Arkadaşlar merhaba hepinize..
Ben şuan 22. haftamın içerisindeyim. bağlı olduğum sağlık ocağında(aile hekimim) ki hemşire hamilelik bilgilerimi edinerek dün geçenlerde bana ulaşmıştı.bu arada sağlık bakanlığı gerçekten çok yol katedtmiş, gebeler kayıtlardan bulunarak titizlikle takip ediliyor ve sık sık kontrollere çağrılıyor.
neyse hemşire hanım, yarın sağlık ocağına gidip tetenaz aşısı vurulmam gerektiğini söyledi. doğum esnasında steril durumuna karşı bir önlemmiş. mikrop kapmamak için gerekli dedi. 2 kez hamilelik esnasında 2 kez de doğumdan sonra olmak üzere 4 kez iğne yapılacakmış. fakat benim özeldeki doktorum böyle bir şeyden bahsetmemişti. kontrolüme de daha var. hamilelik esnasında sakıncalı olmazmı aşı vs.. durumları.. aranızda bu aşıyı vurduran var mı???
birde malumunuz ramazan geldi, oruç durumunu nasıl yapıyorsunuz. benim doktorum kesinlikle izin vermedi tutmama.. özellikle bebeğin su kaybının şu sıcaklarda olmaması gerekiyormuş. tetabilen varmı..[/QUOTE
Evet benide Aile hekimliğinden aradılar ve bende tetanoz aşısı oldum. Hamileliğimi takip eden doktorum sakıncası olmadığını ve yapılması gerektiğini söyledi. Yani endişelenmene gerek yok :) Oruç konusuna gelince aklımdan bile geçirmeme mi söyledi? Bende bu sene tutamıyorum borç hanesine yazılıyor :)
cevabın için cok tesekkür ederim arkadasım:) 3 aydır işsizse sigorta 100 gün gecerli o da doldusaglık ocakları yapmıyormus sordum
selam kızlar..
benim meleğimde sanki bir gün karnımda top oynuyor okadar hareketli oluyor, birgün de hiç sesi soluğu çıkmıyor.. neden acaba??
rica ederim canım ...ama sağlık ocakları yapıyor,sen yanılıyorsun.hatta beni her ay arayıp kontrole çağırıyorlar.en son gittiğimde aşı yaptılar bana ve 24. haftada gel şeker yüklemesi yapacağız dedi hemşire...bir ara;sosyal güvencesi olmayan hamilelere ücretsiz tahlil ve muayene yapılıyor diye duymuştum.araştır bence yani illa şeker yüklemesi için değil allah korusun başka bir sorun olursa haklarını bilirsin.inşallah eşinde en kısa zamanda iş bulur.
Evet benide Aile hekimliğinden aradılar ve bende tetanoz aşısı oldum. Hamileliğimi takip eden doktorum sakıncası olmadığını ve yapılması gerektiğini söyledi. Yani endişelenmene gerek yok :) Oruç konusuna gelince aklımdan bile geçirmeme mi söyledi? Bende bu sene tutamıyorum borç hanesine yazılıyor :)
kızlar bu arada detaylı ultrasonu yaptıranlara da bişi soracağım. benimde önümüzdeki hatfaya randevum var. nasıl yapıyorlar, kaçıncı haftanızda oldunuz, nelere bakılıyor, takribi ne kadar zaman alıyor. fiyatını ne kadara yaptırdınız acaba, bana hastanem 160 tl dedi, sizce iyimi?
bende yaptırıcam pazartesi ama her taraf farklı fiyat veriyor. 250 ila 400 tl arasında birçok fiyat aldım. bende şansımı küçükçekmece kanuni sultan süleyman hastanesinde denicem. umarım orada yaptırabilirim.
ooo demek seninde kız bebişin olacak, ne güzel.. kız annesi olmak bence büyük bir ayrıcalık..Allah herkese hayırlı evlatlar versin.
:) napalım o zaman dediğin gibi ikincileri kerteriz bizde. kızlarımız arkadaş olsunlar.. demek sende istanbuldasın. bende istanbuldayım. sana detaylı için baya yüksek demişler. benim aldığım fiyatta özel hastanede olmasına rağmen iyiymiş seninkilere göre.. kanuni devlet hastanesi değil mi yakın banada, orada da yapıyolar demek. ne kadara yaptıracaksın orda.
ooo demek seninde kız bebişin olacak, ne güzel.. kız annesi olmak bence büyük bir ayrıcalık..Allah herkese hayırlı evlatlar versin.
:) napalım o zaman dediğin gibi ikincileri kerteriz bizde. kızlarımız arkadaş olsunlar.. demek sende istanbuldasın. bende istanbuldayım. sana detaylı için baya yüksek demişler. benim aldığım fiyatta özel hastanede olmasına rağmen iyiymiş seninkilere göre.. kanuni devlet hastanesi değil mi yakın banada, orada da yapıyolar demek. ne kadara yaptıracaksın orda.
canım ne kadar fark çıkarırlar bilmiyorum ama yapıldığını duydum..detayları işimi hallettikten sonra anlatırım :)
tamam canım sen işine bak.. maşaallah gece kuşu gibisin.. ben gece yarısı durmaya dayanamıyorum. eşim için sahura kalkıyorum o bile çok zor geliyor.. iki gündür de karnım ağrıyor, ama şöyle çok hafiften.. hani adet önce sancıların en hafifi gibi.. korkuyorum bende. acaba bişi olur mu diye..
vücudum yavaş ysvaş ağırlaşıyor bu arada artık..
canım sende de vücut ağrıları oluyormu, gebelik boyunca kaç kilo aldın, bebişin gelişimi falan nasıl?
ben 64 kilo ile hamile kaldım. ilk 3 aım çok zorlu geçti, 2-3 kilo verdim bu süreçte. şimdi ise son iki aydır mütiş bir hızla kilo alıyorum. doktorum bu kadar çok kilo alma dediyse de durduramıyorum :) şuan 70 kilodayım. sonunda ne olacağım bilmiyorum :)
valla doktorumun söylediğine göre bebek 1 hafta ileriden gidiyormuş. valla o vücut ağrıları bende de var ve yorgun düşürüyor. evet ben bi gece kuşuyum. uyuyamıyorum keşke uyuyabilsem.. bu arada 48 kilo ile hamile kaldım şu an 53 kiloyum. yani seninle aynı kiloyu almışız. ama 5.5 aylık hamile için bence kilomuz ideal be canım. :)
Arkadaslar slm 28. Haftama girdim bu hafta ishal durumuyla basbasayim( ayni durumu yasayanlar varmi sakincali mi acaba bu durum napcam bilemedim:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?