2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

Arkadaslar bu hafta kendimi cok gergin ve sinirli hissediyorum en kucuk birseye dayanamiyorum( 25. Haftamizdayiz ayni durumu yasayan varmi

kızlar meraba...nasıl gidiyor hamilelik..ben artık bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım...

ooo daha dur bak ne hareketler hissediceksin sadece 1 hafta sonra :)) şu an bebeğim sabahları benden önce uyanıp benide uyandırıyor sabahın köründe tekmeleriyle :)))) maşallah benim kuzuma .. hepinizinkine maşallah

merhaba anneler:)
çok özledim buraya yazmayı forumlarda dolaşmayı:)
devamlı seyahat etmek zorunda kaldım 2 gün önce doğuruyordum neredeyse
erken doğum diye acildeydim 7 8 haftadır progesteron kullanıyorum kanamam oldu bir kere..
bazı problemler yaşadım..aman diyeyim stres ve yolculuğa dikkat edin
ben şampiyonu üzdüm aman siz dikkat edin
şimdi iyiyiz ama suyumuz yerinde hareketlerimiz normal...
bu arada ben 2 aydır yazmıyorum cinsiyetimiz belli oldu
kocaman pipimiz var

maşallah canım...dediğin gibidir heralde yaşadığına göre..bende bu sabah hissettim tekmelerini hatta hemen babasını uyandırıp onada hissettirdim çok güzel bi duygu gerçekten.

canım geçmiş olsun..dikkat et kendine ben çok dışarı çıkmamaya çalışıyorum sıcaklarda doktor yasakladı zaten bebeğim şağıda da olunca..bu sene erkek senesimi ne genelde erkek haberi alıyorum...hayırlısı olsunda ..

merhaba aranıza yeni katıldım..
Bende 30 kasımda Allah'ın izniyle bebeğimi alacağım günü sizin gibi iple çekiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba,
Birşeyi merak ettim, benimde bebeğim aşağıda, sıcaklarla ne alakası var?

kızlar başıma gelen şeyi anlatayım sizede deneyim olsun.. nedense her wc ye gittiğimde dkkat ediyorum çamaşırımda bir ıslaklık var.. kafaya taktım tabi ben bunu ve sık sık kontrol etmeye başladım.. idrar kaçırma deil bunu anladım sonra bu beyaz bir akıntı da değil. bildiğiniz su gibi bişey.. biraz ordan burdan okuyunca, kesenin zedelenip sızdırma yapabilceğini ve bu durumunda tehlikeli olduğunu öğrendim.. çok korktum hemen acil kadın doğum dr una gittim acıbademin dün akşam saat 21:00 de .. neyseki çok şükür dr kontrol etti bebeğimin suyu yeterli ve bir sızdırma durumu yok
ama bu tarz durumlara dikkat etmek gerekiomuş.. sizde dikkatli olun..
Allah hepimizin evladını korusun

selam kasım anneleri en sonunda ailemize katılacak ufaklığın kız olucağını öğrendik. zaten eşimle ilk andan itibaren kız bebek hayali kurduğumuz için havalara uçuyoruz.ismi bile belli kızımın DEFNE..alışveriş vs. bir heyecan aldı bizi ayrıntılı ultrasondan beri.zaten hamilelik haberini aldığımızdan beri alışveriş konusunda pek heyecanlıyız ailecek nerdeyse giysi battaniye vs. ihtiyacı kalmadı.bugün oda takımını bile alıcas..bekleyiş heyecanı, hareketlerini hissetmek vs. güzelde sıcaklarda çok zorlanıyorum ve felaket bel ağrısı çekiyorum..bebeğim şimdilik biraz irice ve dolayısıyla 2 hafta daha büyük görünen bi göbeğim var şimdiden ayakkabı bağcıkları kabusum oldu..54 kiloyla hamile kaldım şuan 58i görmek üzereyim tartıda..kilo konusunda çok dikkat etmeye çalışıyorum..normal doğumdan bile tırsmıyorum ama doğum çatlakları felaketim..bacak ve kalça bölgemde hızlı kilo almamama rağmen çatlak oluştu buna rağmen sağlıklı bi bebek olduğunu bilmek ve problemsiz bi hamilelik geçirmek rahatlatıyo..umarım hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getiririz..

merhaba kızlar
24.haftada şeker yüklemesi yapılıyormus.
Fakat benim merak ettigim su eger seker yüklemesini yaptırmasak ne olur?
Ben maalesef yaptıramayacagım cünkü eşim 3 aydır işsiz ve sigortamız bitti.

kızlar benim de merak ettiğim benim kızım çok mu tembel benmi anlamıyorum hiç bir kıpırdanma yok ne zaman başlıyoruz hissetmeye? bir de ben hiç bir şey almadım daha biraz daha beklemek istiyorum ne olur ne olmaz, kilo konusunda felaket durumdayım maşallahım var 67 kilo ile hamile kaldım şimdi 73 kiloyum doktor sürekli fırçalıyo ama pis boğazımı tutamıyorum:)

Çünkü bu önemli olmanın yanısıra müdahale edilebilir bir durum. Şekerinizin fazla olması durumunda karnınızdaki bebek aşırı gelişmeye başlar, suyunuz çoğalır, olası erken doğum riskine girebileceğiniz gibi, bebek aşırı iri olunca doğum tehlikeli hale geldiği için sezeryan olma riskiniz de artar. Ve diğer bir risk de bebeğin şeker hastası olarak doğma ihtimalidir. Bunun önüne geçebilmek adına doktorun vereceği diyete dikkat etmek gerekir. Bu yüzden yapıyorlar.3 aydır işsizse 6 ay bakılıyor diye biliyorum.yada sağlık ocağına git orda yaptır.hem orda sorgudan geçirmiyorlar.ortaya çıkarsada haberim yoktu dersin . :)

offf o ıslaklık benim kabusum oldu.günde abartısız 5 iççmaşırı değiştiriıyorum.bende yeni dopplere girdim bebişimin sıvısı normaldi.ama çok sinir bozucu durum. birde benim sütüm gelince tam panik olmuştum erken doğummu die :2:

ben 20. haftada hissettim bebğimi şimdide akşam ve sabah kıpır kıpır bende 48 ile hamile kALDIM şuan 62 kiloyumm doktorum bişi demyo çünkü çok zayıftım die.bundan sonra dermi bilemem :) belki kıpırdanma vardır pek hissetmiyor olabilirsiniz.ben bu hafta daha belirgin hisseteye başladım mesela..

canım korkma daha erken belkide..bende yeni yeni hissetmeye başladım.özellikle sabahları kalktığımda küçük vuruşlar hissediyorum.bazı arkadaşlar özellikle tatlı çikolata gibi şeyler yedikten sonra bebeklerinin hareketlerini hissettiklerini söylüyorlar öyle den birde istersen..kilo konusuna gelince benim doktorumda senin gibi her gittiğimde dikkat etmem gerektiğini söylüyor..5 kilo aldım bende çok değil bence ama onlara göre nedense fazla geliyor.bende dikkat etmeye çalışıyorum ama bu ara nedense çok sık acıkıyorum..3 saatte bir bişeyler yeme ihtiyacı hissediyorum..bakalım diğer aylarda kilolarımız nasıl olacak..

cevabın için cok tesekkür ederim arkadasım:) 3 aydır işsizse sigorta 100 gün gecerli o da doldu saglık ocakları yapmıyormus sordum [/QUOTE]

rica ederim canım ...ama sağlık ocakları yapıyor,sen yanılıyorsun.hatta beni her ay arayıp kontrole çağırıyorlar.en son gittiğimde aşı yaptılar bana ve 24. haftada gel şeker yüklemesi yapacağız dedi hemşire...bir ara;sosyal güvencesi olmayan hamilelere ücretsiz tahlil ve muayene yapılıyor diye duymuştum.araştır bence yani illa şeker yüklemesi için değil allah korusun başka bir sorun olursa haklarını bilirsin.inşallah eşinde en kısa zamanda iş bulur.

Arkadaşlar merhaba hepinize..
Ben şuan 22. haftamın içerisindeyim. bağlı olduğum sağlık ocağında(aile hekimim) ki hemşire hamilelik bilgilerimi edinerek dün geçenlerde bana ulaşmıştı.bu arada sağlık bakanlığı gerçekten çok yol katedtmiş, gebeler kayıtlardan bulunarak titizlikle takip ediliyor ve sık sık kontrollere çağrılıyor.
neyse hemşire hanım, yarın sağlık ocağına gidip tetenaz aşısı vurulmam gerektiğini söyledi. doğum esnasında steril durumuna karşı bir önlemmiş. mikrop kapmamak için gerekli dedi. 2 kez hamilelik esnasında 2 kez de doğumdan sonra olmak üzere 4 kez iğne yapılacakmış. fakat benim özeldeki doktorum böyle bir şeyden bahsetmemişti. kontrolüme de daha var. hamilelik esnasında sakıncalı olmazmı aşı vs.. durumları.. aranızda bu aşıyı vurduran var mı???
birde malumunuz ramazan geldi, oruç durumunu nasıl yapıyorsunuz. benim doktorum kesinlikle izin vermedi tutmama.. özellikle bebeğin su kaybının şu sıcaklarda olmaması gerekiyormuş. tetabilen varmı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…