selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli geçen hafta perşembe günü doğum yaptım ben sezeryanla darısı sizlerin başına çok güzel bi duygu allah herkeze yaşatsın , oğluşumu sağ salim aldım kucağıma, hepinizi öpüyorum dualarım sizlerle
selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli geçen hafta perşembe günü doğum yaptım ben sezeryanla darısı sizlerin başına çok güzel bi duygu allah herkeze yaşatsın , oğluşumu sağ salim aldım kucağıma, hepinizi öpüyorum dualarım sizlerle
selam herkese,umarım doğum yapacak arkadslar hayırlısıyla bebişlerini kucaklarına almıslardır. bizlerin de zamanı azaldı. ben çok büyük ihtimal 12 kasım pazartesi günü sezaryen olacagım. haftasonu ev dolup taşacak. kayınvalide,görümce,elti,ablam annem hep şehir dısından gelecekler. annem hariç hepsi 1 hafta kalacak. bu kalabalık da şimdiden strese boguyor. ben bebişimi kıskanırım onlardan yaa :) sizde de bu düşünceler başladı mı. eşime diyorum ki bebeği kucaklarına alıp bana vermezlerse sen al bana ver bebişimizi,ben isteyemem diyorum. ay cok gülüyo bana ama napıyım,öyle geliyo içimden :):):):)
birazdan doktora gidiyorummmmm son tahliller için yarın inş. bebişim gelcekkkk:)
ah cnmmm, ben 15 gün önce doğum yaptım, bizim de ilk hafta aynen senin dediğin gibiydi. Bir haftanın sonunda bana gelenler geldi, bir kısım gitti, bir kısım dağıldı, ama kayınvalidem gitmedi, annem o zaman biz gidelim, o gidince geliriz dedi, vallahi bu durum da ayrı bir koydu bana... Annen yanında kalacaksa en önemlisi o, çünkü insanın en çok annesine ihtiyacı oluyor lohusayken, çünkü diğer herkes agucuk pugucuk bebekle ilgileniyor sana dönüp "cnm ağrın var mı" deyip devam ediyor, sen istemediğin her şeyi eşine mutlaka söyle, ben önceden annemi yanımda isterim diye söylemediğim için çok pişmanım =(
mutlu doğumşar cnm, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inş.
hayırlı olsun cnm sağlıkla büyütürsün oğluşunu umarım...
ya demek sizde de aynı durum var. benim için de doğumdan önce bir ihtimal kayınvalidelerin gelme durumu varmış. doğrusu ben eşime söyledim bir daha da söyleyeceğim. karnım burnumda rahat edemem ben diyorum hem ilk başta annem olsun yanımda diyorum. inşallah benim istediğim gibi olur. çünkü kayınvalidemler şehir dışında birden gelmeye falan kalkarlarsa dur da diyemem. biliyorum rahat da edemem. Allah'a dua ediyorum ayarlasın diye :) bu arada bazı zamanlar karnım çok sertleşiyor normal mi? hafta sonu randevum var doktora gidip nstye bağlanıcam. sizce alttan bakar mı? hazırlıksız gitmek istemiyorum da öyle bir ihtimal varsa diye.
ya demek sizde de aynı durum var. benim için de doğumdan önce bir ihtimal kayınvalidelerin gelme durumu varmış. doğrusu ben eşime söyledim bir daha da söyleyeceğim. karnım burnumda rahat edemem ben diyorum hem ilk başta annem olsun yanımda diyorum. inşallah benim istediğim gibi olur. çünkü kayınvalidemler şehir dışında birden gelmeye falan kalkarlarsa dur da diyemem. biliyorum rahat da edemem. Allah'a dua ediyorum ayarlasın diye :) bu arada bazı zamanlar karnım çok sertleşiyor normal mi? hafta sonu randevum var doktora gidip nstye bağlanıcam. sizce alttan bakar mı? hazırlıksız gitmek istemiyorum da öyle bir ihtimal varsa diye.
dur bakalım daha gelip gelmeyeceklerini bilmiyorum, şimdi hacdalar döndükten hemen sonra gelirler mi emin değilim. belki de toparlanmak için beklerler ki bence ne mantıklısı o.hafta sonu türkiye ye dönüyorlar ondan sonra belli olacak sanırım. inşaallah emr-i vaki olmaz eşimi iyice tembihleyeceğimbu kayınvalideler neden bu kadar anlayışsız..sanki onlar doğum yapmadı..benim öyle bir derdim yok neyseki ...benimki gelmeyi düşünmüyor.. inşallah seninde istediğin gibi olur canım..iş eşinde bitiyor birazda...
canım sertleşme bende de oluyor..ben özelllikle yemekten sonra bide sabahları çok hissediyorum..normal heralde diye düşünüyorum..aslında sertleşme doğum habercisi diyorlar ama başka bir belirti olmadan olmaz heralde...ben zaten daha doğurcak gibi hissetmiyorum kendimi hiç:)))
ben 2 haftadır çatı muayenesi için hazırlıklı gidiyorum ama yok benim doktorum bakmıyormuş...ben sordum direkt..sancı geldiğinde bakıyormuş önceden kontrole gerek duymadı..bende şaşırdım ama...sen yinede hazırlıklı ol derim...
evet sonrasında annem kalacak. kayınvalidemler 5-6 gün kalıp giderler. benim derdim asıl onlar değil. ben bebeğimi herkesten kıskanırım. bu arada karında sertleşme rahmin kasılmasıdır. yani vücudun doğuma hazırlıgı. eger ki periyodik değilse süreleri korkmayın. ama 10 dk içinde 3 kez oluyorsa doğum baslıyor. yada 10 dk da bir yada 5 dk da bir. dr um bu sekilde açıklamıştı.
bu arada giyimolog senin sat nedir? benimki 13 şubat ama geç yumurtlama olduğundan ultrason tarihleri tutmuyor tabi :) o yüzden de tam tarihim yok.
bir de hala benim gibi bebeğine şampuan ve bebe yağı almayan kaldı mı acaba? ay bir karar veremedim gitti. sanırım mustela alacağım ama bebe yağında da o iyi mi bilemiyorum. şampuan için herkes onu tavsiye eder oldu.
arkadaşlar hepinize yazmak istedim ama uzun olur diye yazmadım öncelıkle rabbım hepimizin gönlüne göre versin inş kötü senaryoların hiç birini yaşamayız günler kimininde saatleri kalmışken ne olur olumsuz şeyler düşünmeyelım son anların tadını çıkartalım bugunler bir daha gelmeyecek benım bebişim haftaya bugun kucaklarımda olacak sadece bu anı düşünüp mutlu oluyorum
ben de sebamed düşünüyordum ama bazı şampuanlarında sls varmış kendim için şampuan ararken gördüm. bebek ürünlerinde belki yoktur. mustelada paraben sls falan yok diye onu düşünüyorum. ya zaten her yanımız kimyasal bari bebeklerimizi baştan elimizden geldiğince koruyalım. esasen tüm hamilelik boyu pc başında vakit geçirdim diye vicdan azabı çekmiyor değilim bebeğime zarar oldu diye düşünerekcanım benim 19 şubat satım..25 şubat görünüyor ultrasonda da doğum tarihim bakalım...ben bebeğimin tüm bakım malzemelerini sebamed aldım bu arada..
inşallah dediğin gibi kötü şeyler olmaz hiç birimiz için..güzel düşünelim güzel şeyler olsun...sizin kucağınıza ne zaman alacağınız belli ne güzel..bizim belirsiz belki yarın belki yarındanda yakın bakalım hayırlısı hepimiz için....
bende de pek bir alamet yok. dün hep oturduğum için bugün iyice belim ağrıdı bir de çoook hafif bir adet ağrısı hissettim az önce. işte bende belirtiler bunlar. bazılarının ağrı eşiği yüksek olduğundan sancıları geç farkediyormuş. diyorum acaba ben de onlardan biri miyim? :) gerçi benim daha vaktim var diye düşünüyorum. en azından önümüzdeki haftayı da geçiririm gibime geliyor. hem de bebiş büyüsün içeride. merak ediyorum kaç kilo oldu? 29 ekimde gittiğimde 2450 idi. ben de artık kilo almadığımdan önüme geleni yemeye başladım. inşallah almıştır :) yoksa luzümsuz tıkıştırmış olucam son haftalarımda.günaydın kasım anneleri
bakalım bugün doğum yapan olacakmı.doğuranları duyunca gözyaşlarım hemencecik akıveriyor.doğum yapan anneler hepinizede çok geçmiş olsun.inşallah en kısa zamanda toparlanır bolca sütlenirsiniz.darısı bizim başımıza.ben artık dayanamıyorum çok sabırsızım.bende hala tık yok.bunu gören doktorumda ne çatı muayenesi yaptı nede ntsye aldı.nişan ,su,ağrı,kramp,kasılma hiçbişi yok ya .sadece kasıklarımda bir acı var birde genital bölgemde iğnelenme var.geceleri bile fosur fosur uyuyorum.sadece dönerken uyanıyorum oda sık değil.bebişim karnımda tepiniyo ben duymuyorum bile resmen sızık bir vaziyette sabahı ediyorum.artık doğurmak istiyorum.oğlumu çok merak ediyorum.
dün çatı muayenesi yapıldı. ve sonuç olarak normal doğuma karar verildi.ben sezeryan olsa mı acaba diye sordum doktora.çünkü yalancı doğum sancılarını yaşadıktan sonra gerçek doğum sancısını düşünemiyorum:) amma velakin doktorum tutturdu normal doğum yaparsın diye.normal dediysem epidural normal doğum olacak. çok heyecanlıyım. dün sezeryanla doğan bir bebek gördüm.3600 doğmuş. kocamandı yaaa.benim bebeğim geçen hafta 3650 gr dı. nasıl olacak bilmiyorum.doktora güvenip ya Allah dedip:) başka şans yok. herkese sağlıklı doğumlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?