2012 Kasim ayinda bebeklerini bekleyen anneler..buyurun sohbete

canım ne ile yıkadın kıyafetleri?

şekerim ben kızımın cicilerini dalin granül sabunla hassas programda 30 derecede bol durulama ayarı ile yıkadım. toplam 3 makinede yıkadım, 1si sadece beyazlar, diğeri renkliler, son makinada da büyük parçalar battaniyeler, örgüler, nevresimi ni yıkadım. beyazlıları yani genelde içine giyeceği çıtçıtlı bady, zıbın takımları vs. yıkadığım ilk makinada sadece granül sabun kullandım. diğer iki makinada da belki sert olurlar diye, yine dalinin yumuşatıcısından ekledim. battaniyeleri, nevresim takimları hepsi misler gibi kokuyor.. bolca durula ama..

ohhhh ne güzel bebişinle Allah keyfinizi artırsın :))) çalışan annelere nispet yapar gibi anlatmışsınınz. bende hasret çekiyorum o günlere. bu haftadan sonra bende keyfini çıkaracağım inşaallah. bu ara benimde nette ilgi alanım bebek şekerleri vs. ama tam karar veremedim. sen neler yapacaksın. ben mevlütte de dağıtacağım bişi istiyorum. lohusa şerbeti nasıl yapılıyormuş tarifini biliyomusun canım..

maşaalah diyelim sizede. canım ya altındaki imzanda 34 haftalık görünüyorsun. nasıl 9 kasım gelsin artık diyorsun , doğumun o tarihte mi olacak anlayamadım. bende 34. haftadayım ama muhtemel doğum tarihim sata göre şimdilik 29 kasım görünüyor..

Ben de uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama yoğunluktan hiç katılma fırsatı bulamadım.
Ancak bugün yaşadığım şey epey canımı sıktı sizle de paylaşmak istedim. Siz bu tür durumlarda ne yapıyorsunuz merak ettim...Umarım benim gibi sessiz kalmıyorsunuzdur...
Hamileliğimin 34. haftasındayım ve mümkün olduğunca haftayı doğum sonrasına aktarmak istediğim için hala çalışıyorum.
Bugün şans eseri servisi kaçırdım ve metrobüze binmek zorunda kaldım.
Ayakta kalmayayım diye Söğtlü çeşme'ta (ilk durak) 3 metrobüz bekledim ki kendi çabamla oturabileyim diye ki bugün çok yorgun uyandım O yüzden hakkaten ayakta yolculuk yapmaya dermanım yoktu.
Sonunda ben kapının en önünde olacak şekilde metrobüz yanaştı ama ben kimse beni itmeden ben binene kadar çevik genç kızlarımız 30 santim arayla önümde olan koltuklara oturdular.
Hakkaten resmen ben oturmak üzereyken hızlı davranıp oturdular. Bir an belki beni farketmediler diye düşündüm.Bir kenara çekildim bir insan kulu diplerinde duran karnı burnunda bana yer verir diye.
Amaaaaa beklenen oldu ve İstanbullu insanlıktan nasibini almadığını bir kez daha kanıtladı. 4 genç kızın tam önünde ayakta olmama rağmen biri kalkıp yer vermedi.
Hani bugün çoook yorgun olmasam yine moralim bozulmazdı ama o kadar bekleyip ayakta kalmak hakkaten moralimi bozdu.
Çok kızmama rağmen daha bir cümleyi kuramadan ağlayacağımı bildiğim için sesimi çıkaramadım ama yine de moral bozukluğuyla gözümden bir iki damla süzüldü .

Ramazanda 6-6,5 aylık hamileyken de 1 ay metreobüs kullanmak zorunda kalmıştım. O zaman da kimse yer vermezdi ama o zaman fiziksel olarak bu kadar zorlanmadığım için bunu dert etmemiştim..
İnsanlar oroç tutuyor o yüzden kimse yer vermek istemiyor kısmen haklılar diye kendimi avutmuştum.
Ancak bugün gencecek kızların benimle koltuk kapma yarışı içinde olması ve beni farkedip yer vermemesi hakkaten gücüme gitti.

Umarım bunu yaşayan diğer hamileler benim gibi sessiz kalmıyordur. Nitekim yorgunluk bir yana ani bir fren de hiç hoş olmayan şeyler yaşayabiliriz...
Hamile olmadan önce de ben yaşlı hamile, çocuklu bayan erkek herekese yer veren biri olarak bu duruma düşen biri olduğunu gördüğümde sesimi çıkartıp insanları utandırmak gerektiğine karar verdim...

karia 083 merhaba,

Benimde başıma böyle birşey geldi metroda. Aslına bakarsan, metro metrobüs kadar sarsıntılı değil ama insanın gerçekten ağrına gidiyor. Yanımda eşim vardı o beni sakinleştirdi, yoksa birine çatacaktım. Benim de karşımda 12-13 yaşında bir erkek çocuk ve yanında olgun yaşta bir bayan vardı (hamilelik nasıl birşey biliyor olması lazım, hani genç kız olsa bilmez, anlamaz dicem) , bilemiyorum annesi mi? Çocuğa ailesinden birşey öğrenip, öğrenmediğini sorup, kadın annesi ise ve lafa girerse de, sana da bu yaştan sonra insanlık öğretemiyeceğimi söyleyim diye kendimi kurdum ama eşim boşver dedi...
Tabi metroda sadece onlarda yoktu ....

Bu biraz görgü işi, aileden ve çevreden öğrenilir. Maalesef karnımız burnumuzdayken bile böyle durumlarla karşılaşıyoruz. Git gide insanlığımızı yitiriyoruz. Bilemiyorum ki bunlara laf anlatacağız, insanlık öğreteceğiz diye, daha fazla kendimizi germeyelim, bebeğimizi üzmeyelim diye sesimizi çıkarmayalım mı!!!!

Evet bu yer verme konusu benimde cok dikkatimi çekiyor...8 aylık Hamileyim ve otobüse minibüse bindiğimde genc erkekler adamlar otururken annem yasında teyzeler bana yer veriyor,ben onlardan utanıyorum.gercekten hiç insanlık kalmamış.nezaket hayat görgüsü hiçbirisi yok! gercekten cok üzücü bir durum...onların bu halini gördükçe ben utanıyorum ;((

bende ekim annesimiyim kasım annesimiyim yarın öğrenicem inş. normalde sata göre 1-3 kasım gözüküyor ama kız bebişler hep erken gelirmiş hele sezeryan olacaksa daha erken bile gelebilir bakalım hayırlısı yarın doktor randevumuz var büyük ihtimal çatı muayenesi olucam bu temizlik işi benimde canımı çok sıkıyor normal doğum olursa her an hazırlıklı olmak ne zor annem hep anlatır en son kardeşim beklenmedik anda gelmiş sancıları ve inleyerek evde ağda yapmak zorunda kaldığını ( sancı geldiğinde onu nasıl düşünecez ya diyelim şimdi yaptırddık ya tekrar çıkmaya başlayana kadar bebiş gelmezse o zaman alınacak kadar da olmaz bekleyelim desek her an herşey olabilir offfff ben 2günde 1 banyo yapıyorum her banyoda temizleniyorum artık şansımıza :)) zaten çok az bile olsa hemşireler üstünden geçiyormuş mutlak :) bir de merak ettiğim şey sezeryan yapılmadan önce karın bölgesine de temizlik gerekiyor mu benim hamileliğim boyunca bebekyağı kullandım ve acayip tüylerim oldu koyu renkli ve kalınlaştı şimdi onları jiletle almaya kalkarlarsa mahvoldum demektir ancak lazer paklar sezeryan kararı verilince gitmeden bir ağda yaptırsam o bölgeye nasıl olur tahriş filan olur mu acaba zararı olur mu tecrübeli olanlar bir yardım yaaa...

tüy konusu benimde cok kafama takılıyor. hatta rüyamda bile görüyorum,doğum baslıyor,tüh daha agda yaptırmadım diye telaşlanıyorum. gebe kalmadan neden laazer yaptırmadım diye kızıyorum kendime. ama doğum sonrası ilk işim lohusalıgı atlatıp lazere baslamak.

bende yer konusunda muzdaribim , ilk başlarda belli olmuyordur belki diye kendime telkin veriyordum üç hafta kalmış doğumuma karnım burnumda resmen otobüsten tut metrobüs tramway hepsinde aynı durum söz konusu "yer veren olmuyor" ...

toplu taşıma araçlarını bu sebeple kullanmıyorum sinirime hakim olamıyorum ya... geçenlerde bir avmye girdim birşeyler bakıyorum kadın geldi ve çarptı şaka gibi... geçecek yer olmasa tamam birkaç dakika önce kocasına beni gösterip bende istiyorum demese de tamam şiddetli vurmasa ve ben tutunmak zorunda kalmasam da tamam......
ya valla ben bu insanları anlamıyorum ya....
birde ben çocuklardan korkuyorum onlarında hiç acımaları yok çarpıp geçiyorlar.. ya ben kalabalık yerlerde geziyorum ya da numuneler bana denk geliyor
bende bu hafta sonu malum bölgeyi aldırmayı düşünüyorum umarım aldırabilirim ya.. eskiden olsa takardım sir makinasın ı mis gibi kendim alırdım
ebe bir arkadaşım var bu kıl tüy meselesinden öyle muzdarip ki:26::26: umarım hiçbirimiz öyle gitmek zorunda kalmayız ya..
nasipse pazartesi kayınvalidemler gelecekler doğum için evi hazır etmem gerekiyor , ikram hazırlamam gerekiyor kaç saatlik yoldan gelecekler nihayetinde
veee banyo kızlar tayinciyiz biz yaşadığımız yerde evde eski banyolardan var yani duşakabin falan hak getirebanyo yaparken öyle korkuyorum ki 3 4 hafta oluyor heralde kaydım ama allah korudu düşmedim e o zamandan beri travma tabi.. tek başıma giremiyorum.. siz nasıl yapıyorsunuz 32 33 ten sonra banyo işini

Cnmmmm,

Herkes o tüylerin doğumdan sonra hormonlar düzene girince döküleceğini söylüyor, doktorum da öyle dedi bana. Sakın dokunma, hele jilet felan vurayım deme. Bunda utanılacak bir şey de yok zaten. Bebek yağıyla da doğrudan ilgisi yok, hormonal bir durum.

güzelim benim ilk başta satla uyumlu değildi.geç döllenme olmuş demişti doktorum.ama sonraları bebeğim kendini topladı ve şuan satla uyumlu oluyo .sat a göre 40 hafta 20 kasımda doluyo ama benim ilk çocuğum sezeryan olduğu için 38 haftalık alacak doktor.bu yüzden 9 kasım doğum olarak ajandasına yazdı doktorumuz.bugün itibariyle 35 haftayı doldurduk.böyle yani başlarda baya bi karışık gittik.ama inan gelsin istiyorum artık.

Merhaba canım senden sezeryan doğum hakkında bilgi isteyebilirmiyim nasıl oluyo ne kadar zamanda toparladın kendini?

arkadaşımın söylediğine göre sezeryan ile doğum olduğunda göbekteki tüyleri hastanede jiletle temizliyorlarmış. doğum sırasında bebek enfeksiyon kapmasın diye temiz olması gerekliymiş. bence doğum tarihi belli olanlar ağda yaptırmalı....

Merhaba kızlar dün doktor kontrolümüz vardı, 35+5 günlük olarak gittim kontrole, oğluşum 3650 gr olmuş şuan 40 haftalık gelişiminde dedi doktor bu durumda normal doğum yapmam çok zormuş kesin sezeryan olacak, birde baş ve karın çevresi ölçümlerinde ikisinin eşit olması gerekiyormuş ama bizim göbeğimiz biraz daha büyük olduğu için normal doğumda omuz ve göbekte takılabilir sıkıntıya atmayalım ikinizide dedi doktor, 1 Kasımda alacak bebeğimi ben önümüzdeki Pazartesi günü alın bir an önce kavuşayım ozaman dedim ama bu defa ciğerleri gelişmemiş olur bekleyelim dedi tam 38. haftayı doldurduğumda bebeğimi inşallah kucağıma almış olacağım 15 günümüz var yani, dün ultrasonda ölçümleri yaparken tüm bunları anlatırken ne olduysa ban çok korktum tansiyonum düştü gözüm karardı eşime su verirmisin dedim doktor panikledi ne oldu diye bebek kilolu olduğu için sırt üstü yatınca baskı yaptı damara tansiyonun düştü dedi sola yatırdı beni sonrasında nst ye gittim, orada beklerken sezeryan doğumdan çıkan bi bayan gördüm tutamadım kendimi ağladım neden bilmiyorum bu 2. bebeğim ilki normal olmuştu hemde çok kolay ve acısız bu sezeryan ürkütüyor beni heleki böyle verdiği gün kuzu kuzu o hastaneye gitmek bilemiyorum nasıl giderim heyecandan ölürüm ben, keşke sancım falan gelsede öyle gitsem hastaneye öyle alsalar beni sezeryana dua edin banada kızlar, hepimizi allah kurtarsın sağ salim kavuştursun. Bu arada evimi dipten tırnağa temizledim dün doktordan gelince o moralle mutfak dolaplarınıda temizledim her işim bitti.

meraba kızlar...umarım siz ve bebekleriniz çok çok iyisinizdir.bugün boş günümüz bizim..oğlumla dinleniyoruz...bi eksiğimiz kalmadı artık arife günü kontrolümüz var bakalım doğum tarihimizi öğrenebilecekmiyiz...sezaryansa belli olur heralde ama normal istiyorum ben bakalım hayırlısı....

ağda konusu konuşulmuş bu ara bende bayramdan sonra düşünüyorum..doğuma ne kadar yakın bitarih olursa okadar iyi olur heralde doğumdan sonrada rahat etmek açısından..keşke böyle kıl tüy derdimiz olmasa ne güzel olurdu

maşallah canım bebişine nasıl baktıysan artık 4 hafta önden gitmiş...ilk kasım annesi sen olcaksın ozaman öyle görünüyor...2. çocuğun olduğu için daha şanslı ve tecrübelisin bize göre sonuçta sezaryan yada normal olsada..inşallah sağlıklı şekilde alırsın bebişini kucağına..bu kadar erken bi tarih olunca doğumun iyi yapmışsın temizliğini bitirmekle...günlerini saymaya başla bakalım...

Evet canım baya önde bebeğimin gelişimi, giderek zor hareket ediyorum ve hala çalışıyorum bu hafta son olacak artık izne ayrılacağım. 2. çocuğum ama bu sezeryan olayı fazlaca gerdi beni bakalım nasıl olacak artık doğum hikayelerimizide paylaşırız

Güzel kasım anneleri, nasılsınız, ekimde doğmaya başlayan bebişleri de buradan öpüyorum annelere kolaylıklar diliyorum.

Sezeryandan korkmayın yaaa, bebişlerimiz ve bizler sonrasında sağlıklı olalım gerisini boş verin, mutlu hamilelerden, mutlu annişlere dönüşelim di mi ama... Bebek büyük olunca insan sırt üstü hiç yatamıyor, biz de öyleyiz cnm bu arada. Olsun ne yapalım, katlanacaz artık cnm.

Bu arada kilolu doğan bebekler sık sık emmek istiyormuş, çünkü kan şekerleri sık düşüyormuş, dolayısıyla annenin de çok sık ve bol su içmesi gerekli, unutmayalım, hep birlikte hatırlayalım.

Bunun yanı sıra benim biraz cnm sıkkın. Ne güzel annem yanımda, babam geliyor, kayınvalidemler gelecek, bayram ne güzel bir de bebişimiz gelecek derken, kayınvalidem tutturmuş eşime kurban kes diye, çok bozuldum. Bu kalabalıkta ben lohusa halimle nasıl et ayıklayacağız, iş görenden çok, misafir olacak evde. Ayrıca özel hastanede doğum yapacağım, aylar öncesinden bütçemizi buna ayarlamaya çalışıyoruz, zaten kredi ödüyoruz, şimdi kurbanlık sırası mı, ne düşüncesizlik ama pek diyemedim bunları eşime, hala cnm sıkkın ama bebişime ve doğumuma odaklanmak istiyorum, ama annem de üzüldü, daha doğrusu ben kafama takcam diye üzüldü. Şurda doğumuma 1 haftadan az kalmış böyle şeyler düşünmek istemiyorum da şu kayınvalideler illa kendilerini belli etmek zorunda mı ben buradayım diye...Neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…