Selam cnm,
ben son 4 haftada 5 kilo aldım =( ama herkes demişti son ayda 5 kilo civarı alınıyor diye. Çok normal her hafta bir kilo alman. Bebeğin de en çok kilo aldığı dönem çünkü.
Ben 35. haftam bittiğinde ilk nst ye girdim.
Kordon ile ilgili de bebeğin içeride en çok oynadığı şey diye biliyorum, kordon iyice dolaşmış olursa normal doğum yapamazsın dihye biliyorum ama için rahar değilse doktora söyle, hiç rahat değilim siz böyle böyle dediniz ama çözülür mü geri de, ne olabilir de kuzucum.
Öyle çok endişe etme, bebeğin her gün 10 kez hareket ediyorsa (dinlenme halindeyken) aşırı endişelenme...
Merhaba uzun zamandır giremedim foruma son bir haftam endişelenmekle geçti. Bugün babam Bypass oldu ve çok şükür sağsalim ameliyattan çıktı. Ama inanın ki dokuz doğurdum. Bir haftadır hastanedeydi ve sürekli ertelendi. Kızım ve ben hep dua ettik. Kızım dedesiz kalmasın diye
Son bir haftadır midem o kadar ağrıyor ki anlatamam. sizde de aynı sorun var mı? İnat ettim ilaç kullanmıyorum ve bu saatte hala uyuyamadım.
Saidem bende çok istedim kızımın adını Zehra koyayım diye ama sevgili kayınvalidem burun kıvırdı ne biçim isim diye. Bizde Tuana Duru koymaya karar verdik. İki isimli olacak minik meleğim..
Çatı muayanesinden bahsetmişsiniz bende duydum ve korkuyorum. Kadın olmak gerçekten zormuş. Bir de merak ettiğim bir konu daha var. Doktorum göbek bağı düşene kadar banyo yaptırmamamı önerdi mikrop kapmaması açısından. Ama kayınvalidem hergün yıkayacağımızı söylüyor. Doktora mı güvenmeli yoksa kayınvalideme mi? Annemde göbek bağı düşene kadar bizi yıkamamış ve silmiş. Bu konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz.
ahhh bu kilolar ben 1 haftada 1.5 kilo aldım kızlarrr son ay deli gibi acıkıyorum geceleri kalkıp yemek yiyorum bebişlermizin annne karnında beslendiği son günler bunlarrrr ben normalde kasım annesi olacaktım ama dün doktorum çatı muayenesi yaptı ve çok dar olduğunu söyledi haftaya sezeryan olucam büyük ihtimalle hayırlısı bakalım sağlıkla kucağıma alayım yeter dua edelim annelerimize Raabim hepimizi hayırlısıyla evlatlarına kavuştursun...
bende yıkamayı düşünmüyorum ,
hem kış Allah muhafaza hasta etmek çok kolay hem de göbek bağı düşmeden yıkamak mikrop kapmasını kolaylaştırıyor yıkanırsa daha hassas bakım gerekiyor diye okumuştum...
slm kızlar bugün bi bilgi öğrendim sizlerle paylaşmak istiyorum ben kendim denicem allah nasip ederse .
dğum yaptıktan sonra bebeği emzirmeden önce büyükçe bi soğanı 2ye bölüp göğsüne iyice sürcekmişin bi daha hiç çatlama acıma yara filan olmuyomuş. bi tanıdığım yaptı gerçektende olmadı hatta göğsünden birine tam soğan denk gelmemiş güzel sürememiş birinde braz yara vardı ama diyeri tertemiz hiç yara acı yoktu bu konuda bi bilgisi olan var mııı???
uzun süredir evet görmüyorduk seni dostum. baban ve ayrıca senin içinde çok geçmiş olsun. Çok şükür ki atlatmışsınız canım..benimde midemle ilgili kendimi bildim bileli sürekli ağrı oluyor. ama hamilelikle başlayan bişi değil. mide ağrısını tetikleyen başlıca sebep malum stres ve üzüntü oluyor bende hep. bence seninde öyle olmuş canım. baksana kötü günler geçirmişsiniz, birde hamile halinde daha da zor olmuştur senin için. baksana gecenin bi vakti bile ayaktasın. dikkat et kendine. sizinde isminiz çok güzel, adıyla yaşasın inşaallah minik yavrun. benimde bildiğim göbek bağı düşene kadar yıkanmaz bebek, kayın validen ne kadar da çok biliyor. zaten yaz bebeği değil ki öyle terleme, bunalma falan olsun. ben yıkamayı düşünmüyorum. bu kadar müdahale etmesine izin verme canım. ne o öyle isme bile karışmış.. patavatsız insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. ay ben kayınvalidemin gözünü seveyim, yüreği çok güzel, ince bir kadın :)
merhaba canım babana büyük geçmiş olsun. çok şükür atlatmışsınız. mide yanması arada bende de oluyor ama senin ki sıkıntıdan da olmuş olabilir . babacığına üzülmüşsün sonuçta...
kızının adına bayıldım . adıyla yaşasın maşallah.. bebeği yıkama konusuna gelince benim annemde hemşire kış olduğu için her gün sileriz göbeği düşünce yıkarız dedi. göbek ıslanınca düşmesi gecikirmiş, biz öyle yapıcaz sende doktoru dinle istersen ...
teşekkürler canım. kesinlikle doktoru dinleyeceğim ama kayınvalidemle çatışıcağız işte lohusa halimle. sıkıntı orada
günaydın
dün gece çok zor bir gece geçirdim sabaha kadar uyuyamadım saat 4.30 hala dönüp duruyordum yatakta , sabahta zombi gibi dikildim
birazdan eşimin tayin yeri belli olacak , stresten o kadar bünyem zayıf düştü ki dün gece hastalandım boğazlarım nasıl acıyor ve ağrıyor ki...başım ağrıyor .
doğum üzeri taşınmak istemiyoruz bulunduğumuz yeri tercih ettik dua edin burası çıksın çok zor durumdayız
Ahhh cnm umarım, taşınmak zorunda kalmazsınız. Geceleri hepimize zor geçiyor cnm da sen böyle stress yaparsan olmaz ki, bugünü atlat da kendini sinir stresten uzak tut, şu an bebişlerden önemli hiç bir şey yok, önemli olan onlar ve sonrasında sağlığınız, gerisi olur gider diye düşün cnm bnm, hadi hakkınızda hayırlısı...
peki sen kaç kilo aldın....ben bir aydır kilo almıyorum acaba bebeğim nasıldır...33+6 da 2260 gr dı.şimdi 35 olduk.pazartesi kontrol.çok merak ediyorummm...bu arada 11 kilo aldım toplamda....
stres yapmamaya çalışsam bile bilinç altım kaymış durumda
kaç günlerdir bebeğimi hiç düşünemiyorum aklımdan geçen sadece , atama ...
en sonunda hastada oldum , stresten kasılmalarım var karnım semsert doğurmazsam iyidir
selam kızlar 3 gündür giremedim internete.. doğuran yok dimi su ana kadar :))))
kilolarla başım dertte.. hızla alıyorum moralim bozuk:26::26::26:
artık doğurmak istiyorum:46
bence de kiloları bu kadar dert etme sen sağlıklı ol bebiş sağlıklı olsun yeter benim kuzenim 22 kilo aldı ve 1 yıl içerisinde hamilelik öncesi kilosuna kavuştu bir kuzenim de az kilo aldı şimdi devasa onun için bu bünyeyle alakalı ben de az kilo aldım ama acaba kalır mı diye endişeleniyorum.herşeyden önemlisi bebişlerin sağlıklı olması ve tabi bizim de.
bu arada geçmiş sayfalarda göğüs ucuna soğan filan demişlerde çok saçma yapmayın bu eziyeti çouklarınıza.geçenlerde doktorum programında bir uzman sütü olmayan anne yoktur sadece doğru emzirme yöntemini bilmemekten kaynaklanan göğüs ucu çatlakları ve süt gelmemesi olur dedi.anneler bebeğe sadece göğüs ucunu veriyorlar bu hem süt kaslarını kasmıyo hemde süt gelmedikçe bebek zorluyo tahriş oluyor dedi.göğsün kahverengi kısmını da alıcak bebek ağzına zaten süt kasları o kahverengiliğin altında dedi.bırakın soğanı filan....
günaydın
dün gece çok zor bir gece geçirdim sabaha kadar uyuyamadım saat 4.30 hala dönüp duruyordum yatakta , sabahta zombi gibi dikildim
birazdan eşimin tayin yeri belli olacak , stresten o kadar bünyem zayıf düştü ki dün gece hastalandım boğazlarım nasıl acıyor ve ağrıyor ki...başım ağrıyor .
doğum üzeri taşınmak istemiyoruz bulunduğumuz yeri tercih ettik dua edin burası çıksın çok zor durumdayız
selam kızlar 3 gündür giremedim internete.. doğuran yok dimi su ana kadar :))))
kilolarla başım dertte.. hızla alıyorum moralim bozuk:26::26::26:
artık doğurmak istiyorum
canım herkes aynı son aylarda dedikleri gibi çok alınıyormuş...haftada 1 kilo rahat alınıyor.ama arkadaşlarında dediği gibi bebişler sağlıklı gelsinde kurtuluruz kilolardan olan k
ilo olsun....sıkma canını...
yaa kızlar boşverin kiloları dert etmeyi artık son ayımıza girdik. gelmeleri yakındır. bu saatten sonra hayıflanmayalım. bende 14 kilo almış durumdayım. ama napayım bebişin gelişimi için hiççç bişeyi kısamam. yeterki onlar sağlıkla, tam gelişimleriyle doğsunlar. kendinizle barışık olun :))
güzel bir diyetle doğum sonrası hepsini veririz inşaallah..
evettt güzel hamişler.. doğum günü ve nasıl doğum yapacağı belli olanlar varmı başka..
canım meraba bizim hala belli değil şekil ve tarih..oğlum zamanında gelcek sanırım...ki inşallahta öyle olur korkutmasın beni erkenden gelip..arife günü gitcez randevuya bakalım ne diyecek doktorumuz...yavaş yavaş herkesin belli olur sanırım
hafta sonundan beri gelemedim buraya.
benim motherlove gögğüs ucu kremleri geldi. önceden kullanmak gerekiyormuş olmazsa bugün bir deneyeyim...
bu arada bir sitede mustela ürünlerine %20 indirim yapmışlar. ben de hala daha bebe şampuanı ve bebe yağı almadım bir o marka bir bu marka diye diye kararsız kaldım işte. şimdi tam organik ve sertifaklı türk malı bir ürüne karar vermiştim sipariş verecektim ki bu indirim olayı çıktı karşıma :)
neyse artık bakarız bir şeyler.
bu arada bel ağrısı boyut atladı bende hanımlar. bu hafta facia gibiyim. yapacak bir şey de aklıma gelmiyor. sağ tarafa yatamıyorum bebeğim rahatsız oluyor. sırt üstü doktorda ultrason bakmaya uzandığımda bile çarpıntı oldu kesinlikle mümkün değil. kaldı sol taraf. orada da kalçam ve bacaklarıma öyle bir ağrı giriyor ki sanırım belimden dolayı uykuya dalsam bile uyanıyorum. günlerdir uykum rezil rusva halde. kalçama yastık desteği bacağıma yastık desteği ne bulursam deniyorum. ortalama bir ay var en az artık sabretmekten başka birşey aklıma gelmiyor. sıcak su torbasını demiş arkadaşlar onu da olmadı bir denerim.
hastane bavulunda ufak tefek eksikliklerim var. yelek koymadım mesela bebeğe. biberon ve emziğini de strerilize ettim ama evde duruyorlar. bunları aklıma düştükçe not edip bavula ekleyeyim bari. bavul da arabada şu an içindekileri unuttum bile :)
doktora gittiğimde ntsye bağladılar kordonu sarkmış mı dolanmış mı neymiş. hiç durmuyor ki yerinde ondandır :) neyse salıya bir daha gidiyorum. kendi doğum yapacağım doktora da bayram sonrası inşallah. zaten bayram sonrası iyice az vakit kalmış olacak. herkese bu son zamanlarda kolaylıklar diliyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?