canım ne ile yıkadın kıyafetleri?
tv syrediyorum.ev temizliği baya bi zaman alıyor çünkü uzun süreli çalışamıyorum çabuk yoruluyorum.zaten mutfak beni delirtiyo.kahvaltı öğle akşam yemeği yap kaldır ooooo :))nette takılıyorum. mesela 3 gün bebek şekerine felan baktım.nette dolaştım vakit geçsin diye kendim yapmaya karar verdim.ikramlar lohusa şerbeti....aklıma ne gelirse araştırıyorum.arada şekerleme bide bakmışımki akşam olmuş.
bende demir kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum hala...ilk kez gece solumdan sağıma dönemedim.miniğimin maşallahı var beni hiç üzmüyor yormuyor.canımı hiç acıtmıyor.ama artık çok özledim her ne kadar içimde onu heran hissetsemde kollarıma gelsin istiyorum 9 kasım gel artık.bebek sesleri gerçekten duyulsun artık.bakalım ilk bebek ne zaman gelecek kasım bebeği olarak......
Hayirli olsun canim hamileligin. Aramizda 3 gun varmis. Hamlilelijk belirtilerin varmiydi? Varsa azalma oldumu?
Ben de uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama yoğunluktan hiç katılma fırsatı bulamadım.
Ancak bugün yaşadığım şey epey canımı sıktı sizle de paylaşmak istedim. Siz bu tür durumlarda ne yapıyorsunuz merak ettim...Umarım benim gibi sessiz kalmıyorsunuzdur...
Hamileliğimin 34. haftasındayım ve mümkün olduğunca haftayı doğum sonrasına aktarmak istediğim için hala çalışıyorum.
Bugün şans eseri servisi kaçırdım ve metrobüze binmek zorunda kaldım.
Ayakta kalmayayım diye Söğtlü çeşme'ta (ilk durak) 3 metrobüz bekledim ki kendi çabamla oturabileyim diye ki bugün çok yorgun uyandımO yüzden hakkaten ayakta yolculuk yapmaya dermanım yoktu.
Sonunda ben kapının en önünde olacak şekilde metrobüz yanaştı ama ben kimse beni itmeden ben binene kadar çevik genç kızlarımız 30 santim arayla önümde olan koltuklara oturdular.
Hakkaten resmen ben oturmak üzereyken hızlı davranıp oturdular. Bir an belki beni farketmediler diye düşündüm.Bir kenara çekildim bir insan kulu diplerinde duran karnı burnunda bana yer verir diye.
Amaaaaa beklenen oldu ve İstanbullu insanlıktan nasibini almadığını bir kez daha kanıtladı. 4 genç kızın tam önünde ayakta olmama rağmen biri kalkıp yer vermedi.
Hani bugün çoook yorgun olmasam yine moralim bozulmazdı ama o kadar bekleyip ayakta kalmak hakkaten moralimi bozdu.
Çok kızmama rağmen daha bir cümleyi kuramadan ağlayacağımı bildiğim için sesimi çıkaramadım ama yine de moral bozukluğuyla gözümden bir iki damla süzüldü.
Ramazanda 6-6,5 aylık hamileyken de 1 ay metreobüs kullanmak zorunda kalmıştım. O zaman da kimse yer vermezdi ama o zaman fiziksel olarak bu kadar zorlanmadığım için bunu dert etmemiştim..
İnsanlar oroç tutuyor o yüzden kimse yer vermek istemiyor kısmen haklılar diye kendimi avutmuştum.
Ancak bugün gencecek kızların benimle koltuk kapma yarışı içinde olması ve beni farkedip yer vermemesi hakkaten gücüme gitti.
Umarım bunu yaşayan diğer hamileler benim gibi sessiz kalmıyordur. Nitekim yorgunluk bir yana ani bir fren de hiç hoş olmayan şeyler yaşayabiliriz...
Hamile olmadan önce de ben yaşlı hamile, çocuklu bayan erkek herekese yer veren biri olarak bu duruma düşen biri olduğunu gördüğümde sesimi çıkartıp insanları utandırmak gerektiğine karar verdim...
bende ekim annesimiyim kasım annesimiyim yarın öğrenicem inş. normalde sata göre 1-3 kasım gözüküyor ama kız bebişler hep erken gelirmiş hele sezeryan olacaksa daha erken bile gelebilir bakalım hayırlısı yarın doktor randevumuz var büyük ihtimal çatı muayenesi olucam bu temizlik işi benimde canımı çok sıkıyor normal doğum olursa her an hazırlıklı olmak ne zor annem hep anlatır en son kardeşim beklenmedik anda gelmiş sancıları ve inleyerek evde ağda yapmak zorunda kaldığını( sancı geldiğinde onu nasıl düşünecez ya diyelim şimdi yaptırddık ya tekrar çıkmaya başlayana kadar bebiş gelmezse o zaman alınacak kadar da olmaz bekleyelim desek her an herşey olabilir offfff ben 2günde 1 banyo yapıyorum her banyoda temizleniyorum artık şansımıza :)) zaten çok az bile olsa hemşireler üstünden geçiyormuş mutlak :) bir de merak ettiğim şey sezeryan yapılmadan önce karın bölgesine de temizlik gerekiyor mu benim hamileliğim boyunca bebekyağı kullandım ve acayip tüylerim oldu koyu renkli ve kalınlaştı şimdi onları jiletle almaya kalkarlarsa mahvoldum demektir ancak lazer paklar sezeryan kararı verilince gitmeden bir ağda yaptırsam o bölgeye nasıl olur tahriş filan olur mu acaba zararı olur mu tecrübeli olanlar bir yardım yaaa...
maşaalah diyelim sizede. canım ya altındaki imzanda 34 haftalık görünüyorsun. nasıl 9 kasım gelsin artık diyorsun , doğumun o tarihte mi olacak anlayamadım. bende 34. haftadayım ama muhtemel doğum tarihim sata göre şimdilik 29 kasım görünüyor..
güzelim benim ilk başta satla uyumlu değildi.geç döllenme olmuş demişti doktorum.ama sonraları bebeğim kendini topladı ve şuan satla uyumlu oluyo .sat a göre 40 hafta 20 kasımda doluyo ama benim ilk çocuğum sezeryan olduğu için 38 haftalık alacak doktor.bu yüzden 9 kasım doğum olarak ajandasına yazdı doktorumuz.bugün itibariyle 35 haftayı doldurduk.böyle yani başlarda baya bi karışık gittik.ama inan gelsin istiyorum artık.
Cnmmmm,
Herkes o tüylerin doğumdan sonra hormonlar düzene girince döküleceğini söylüyor, doktorum da öyle dedi bana. Sakın dokunma, hele jilet felan vurayım deme. Bunda utanılacak bir şey de yok zaten. Bebek yağıyla da doğrudan ilgisi yok, hormonal bir durum.
Merhaba kızlar dün doktor kontrolümüz vardı, 35+5 günlük olarak gittim kontrole, oğluşum 3650 gr olmuş şuan 40 haftalık gelişiminde dedi doktor bu durumda normal doğum yapmam çok zormuş kesin sezeryan olacak, birde baş ve karın çevresi ölçümlerinde ikisinin eşit olması gerekiyormuş ama bizim göbeğimiz biraz daha büyük olduğu için normal doğumda omuz ve göbekte takılabilir sıkıntıya atmayalım ikinizide dedi doktor, 1 Kasımda alacak bebeğimi ben önümüzdeki Pazartesi günü alın bir an önce kavuşayım ozaman dedim ama bu defa ciğerleri gelişmemiş olur bekleyelim dedi tam 38. haftayı doldurduğumda bebeğimi inşallah kucağıma almış olacağım 15 günümüz var yani, dün ultrasonda ölçümleri yaparken tüm bunları anlatırken ne olduysa ban çok korktum tansiyonum düştü gözüm karardı eşime su verirmisin dedim doktor panikledi ne oldu diye bebek kilolu olduğu için sırt üstü yatınca baskı yaptı damara tansiyonun düştü dedi sola yatırdı beni sonrasında nst ye gittim, orada beklerken sezeryan doğumdan çıkan bi bayan gördüm tutamadım kendimi ağladım neden bilmiyorum bu 2. bebeğim ilki normal olmuştu hemde çok kolay ve acısız bu sezeryan ürkütüyor beni heleki böyle verdiği gün kuzu kuzu o hastaneye gitmek bilemiyorum nasıl giderim heyecandan ölürüm ben, keşke sancım falan gelsede öyle gitsem hastaneye öyle alsalar beni sezeryana dua edin banada kızlar, hepimizi allah kurtarsın sağ salim kavuştursun. Bu arada evimi dipten tırnağa temizledim dün doktordan gelince o moralle mutfak dolaplarınıda temizledim her işim bitti.
maşallah canım bebişine nasıl baktıysan artık 4 hafta önden gitmiş...ilk kasım annesi sen olcaksın ozaman öyle görünüyor...2. çocuğun olduğu için daha şanslı ve tecrübelisin bize göre sonuçta sezaryan yada normal olsada..inşallah sağlıklı şekilde alırsın bebişini kucağına..bu kadar erken bi tarih olunca doğumun iyi yapmışsın temizliğini bitirmekle...günlerini saymaya başla bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?