2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

günaydınlar herkese...biz evdeyiz oğluşumla..alışverişimiz çoktan bitti...iyikide bitmiş çok zorlanırdım herlade bu günlerde alışveriş yapmakta,...artık günümüzü bekliyoruz...

iyi pazarlar anne adayları;

artık coook zorlanmaya başladım ben,sırtım,belim sık sık ağrımakta.birde özellikle alt kısımlarıma bıcak saplanır gibi bir agrı girıyor canımdan can gidiyor resmen. asağılarda hareket ettiğinde oluyor.
cuma konttrolümüz vardı,34. haftanın bittiği gün yani,bebeğim 2400 gr olmuş. saclarını gösterdi dr amcası ,yanları dik dikti :) söyle bir sarstı usg ile titresti sacları,cook güzeldi. doğum hakkında bişey demedi. ama ben cook korkmaya basladım,normal de olsa sezaryen de olssa. ama gönlümden epidural normal doğum geciyyor. bakalım ne gösterecek zaman ve dr um ne diyecek.

bu arada bel agrısı ceken arkadaslara mnerim olacak,dışarda olmasa bile evde 4-5 cm topuklu(dolgu olsa daha güvenli) terlik giyin,ve yatarken yan yatıp bacak aranıza yastık koyun. benim eşim dr,sanslıyım galiba bu konularda.ilk danıstıgım o oluyor. :)

utanarak soracağım ama sormak zorundayım.... ağda işini nasıl yapıcaz? yani normal doğum olunca her an olabilir.ama ağda yapmanın da bir vakti var nihayetinde...ne yapsam karar veremedim? hastaneye giderken tertemiz olmak istiyorum..siz ne yapmayı düşünüyorsunuz bu konuda?

bende çok düşündüm bunu yarın gidiyorum ben :) 37 den sonra heran olabilir ya gerçi benim sezeryan ama 38 de yada 39 da zaten dedim alınınca 3 hafta çıkmıyor bende önce gelirse diye erken yaptırma kararı aldım aynen bende tertemiz olmak istiyorum

İkimizde aynı zaman da doğum zamanlarımız, ben hala birşey almadım bebeğime arkadaşların biraz garibine gidiyor, hastane çıkışları falan var ailelerimiz çok şey aldıkları için şuan hiç bir şey almadım aslında biraz da şanslıyım zevkli insanlar olmalarıda rahatlatıyor beni, birde yaklaşık bir haftadır gördüğüm rüyaların tabirlerinde hep erkek çocuk diyor yarın dr gidicem kesin kızmı bakın dicem normalde kız dedi çünkü doktor. Birde benim dolaşma konusunda çok şükür hiç sıkıntım yok sürekli gezmek istiyorum tam tersi kendimi daha rahat hissediyorum evde olunca hiç bir iş yapamıyorum en azından gezmek terapi oluyor bana. KIZIMI çok merak ediyoruz sabırsızlıkla bekliyoruz...

Kızlar göğüs ucu için sürdükten sonra silme gerektirmeyen bebeğe zarar vermeyen bir krem arıyorum dr una soran varmı acaba

K�zlar g���s ucu i�in s�rd�kten sonra silme gerektirmeyen bebe�e zarar vermeyen bir krem ar�yorum dr una soran varm� acaba

ben ilk kızımda doktorum en doğal yolun anne sütü olduğunu sölemişti bende öle yaptım her emzirmeden sonra sütünden ğögüs uclarına sürebilirsin işe yarıyor ama gene bana bi krem yazmıştı onu silmen lazım yalnız

evet son zamanlarda gerçekten herşey daha zorlaşıyor , sırt ağrıları , karında geilmeler , aşağılarda hareketlenmeler vs ... yürürken zorlanmanın yanında iki adımlık yerler gözümde büyüyor evden hiç çıkmak istemiyorum , kendimi çok enerjisiz hissediyorum

kızlar hepinize günaydın..
bir hafta başını da yaşıyoruz.. yoğunca geçirilen bir haftasonundan sonra bu gün tekrar işteyim. amaa çok mutluyum, çünkü bu hafta işyerimde çalışacağım son haftam.
ve sonunda erteleye erteleye bu hafta sonu ancak yapabildğim yıkama ve ütüleme işlerimle uğraştım. istanbulun artık güneşli havalarını bulmak zorken şansıma haftasonu güneşliydi, miniğimin tüm eşyalarını yıkadım kurudular. mis gibi kokuyorlar. ütüden nefret ederim ama onun kıyafetlerini uça uça zevkle ütüledim. tabi artık belimiz de zorlanıyor..anneler daha fazla ertelemeyin fiziksel şartlarınınz sizi zorlayabilir... artık hastane çantamızda hazır oldu böylelikle..heyecanlar dorukta artık. şu topikten bebek sesleri gelmeye de başlasın hayırlısı ile inşaallah..

Kızlar göğüs ucu için sürdükten sonra silme gerektirmeyen bebeğe zarar vermeyen bir krem arıyorum dr una soran varmı acaba
benim doktorum mustelayı tavsiye etti.cilt hemen emiyor.ıslak parmağımla göğüs ucuma dokundum tadına baktım hiç tat almadım.eczacıda silmene gerek yok demişti.

kızlar hepinize günaydın..
bir hafta başını da yaşıyoruz.. yoğunca geçirilen bir haftasonundan sonra bu gün tekrar işteyim. amaa çok mutluyum, çünkü bu hafta işyerimde çalışacağım son haftam.
ve sonunda erteleye erteleye bu hafta sonu ancak yapabildğim yıkama ve ütüleme işlerimle uğraştım. istanbulun artık güneşli havalarını bulmak zorken şansıma haftasonu güneşliydi, miniğimin tüm eşyalarını yıkadım kurudular. mis gibi kokuyorlar. ütüden nefret ederim ama onun kıyafetlerini uça uça zevkle ütüledim. tabi artık belimiz de zorlanıyor..anneler daha fazla ertelemeyin fiziksel şartlarınınz sizi zorlayabilir... artık hastane çantamızda hazır oldu böylelikle..heyecanlar dorukta artık. şu topikten bebek sesleri gelmeye de başlasın hayırlısı ile inşaallah..

kızlar bu arada devamlı olarak kullandığınız ilaçlar var mı hala, demir, kalsiyum, magnezyum gibi..ben hala bu üçüne devam ediyorum doktorumun tavsiyesi üzerine..

bende demir kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum hala...ilk kez gece solumdan sağıma dönemedim.miniğimin maşallahı var beni hiç üzmüyor yormuyor.canımı hiç acıtmıyor.ama artık çok özledim her ne kadar içimde onu heran hissetsemde kollarıma gelsin istiyorum 9 kasım gel artık.bebek sesleri gerçekten duyulsun artık.bakalım ilk bebek ne zaman gelecek kasım bebeği olarak......

Selam kızlar, ilk anne olacaklara özellikle 20 günlük bebeği olan arkadaşım öyle bir anlatıyor ki mutluluğu içi içine sığmıyor uyurken bile özlüyorum diyorum, hep yanımda diyor. O anlattıkça ben sabırsızlanıyorum ben sabırsızlandıkça bebeğimin tekmeleri daha da bir çoğalıyor eminim o da artık annesine kavuşmak istiyor. Ben 9 doğurdum bebeğimide doğurmak istiyorum Allahın izniyle...

Arkadaşlar bende artık izne ayrıldığım için evdeyım ama vakıt geçiremiyorum tv de birşey yok ya siz neler yapıyorsunuz

sela kızlar.. bend ebugün itibariyle işten ayrılıyorum.. devam edecek gücüm kalmadı artık.. dayanamıyoru..
en son cumartesi doktordaydım meleğime baktık.. doğum kanalına girmiş.. kafasını tam yerleştirmiş.. her an doğum olabilir dedi doktorumuz.. benim gönlümden gecende fazla bekletmeden gelmesi artık... onu çok özledim... hemde dayanıcak gücüm kalmadı artık iyice yoruldum

canım ne ile yıkadın kıyafetleri?

Arkadaşlar bende artık izne ayrıldığım için evdeyım ama vakıt geçiremiyorum tv de birşey yok ya siz neler yapıyorsunuz

tv syrediyorum.ev temizliği baya bi zaman alıyor çünkü uzun süreli çalışamıyorum çabuk yoruluyorum.zaten mutfak beni delirtiyo.kahvaltı öğle akşam yemeği yap kaldır ooooo :))nette takılıyorum. mesela 3 gün bebek şekerine felan baktım.nette dolaştım vakit geçsin diye kendim yapmaya karar verdim.ikramlar lohusa şerbeti....aklıma ne gelirse araştırıyorum.arada şekerleme bide bakmışımki akşam olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…