürü test içeriği olan bir kağıt elime verdi bu sabah için aç karnına kan vermemi istedi, sabahtan kan verdim, cumartesi sonuçlar çıkacak, pazartesi değerlendirmek üzere doktora gideceğim.
Tüylerim diken diken oldu okurken :) Biz Mucize taşıyoruz gerçekten :)
hımm bende küçük kız çocuğu görüyorum rüyamda. neredeyse her gece. hatta üzgün , hüzünlü, ağlamaklı kız çocukları görüyorum. hayır olsun inşallah.
gözün aydın canım. inşallah herşey yolunda gider. gavisconu duydum. zararsız diyorlar. diğer ilaçları bilmiyorum. 1 tane ilaçtan birşey olmaz tabi. sürekli kullanmamaya çalış.
bulantım artık 24 saate yayıldı, çoğunlukla da açlık tetikliyor, ama iştahsızım boğazımdan geçmiyor, bu sabah yediğim şeyler 3 adet domates ve yanında kuru ekmek nasıl...... hele de 5 tüp kan verdikten sonra muhteşem di miiiiiiiiiiii
sabah 4 ten sonra midem kazınıyor yanıyor hareketlenme başlıyor uykumun ortasınaaaa dınk dınk yaniii, midemde kusacak bişeyimde yok o sebeple sadece inliorum
bir de çok huzursuz uyuyorum ya sizde de var mı? hani adetin gecikir bazen mevsimsel de vücuduna sıcaklık basar ya, adet olana kadar da vucudunda rahatsızlık huzursuz uyku uyursun ya hani beynini tam veremeden işte öyle bir hal..................
tarçın nasılsın canım? nasıl geçti bakalım dünkü kontrolün?
çok geçmiş olsun canımnedir bu midelerden çektiğimiz? ben çok seviniyordum bulantım hiç olmadı çok şükür diye ama maşallah çektiğim mide ağrısı artık dayanılmaz boyutta. 3 haftadır direniyorum, yapmadığım denemediğim şey kalmadı ama artık olmayacak gibi. sürekli ağlıyorum ağrıdan, uyku yok mahvoldum. mecbur bugün doktora koştum. allahtan aile hekimim eltimde çok araştırarak bir ilaç verdi bunu deneyeceğim. hiç istemiyordum ilaç kullanmayı çok direndim ama bu 3-4 ayda geçecek bişey değil. bebeğime hem stres yaparak, hem besleyemeyerek acı çektirmek istemiyorum lise-üniversite döneminde 7-8 yıl çektim mideden gastrit-ülser-reflü ne varsa yaşadım. hamilelikte de nüks etti, demek ki bünye nerden zayıfsa ordan yakalanıyoruz
aynen lavinya benim midem çocukken de çok hassastı. yememekten oluyor ama bak mide isyan ediyor napsınnn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?