2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

kurbaan çocuk içinse vaktin var bulug cagına kadar :) ama para konusunda da haklısın allahın gücüne gitmesin bizde vazgeçtik yetişmiyor yetişmiyor

boşver canım sıkma canını..kesecek olan siz,ödeyecek olan siz günahıda size sevabıda...niye karışırlar herşeye bilmem kayınvalideler...bizde çok istedik kesmek ama evdeki hesap çarşıya uymuyor..zaten bisürü masraf yaptık ee bide doğum parası var daha olmuyor işte...sen eşinle yinede konuş..o güzel bir dille anlatsın annesine..

kurbaan çocuk içinse vaktin var bulug cagına kadar :) ama para konusunda da haklısın allahın gücüne gitmesin bizde vazgeçtik yetişmiyor yetişmiyor

Güzel annelerim kızgınlaşmayın, varsın olsun kesin Allah illa ki kolaylık verir içiniz rahat olur. Tabi et ayıklamak vs. zor olabilir ama emin ol yardım edenin olur. Şimdi sadece bebeğinizi düşünün Kocalarımızın düşünmesi gereken işleri bırakalım onlar düşünsün tadını çıkartalım...

benimkide normalde 1 kasım doğum tarihi ama 5kasımda sezeryan yapacak 2 sinde yapalım dedim olur dedi sonra tekrar 5 kasıma karar verdik bana bişe demiyo ölçümlere baktığımda göbek çevresi büyük görünüyo hafta olarak kilosunu ben sormazsam söylemiyo kaç kilo olduğunu bilmiyorum bebeğin

biçok yerde lohusa şerbetinde lohusa şekeri diye bişey varmış o kullanılıyomuş.ama ben bi sitede tamamen baharatlardan yapılanını buldum.doğumdan önce yapıp denemek istiyorum.eğer güzel olursa baya bi yapcam dolaba koycam.dolapta bir ay dayanıyomuş.sitenin adresini veriyorum. KUZEY'DEN BİR GÜNEŞ DOĞUYOR: KAYNAR
bide şu kurabiye hoşuma gitti yapıp dondurucuyamı atsam diyorum
1. GÜL LOKUMLU KURABİYE
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
4,5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 Kabartmatozu
1,5 çorba kaşığı gülsuyu
içerisine koymak için
1 kase lokum (her lokumu ikiye böldüm)
Üzeri için hindistan cevizi

Öncelikle margarin, pudraşekeri,yumurta, gülsuyu diğer malzemeler hepsi koyulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

Daha sonra ceviz büklüğünde parça kopartılır içli köfte gibi içerisi açılır yarım lokumu içerisine konulup kapatılır

He tarafı hindistan cevizine buluanıp 175 derecelik fırında 20 dakika kadar üzeri pembeleşene kadar pişirilip soğuyunca servis yapılır.

birde bebek kurabiyeleri var onlarıda yapıp dondurucuya atıyolarmış ama biraz uğraştırıcı yaparmıyım bilemiyorum.ben şimdilik şerbet süsleri yapmayı düşünüyorum.birde bebek şekeri.ben anasınıfı öğretmeniyim uğraşmayı severim.resim ekleyecektim ama ekleyemiyorum.eğer istersen sonra tekrar denerim.

canımcım kurban için kasma kendini.bencede kesin.bütün yıl kazancınızın bereketi artar.kurbanlıkları pahalı buluyosan netten bağış yapın hem kesmiş olursunuz hemde et derdin olmaz.yok eve et girsin derlerse o zaman restini çek.kurbana okey ama etle uğraşamam siz uğraşacaksanız bu işe kalkışın dersin.valla bizde çok sıkışığız ama iki tane kescez.çalışanın kesmesi farz.e bide bebiş doğunca onada kescez.bu arada akika kurbanını bebek doğduğunda ilk haftada kesmek çocuk için çok faydalı oluyomuş.bilgilerinize.

benim ilkimde doğum normaldi aslında.ama bi türlü sancım gelmedi.suni sancı verdiler tık yok.ertesi gün yine suni sancı deyince doktor ben sezeryan olmak istiyorum dedim.öylelikle sezeryana aldı.yarım saat içinde karar verip hazırladılar beni.insan hiçbişey anlamıyor.zaten kızıma biran önce kavuşmak istiyordum.veee ameliyattan çıktım.kızımı görünce inanamadım,tabi müthiş bir ağrı ve yanma hissi.biraz hareket etmeye korktum.ağrı kesici iğneler hemen kesti ağrıyı.sonra gaz problemi yaşadım.ama toplamda 5.ci gün normal yaşamıma geri döndüm.arkadaşlarım oldu mesela onlar 2 günde topladılar kendilerini.bu biraz kişiye göre değişiyor.ben mesela şimdi sadece oğluma kavuşmayı hayal ediyorum.onun sevgisi unutturuyor herşeyi.hiç korkma ve panikleme alt tarafı 10 cm lik bir kesi...çabuk iyleşiyo.birde ben 7 sene oldum şimdi daha gelişti tıp....

peki sen kaç kilo aldın....ben bir aydır kilo almıyorum acaba bebeğim nasıldır...33+6 da 2260 gr dı.şimdi 35 olduk.pazartesi kontrol.çok merak ediyorummm...bu arada 11 kilo aldım toplamda....

Merhaba uzun zamandır giremedim foruma son bir haftam endişelenmekle geçti. Bugün babam Bypass oldu ve çok şükür sağsalim ameliyattan çıktı. Ama inanın ki dokuz doğurdum. Bir haftadır hastanedeydi ve sürekli ertelendi. Kızım ve ben hep dua ettik. Kızım dedesiz kalmasın diye
Son bir haftadır midem o kadar ağrıyor ki anlatamam. sizde de aynı sorun var mı? İnat ettim ilaç kullanmıyorum ve bu saatte hala uyuyamadım.
Saidem bende çok istedim kızımın adını Zehra koyayım diye ama sevgili kayınvalidem burun kıvırdı ne biçim isim diye. Bizde Tuana Duru koymaya karar verdik. İki isimli olacak minik meleğim..
Çatı muayanesinden bahsetmişsiniz bende duydum ve korkuyorum. Kadın olmak gerçekten zormuş. Bir de merak ettiğim bir konu daha var. Doktorum göbek bağı düşene kadar banyo yaptırmamamı önerdi mikrop kapmaması açısından. Ama kayınvalidem hergün yıkayacağımızı söylüyor. Doktora mı güvenmeli yoksa kayınvalideme mi? Annemde göbek bağı düşene kadar bizi yıkamamış ve silmiş. Bu konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz.

slm kızlar bugün bi bilgi öğrendim sizlerle paylaşmak istiyorum ben kendim denicem allah nasip ederse .
dğum yaptıktan sonra bebeği emzirmeden önce büyükçe bi soğanı 2ye bölüp göğsüne iyice sürcekmişin bi daha hiç çatlama acıma yara filan olmuyomuş. bi tanıdığım yaptı gerçektende olmadı hatta göğsünden birine tam soğan denk gelmemiş güzel sürememiş birinde braz yara vardı ama diyeri tertemiz hiç yara acı yoktu bu konuda bi bilgisi olan var mııı???

uzun süredir evet görmüyorduk seni dostum. baban ve ayrıca senin içinde çok geçmiş olsun. Çok şükür ki atlatmışsınız canım..benimde midemle ilgili kendimi bildim bileli sürekli ağrı oluyor. ama hamilelikle başlayan bişi değil. mide ağrısını tetikleyen başlıca sebep malum stres ve üzüntü oluyor bende hep. bence seninde öyle olmuş canım. baksana kötü günler geçirmişsiniz, birde hamile halinde daha da zor olmuştur senin için. baksana gecenin bi vakti bile ayaktasın. dikkat et kendine. sizinde isminiz çok güzel, adıyla yaşasın inşaallah minik yavrun. benimde bildiğim göbek bağı düşene kadar yıkanmaz bebek, kayın validen ne kadar da çok biliyor. zaten yaz bebeği değil ki öyle terleme, bunalma falan olsun. ben yıkamayı düşünmüyorum. bu kadar müdahale etmesine izin verme canım. ne o öyle isme bile karışmış.. patavatsız insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. ay ben kayınvalidemin gözünü seveyim, yüreği çok güzel, ince bir kadın :)

canım teşekkür ederim tarifler için, bende deneyeceğim.ama pek maharetli değilim, becerebilirmiyim bilmiyorum :)

Ayy kızlar, vallahi çok teşekkürler yorumlar için. Dün kendimi çok yalnız ve sinirli hissediyordum bu konuda. Artık kafama takmıyorum zaten, haklısınız,

bu arada doğumumuz 22 ekim sabah 7.30 olacak, tabi kızım geliyorum demezse o vakte kadar, çünkü dün nstde biraz kasılmalar çıktı, doktor her an olabilir dedi.

ben göğüs ucuna soğanla ilgili bişi duymadım, umarım bu sıkıntıları yaşamayızda gerek kalmaz, ben krem filanda almadım, bebeğimin ağzına değmesin istedim yapay hiç bişeyi. şimdiden sadece zeytinyağı ile yumuşatıyorum hep. birde aklınızda bulunsun arkadaşlar, büyüklerden bilirsiniz ama gerçekten faydası oluyormuş okuduğum makalelerde de öyle diyordu. her emzirmeden sonra sütünüzle meme ucunu ıslatın ve kurumasını bekleyip, öyle çamaşırınızı kapatın..

birde bişey daha soracağım, ben doğum çantamı hazırladım sayılır ama eksik bişilerim varmı bilemiyorum. siz neler hazırladınız, paylaşabilir misiniz karşılaştırmış olalım. birde ben hasta bezi yerine, uzun gece için olan kadın pedlerinden koymayı düşünüyorum. ama yetersiz kalırmı acaba. çok kanama oluyormuki, almak lazım mı, siz ne düşünüyorsunuz, aldınız mı?

ayy canım yaa bende heyecanlandım yaa şimdi..yani 5 gün sonra bebişin dünyaya gelecek, ilk bebeğimiz olacak sanırım bu topikteki. hadi hayırla gelsin inşaallah. Rabbim en kolay şekilde atlatmanı nasip etsin canım. dualarımız seninle. moralini yüksek tut, bak bebişinde bedeninde misafir.. hiç bişi sizin sağlığınızdan önemli değil.. gerisini miiii ?????...... boşverrrrrr.... :)

kızlar ya geçmişi okumadım henüz. şimdi okucam ama önce birkaç sorum var

1- 35 haftalık hamileyim ama son bir haftada 1 kilo aldım. yeme düzenim aynı. sizde çok kilo almaya başladınız mı. yoksa bende mi sorun var . daha 4 hafta var böyle giderse 4 kilo daha demek...

2-doktorunuz nst ya bağlıyor mu sizi benim doktorum henüz istemedi. birde bebeğimin kordonu boynuna dolanmış. doktor olabilir böyle şeyler dedi ama içim rahat değil . başına gelen duyan bilen var mı...

merhaba canım babana büyük geçmiş olsun. çok şükür atlatmışsınız. mide yanması arada bende de oluyor ama senin ki sıkıntıdan da olmuş olabilir . babacığına üzülmüşsün sonuçta...

kızının adına bayıldım . adıyla yaşasın maşallah.. bebeği yıkama konusuna gelince benim annemde hemşire kış olduğu için her gün sileriz göbeği düşünce yıkarız dedi. göbek ıslanınca düşmesi gecikirmiş, biz öyle yapıcaz sende doktoru dinle istersen ...

canım göğüs ucu için ben lansinoh kremi aldım doğuma akdar kullanıcam erken başlamak gerekiyormuş. doğumdan sonra kullanmam ama... annemde cep sodasını sulandırıp göğsümüzü onunla temizlerdik hem yara olmazdı hem de çocukta pamukçuk olmaz dedi. sanırım onu deneriz bizde...

doğum çantamı hazırladım bende yazayım: uzun gece için kadın pedi, göğüs pedi, 4 yüksek belli çamaşır( sezeryan olursam diye) , 2 atlet, 1 emzirme sütyeni, 1 gecelik,1 pijama,(gecelik daha rahat olur dedi herkes gecelik alabilirsem 2 gecelik olacak pijamayı evde giyerim artık kararsızım bu konuda ama) terlik, taç , çorap.... şimdilik bunlar daha tarak,makyaj malzemesi gibi ayrıntılar olucak ...

canım hayırlı olsun ... çok az kamış ne güzel, aahım sağlıkla kavuşmayı ansip etsn. sonra yaz bize bayram şekerin rahat verirse. sıra bizede gelsin artık sabırsızlanıyorum...

Selam cnm,

ben son 4 haftada 5 kilo aldım =( ama herkes demişti son ayda 5 kilo civarı alınıyor diye. Çok normal her hafta bir kilo alman. Bebeğin de en çok kilo aldığı dönem çünkü.
Ben 35. haftam bittiğinde ilk nst ye girdim.
Kordon ile ilgili de bebeğin içeride en çok oynadığı şey diye biliyorum, kordon iyice dolaşmış olursa normal doğum yapamazsın dihye biliyorum ama için rahar değilse doktora söyle, hiç rahat değilim siz böyle böyle dediniz ama çözülür mü geri de, ne olabilir de kuzucum.

Öyle çok endişe etme, bebeğin her gün 10 kez hareket ediyorsa (dinlenme halindeyken) aşırı endişelenme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…