2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

kızlar merhaba! uzun zamandırvyazdıklarınızı takip ediyorum.ben de aranıza katılayım dedim.yarın 37. haftam bitiyor.normalde adet tarihime göre 3 kasım da doğması gerekiyor ancak sezeryan olacağım için doktorum 27 sinde alaım dedi.14 gün kaldı çok heyecanlıyım.merak, korku, sabırsızlık hepsi birarada..çok karışığım..öğretmenim 3 haftadır doğum iznindeyim.artık günlük işlerde çok zorlanıyorum.kasık kemiklerim çok ağrıyor özellikle otururken kalkarken yatarken bir de bacaklarımı fazla ayıracak hareketler yaptığımda...ayrıca yaklaşık 1 haftadır parmaklarımda ve ellerimde uyuşma başladı.özellikle sabakları çok yoğun oluyor uyuşma ve bütün gün parmak uçlarımı hissetmiyorum.bir de alarjim var bütün vücudum kaşınıyor.kaşıdıkça küçük küçük kırmızı yaralar oluştu. doktorum allerjen diye bi ilaç verdi onu kullanmaya başladım.umarım faydası olur.hamileliğim çok iyi geçiyodu.son 1 aydır bu şikayetler nedeniyle çok zorlanıyorum.ünler geçsin bebegime kavuşayım istiyorum artık...
herşeyimiz hazır.hastaneye gidecek çantalarımıda hazırladım.bebeğim de sabırsızlanıyor artık.hareketleri o kadar büyük ki sanki karnımdan çıkıp fırlayacak.her gece acaba suyum gelir mi bu gece diye korkuyla yatıyorum.sabret bebeğim diyorum kızıma az kaldı.geçen hafta tam 36 haftalıkken 2989gr dı.sizce kilolu mu bebeğim.doktor doğuma kadar 500gr daha alsa 3400-3500 doğar dedi.bakalım artık çok merak ediyorum.
Allah hepimize yavrularımıza sağsalim kavuşmamızı nasip etsin arkadaşlar....

günaydın kasım anneleri.
bugün güne oğluşumu görerek başladım.36 ya yeni girdim oğluşum 2700 gr olmuş.bebişim doğum pozisyonunu almış.ektra bir durum oluşmazsa bu haftadan sonra pozisyon değiştirmez normal doğum yapabilirsin dedi.10 gün sonra tekrar gidicem.sonrada dahada sıklaşacakmış randevularım.suyun veya kanaman gelirse hemen gel dedi.sancılar başlarsa takip et hemen gelme dedi.gerçek doğum sancısı sırttan başlarmış sonra kasıklara inermiş.rutin bir şekilde ağrı olduğunda ağrı sıklığı 10 dkya ininceye kadar bekle.ama bebek hareketsiz olursa hemen gel dedi.benim ilk bebek olunca beni neyin beklediğini bilmiyorum o yüzden benim durumumda olanlar için anlatayım dedim :)) ama suni sancının nasıl bişey olduğunu biliyorum.bundan önceki bebeğim karnımda ölmüştü kürtajla aldılar.kürtaj öncesi suni sancı verdiler tam bir saat sancı çektim.az buçuk başıma geleceklere hazırlıklı sayılırım.Allah hepimizinde yardımcısı olsun bir avazda doğuralım.sonra burda doğum anılarımızı gülerek konuşalım inşallah.

canım aramıza hoşgeldin. demek bizi takip ediyodun uzun süredir, keşke daha önce aramıza katılsaydın.burada hamişler olarak çok güzel vakit geçirdik, kah çektiğimiz sıkıntıları paylaştık, kah heyecanlarımızı. alışverişlerimizi... hepimizde finale doğru yaklaşıyoruz çok şükür.. ne güzel seninde tarihin belli olmuş.senin kasımın başıymış benimse son günleri. oyüzden benim daha baya var, topiğin son doğuranlarından olucam. hepinizde doğum hikayelerini yine buradan paylaşın bize moral olsun.
heyecanlanıyorsun değil mi tatlım ayy ne güzel..strese girme inşaaallah kolaylıkla atlatırsın. seninde kızın oluyomuşşş, benim kızıma arkadaş...
son günlerin olduğu için çektiğin sıkıntılar da normal canım. anneliğin zor ve kutsal yanları işte..dayan inşaallah bitecek. bedeninde misafir olarak taşıdığın miniğinin gelmesine çok az kaldı. bence son günlerinin keyfini çıkar. empati geliştir, düşünsene 2 hafta sonra eski haline döneceksin.
ehh maşaallah, hazırlıklarınız da tamammış. iznini de almışsın bolca dinlenmeye bak bu iki haftanda. bebeğinin de gelişimi gayet güzel. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..burada muhabbet çok güzel, kalan günlerininde buralara da uğrayabilirsin sıkça..

hoşgeldin tatlım,
maşaallah oğluşuna ve cici annesine. güne miniğini görerek başlamak ne güzel değil mi, evet çoğumuzun ilk tecrübesi olacağı için, nasıl başlayacağını da bilemiyoruz doğumun. verdiğin bilgiler iyi olmuş..doğum öykülerimizide paylaşacağız inşaallah çok kısa süre sonra..

kızlar benim sürekli adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor.. dün akşam çok oldu mesala.. bugün de hatta şu an ağrım var... acaba bebeğimin gelmesine az mı kaldı? kız bebeklerde genelde 36-37. haftalarda gelir diolar.. keşke gelse ama sorunsuız gelse tabiki...

merhaba canim,

o agrilar bendede oldu surekli..ama cok uzun sureli degil..bu gece cok uzun surdu sanki agrilarim :18: dogurcam gozuyle baktim bu gece...demekki sadece bende olmuyormus. zamaninda gelsin kuzularimiz en guzeli ve cok zorlanmadan kucaklarimiza alalim insaAllah

canım, benimde öyle oluyor sürekli değil ama öle günde bir iki sefer. uzanıp dinleniyorum. geçiyor sonra. en son doktora ne zaman gitmiştin. bu günlerde gidecekmisin, paylaş bu durumu istersen. uzansan, dinlensen dahi geçmiyormu?
gelirlersede bebişler artık onları çok özledik, yeterki hayırla sağlıkla gelsinlerde inşaallah. ama dur azıcık daha büyüsün annesi.. evet benimde kızım olacak banada diyolar kız bebişi erken doğar beklemez diye. artık tetikte olmalıyız..
herşeyimiz hazır değil mi dostum.. bi onları bekliyoruz zaten..

arkadaşlar bugun izne ayrılıyorum çok farklı bir duyguymuş 4 ay yokum karnımda gidiyorum ama bebişim doğup geleceğim ama evde nasıl vakit geçiririm iş de yapmadığım için çok sıkılırım

evet canım sabırsızlıkla bekliyoruz tabiki ama sanki benim doğumuma çok kalmadı gibi geliyro bana..kafası aşağıdaymış meleğmin zaten.. birde benden sümük gibi akıntı geliyor bugün ancak kanlı deil.. anlam veremedim... nişan gelmiş olsa hafif kanlı olur değil mi.. yarın zaten kontrolum var.. dr uma söylüycem bakalım

akıntı bence normal akıntıdır. nişan olsa benim bildiğim hafif de olsa kanamalıymış evet. iyi yarın gidecekmişsin zaten doktoruna mutlaka bu gelişmeleri söyle. geçmiş olsun canım.

arkadaşlar bugun izne ayrılıyorum çok farklı bir duyguymuş 4 ay yokum karnımda gidiyorum ama bebişim doğup geleceğim ama evde nasıl vakit geçiririm iş de yapmadığım için çok sıkılırım

canım iznin hayırlı olsun. darısı da bana inş. bence arefe günü çıkacağım.1,5 haftam kaldı yani. merak etme evde bisürü uğraş bulursun miniğinin hazırlıkları ile ilgili. bol bol dinlenmeye bak. sora avaz avaz bağıran seni yoran ve sana muhtaç bi birey peyda olacak :)

doğum sonrası izni 6 aya çıkarsalar bari bir an önce....

canım yazın temmuz ayında çıkan ilk haberlerde baya ümitlenmiştim. Ancak şimdi ümidim kalmadı pek. hükümetin bazı ilgili bakanları açıklamalarda bulunmuş bu yasa tasarısı için. fakat süre uzatımına pek sıcak bakmıyorlar. "zaten bizim hükümetimizle doğum ve süt izinlerini uzattık, daha fazla uzatmak söz konusu değil" gibi açıklamaları var.
inşaallah çıkarırlarda bizde rahatlarız. hamişlerin duası kabul olurmuş. bol bol dua edelim.

kızlar bu arada doktorum göğüs ucu kremi verdi.mustelayı tavsiye etti aldım.bugün başlayacağım.

ben mustelayı merak ediyorum içeriğinde paraben vs. var mı? ilk doktora gittiğimde bana çatlak için bir krem vermişti numune içinde paraben var diy ehiç kullanmadan attım ama markasını unuttum. geçen de internette eczane sitesinde attığıma çok benzer bir dış kutusu olan mustela ürünü gördüm. kafam karıştı acaba bu muydu diye?

göğüs ucu için motherlove mark abir kremi çok methettiler. yurtdışında akraba vardı ona sipariş ettirdim inşallah güzel faydasını görürüm. silmeden de bebeği emzirebiliyormuşsun. aynı markanın çatlak kremini de kullandım onun içinde de sadece doğal yağlar var. o yüzden bu da öyle sanırım içim rahat olsun dedim. bakalım belki de hiç gerekmez ama annemin de çok olmuş kanamış vs. o yüzden pek ümitli değilim...

hanımlar bu bel ağrısı için tavsiyesi olan var mı? hamileler için olan kemerden takıyorum. ayakta neredeyse hiç duramaz oldum. o kadar ağrıyorki! gün geçtikçe de bebiş büyüyor iyice ağırlaşıyorum. son zamanları nasıl atlatırım bilemiyorum. pazartesi bir doktora gideceğim bakalım bir tavsiyesi olur mu? eve süpürge bile tutamaz haldeyim canım çok sıkılıyor tabii. yemeği yapmak için baya zaman harcar oldum otura otura ancak. geri hiç bir şey yapamıyorum neredeyse.
ben de erken falan olur demedim bavulu hazırladım sayılır ama son bir kontrol yapacağım. ilk etapta en acil olacak şeyleri bebeğin kıyafeti bez, bana gecelik vs. gibi hazır ettim. unuttuğum şeyler varsa da acil değil sanırım. sizler kaç takım koydunuz bebek için? ben hastane çıkışındaki iki takımı bir de bir başka takımı koydum. elimde en ufak olanlar bunlar zaten. kendime de iki takım gecelik hazırladım. . 5-6 tane göğüs pedi, bir tane rulo havlu çamaşırlar terlik çorap vs. bunları hep koydum. başka mutlaka ekle dediğiniz var mı???

canım merhaba bel ağrısı bende ancak çok yorulursam süpürge falan tutarsam öyle oluyor onun dışında kendimi zorlamazsam olmuyor allah kolaylık versin sanada bende gögüs kremi olarak mustela düşünüyorum yarın bunuda alacağım. bende hastane çantamızı hazırladım abarttım mı bilmiyorum 2 çanta oldu biri bebek için biride kendim için kendime 1 ad gecelik 2 adet pijama takımı kilot atlet gibi iç çamaşırları koydum, fotograf makinesi, çorap, rool-on, aklıma gelenler bunlar, bebek içinde 2 takım atlet kilot, 2 ad hastane çıkışı soğuk olursa diye bebeğe bir yelek ve bir hırka koydum, çorap koydum bebeğe ıslak mendil bebek bezi yüz örtüsü kundak 2 adet, bide eve gelirken kullanmak için çıtçıtlı battaniye ağız bezi, aklıma gelenler bunlar canım şimdilik ha bide pişik kremi

Patik koydum ben cnm, ayaklar çok üşüyebiliyormuş, poşet koydum kirliler için, ped ve ıslak mendil, kolonyo, diş fırçası, süslü taç, aklıma gelenler bunlar.
Bel ağrısı için günde 1-2 kez özellikle ağrın şiddetlendiğinde duş yapabilirsin. Sıcaklık bele iyi gelir, doktor pek tavsiyede bulunamaz zannımca, belki 1-2 hareket verebilir. Ben bel fıtığı hastasıyım, hamileliğin başından beri egzersiz yapıyorum mecburen, sana şu an için tavsiye edebileceğim egzersiz şu olabilir. Ilık olarak sıcak su torbası hazırla, beline yerleştir oturur pozisyonda. Can bir şişeyi ayaklarının altına koyup yerde yuvarla, buna 15 dakika devam et. Spazmi çözebiliyor. Birde ne olursa olsun belin gece bile boşlukta kalmayacak, yan yatış pozisyonunda bacak arana yastık koyduğun gibi arkana da yastık yerleştir. Bayağı rahatlatır. Onun dışın pek yapılacak bir şey yok merhemler bile zararlı olabilior hamilelikte =( Sakın süpürge tutma sakın! O eğilme bele en zararlı şey bi de karnında yükle sakın. Napalım pis olsun. Ve 20 dakkadan fazla sakın ayakta kalma. Sabır cnm işte napalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…