2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

Merhaba kızlar,

Ben de bu konuyu yeni gördüm. Ben de aynı durumdayım. 10 gün önce gittiğimde bebeğim 2.280 gr boyu da 46 cm idi. 2 hafta önde gelişimi demişti doktor. Ama beni endişelendiren bebeğin suyu orta dedi. O yüzden dinlenmem gerekiyor bol bol ve bol su içmem gerekiyormuş. Zaten içiyordum ama işte bazı şeylerin önüne geçilmiyor. Kimi vücut böyle tepki veriyor demekki, genetik yatkınlık...
Bence sen tasalanma, bebek doğurabileceğin gibi olursa normal yaparsın, ama önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı, çok büyük bebekler de normal doğumdan sonra sezeryandan daha çok bakım gerekiyor anne için. Benim yengem 4,5 kilo doğurdu da 3 hafta bebeği bile kucağına alamayacak kadar cansız ve yorgundu, "ıkın" lafını duymak bile istemiyordu. O yüzden her işte vardır bir hayır cnm, canını sıkma, bırak beselensin bebişin =)

ben de mustela alıcam set halinde var mı? şimdiden konak için falan olanı almayayım dedim. gerekirse alınır. sadece hem şampuan hem banyo köpüğü gibi olan vardı onu mu yoksa sadece şampuanı mı alsam bilemedim. benim arkadaşlarım kendilerine bile kullanmış çok memnunlar belki ben de öyle yaparım :)
ben de ne halı ne avize almadım. zaten ilk başta yanımda yatıracağım odasını yaptık ama kış bebeği ayrı odada bana çok zor olacak gibi geldi. en az bir mart ayına kadar aynı odada yatsın ben de anca alışırım diye düşünüyorum sonra yavaş yavaş odasına geçer. o yüzden de halı vs. bakmıyorum bile.
demek çatlak için çare yok. iyileştirici olan ürünler de var ama doğumdan sonra alsam mı diye düşünüyorum işe yarıyorlarsa tabi...

evet kuruntu sıkıntı çok basıyor. vakit de az kaldı. bir yandan da bebeği de mutsuz mu ediyorum acaba diyerek moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama her zaman olmuyor maalesef... bel ağrısı çok zor hakikaten. geceleri nasıl yattığımı bilemiyorum, eğer gün içinde yorulduysam iş iyice beter oluyor. artık bazen biraz dha asert bir çekyat var evde ona gidiyroum gecenin bir dibi. hiç olmazsa biraz uykuya dalabiliyorum :)

Merhaba Arkadaşlar,

34. haftayı bitirmek üzereyim ve bebeğim biraz büyükmüş. 3-4 gündür kasıklarımda ve alt karın bölgemde az sonra regl olacakmışım gibi bir ağrım var. Ağrıdan duramıyacak gibi değilim ama sürekli olduğu için endişelendim. Bu ağrı yalancı sancı tariflerine de uymuyor, var mı böyle bir şey yaşayan, doktorumu arayayım mı hemen bilemedim.

canım belki bebek baskı yapıyordur alt tarafa ve kasıklara büyük olduğu için...benimde kaburgamda çok ağrı oluyor bu aralar..bebeğin ayakları orda olduğu için askı yapıyormuş bebek...inşallah önemli birşeyin yoktur...

bizde doktora gittik bugün 30+6 dayız.bebeğin gelişimi normal dedi doktor 1682 grmız.bundan sonra 2 haftada bir gitcez doktorumuza bakalım..doğumun normalmi sezaryanmi olacağını söylemek için erken dedi bu arada..

bugün eksiklerimizi tamamladık..odamızı beğendik haftaya gelcek..cibinlik,dönence,puset,yatak odası için küçük bir beşik,kapı süsü aldık..ayrıca bikaçta kıyafet eksiğimiz vardı onuda tamamladık.

hayırlısıyla gelsin bebişlerimiz..

bizde dün gittik.31 haftalığız.1700 gr. 40 cm. olmuş oğlum.bizde 2 haftada bir gideceğiz.ilk kez nst ye girdim.herşey normal.bebeğim dönmüş.ben sezeryan olucam.ilk kızım böyle çünkü.bu arada 9.5 kilo almışım.bizimde hemen hemen hazır alışveriş.hamak beşik alıcam bi tanede.küvet alıcam ayaklı.işte hazır gibiyiz.bu arada doktor 20 kasımda doğumu düşünüyo.hadi bakalım hayırlısı....

Canım sana şeker yüklemesi illa ki yapmışlardır ama sormak istedim yine de
Bende 30 haftalıkken gitmiştim 1400gr demişti 5 gün sonra tekrar gitmem gerkti o zaman da 1700 gr dedi. Benim eşimin kardeşi de 5,200 doğmuş Allah yardımcın olur bol bol dua et. Hmm birde erkek bebekler daha çok gelişir diye duymuştum. Öncelikli olan senin sağlığın...

yapıldı canım her ay bakıyorlar açlıkta toklukta çok düşük çıkıyor benim tatlı hiç sevmem ben ama bilemiyorum balık yağı hapından olabilir diye düşünüyorum hayırlısı canım

selam kızlar bende cumartesi dokatordaydım, bizim kız son 2 hafta baya tombik olmuş.. 2,200 gr olmuş :)) maşallah
benimde tansiyonum yüksek çıkıo arada ve dr um bu konuda endişeli, bu hafta hergün tansiyon ölçümü yapıp cuma günü dr uma bildiricem bakalım.. Allah korusun tehlikeli bişey bu...
bu arada çalışabilir raporumu da aldım..

kızlarr hepinize merhaba....
yaklaşık 10 güngür topiğimize giremiyordum. izinliydim işten ve şöle bi güzel kafamı dinledim. yalovaya gittik ailecek. ama ben ne havuzda ne de denizde yüzemedim pimpirikliğimden. sadece ayaklarımı soktum. dedim şimdi gelir beni bulur şu son demleri yaşarken hastalık, sakarlık felan. ama dinlenmek çoookkkk iyi geldi. bu gün tekrar işe başladım. haftaya 32. hafta olacağımızdan doktor rapor verecek. şimdilik çalışabilirim diye hissediyorum ama bakalım kendimi çalışmak içinde fazlaca yormucam...
bu arada benim hamileleik boyu tek ve en kötü sorunum olan kasılmalar kalça ağrıları ve kramplar artarak devam ediyor. bazen gece uykudan ağlayarak uyandığım bile oluyor ((
ama bacağınıza kramp girdiğinde eşinizden mutlaka yardım isteyin.tamamen dik ve ileri doğru hareketsiz tutarsanız o gerginlikle çabucak geçiyor.
bu arada bi sürü arkadaş katılmış konumuza... hepside hoşgelmişler.. Hepimize de çarçabuk hayırla tamamlamayı nasip etsin Allah.
sizler nasılsınız.. bu arada şaka maka sona doğru yaklaşıyoruz..şunun şurasında ne kaldı ki.. sanki daha dün yeni hamile kaldığımızı öğrenmiştik değil mi :)

Ya bizim sıkıntımız da çok farklı doktorumuz çalıştığı hastaneden ayrılmış şimdide yeni bir hastane ile anlaşacakmış bizde beklıoyoruz istiyorum ki kendi doktorum baksın ya bir ay olacak oğluşumu görmek istiyorum.

kızlarr bu arada ben bebişle ilgili tüm ihtiyaçlarımı geçen haftasonu tamamladım. özellikle istanbulda oturanlar için fikir olsun diye belirteyim. geçen c.tesi eminönündeki havuzlu hana gittim elime listemi alarak. hem merak ediyodum hemde fiyatları karşılaştırmak istedim dışarıya göre..ve elimdeki listenin nerdeyse tamamını bir yerden tamamlayıp çıktım. fiyatlara gelince öyle aman aman uygun fiyatlar yok. ama kalite bence iyiydi. aradığınız bi çok markayı birarada bulabiliyorsunuz.beklediğimin üzerinde bir kalite vardı. gerçi ben zaten kızıma bi dürü kıyafetttttlerrr almıştım önceden. o yüzden pek giyim kuşama dalmadan diğer ihtiyaçlarımızı aldık ama yinede dayanamayıp giysi de aldım. peşinde %20 ye kadar indirim yapıyolar.
gitmeyi düşünen arkadaşlara fikir olsun. eksikleri tamamlamak üzere gittiğim ve aldığım alışveriş listem ise şu şekildeydi;

Bebek için giysiler,
1. Hastane çıkışı ( 1adet tam takım 10 parça, 1 de 5 parça olandan)
2. Bebek pijama takımı (2 adet)
3. Yünlü- pamuklu zıbın (3 adet)
4. Pamuklu ayaklı tulum (4 adet)
5. Alttan çıtçıtlı uzun kollu ve yarım kollu bodyler (5’şer adet)
6. Mama önlüğü (2 adet)
7. Yelek 2 adet
8. Patik, çorap, kilotlu çorap
9. Ağız ve ter mendilleri
10. Polar, penye(2 adet), triko battaniye ayrıca kış tulumu olabilen fermuarlı battaniye
11. Atlet takımı
12. Bebek yatağı nevrsim takımı
13. Birkaç parça dışarıda giyebileceği elbise

Bebek için diğer bakım ihtiyaçları,
1. Islak Mendil unibaby 9 paket
2. Alt açma minderi ve yastığı
3. Yatak koruyucu alez çarşaf
4. Tırnak makası, törpüsü
5. Fırça ve tarak seti
6. Burun tıkanıklığı için burun aspiratörü
7. Sebamed bebek bakım ürünleri(Pişik kremi, şampuan, bebek yağı ve sabun)
8. bebek küveti, yatması için küvet süngeri ve ayrıca küvet filesi
9. Başlıklı bebek banyo havlusu
10. Biberon (Dr. Brown İçindeki mavi çubuk hava kabarcığı oluşturmuyor)
11. Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir emzik
12. Güvenli meyve sebze emme emziği
13. Cam rende
14. Emzik Bandı ve Emzik kutusu
15. Dalin granül sabun ve yumuşatıcı, sıvı deterjan

Anne için ihtiyaçlar,
1. Sabahlıklı- pijama takımı
2. Emzirme sutyeni, emzirme atleti
3. Bebek emzirme yastığı
4. Göğüs pedi Lansinoh

bu listedeki tüm ürünler 900 tl ye yakın bişi tuttu, biz 720 tl civarında bir fiyat ödedik indirimle.. nasıl sizce de uygun mu fiyatlar. siz neler yaptınız alışverişlerinizde..

kızlar benim bugün 31+3 gün oldu, doktorum doğumla ilgili vs ne zaman doğum yapabileceğimi hiç birşey söylemede. Zaten öyle bir yerde yaşıyorum ki bir tane özel hastane var sadece 1 tane de devlet hastanesi. saatte 30 hasta bakılır mı? Ben doğumu Bursada düşünüyorum, bende hafta sonu Eminönüne gittim o kadar güzel şeyler varki yersin onları,,, Benim biraz korkum var doğmadan birşey almayı düşünmüyorum.
Hmm bu arada bebek arabası bakmak için saraçhaneye gittim int bakıyordum hep ahyan çocuk hep çıkıyordu gittim adamlar burunlarından kıl aldırmıyor ilgilenmiyor. Mutlu bebek var alt katta ama sağda mı soldamı hatırlamıyorum, oraya gidip bakabilirsiniz.

canım aynı sıkıntı bizde de oluştu maalesef..benim doktorum hastane değiştirmedi doğum iznine ayrıldı..ve sinirlerim çok bozuldu..randevuma 2 gün kala aradılar doktorunuz izne ayrıldı yeni doktorumuz geldi devam etmek istermisiniz diye...canım çok sıkıldı ama gittim yinede çünkü 1 ayı geçmişti bizimde bebeğimi görmeyeli...yeni doktorla tanıştık..hamileliğimle ilgili bilgi verdim..devam etcem sanırım bu doktora ve hastaneye birde yeni doktor aramak istemiyorum..çünkü bu benim 4. doktorum..

ama bana ders oldu eğer 2. bir çocuk düşünürsem ve doktorum kadın olursa sorucam direkt yakın zamanda hamile kalmayı düşünüp düşünmediğini..

canım hoş geldin...ne güzel dinlenmişsin..ileride bebeğin seni baya yoracağı için iyi gelmiştir tatil sana:))alışverişinide tamamlamışsın bişey kalmamamış..güle güle kullanın cicilerinizi...toplu almak indirim açısın daha iyi olmuştur sanırım..ben toplu değilde hep aklıma geldiğinde aldığımdan bişeyler şu kadara mal oldu diyemem heralde..bizimde bitti sayılır herşeyimiz bu hafta odamız gelcek hazırlıycaz kıyafetlerini yıkayıp ütüliycem..hastane çantamı hazırlıycam bakalım..

evet sayılı gün çabuk geçiyor...şafak saymaya başladık bakalım hayırlısıyla..

her gün bir tane muz ye ve maden suyu iç kramplara çok iyi geliyor.

benimde bacak kramplarım çok fena geceleri saidem , magnezyumu düzenli kullanınca azalıyor sen kullanmıyor musun

kuzular emekleye emekleye geldiler az kaldı kasım anneleri.inşallah yakında bebişlerin resimlerini paylaşcaz .

günaydın kasım anneleri evet birgün daha geçti bebeğimizi kucağa almamıza az bir zaman kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…