2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

merhaba arkadaşlar bende kasım annesi olacaktım güya .ama kızım kordonuna öyle bir dolanmışki erkenden aldılar33+4 de ayrıldık.şuan kuvözde.ciğerleri yeterince gelişmediği için baya bir kalması gerekiyormuş.lütfen dua edin kızıma.daha dokunamadım bile.yoğun bakımda olduğu için üç günde bir gösteriyolar.dua edin ne olur .rabbim sizleri ve bebişleri korusun

canım daha doktorum adını bile anmadı gerçi çok önde de değilim sanırım. ama korkma kastıkça acıyordur. düşünsene muayene dediğin ne ki 3,5 kilo bebek çıkıyor oradan di mi :):)

bu arada erkek annelerini kıskanmışsın :) kız annesi olmak kadar özel birşey mi var hiç kıskanma o yüzden. :)öncelikle sağlıklı olsunlar tabiki. bende çok duydum erkek bebek bu sene bir patlama var sanırsam ... sen sormuşken ben de yazayım hem fikir verin teyzeleri. oğlumun adını demir düşünüyoruz. ama soyadımızda da demir geçiyor. kimi çok beğendi kimisi olmaz dedi. sizce nasıl olur. yani demir demirkan gibi olacak mesela :)

canım ben daha doğrusu annem hastane için kapı süsü ve oda süsleri aldık. balonlar yazı falan... bebek şekeri içinde çok düşündüm. şekeri üstünde olan bişey yapsam. gelene birden fazla vermek gerekecek. o yüzden . magnet aldım . her aileye bir tane verilecek ayrıcada çikolata dağırtcam ama süslü değil normal çikolata... yarın remini çekip yüklemeye çalışayım...
mevlütüde annem çok istiyor. bardaklara tülden süs yaptı. tepsi boyadı falan. ama ne dağıtırım kararsızım. fikir verirseniz bende sevinirim

benim çukulatalarım hazır :))))))))))) bitti bile görsenizayılırsınız..çeşit çeşit.. hepsini kendim yaptım annemle birlikte...

fotoğraflarını paylaşırsan çok sevinirim canım....

merhaba güzelim öncelikle geçmiş olsun. mesajını dikkatini çeksin diye beğendim. bebişin kız olduğu için şanslıymışsın kızların akciğerleri daha erken gelişmeye başlarmış doktorum öyle demişti... dualarım sizinle... bebişin iyi olacak annesi. bize küvezden çıktı diyede yazacaksın allahın izniyle...

birşey sormak istiyorum benimde bebeğimin kordonu boynundaymış en son doktorum öyle dedi. ama bir zararı olmaz normal dedi. sizinki nasıl dolanmıştı nasıl anlaşıldı yazarsan çok sevinirim...

günaydın sevgili hamişler, anne olmamıza ramak kaldı.. Allahım ne heyecan verici. topiğimizin doğum tarihleri bile bir bir tarihlerini belirtiyor artık. sanırım ben en sonlarda doğuracağım. çünkü kasımın son günlerine tekabül ediyor benim doğumum. çoğunuzu buradan takip edeceğim, umarım hepimizin doğumu da çok kolay ve rahat geçer. birbirimize bol bol dua edelim. ben sizi hiç unutmuyorum yol arkadaşlarım.
bebek şekerleri konusunda bi sürü paylaşım olmuş, hazırlıklarını yapanların fotoğraflarını bekliyoruz..
evet bizde yorgan konusunda yüne karar verdik. yorumlar için çok teşekkürler..
artık yalancı sancı mı, sıkıştırma ağrıları mı bilinmez ama çektiğimiz o sancılar da bize hiççççç uğramasın.. böle bi avazda doğurabilelim inşaallah..
bizim kasım bebişlerimiz çok uslular anneleri..bizi hiç üzmüyorlar.. cici annelerimizin koyacağı isimlerde, hepsi birbirinden güzeller... Allah isimleriyle, analı babalı büyütsün inş..

canım hayırlı olsun bebişin. annesi üzülme sakın hiç.. bak kızın sana daha erken kavuşmak istemiş de erkenden gelmiş. tıpkı benim gibi. ben daha bile erken doğmuşum 7 aylıkken, 1900 kilo olarak. küvezde çok kalacağımı söylemişler ancak kendimi bir haftada toplarlamışım, sonrada ilk 6 ayda kocaman tosuncuk bir bebek olmuşum.
dualarımız seninle. sen hiç tasalanma. bebişin çabucak toplarlayacaktır inşaallah. moralini yüksek tut. geçmişleri olsun inşaallah..

mrb.bebeğin kaç gr doğdu.benim yeğenimde 30 haftalıkken doğdu.917 gr dı.57 gün yoğun bakımda kaldı.şuan 9 yaşında.oldukça zor günler geçirdik.Allah yardımcınız olsun.ama sakın ümidini kaybetme.bakma onun küçük olduğuna aslında çok güçlü oluyorlar.dilerim en yakın zamanda kucağına alırsın.bizde yoğun bakım kapılarında beklerken bir tanıdığımız bize çocuğun adına akike kurbanı kesmemizi tavsiye ettiler.bizde kestik.verdiğimiz yer yeğenim adına bir hatim indirdiler.bu olaydan sonra yeğenimin durumu düzelmeye başladı.normaldede zaten akike kurbanının bebek doğunca ilk bir hafta içinde kesilmesi gerekiyormuş.bebeği koruyormuş.istersen bu konuyu bir düşün.

günaydın kasım anneleri.
artık uyumak daha bi zorlaşıyo sanki.sabaha kadar kucağımda yastık kaç kere sağa sola döndüm bilemiyorum.birde öyle bir uyuyorumki sanki sızıyorum.susuyorum dilim damağım kuruyor sürahi hemen burnumun dibinde ama gözlerimi açıp içemiyorum.sizede oluyormu.çok dalgın uyuyorum.çoğu zaman üzerimin açıldığını bile farketmiyorum.yazık eşimin şimdiden bir bebeği oldu.ben nerde uyursam battaniyeyle peşimde dolaşıyo.
dün gece oğlumu rüyamda gördüm.şu sıralar nerdeyse her gece görür oldum.oğlumu emziriyorum,bana bakıyo,gülüyo :)) okadar gerçekçiki uyanırken gülümseyerek uyanıyorum.

Sağol canım tamam karar verdim yağız eymen olacak oğluşumun ismi, öptüm

benim yan komşum 4 kilonun üstünde tam 3 tane normal doğum yapmış.hiç belli olmaz belki seninde olur.bence buna çok takılma.herşeyin hayırlısını istemek lazım.sen doktoruna güven.

İnşallah canım bende normal doğum yaparım pazartesi belli olacak herşey sezeryan olursa hem korkum çok hemde bakacak kimsemiz yok ne yaparım yanlız bilemiyorum

dün bebeğim için son alışverişime çıktım.yan yatış yastığı,emzirme örtüsü,küvetin içine aparat ve cici kıyafetlerine takviye yaptım.sadece beşiği kaldı.bu konuda hala kararsız olduğum için alamıyorum.bebeğime oda yapmayı düşünmüyorum.bir yaşına kadar gözümün önünde olsun istiyorum.sallanan ahşap beşikle park yatak arasında gidip geliyorum.birde 6-7 aylık oluncaya kadar yatabileceği küçük beşikler var onlarda çok şirin.ben böyle düşünürken oğluşum erken gelmeye karar verirse yandım.bebişim yataksız kalacak.

Cnm bence en baş için park yatak al en iyisi, herkes çok memnun ondan, biz de aldık, bakalım.

Ayy cnm erkende olsa kavuşmuşsun kızına, dualar seninle olsun ki minik meleğin hemencecik toparlansın... Umarım bayrama kadar temelli kavuşursunuz cnm. Kolaylıklar...

ne güzel bebek şekerlerinizi de hazırlamışşısınız. ben de minik hırkalar gördüm internette ama sipariş için fiyatları çok yüksek geldi adet 4-5 gibi. benim dağıtacak çok çevrem var bir sürü para eder. birini bulsam da ördürsem keşke diyorum. bir de buzdolabı süsü gibi olanlar da olabilir tabi ama hırkaları çok beğendim. benden başka kimsenin bu tür şeylerle uğraşacağı yok. annem, eşim vs. o yüzden ben ne yaptım yaptım :)

Allah hayırlı etsin, inşallah en kısa sürede toparlar çıkarsınız hastaneden. sen endişe etmemeye çalış, benim yeğenim de 10 gün kadar kalmıştı. cılız minicik haline çok üzülmüştük. şimdi 3 yaşında maşallah öyle çabuk toparladı ki küvezdeki bebek bu mu dedik kısa sürede. inşallah senin için de aynısı olacaktır :)

artık geceler çok kötü mü geçiyor bana mı öyle geliyor ne? uykuya daldığımda da derin dalıyorum sırt üstü ya da sağa dönmüş olabiliyroum ve kalktığım anlar feci hissediyroum. her yanım ağrı içinde bebiş de rahatsız olmuş... bir yandan az kaldı diyorum bir yandan da kasım ortasından önce beklemediğimden daha var diyorum. belimin rahatsızlığı hat safhada o yüzden ne yapacağımı şaşırıyorum. Allah'tan çok kilo almadım şimdiye kadar yoksa daha fazla yükü taşımakta zorlanacakmışım besbelli...
bu yorgan işi kafamı kurcaladı hakkaten ya evi iyice ısıtıcaz ya da beşik için de bir yorgan ayarlamam lazım annemle konuşup. kıyafet konusunda da hastane çıkışı boyutu almayacağım ama internetten falan beğenirsem biraz daha alacak gibiyim. oğlumu keyfime göre giydiremiycem bu gidişle. millet küçük kıyafet alma hemen büyüyor dese bile bu sefer de doğru dürüst bir şeyi yokmuş gibime geliyor. fazla da alıp başıma sonradan kalabalık kalsın da istemiyorum. böyle gel-git hallerim var :)

dün doktora gittiğimde şok oldum.aslında şimdiye kadar hep yaşıtlarından iri olduğunu söylüyorlardı ama ben pek ciddiye almıyordum. baş ölçümü, göbek ölçümü, bacak ölçümü ve kilosu hep ileride....34+3 haftalık bebeğim 2850 gr kilosu..bebeğim neredeyse 3 hafta büyükmüş! hep normal doğum hayalleri kurdum. büyük bir ihtimal sezeryan olacak çok üzüldüm. ama allah bebeğime sağlık versin gerisi önemli değil.

Merhaba canım aynı bende 33 haftaya girdiğim gün gitmiştim doktora 2500 gr dı bebeğim doktor sezeryan olur normal olması çok zor böyle giderse demişti bizde tam 3 hafta önce gidiyorduk, pazartesi kontrolümde belli olacak bebeğin gelişimine göre kilosu buğün 36. haftama girdim bu 2.bebeğim ilki normal olmuştu bunuda normal istiyodum ve dua ediyorum inş buda normal olur diye sezeryan çok zor en azından hemen kendini toparlayamıyosun bende üzülüyorum ama bi taraftanda kendimi teselli ediyorum başka yolu yok bi şekilde bebeğimi dünyaya getireceğim normal yada sezeryan hakkımızda hayırlısı olsun ve sağlıkla kavuşalım diye, seni çok iyi anlayabiliyorum canım umarım seninde hakkında hayırlısı olurda sağ salim kavuşursun bebeğine

kızlar bir türlü çikolatlşarımn resimlerini koyamadım ( eşimden rica edicem hafta sonu ancak..
ama ben şöyle yaptım, pelitten çikolatalar aldım.. kare şeklinde, sonra melodi den rengarenk bademli drajeler.. aldığım çikolatalar büyük kare şeklinde ve üstü yaldızlı..
eminönüne gittik annemle ordan da çeşit çeşit süsler aldık.. melek figürlü biblolalar.. minik bebek arabaları.. pembe pembe kutular.. küçük bebek şeklinde mumluklar.. pembe tavşanlı çerçeveler, gene farklı bir fügürü olan çerçeveler.. gibi ayrıca orda çikolatların üstüne yapıştırmak için minik çeşit çeşit bebek biblolar var..
sonra pembe tüller aldık, üstünde hoşgeldin bebeğim yazan kurdeleler aldık..

çikolatalarımın hepsini şeker pembesi tül ile kaplayıp, kudeleler ile bağladık ve her bir çikolatama ayrı ayrı biblolar, çerçeveler vs hepsini yapıştırdık.. aldığımız kutuların ise içine çikolat koyduk.. bir kısmının üstüne biblolar koyduk.. kendi zevkimize göre süsledik.. baya gösterişli oldu.. gene eminönünden nazar boncukları almıştık.. her birine yerleştirdik şu an elimizde bir sürü oldu.. tüm iş çevreme ve arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla dağıtabileceğim herkesinde hatıra olarak evinin bşr köşesine koyabilceği gibi oldu.. zaten gören herkes .. bebeim doğmadan almak istiyor ama vemiyorum :)))))

Ben İstanbul dayım, benim gittiğim hastanenin de anlaşmalı fotoğrafçısı var ama ben gördüğüm albümleri pek beğenmedim. Başka fotoğrafçı alırlar mı bilmiyorum, bunu hiç düşünmemiştim. Olmazsa onlarla anlaşırım, ben de güzel bir anı olur diye düşünüyorum:)

canım en kısa zamanda kavuşursun inşallah kızına..dualarımız seninle..sen gönlünü farah tut...

canım sağlık olsunda sezaryan yada normal hiç önemli değil...maşallah bebişine...

öyle bir anlatmışsınki bende çok merak ettim bekliyorum fotoğraflarını fikir olması açısından..

Üzülme cnm bnm bizim de öyle, ama dediğin gibi önemli olan sağlık...

bugün başka bir doktora daha gideceğim. bakalım o ne diyecek bebeğimin gelişimi hakkında? bu arada bizimki birazcık dana olunca, bizi bir telaş sardı sormayın...:) hemen gidip bebek arabası aldık,küvet,maşrapa kova vs aldık.eee ne olur ne olmaz erken geleceği tutar falan...tedbirli olalım dedik...bebek arabası wollex alacaktım.bayisine gittik gene şok oldum çünkü adam başladı kötülemeye...güvenlik sertifakası yokmuş, adi malzeme kullanıyorlarmış,bayi sadece internette satış yapıyormuş,mağazada örnek ürün bile yok! sonuç olarak kraft duo travel set aldık. o da kampanyadaymış.475 tl aldık. allah sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…