2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

bende bu cumartesi gidip çalışabilir raporu alıcam doktorumdan ancak hiçte çalışasım yok.. çok yorgun hissediyorum kendimi.. öğlen yemekten sonra inanılmaz bir uyku bastırıyor.. evde olmak ve yatmak istiyorum.. her sabah 6 da kalkmakta atık çok zor gelmeye başladı.. diişimi sıkıcam.. ve dayanabildiğim kadar dayanıcam.. umarım 5 hafta daha çalışabilirim.. dayanabiirimm

aynı seyi bende düşündüm.. bebeğim sanki daha az hareket ediyor, sanırım yerleri daraldı yada aşğıya doğru inmeye başladılar faşan filan.. Allah' ım hepimizin yavrularını korusun..

bu arada bende her sabah kalktığım da çamaşırım ıslanmış oluyor.. bunun sebebi bebeklerimizin yaptığı baskı ile idrar kaçırma durumuymuş.. farketmeden idrar kaçırıyoruz.. ben doktoruma sormuştum.. sürekli çamaşır değiştirmekten yoruldum artık.. sürekli wc ye gitmekten de yoruldum.. :)))

bir an önce zaman gecesede doğursak artık.. uzun süre oturup kalkıncada alt tarafıma da çok fena bir baskı oluo.. resmen alttan bıçaklar falan batıyor..

Allah hepimizi tez zamandai bir avazda kurtarsın kzılar :)) bebeklerimizede bizedee sağlık sıhhat versin inşallah

bu arada bir ara yeni yasa çıkacak ve süt izni 6 aya çıkartılıcak deniliyordu.. ne oldu.. acaba bize yetişir mi bu yasa?
keşke yetişse kızlar yaa.. bizde bebeklerimizle daha cok vakit geçirsek

bu arada bir ara yeni yasa çıkacak ve süt izni 6 aya çıkartılıcak deniliyordu.. ne oldu.. acaba bize yetişir mi bu yasa?

bende dört gözle bekliyorum canım bu yasayı..ekimde açılcak meclis ve ilk görüşeceği yasalardan biri olur inşallah ve bize yetişir..ama bu 6 ayı nasıl dağıtırlar bilemem ama gönlümden geçen 2 ay doğum öncesi 4 ay doğum sonrası olmasından yana..öğretmenim ben ve böyle olursa 1 ay gibi bir süre kalıyor çalışacağım yaz tatiline kadar..

bende çalışacağım 3 hafta kalana kadar inş...bi sıkıntım yok benim çok zorlanmıyorum çalışabilirim gibime geliyor..ben iyiyim diyorum ama bebeğim ne durumda görücez bu haftasonu bakalım...inşallah sağlıklı sıhhatli dünyaya gelir tüm bebişlerimiz...

ben bu hafta başı izne ayrıldım.daha önce bir bebek kaybettiğim için riske atmak istemiyorum.stressiz rahat bir dönem geçirmek istiyorum.

Çok şanslısınız günlerinizin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz kesin. Ben de evlenmeden önce yoğun tempo çalışan biriydim evlenmem şehir değiştirmem iş hayatımın bitmesini gerektirdi. Şuan 31. haftaya girdim ama akşama kadar kendimi dinliyorum evhamlanıyorum ev hanımı olmaya alışamadım. Çalışan anneler sizleri kutluyorum...

Canım doktora gidip geldim söyledim akıntı durumunu tamam ozmn ilaca başlayalım dedi vajinal fitil verdi birde travazol krem verdi,

çok çok geçmiş olsun. aman dikkat edin,o bölgeyi sakın ıslak bırakmayın,tuvalet temizliğinden sonra çok iyi kurulayın. mantarın en iyi ürediği orta ıslak ortamdır.

ben de çalışan bir kasım annesiyim,haftaya cuma 32. haftamız doluyor ve izne ayrılacagım ben de. bir de zaten 10 gündür raporluyum,agrılarım vardı,yarın bitiyo,tekrar 1 hafta alayım diyorum. çünkü okul zaten proğramını benim yokluguma göre yapmıs,gitmem bişey ifade etmeyecek. bir de ben il merkezine 40 dk uzaklıktaki bi ilçede çalşıyorum,bu acıdan gidip gelmek zaten zor,izne ayrılmaktan başka carem yok. doğum sonrası iznin 6 aya cıkarılacagı hususunda ben de umutlluyum. umarım yaparlar. kürtaj yasasının dahilindeymiş bu yasa.

aynı durumdayız hatta bir iki sene daha çalışamam diye düşünüyorum

ev hanımlığının avantajlarını kullan sende :) çık bebeğinle gezmeye , yürüyüşe , alış verişe ...
bebeğin geldiğinde pek bunlar için imkanın olmayacak , havalar soğuk olacak , bebeğin küçük olacak bir sürü bahanen olacak yani ... :)

Olsun canım evde olmanın tadını çıkar sende sen şuan bizi kutluyosun ama bizde bebeklerimizi kucağımıza aldıktan sonra senin yerinde olmak isteyeceğiz emin ol. Bebeklerimize kavuşunca evde vakit nasıl geçiyo anlamayız bizde

ah keşke yetişse bu yasa şans gülse bize de daha çok vakit geçirsek yavrularımızla dua edelim hep beraber. Ama sanki bizden sonrakilere yarayacak gibime geliyor bu iş işten geçecek yani

ah keşke yetişse bu yasa şans gülse bize de daha çok vakit geçirsek yavrularımızla dua edelim hep beraber. Ama sanki bizden sonrakilere yarayacak gibime geliyor bu iş işten geçecek yani

merhabalar, bu konuyu yeni gördüm.
ben de kasım ortası ya da sonu bekliyorum bebişi. bu sefer doktor randevusunda biraz daha netleşecek inşallah. bazı şeyleri henüz almadım ama kararsız kaldım. biri de bebek şampuanı. arkadaşlarım mustela önerdi. içinde paraben vs. olmaması açısından. ben de onu mu alsam yoksa başka bir tavsiyesi olan var mı?
bir de karnımda bir tane çatlağım var. hamilelikten önce zaten vardı. şimdi krem kullanmama rağmen büyüdü. korkarım şu son zamanlarda iyice beter olacak. acaba onun için ne yapabilirim?
bu aralar hareketlerimin çok kısıtlandığını hissediyroum. benim gibi düşünenler var mı? yürüyüş falan yapamıyorum çünkü çok az ayakta durunca bile bacaklarım şişiyor, belim çok ağrıyor. kendimi nasıl rahatlatsam bilemiyorum. açıkcası son iki ay için çok tedirginim. hiç hareket edemeyecek miyim diye düşünmeye başladım.
şimdilik bir terslik olmadığından normal doğum istiyorum ama bu kadar hareketsiz kalırsam çok mu zorlanırım diyorum.
bir sürü kuruntu kafamı kurcalıyor bu günlerde normal mi acaba?

bu arada kızlar bişiy soracağım kullandığını ilaçlar neler paylaşırmısınız? Dün kontrole gittiğimde bebeğim 2500 gr olmuş boyuda 45 cm doktor böyle giderse 4 kilo yada geçecek dedi normal doğum yapman bu durumda zor dedi sezeryan olur dedi, 11 ekimde tekrar gideceğim ozmn belli olur doğum dedi, beklenen doğum tarihim 15 kasım ama ultrason çıktılarına göre 26 ekim görünüyor 36 haftalık gelişimi gibi bebeğin dedi diyet yapsam dedim çokda yemiyorum aslında ama işe yaramaz senin yemenle alakalı değil bazı bebekler hızlı gelişir dedi. İlaçlarımı içmesemmi diye düşünüyorum napcam bilemedim, Ben sabah akşam küçük şişelerde demir ilacım var onu içiyorum sabah yarısı akşam yarısı, akşam yatarken elevit içiyorum, birde sabah ve akşam yazmıştı doktorum balık yağı hapı onu içiyodum sinir sistemi gelişimi için şart omega demişti 2 gündür içmiyorum balık yağı hapını ve yaklaşık 2 haftadırda günde bir taneye düşürmüştüm. Bu da kilo aldırmış olabilirmi bebeğe acaba? Çok sağlıklı bir bebek dedi doktorum gelişiminin önde olması sıkıntı değil sadece normal olmaz sezeryan olur hepsi bu dedi 2 hafta önce gittiğimde 1926 gr dı dün gittiğimde 2500 gr 2 haftada 574 gr kilo almış bebek, sizin bebekleriniz nasıl

Normal canım kuruntularının olması ama böyle kuruntu yapman senin için iyi olmaz huzurun kalmaz bırak rahat ol herşey olacağına varıyor sonuçta kendini bırakma direnmeye çalış , aynı şekilde bende bel ağrısı yaşıyorum uyurken bi sağa bi sola dönüyorum ama başka çare varmı herşey bebeklerimiz için, çok az zamanımız kaldı biraz daha sık dişini ben dalin bebek şampuanına baktım sonrada dayanamayıp aldım,

Ben de şimdi dr dan geldim. 31. haftayı doldurduk bugün,bebek 1850 gr olmuş. gayet yolunda herşey çok şükür. hatta 1 hafta ileride. henüz doğumu konusamadım dr umla. siz ne düşünüyorsunuz doğum hakkında:?

canım sanırım seninle aynı durumda olan ben varım :). en son 30.haftada kontrole gittiğimde 1800 gr dı. bidahaki kontrolüm önümüzdeki hafta . ama bebeğin gelişimi öndeydi. benim doktorumda herşey yolunda dedi. ama şekerim biraz yüksek çıkmıştı acaba ondan mı diye düşünmeden edemiyorum. ilaçlardan olduğunu sanmıyorum. bende en başından beri günde 1 balık yağı içiyorum. birde 20 .haftadan beri demir hapı alıyorum. vitamini demire başlayınca bırakmıştık. bence ilaçlarını bırakma canım. benim doktorum bu durumun genetik olduğunuda söyledi. babamız 4,5 kilo doğmuş. bende 3,800 falan yani bizde çok minyon doğmamışız. bakalım bu kontrolde ne kadarlık çıkacak. ama aynı risklere sahibiz bu gidişle sezeryan dedi erkende olabilir dedi. sağlıkla gelsinde artık tek duam o ....

bebek şampuanın da karar veremeyenlerden biride benim. bübchen yada mustela düşünmüştüm hatta buraya yazmıştım. sonra buradaki arkadaşlar sebamed dedi sonra onuda düşündüm. bübchenden vazgeçtim. sebamedle mustelayı karşılaştırdım. içerik olarak ikiside sağlıklı fiyat olarak mustela daha pahalı gibi gözüksede aslında değil. sebamed in şampuanı 50 ml ise mustela 100 ml mesela öyle olunca fiyatlarda hemen hemen aynı. son kararım mustela oldu. set halinde netten sipariş vericem kısmetse. çatlaklar içinde bebk yağı kullaanıyorum sadece. ama doktorumda dedi. çatlayacaksan hiçbişey engellemez diye. sanırım öyle. ama olsun sağlıklı olsunlarda.bende yürüyüş yapamıyorum kasıklarıma ağrı giriyor çok ayakta kalınca. sanırım işkence yapmanın anlamı yok kendimize.

bende halı bulamadım bebiş odasına birde uyku seti. ama çok acil olmadığından da rahatım.

Evet canım aynı durumdayız, benim bu 2.bebeğim ilki 3,480 gr doğmuştu ve normal doğum yapmıştım, ben sezeryan istemiyorum başımda kalacak kimsemde yok zaten en azından normalde hemen ayağa kalkıyosun ev eşim kalacak başımda sezeryanda çok zorlanırım, dua ediyorum normal olsun diye bi taraftanda şükür ediyorum bebeğim sağlıklı ya varsın kilolu olsun napalım benim şekerim hep çok düşük çıkıyor ki hiç tatlı yemiyorum zaten tüm tahliller herşey normal çıkıyor bin şükür ama söylediğin gibi genetik olduğundan da olabilir. Su bile içsem bu durumda ben bebeğime yarıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…