2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

günaydın... aynı endişeleri bende yaşıyorum hemde fazlasıyla. hareket etmedi sabahtan beri diye doktora gittiğimi biliyorum mesela :). ama bazen benimde bebeğim az hareket ediyor. sanırım artık yerleride daralıyor yavaş yavaş. doktorum yana yat hareketlerini öyle kontrol et demişti. aklında bulunsun :)

hepimizde aynı tedirginlikler oluyor değil mi? biraz hareket etmese aklımız çıkıyor.. ama onlarında uykuya dinlenmeye ihtiyaçları var.. bazen anne yorgun ve stresli de olunca hiç kıpırdamıyolar.. uslu uslu yatıyola. 2. yarıyı da atlattık çok şükür. şu son 3. dilimi de bi atlatırsak sorunsuz inşaallah.
bende sabah 2. tetanoz aşımı vuruldum. kanıma da bakacaklardı. ama ballı süt içtiğim için yarın aç karnına gitmemi istediler..
off bende şeker yüklemesini eylülün 10. da yaptıracağım. şimdi siz bahsedince korkar oldum. bendene çıkabilir ırsi bir yatkınlık var şeker hastalığına. gerçi bu tamamen hamileliğe bağlı bişi değil mi? ama ben o bahsettiğiniz çetin diyetlere nasıl dayanabilirim bilmiyorum.
bayram için 1 tepsi baklava sipariş etmiştim. ee küçükler biz olduğumuz için, genelde biz gittik ziyaretlere. bize gelen pek olmadı. bir tepsiyi bayram boyunca tek başıma yedim. dün koca bir pastanın yarısını bir oturuşta yedim. kilolalar kimin umrundaaaa :))))

benim daha doktora gittiğim olmadı ama sağlık ocağına gimeyi düşünüyordum açıkçası bugün kalp atışlarını duymak için..dediğin doğru ama sanırım artık büyüdüler.tavsiyen içinde saol canım deniycem..

kızlar bide bişey soracağım, ben sağlık ocağına hamileleik takibi ile ilgili hiç gitmedim. sadece şu tetanoz aşısı için gittim. bu gün hemşirelerin "en son ne zaman kan verdiğmi sorarak, eğer iki aydan dafa fazla süre geçtiyse kan değerlerine bakalım" dediler. şeker, hepatit b gibi bi çok parametrelere bakılıyormuş galiba.
hoşuma gitti, çok ilgilililer ve telefonlada her ay düzenli olarak arayarak kontrollerimi soruyorlar. sizden takip eden varmı sağlık ocaklarında hamileleiklerini. ne gibi hizmetleri var hamilelere.. kan veren oldumu, nelere bakılıyor. yarın bende bi yaptırıyim diyorum..

pinpirikli olan ben değilmişim yani:))hayırlısıyla geçseydi şu 3 ayda dediğin gibi...

canım benim ailede de var şeker ama bende çıkmadı..bu şeker farklı bişey..birde bende tatlıyı severdim yerdim(şimdi azaltmış olsamda senin gibi tatlıyı pastayı götüremiyorum bizim baklava daha dolabın üstünde duruyor dokunan yok:))bende giderken kesin yüksek çıkcak dedim ama normal çıktı işte..değişiyor bünyeden bünyeye..normal çıkar inşallak korkma

canım ben gidiyorum her ay...çok ilgili değil bizim sağlık ocağı ama yinede bişeyler yapmaya çalışıyorlar:))her gittiğimde kendi doktorumda yaptırdığım testlerin tahlillerin sonucunu kaydediyorlar..yakın zamanda yapılmadıysa bir tahlil onlar yapıyor.kan taahlili yaptırmıştım.hastanede yapılan tahliller gibi herşeye bakıyorlar.hatta ben kıyaslamıştım sonuçları sağlık ocağındakiyle hastaneninkini...her ay kilonu ölçüyor ve moralini bozuyorlar:))bebeğin kalp atışlarını dinliyoruz sonra değişik bir aletleri var onların..ultrasondaki kalp atışı sesi gibi geliyor ses.herhangi bir sorunun olursa hemen gel dediler..birde eylülden sonra 15 günlük takiplere alcaklarmış bizi daha sık yani..

Diyet listesini diyetisyen değil çok yüksek çıkınca direk kestirdi doktor herşeyi bende mecburen uyguladım . aslında çalıştığım yerde diyetisyende var ama hiç gitmemitim gecen hafta 78 dün yine baktırdım 66ya düşünce şeker bugun konuştum bir plan hazırlayacak. en çok da meyve yemeyi özledim artık düzene girsin istiyorum

:))) ne güzel söylüyorsun öyle 1 tepsi baklavayı yedim diye yarımda pasta maşallah canım :) azcık dikkat et

valla ben sağlık ocağında 1 kere kan tahlili 2 kerede tetanoz aşısı yaptırdım. Bizim sağlık ocağında hiç öyle birşey yok cihazlarının olduğunu bile sanmıyorum. Demekki sağlık ocağından sağlık ocağına değişiklik gösteriyor.

slm kızlar benim tahmini doğum tarihim de 14 kasım ilk olarak hamile kaldığımı da burda öğrenmiştim ve duyurmuştum :))

Arkadaşlar birazda yapılan hazırlıklardan bahsetsek birbirimize fikir vermiş oluruz

önce ben başlayayım o zaman. kıyafet kısmını çoğunu hallettim. ilk heves olunca dayanamıyorum. sadece kışlıkları bekliyorum bikaç tane daha kadife tulum alıcam. beşik aldık bi tane küçük yatak odasına koymak için. araba koltuğu ve arabası anneannesi ve dededinin hediyesi. banyosu için küvet takımını aldık.bakım seti almadım karar veremedim. mustela mı bübchen mi diye.bebek odasını yapmaya karar verdim. beğendik ama henüz almadık. birde elektronik şeyler kaldı. hangilerini almalı bilmiyorum. sterilizatör, buhar makinası vs...

canım inşallah normale inerde diyetin biraz rahatlar dikkat etmeye çalışıyorum ama o bile zor. seninki eminim dahada zordur...

canım ben gidiyorum her ay...çok ilgili değil bizim sağlık ocağı ama yinede bişeyler yapmaya çalışıyorlar:))her gittiğimde kendi doktorumda yaptırdığım testlerin tahlillerin sonucunu kaydediyorlar..yakın zamanda yapılmadıysa bir tahlil onlar yapıyor.kan taahlili yaptırmıştım.hastanede yapılan tahliller gibi herşeye bakıyorlar.hatta ben kıyaslamıştım sonuçları sağlık ocağındakiyle hastaneninkini...her ay kilonu ölçüyor ve moralini bozuyorlar:))bebeğin kalp atışlarını dinliyoruz sonra değişik bir aletleri var onların..ultrasondaki kalp atışı sesi gibi geliyor ses.herhangi bir sorunun olursa hemen gel dediler..birde eylülden sonra 15 günlük takiplere alcaklarmış bizi daha sık yani..[/QUOTE]

teşekkürler verdiğin bilgiler için canım,
bu gün aç karnına tekrar gittim sağlık ocağına ve kan verdim. sonuçları pazartesi alacağım. dedğin gibi değişik bir aletle bebişin kalp atışlarını dinlediler. ultrason gibi görmesem bile kalp sesini duymak da enerji veriyor insana. en son iki hafta önce gitmiştim, ve daha kontrole 2 haftam var. bu iyi geldi gerçkten.
evet bakalım şeker yüklemesinden sonra göreceğiz durumları da...

kızlar bu arada bişi sorucam büyük alışverişlerinizi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz.. yani ne bileyim yatak, oda takımı, araba , taşıma koltuğu vs..
sizce bunlar için daha erken mi, ben sadece henüz beğendiğim kıyafetlerden alıyorum etrafımda gördükçe.. artık diğerlerini de almak istiyorum.
sabırsızlanıyorum :)))))

arkadaşlar ben bebeğimin çoğu şeyını aldım ama emınım kı eksiğim daha vardır bu yüzden herkes ne aldığından bahsederse fikir olur ya daha bebeğe almakla bitmiyorki kendimizede var daha bezi çantası duruyor of çok eksik var

eksik çok dediğin gibi arkadaşım..bitmiyor hergün aklıma yeni şeyler geliyor...

biz oda takımımızı aldık belisten.yatağını ve uyku setini..beyaz bir takım seçtim..kulpları ve stickerlarını denizci objelerinden seçtim.ama eylül sonu gibi getirtcez eve çünkü daha bebeğimizin odasını boşaltmadık..yatak odasına yanımada park beşik almayı düşünüyoruz.şuan onların araştırmasını yapıyorum.ama çok para vermekte istemiyorum sonuçta 6 ay bilemedin 1 sene sonra odasında yatıcak oğluşum.

bebek bakım setini sebamedden aldım.banyo setini aldım.2 takım nevresim diktim ben oğluma.yorganını minderini yastığını annem yaptı.kıyafet olarakta gördükçe alıyorum bişeyler ama eksiğim var daha..biraz da kışlıkların çıkmasını bekliyorum açıkçası.hastane çıkışı almadım daha 2 tane alayım diyorum.siz kaç tane ve kaçlı takım almayı düşünüyorsunuz..

bebek arabasını almayı düşünmüyoruz hanüz nisan gibi alırız diyoruz kışın kullanmayız diye düşündük.puset ve oto koltuğu alıcaz daha...ev için ana kucağıda düşünüyoruz ama daha almadık bunları...

kendimede sadece göğüs pedi göğüs ucu kremi aldım..2 takım pijama ve gecelik almayı düşünüyorum.emzirme atleti sütyenide almak gerek.....

eksik çok yani:))

bakalım sizler neler aldınız yada alacaksınız..

seninkine bakınca banyo setini almadığımı , bebek bakım setlerinden almadığımı gördüm bunları netten mi aldıydın .bende 3 zıbın takımı aldım bir kaç tane daha alacağım ama hastane çıkışıda almalıyım onlarda 50 den başlıyor fiyatları o yüzden 2 tane alırım .bebek arabasını bende seneye yazın alırım kışın gerek olmaz zaten bak daha pijama ve atletimiz var aslında en çok çantayı düşünüyorum kafama göre bulamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…