bu arada bir ara yeni yasa çıkacak ve süt izni 6 aya çıkartılıcak deniliyordu.. ne oldu.. acaba bize yetişir mi bu yasa?
keşke yetişse kızlar yaa.. bizde bebeklerimizle daha cok vakit geçirsek
ben bu hafta başı izne ayrıldım.daha önce bir bebek kaybettiğim için riske atmak istemiyorum.stressiz rahat bir dönem geçirmek istiyorum.çalışan kasım anneleri izne kaçıncı haftada ve ne zaman çıkacaksınız ben son 3 haftaya kadar ayrılmayı düşünmüyorum bebeğimle daha fazla kalmak için ama yıllık iznimle kurban bayramını birleştirip 15günde öyle tatil yapacağım
Merhaba canım bende çalışan Kasım annesiyim, bugün 33.haftaya girdim doktorum 32.haftayı doldurduğunda gel demişti buğün çalışabilir raporu verdi bende getirip işyerine teslim ettim. şuan 5 hafta daha çalışıp izne ayrılacağım. Ama bu 5 haftalık süreçtede rahatsız olursam istediğim zaman izne ayrılabilirmişim. Bakalım hayırlısı.
Canım doktora gidip geldim söyledim akıntı durumunu tamam ozmn ilaca başlayalım dedi vajinal fitil verdi birde travazol krem verdi,
Çok şanslısınız günlerinizin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz kesin. Ben de evlenmeden önce yoğun tempo çalışan biriydim evlenmem şehir değiştirmem iş hayatımın bitmesini gerektirdi. Şuan 31. haftaya girdim ama akşama kadar kendimi dinliyorum evhamlanıyorum ev hanımı olmaya alışamadım. Çalışan anneler sizleri kutluyorum...
Çok şanslısınız günlerinizin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz kesin. Ben de evlenmeden önce yoğun tempo çalışan biriydim evlenmem şehir değiştirmem iş hayatımın bitmesini gerektirdi. Şuan 31. haftaya girdim ama akşama kadar kendimi dinliyorum evhamlanıyorum ev hanımı olmaya alışamadım. Çalışan anneler sizleri kutluyorum...
çok birşey alma taraftarı olmaman çoğu şeyin hediye edilmesinden kaynaklanıyor olmasın :) hiç bir eksiği kalmamış gibi zaten herşeyi gelmiş :)
bu arada bir ara yeni yasa çıkacak ve süt izni 6 aya çıkartılıcak deniliyordu.. ne oldu.. acaba bize yetişir mi bu yasa?
merhabalar, bu konuyu yeni gördüm.
ben de kasım ortası ya da sonu bekliyorum bebişi. bu sefer doktor randevusunda biraz daha netleşecek inşallah. bazı şeyleri henüz almadım ama kararsız kaldım. biri de bebek şampuanı. arkadaşlarım mustela önerdi. içinde paraben vs. olmaması açısından. ben de onu mu alsam yoksa başka bir tavsiyesi olan var mı?
bir de karnımda bir tane çatlağım var. hamilelikten önce zaten vardı. şimdi krem kullanmama rağmen büyüdü. korkarım şu son zamanlarda iyice beter olacak. acaba onun için ne yapabilirim?
bu aralar hareketlerimin çok kısıtlandığını hissediyroum. benim gibi düşünenler var mı? yürüyüş falan yapamıyorum çünkü çok az ayakta durunca bile bacaklarım şişiyor, belim çok ağrıyor. kendimi nasıl rahatlatsam bilemiyorum. açıkcası son iki ay için çok tedirginim. hiç hareket edemeyecek miyim diye düşünmeye başladım.
şimdilik bir terslik olmadığından normal doğum istiyorum ama bu kadar hareketsiz kalırsam çok mu zorlanırım diyorum.
bir sürü kuruntu kafamı kurcalıyor bu günlerde normal mi acaba?
bu arada kızlar bişiy soracağım kullandığını ilaçlar neler paylaşırmısınız? Dün kontrole gittiğimde bebeğim 2500 gr olmuş boyuda 45 cm doktor böyle giderse 4 kilo yada geçecek dedi normal doğum yapman bu durumda zor dedi sezeryan olur dedi, 11 ekimde tekrar gideceğim ozmn belli olur doğum dedi, beklenen doğum tarihim 15 kasım ama ultrason çıktılarına göre 26 ekim görünüyor 36 haftalık gelişimi gibi bebeğin dedi diyet yapsam dedim çokda yemiyorum aslında ama işe yaramaz senin yemenle alakalı değil bazı bebekler hızlı gelişir dedi. İlaçlarımı içmesemmi diye düşünüyorum napcam bilemedim, Ben sabah akşam küçük şişelerde demir ilacım var onu içiyorum sabah yarısı akşam yarısı, akşam yatarken elevit içiyorum, birde sabah ve akşam yazmıştı doktorum balık yağı hapı onu içiyodum sinir sistemi gelişimi için şart omega demişti 2 gündür içmiyorum balık yağı hapını ve yaklaşık 2 haftadırda günde bir taneye düşürmüştüm. Bu da kilo aldırmış olabilirmi bebeğe acaba? Çok sağlıklı bir bebek dedi doktorum gelişiminin önde olması sıkıntı değil sadece normal olmaz sezeryan olur hepsi bu dedi 2 hafta önce gittiğimde 1926 gr dı dün gittiğimde 2500 gr 2 haftada 574 gr kilo almış bebek, sizin bebekleriniz nasıl
merhabalar, bu konuyu yeni gördüm.
ben de kasım ortası ya da sonu bekliyorum bebişi. bu sefer doktor randevusunda biraz daha netleşecek inşallah. bazı şeyleri henüz almadım ama kararsız kaldım. biri de bebek şampuanı. arkadaşlarım mustela önerdi. içinde paraben vs. olmaması açısından. ben de onu mu alsam yoksa başka bir tavsiyesi olan var mı?
bir de karnımda bir tane çatlağım var. hamilelikten önce zaten vardı. şimdi krem kullanmama rağmen büyüdü. korkarım şu son zamanlarda iyice beter olacak. acaba onun için ne yapabilirim?
bu aralar hareketlerimin çok kısıtlandığını hissediyroum. benim gibi düşünenler var mı? yürüyüş falan yapamıyorum çünkü çok az ayakta durunca bile bacaklarım şişiyor, belim çok ağrıyor. kendimi nasıl rahatlatsam bilemiyorum. açıkcası son iki ay için çok tedirginim. hiç hareket edemeyecek miyim diye düşünmeye başladım.
şimdilik bir terslik olmadığından normal doğum istiyorum ama bu kadar hareketsiz kalırsam çok mu zorlanırım diyorum.
bir sürü kuruntu kafamı kurcalıyor bu günlerde normal mi acaba?
canım sanırım seninle aynı durumda olan ben varım :). en son 30.haftada kontrole gittiğimde 1800 gr dı. bidahaki kontrolüm önümüzdeki hafta . ama bebeğin gelişimi öndeydi. benim doktorumda herşey yolunda dedi. ama şekerim biraz yüksek çıkmıştı acaba ondan mı diye düşünmeden edemiyorum. ilaçlardan olduğunu sanmıyorum. bende en başından beri günde 1 balık yağı içiyorum. birde 20 .haftadan beri demir hapı alıyorum. vitamini demire başlayınca bırakmıştık. bence ilaçlarını bırakma canım. benim doktorum bu durumun genetik olduğunuda söyledi. babamız 4,5 kilo doğmuş. bende 3,800 falan yani bizde çok minyon doğmamışız. bakalım bu kontrolde ne kadarlık çıkacak. ama aynı risklere sahibiz bu gidişle sezeryan dedi erkende olabilir dedi. sağlıkla gelsinde artık tek duam o ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?