2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

sahiden ilk kez mi duyuyorsunuz hastaneye nevresim götürmeyi? çevremde cok rastlıyorum ben. annem de ameliyat oolmustu 2 gece kalacaktı, o zaman da götürmüştük. tabi ki izin veriyor hastane. ameliyatta göyürdüysek doğumda kaçınılmaz değil mi ama. hemde yeni aldım ,şık bişey. hem de fotoğraf cekilecek bol bol. onun için önemli bence

güzelim şekerin kaç çıktı ki insilün verdi doktor.benimde yüksek ama vermedi.diyet dedi bende onu pek beceremiyorum...

iyi akşamlar kızlar...bebeklerimiz büyüyor günlerimiz azalıyor..sayılı gün geçiyor...kimimiz alışverişini tamamlamak üzere kimimiz daha başlamamış...benimde az kaldı hayırlısıyla bu hafta sonu hem kontrolüm ver hemde gitmişken alışverimizi tamamlıycaz bakalım..son zamanlarda bi endişe aldı beni zaten ya erken filan olursa diye onun için biran önce tamamlamak istiyorum eksikleri..

evet tekmeler baya bir kuvvetlendi.bazen canımı acıtıyor.ama olsun herşeye değer :)) yeterki o sağlıklı olsun.

benim oğlum öyle acıtacak kadar vurmuyor bu haftalarda hatta çok çok sakin diyebilirim...içten içten hareket ediyor sanki bu aralar..

bende çok birşey almadım , aldığım birkaç parça onlarda kenarda duruyor yıkanmayı bekliyor :)
hastane çantası gibi bir telaşımda yok oldukça geniş takılıyorum sanırım :) herkes alış verişi bitirmenin yanında aldıklarını yıkamış yerleştirmiş hastane çantasını hazırlamış ...

güzelim şekerin kaç çıktı ki insilün verdi doktor.benimde yüksek ama vermedi.diyet dedi bende onu pek beceremiyorum...

Canım benim şekerim şuanda normalde gidiyor insilün ile ama hamilelik ilerledikçe şeker yükseliyormuş,sonradan yüklenmem için ufak dozlarda alıyorum 8-6'lık değişiyor. diyet de yapıyorum hatta 2 kilo verdim ama çok şükür bebişim iyi... şekerim genelde aç 90-110 toklukta 140'ı geçmez...
Sen kaç haftalıksın?

ay yok benimde alışverişim bitmedi evi temizlemekle uğraşıyorum e temizliyorum son temizlik bu diyorum yok ya bitecek gibi değil kileri dün temizledim düzelttim giysi dolaplarını falan düzeltmem gerekiyor çok da yormadan kendimi yapmaya çalışıyorum eşim de bu aralar çok yoğun çalışıyor bakalım ne yapacağız doğum çantasına koyacaklarımı yıkadım ütüledim ama koyamıyorum sanki içine eşyaları koysam doğum yapacakmışım gibi geliyor ben çantayı hazırlayana kadar tekrar yıkarım heralde

biz kızımızın, beşiğini, yastığını, uyku setini, battaniyesini, tulunlarını, biberon ve emziklerini, hastane çıkışlarını vs vs vs bir cok şeyini aldık.. hatta kızımızı çekmek için foto makinesini ve kamerasnı dahi aldık :))) pusetimiz ve arabamız yok henüz

merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce 30 haftalıkken gittim 1926 gr dı. NST ye girdik normal dedi dr ayrıca tam kan sayımı ve idrar tahlili yapıldı. herşey normal çıktı yarın tekrar kontrolümüz var 32 haftayı dolduruyorum yarın ve doktor iyiysek çalışabilir raporu verecek, 2 gündür hareketlerinde azalma oldu gibi geliyor bana kızlar sanki böyle içten hareket ediyor eskiden dışardan biri baktığında tenimin hareket ettiğini görebilirdi ama şimdi daha sessiz sizin bebekleriniz nasıl, birde akıntım çok yoğun ve kokulu aynı durum sizde de varmı ?

Canım akıntı sorunu bende de var bebek hareketi de bende de aynı oldu bugün,çok kafama takıyorum ben hareketlerini ilk bebeğimi düşürdüm bunda o kadar çok korku içinde geçiriyorum ki her saniyemi benim de 66gün var ama gel birde bana sor.
Ben hiç çekinmeden her şeyimi doktora soruyorum gitmesem bile arıyorum o beni yönlendiriyor. Şimdi bile gideceğim mesela en kötü sağlık ocağına kalp atışını dinlemeye. Hiç çekinme o bebeği sen taşıyorsun hayatım.

Çalışan bir Kasım annesi olarak 27 Eylülde izine çıkacağım için mutluyum..Artık dinlenme ihtiyacı hissediyorum..

Hazırlık olarak henüz çok birşey yapmadım.Yani şöyle ki;

Bebek odası yapmayacağım ilk etapta,park yatak alacağım o da arkadaşımdan hediye olacak,bebek arabası ve ana kucağı da arkadaşlarımdan hedie gelecek :) Kızımın amcası ve teyzeleri sağolsun :)

Hastane çıkışları aldım,2 tk.da hediye geldi..Bebeği olan arkadaşımdan tulumlar geldi..Nevresim aldım,2 tk.ımda hediye aldım :)Çok birşey alma taraftarı değilim kıyafet olarak çünkü çabuk büyüyorlar..Sadece bir kaç body alıcam ve olanlarla idare edeceğim..

Yıllık izinimde herşeyi yıkayıp ütüleyip hurçladım..İzine çıktığımda doğum çantamı hazırlayacağım..Bendeki durumlar böyle..

Hareketlerini hissetmek acayip güzel..Kızımla konuşuyorum.! Gittikçe daha güçlü hissediliyor hareketleri..Hatta ben karnıma birşey koyuyorum(yelpazem mesela) onu izliyorum sürekli hareket ediyor.. Anne kuzusu.!!

Ve sabırsızlanmaya başladım,acaba nasıl birşey,kime benziyor diye merak etmeye..Dört gözle bekliyorum yani anlayacağınız

Zaman su gibi vallahi..Daha dün gibi hamile olduğumu öğrendiğim an..Şimdi günleri sayıyoruz..

çok birşey alma taraftarı olmaman çoğu şeyin hediye edilmesinden kaynaklanıyor olmasın :) hiç bir eksiği kalmamış gibi zaten herşeyi gelmiş :)

Maşallah bebeğinizin kilosu çok iyi. Bu arada akıntınız kokulu ise muhakkak hemen dr unuza basvurun. hep söylenir ya akıntı normal ama süt kesiği yada kokulu ise enfeksiyon belirtisidir diye. ben sık sık kontrol ederim akıntımı bu yüzden.

Evet canım aynı korkuyla geçiyor günler ah bi doğsa kavuşsam diyorum artık, biraz kıpırdamadımı acaba bişiymi oldu böyle tedirgin oluyorum. Rabbim sorunsuz kavuştursun meleklerimizi bize az önce yemekten sonra hareketleri yine güçlendi hani bazen canımı acıtırdı herşeyden geçtim acıtmasına razıyım yeterki hep hareketli kıpır kıpır olsun.

Yarın gittiğimde söylicem canım doktora bakalım ne dicek ya kızlar bende çekingenlik hala var alttan bakcak diye ama yarın söylicem akıntının kokulu olduğunu sizin akıntınız nasıl benimki sütün kaymağı olur ya öyle beyaz iç çamaşırımı baya bi ıslatıyo, birde gece yattığımda sabah kalkınca altım baya bi ıslak oluyo ve mutlaka sık sık iç çamaşırı değiştirmem gerek yoksa koku rahatsız ediyo bu durum sizdede varmı?

akıntı evet bende de oluyor ama kokusuz tabii ki. günde 3 kez çamasır değiştiriyorum ben de. günlük ped kullanımını önermedi dr um. dr unuza çekinmeden söyleyin bu durumu çünkü vajinada yada idrar yollarındaki enfeksiyon erken doguma sebebiyet verebiliyor. ben de idrar yollarından enfekte oldum, ve cok korktum,neyse ki sorunsuz atlattım ilaçlarla.

çalışan kasım anneleri izne kaçıncı haftada ve ne zaman çıkacaksınız ben son 3 haftaya kadar ayrılmayı düşünmüyorum bebeğimle daha fazla kalmak için ama yıllık iznimle kurban bayramını birleştirip 15günde öyle tatil yapacağım

Canım doktora gidip geldim söyledim akıntı durumunu tamam ozmn ilaca başlayalım dedi vajinal fitil verdi birde travazol krem verdi,

Merhaba canım bende çalışan Kasım annesiyim, bugün 33.haftaya girdim doktorum 32.haftayı doldurduğunda gel demişti buğün çalışabilir raporu verdi bende getirip işyerine teslim ettim. şuan 5 hafta daha çalışıp izne ayrılacağım. Ama bu 5 haftalık süreçtede rahatsız olursam istediğim zaman izne ayrılabilirmişim. Bakalım hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…