2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

kısa zaman önce büyük üzüntü yaşadım o zamandan beri iştahım fazla yok.ama ondan önce 2 saatte bir sürekli acıkıyordum belkide sıcaklardandır...

Son düzenleme:
Arkadaslar aclik durumunuz ne durumda sıklıkla acikiyormusunuz benim bazen cok aciktiriyor bazende hicbirsey yemek istemiyorum

ben bu haftalarda çok acıkır oldum...3 saatte bir bişeyler atıştırıyorum ki normal sanırım...ama kendimi biraz da tutuyorum aslında çok yememek adına kilolar alsın başını yürümesin diye:))

Benimde 14 subat... neden iki dr birden gidiyosun? 12 temmuz bizim ayrintili...ben gormek icin sabirsizlaniyorum cok ozledim cunki cinsiyeti ogrenmek istemiyodum ben,esim icin sorduk cok merak ediyodu ama simdi kizim diye diye bi haller oldum:) dr ayrintilida kesin olur dedi ama..bakalim hayirlisi insallh hepimiz icin!

Arkadaslar aclik durumunuz ne durumda sıklıkla acikiyormusunuz benim bazen cok aciktiriyor bazende hicbirsey yemek istemiyorum

Bende son bir kac gundur bazen sık aciktigimi hissederken bazen hic cnm bisi yemek istemiyo zorlamiyorumda kendimi yemek icin..normaldir heralde:/

14 şubat diyince benim doktorum' aşk bebeği ' diye hitap ediyor bebişime sizinkide aşk bebeğiymiş :)
ben 2 sene önce kadın hastalıklarıyla ilgili ameliyat oluştum.o doktorum biraz uzakta onada çok güveniyorum buyuzden ona gidiyorum.devlet hastanesinde;fakat muayene sırasında içeri eş,anne ,kardeş,arkadaş...kimseyi almıyor.
eşimde görmek istiyor haklı olarak..buyüzden ayrıyetten birde özele gidiyoruz,babası görsün diye.mesela geçen gün diş sorunum vardı devlet hastanesindeki doktoruma ulaşmam mümkün değilken özeldeki doktoruma cepten ulaşıp gereken bilgiyi aldık.bu yöndende avantajı oluyor.ama doğumda ne olur nereye giderim hiç belli değil
bu arada çin takvimine baktım erkek çıktı benimki :44:
:: Huggies :: link bu bakmak istersen .

H ask bebisleri...gecmis olsun daha onceki durumun icin!
benim dr cok uzak bana ama son iki kontrolum ondan sonra dogum yapicagim hastanede devam edicem kontrollere ben yurtdisindayim ve hastanemi 3.aydan itibaren belirlemem lazimdi en yakin hastane olmasi gerektigi icin kendi drm olmuycak zaten drlar bakmio burda doguma ebeler ilgilenio...
baktim verdigim linkten erkek cikti benimkide ama cok itimat etmedigim icin kafamida karistiramiyolar:) saglikli olsunlardA onemli deil...hissediyor musun hareketlerini?

Teşekkür ederim.iyi yapmışsın hastanenin yakın olmasıyla ilgili .muayene içindemı ebeler ilgileniyor orda? zaten ilk doğum 18 saat falan surermiş oyle suyum geldi hoop arkasından çocuk çıktı olmuyormuş doktorum çok sakinleştiriyor beni o konularda :)ama burdada devlet hastanesinde doğuma ebeler giriyormuş,sezryan olunca doktor giriyormuş.özel hastanede sadece doktorlar giriyormuş.yeni ögrendim bende ilk hamilellik olunca yeni yeni ögreniyoruz:))) .Allah kurtarsın şimdiden.ilk doğuracak biz değilizya :) ben kendimi oyle cesaretlendiriyorum hep :)
bende itimat etmiyorumda işim eğlencesi işte çok nadir,gün içinde en fazla 3 kere içimde bişey oynuyor gibi oluyor,böyle içimde bişey takla atıyor gibi..ama bagırsak hareketlerimmi bebekmi ayırt edemiyorum elimi koyuyorum hemen olduğu zaman yada kafamı eğip bakana kadar karnıma hareket falan kalmıyor burda kimi arkadaşlar dışardan bakınca bebek hareketlerini falan görüyorum diye yazmış ama nekadar doğru bilmiyorum.
sen hissediyormusun?

kızlar benim size bi sorum olcak? 22. hafta içindeyim. ve son 1 haftadır sabahları bulantım var. şuanda bile var. midem sıkışıyor bulantım var ama kusamıyorum. bi de sırtım ve boynum çok ağrıyor. normal mi bunlar. ayrıca 4 temmuzda 4 boyutlu ultrason için randevu almıştım 1 ay önce. ama şimdi girsem mi girmesem mi diye düşünüyorum? 2 gün önce gittim ultrasonda baktı herşey normal dedi. ne yapmalıyım?

canım merhaba,
takdir edersin ki, hamilelikte geçici bir sağlık vakası olarak geçiyor tıpta. çünkü vücudumuz hiç istemediği kadar değişiklikle karşıulaşıyor ve tepki veriyor. mide bulantıları hamileliğin her döneminde normal olarak görüyor doktorlar.. kimisi psikolojik diyor. kimisi de doğum yapana kadar bulantılarıyla arkadaş oluoyr. mesela benim ilk 3 ay feci şekildeydi bulantılarım 3-4 kilo vermiştim. fakat şimdfi çok iyiyim. yeme içmelerine dikkat et, şu yaz günlerinde ağır yağlı gıdalardan kaçın, bol bol meyve yee.
dört boyutlu için ise, senin takdirine kalmış bişi, eğer merak edip detaylı görmek istoyorsan bebişini yaptır. ama anotrmal hiç bir durum yoksa, için rahatsa çektirme o zaman.

benim de ilk 3 ay çok kötü geçti. ayağa kalkamadım mide bulantısından. 4 kilo verdim. ama son 1,5-2 aydır iyiydim. geçmişti bulantılar. şimdi tekrar başlayınca korktum normal mi değil mi bilmiyorum da. o yüzden bi endişe oldu. meyveyi çok yiyorum hatta 2 hafta önce grip oldum. doktor ilaç vermedi. bol meyveyle 3 günde atlattım. ama suyu fazla içemiyorum çok içince mide bulantısı yapıyor. bu arada cevap için teşekkürler.

Merhaba hanimlar,

Biliyorsunuz gebelikte akinti fazlalasiyor, ama simdiye dek akintilarim acik renk olmasina ragmen…demin tuvalete gittigimde akintimin biraz koyulastigini farkettim, acik kahve gibi. Bu aylarda normal mi bu durum acaba??? Cok tedirginim :18:

sagol canim, dun doktordaydim hersey yolunda demisti..ama bilemiyorum insaAllah hersey yolundadir bakalim bi aksami bekleyeyim...hareketlerini filan bi takip edeyim.

canim ben hic birsey almadim nerdeyse kendi aldigim bi mevsimlik ceket var, hosuma gitti diye aldim. bir suru seyde hediye geldi cok sukur. insaAllah icinde kuzumu gormekte nasib olur. haricinde daha bebek arabasi bebek yatagi dolabi filan alinacak...ama daha erken gibi geliyor almiyorum. cesaret edemiyorum yani :18:

ben hareketini ilk hissettiğim gün yani 10 gün önce 2 tane ayaklı pijama, 2 önlük, 1 tane de ceket almıştım.
3 gün önce de 10'lu hastane çıkışı, 3 tane kısa kollu çıtçıtlı body, 1 tane tulum aldım.
ve bugün bi biberon bi de tırnak makası aldım.
kendime de elektrikli göğüs pompası aldım, çünkü allah izin verirse kızım 3 aylıkken iş başı yapmam gerekiyor. çok ihtiyacım olacak. aslında çok acelem yoktu ama indirimdeydi. kaçmaz dedim.

bunların dışında anneannesi bornozunu, battaniyesini, alt açmasını, pike takımını ve bi sürü yelek-ceketini geçen ay getirmişti.

çok şey alasım var ama korkuyorum. hatta pompayı alırken bile düşündüm almasam mı diye. ama şöyle de birşey var mesela kimileri diyo ki 7 aylık hamileyken herşeyinizin hazır olması gerekiyor. hem erken doğum olabilir diye, hem de çocuk doğmadan büyük eşyaları alın ki çocuk doğduğunda taksitleri bitmiş ya da az kalmış olsun. çünkü doğduktan sonra ihtiyaçları bitmiyormuş zor oluyormuş. hem mantıklı geliyor, hem de korkutuyor. sanırım ben 7. ay bittiğinde herşeyini hazır etmiş olurum. allahım da sağ salim kucağımda görmemi nasip eder inşallah kızımı. allahım yavrularımızı bize, bizi de onlara bağışlasın.

Son düzenleme:

Amin inşaallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza.. bende kızıma ciciler almak için kendimi zor tutuyorum.. Hoşuma giden şeyleri alıyorum yavaş yavaş.
Arkadaşım benimde 4,5 aydan sonra işe başlamam gerekecek. pompa almalıyım bende. ama bi elektriklisi var bir de pompalısı. acaba hangisini almak gerek. karar veremiyorum bende. sen hangisini aldın. birde ne kadara aldın.
Arkadaşlar evim çok küçük olduğu için bebike ayrı bir oda alamayacağım malesef. zaten ilk 1,5 sene bence annenin odasında kalmalı bebiş. sadece yatağını alacağım bu sebeple. fakat karyolamı park yatak mı bu konuda da karar vermiş değilim. siz nasıl yapacaksınız. hangisi daha kullanışlı oluyor.
bebek arabası konusundada kararsızım, baston olanlara da iyi diyenler var. çift yönlü bebek arabası da diyen var. ama çok hantal olmaması anne için iyi olucaktır. önerdiğiniz konforlu markalar varmı..
yani anlıcağınız ben henüz ilk hamileliğim olduğu için çoookkk heyecanlı olduğum kadar tecrübesizim de. Bu topikte bilgi paylaşımlarımız çok güzel oluyor.
hee bide aklıma gelmişken yine sorayım, karnınız çok büyüdümü arkadaşlar, ne kadar kilo aldınız.. çatlaklar oluşmaya başlıyormu bu aylarda. önlem için ne yapılır.

pompa olarak elektrikliyi tavsiye ediyorlar, manuel olan zor oluyormuş. ben philips avent' in elektriklisini aldım. çantalı set olarak da var tekli de satılıyor. tekli olandan aldım. kendi sitesinde 261,00 TL. ben bi siteden 220,00 TL ye aldım. ama en iyisi o sanırım. hiç canını acıtmıyormuş. hatta kullananlar çocuklarının bile emerken daha çok acıttığını söylüyor.
beşik olarak ben park yatak almak istiyorum ama eşim mobilya olsun diyor. büyüyen beşikler var. ilerde de kullanır diyor. mobilya alcaz.
bebek arabası almayı düşünmüyorum ama alırsam tercihim kraft -atlanta çift yönlü olur. bazı sitelerde epey indirimli.
kilo konusunda ben ilk 3 ayda 4 kilo verdim. 55 kiloyla hamile kalmıştım. 3.ayın sonunda 51 kiloydum. şimdi 5 ay bitti 58 kiloyum. yani toplamda 3 kilo aldım ve karnım biraz çıktı. çok değil. 5 aylık hamileyim dedğimde inanmıyor kimse. ama akşamları yemekten sonra acayip şişiyor. çok hoşuma gidiyor. :)
çatlak olmasın diye krem kullanıyorum normal nemlendirici kremlerden. şimdilik bişiy yok bakalım. daha yolun yarısındayız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…