merhaba arkadaşlar.. şeker yüklemenizi yaptırdınız mı? yaptırdıysanız sonuçlar ne alemde? ben bu hafta yaptırıcam ama o glikozu nasıl içicem bilemiyorum aç karnına su içsem midem bulanıyor benim
merhaba arkadaşlar.. şeker yüklemenizi yaptırdınız mı? yaptırdıysanız sonuçlar ne alemde? ben bu hafta yaptırıcam ama o glikozu nasıl içicem bilemiyorum aç karnına su içsem midem bulanıyor benim
kızlarrr hepinize merhabaa..
Aramıza yeni arkadaşlar katılmış, hoşgelmiş yeni hamişlerimiz..
ben 3-4 gündür giremiyordum nete. topiğimizi merak ettim. artık bakmadan edemiyorum. yol arkadaşlarımı özlüyorum yaaa. uykularımdaki düzensizlikleri saymazsam şimdilik iyi geçiyor denebilir. terleme ve bunalmalarımız da inşaallah havalar biraz serinledikten sonra geçecektir. şu ağustos da bi bitsin. iyi olacak..neyseki son anlarımıza denk gelmedi yaz ayları..
kızlar sizi vücudunuzd şişmeler ödemler oluşuyormu artık..
bu arada sevgili giyimolog sende cuma günü detaylı çektirecektin. nasıl geçti, merak ettim.. çok güzel oluyor değil mi yavrularımızı uzun uzun seyretmek.. :)
Arkadaşlar kilo durumunuz ne durumda; ben 63 ile hamile kaldım şu anda 71 kiloyum, diğer aylarda daha az kilo almayı nasıl başaracağız? Gebelikle ilgili bir kitap okumuştum, orada örnek bir hamile bayan vardı, ay ay gelişimi gösteriyorlardı, kadın toplamda 12 kilo aldı. Son 2 ay çok az kilo almıştı. Örnek olarak anlatmışlar, zaten son haftalar kilo alınmazmış pek. Ordaki örneği görünce moral oldu ama birçok kimseden de son aylarada çok kilo alınır deniyor, anlayamıyorum.
Bu arada ek vitamin neler alıyorsunuz? Ben hamileler için olan omega 3'lerden alıyorum, elevit ve gyno ferro sanol... Doktorum verdiğinde biraz fazla gibi gelmişti ama sonra doktoruma güvendim ama sizinkileri de merak ediyorum.
ben cumartesi günü yaptırdım onu içmek birşey değil beklemek koyuyor .sonuc bizim bayağı yüksek çıktı bakalım diyete başladık .inş sizde böyle sorunlar olmaz
sende hoşgeldin saidem..bizim topiğe pek giren yok zaten genelde arkalara düşüyor:))sayımız az heralde
bende dua ediyorum iyiki son aylarımız bu sıcaklara gelmedi yoksa napardık bilmiyorum..bende şişme olmadı henüz bakalım..ellerim özellikle sağ parmaklarımın çok yürüyünce şiştiğini hissediyorum sadece...
canım bizim ikinci detaylıydı.bugünde hatta diğer doktorumuza gittik..çok güzel bir duygu bebeğini okadar net görmek..bebeğimin bağırsağına yakın biyerde kist çıktı benim o biraz canımı sıktı.doktor ileriki aylarda geçebilir dedi.ki yaptığım araştırmalara göre genelde geçmiş.inşallah bizimkide geçer.geçmezsede hayati bi tehlike olmadığı doğumdan sonra ultrsonla bakılacağı söylendi.ama dediğim gibi inşallah gerek kalmaz buna.bebeğimi bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz...
bu arada kandiliniz mübarek olsun kasım annneleri..dua edelim bebişlerimize...
evet çok katılımcı yok gerçekten. dedğin gibi arkalara düşüyor kk da.bende çözüm yolunu buldum sık kullanılanlara ekledim. hemen sayfam çıkıveriyor. canım çok geçmiş olsun. umarım mühim bişi değildir. doktorun zaten aydınlatmış seni, çok önemli değil inşaallah. bebişinin sağlığı yerinde olsun da. Allah dermansız dertler vermesin. dün kandilde bir sürü dua ettim kendim için ve tüm hamileler için. Hepimiz için de hayırla biter inş. şu süreler..
onlar bizim misafirimiz.. şurda aynı vücutta 3 ayımız kaldı resmen.önceleri kelebek gibi kıpırdardı. şimdilerde sanki amuda kalkıyor, bazen beklemediğim anda tekmeliyor yaramaz.. her telaşı bi heyecan. ben sabırsızlıkla alışverişlerini yapmak istiyorum. baya bi kıyafetini aldım. bu günlerde yatağına, taşıma koltuğuna, arabasına bile bakıyoruz. beğeniyoruz bakalım şimdilik..
bende çok ayakta durunca, gezince şişmeler oluşmaya başladı. zaten genel bir vucut şişliği olduğundan yüzüklerimi vs. takamıyorum artık. çok komik yaa.. bi sürü dolabımda kıyafetlerim var. bense sadece bu süreç için aldığım 1 pantolon, 1 etek, 2 tunik ve 2 elbise ile idare ediyorum kaç aydı :)))
evde de kurtuluşum eşimin kıyafetleri. büyük oldukları için çok rahat oluyorlar. kaprileri, t şörtleri vs.. :)
inşaallah doğum sonrası o eski bedenlere girebiliriz. bu da ayrı bir muamma.. :)
Arkadaşlar kilo durumunuz ne durumda; ben 63 ile hamile kaldım şu anda 71 kiloyum, diğer aylarda daha az kilo almayı nasıl başaracağız? Gebelikle ilgili bir kitap okumuştum, orada örnek bir hamile bayan vardı, ay ay gelişimi gösteriyorlardı, kadın toplamda 12 kilo aldı. Son 2 ay çok az kilo almıştı. Örnek olarak anlatmışlar, zaten son haftalar kilo alınmazmış pek. Ordaki örneği görünce moral oldu ama birçok kimseden de son aylarada çok kilo alınır deniyor, anlayamıyorum.
Bu arada ek vitamin neler alıyorsunuz? Ben hamileler için olan omega 3'lerden alıyorum, elevit ve gyno ferro sanol... Doktorum verdiğinde biraz fazla gibi gelmişti ama sonra doktoruma güvendim ama sizinkileri de merak ediyorum.
ben 65 ile hamile kaldim, kilo alimim 5.5 aylikken basladi ve hizli bi sekilde devam ediyor... :/ pazar gunu son tartildigimda 69 olmustum nerdeyse haftada bir kiloya yakin aliyorum artik... korkuyorum sonumdanmultivitamin aliyorum hamileligin basindan bu yana.
valla kızlarr kilo alımlarımıza dikkat edelim. özellikle bu aylarımızdan sonra. bence kitapta dedği gibi değil yaa :).. çevremdeki herkes son iki ayda nerdeyse 8-10 küloya yakın kilo aldılar. genelde son aylarda alınıyor asıl kilolarımız. eğer vitamin hapına hala devam ediyorsanız, eğer iştahınız iyi ise onuda bırakın derim.
şeker yüklemesi ile alakalı da bişey sorucam. benim doktorum da henüz yapalım demedi ama ben hamile kalmadan 2 ay önce yani kışın bu yüklemeyi yaptırmıştım. dahiliyeci şikayetlerimden şüphelenmişti brde ailedeen de gelen bir şeker rahatsızlığı da var. aynen dediğiniz gibi 1 şişe şerbeti içip saat başı kan vermiştim. neyseki şeker çıkmamıştı o zaman. yani şimdi bu nu tekrar yaptırmam gerekli dimi, özellikle sırf hamilelikte bile ortaya çıkabiliyor şeker rahatsızlığı sanırım...
insallh normal olmasinida istedigim icin dogumun hep kontrollu olmaya calisdim ben ama gel gorki insan kendine soz geciremiyo heleki son zamanlarda :/ Allah sonumuzu hayr etsin!4 kilo almışsın, iyiymiş valla. Ben senin 2 katın almışım:)
Dediğim gibi okuduğum kitapta tam tersini derken; kilo alımımız hızlanıyor. Yalnız bizim haftalarımzda; kitaptaki hamile bayanda hızlı kilo alıyordu sonra duruldu. Kimse de evet öle olur, son zamanlarda kilo alımı yavaşlar demiyor :)
Neyse, sağlıklı doğsunlarda, bize de kolay doğumlar inşallah.
benim dr vitamini doguma kadar kullanmami istedi, zaten tr deki kadar asiri ilacda vermedi sadece bir multivitamin kullaniyorum, oda cok yuksek degerlikli deil onun icin devam...valla kızlarr kilo alımlarımıza dikkat edelim. özellikle bu aylarımızdan sonra. bence kitapta dedği gibi değil yaa :).. çevremdeki herkes son iki ayda nerdeyse 8-10 küloya yakın kilo aldılar. genelde son aylarda alınıyor asıl kilolarımız. eğer vitamin hapına hala devam ediyorsanız, eğer iştahınız iyi ise onuda bırakın derim.
şeker yüklemesi ile alakalı da bişey sorucam. benim doktorum da henüz yapalım demedi ama ben hamile kalmadan 2 ay önce yani kışın bu yüklemeyi yaptırmıştım. dahiliyeci şikayetlerimden şüphelenmişti brde ailedeen de gelen bir şeker rahatsızlığı da var. aynen dediğiniz gibi 1 şişe şerbeti içip saat başı kan vermiştim. neyseki şeker çıkmamıştı o zaman. yani şimdi bu nu tekrar yaptırmam gerekli dimi, özellikle sırf hamilelikte bile ortaya çıkabiliyor şeker rahatsızlığı sanırım...
bende yarin yaptiricam bi aksilik olmazsa, umarim iyi cikar sonuclar! bulantilarin devam mi hala?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?