- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #23.181
of songülüm ya hep gezmelerdesiniz bakıyorum negüzel vallaha:
bende istifa etsemde acaba orayamı gelsem ne
recis
seni çok iyi anlıyorum bide hadi biz kendi aramızda tartışsak neysede sonuçta ailelerin unutmaları daha zor..
cnm kp değilde kv ister parayı. allah var adam sadece parayı kazanıyor gerisi hep kv nin yönetiminde
ben her türlü fedakarlık yaparım hiç sorun değil ama insan azcık da değeri bilinsin istiyor.
aynen öyle verdikçe veriyorsun
evet eşim çalışıyor, kendi kredi kartlarını(annesinin evini yaptırdığımız için kredi kartından yaptık harcamaları), telefonunu, annesinin telefonunu, elektrikfaturasını ve konut kredisinin(alınan ev kp min üzerine bi o evde oturmuyoruz) bi kısmını(bi kısmı da kiradan karşılanıyor) ve ödüyor.
ben de kendi tel faturamı, kredi kartlarımı, defnenin masraflarını, market ihtiyaçlarını, birikimleri, yapmam gereken ihtiyacı olanlara yardımımı yapıyorum
içim çok soğudu bi bilsen, artık özlemiyorum bile
cnm annemler benim düğünüm için mecburen kredi çektiler çünkü kınayı biz yaptık, bana takılan takılar var, evin eşyalarının çoğunu biz aldık, e birde düğün yapılıyor eve gelenlere yemek, ağırlama,kendilerine üst baş, benim kına kıtafetim ve gelinliğim.zaten kız annelerı hep boyle değilmıdır(bu arada bende erkek annesıyım Allahım hayırlı bı anne yapsın benı)
annenler senın ıcın kredı cektıler ve onlar oduyo oylemı
sonucta annesı babası ıhtıyacları oldukca yardım edecek herzamn değil ben buna katılmyorum,
4 bınlıra maas alırken sızden bukadar yardım almaları bence tuhaf
defneye almıslar ama sızden daha cok almıslar canım
bu erkeklerı cozen banada anlatsaın lutfen
konussak daha cok sey varda katlanıyoruz ıste canım bebeğımz ıcın bırazda kımse uzulmesın dıye ama hep bızden gıdıyo(buara bende cok doluyumda)
ama sen yınede ılımlı ol canım kendını ezdırme tabıde orta yolu bulursunz ınsallah
cnm artık ben ezile ezile bi hal oldum ama yinede sesimi yükseltmem. ben allaha sığınıyorum. rabbim işimi bana bağışlasın.ben çalışır kızımında, kendiminde, eviminde ihtiyacını karşılarım.ben bu yaşıma kadar kimseden para istemedim. okurken de burslu okudum. o yüzden ben kimseden para isteyemiyorum
sen cok ıyı nıyetlısın canım
esın senın fedakarlılarını gorememıs gorse bı sağol dese yeter zaten senın ıcınde
ben acıkcası bukadarını kaldıramazdım heralde yardım acısından
esın tek cocukmu baska kardesı yokmu butun yuku sız ustlenmıssınız
cnm annemler benim düğünüm için mecburen kredi çektiler çünkü kınayı biz yaptık, bana takılan takılar var, evin eşyalarının çoğunu biz aldık, e birde düğün yapılıyor eve gelenlere yemek, ağırlama,kendilerine üst baş, benim kına kıtafetim ve gelinliğim.
cnm artık ben ezile ezile bi hal oldum ama yinede sesimi yükseltmem. ben allaha sığınıyorum. rabbim işimi bana bağışlasın.ben çalışır kızımında, kendiminde, eviminde ihtiyacını karşılarım.ben bu yaşıma kadar kimseden para istemedim. okurken de burslu okudum. o yüzden ben kimseden para isteyemiyorum
doğrudur kredı cekmıslerdır duğun zamanı ıllakı oluyo
o borcu senın annen baban oduyo ve hıc seslerı cıkmıyo esın anne babasına yardım edıyo durumları ıyıyken yınede problem oluyo aradakı fark ıste
cok tavız verıyoruz ve hep bızden gıdıyo canım
amın canım ıyıkı calısıyosun
aynen kv demelı oğlum bız gecınıyoruz sen evlendın artık bı bebeğın var sen evınle aılenle ılgılen demelı ama nerdeee
annen guzel demıs hos demıs ama bunlar kıymet bılene yapılır canım ben senın kadar ıyı nıyetlı değilim acıkcası sen yay burcumusun
wavvs canım çok geçmiş olsun inşallah hiç bişiciği olmaz paşanın rana da hiç ağlamamıştı ordaki oyuncaklar artık ilgisin çekiyor ya :))gercekten alıntılarla karısmıs yazılar
bız ası olduk geldık ağlamadı kuzum bakalım ekılerı ne olacak
beysal cım erdemım hala ıyılesemedımı ığnelerde bıtmıstır tekrar goturecekmısın dr a
benım oğlumda babaya daha duskun cok kıskanıyorumama bazen ıyı oluyo
Beysalim
Carsamba sakaryali annelerimiDen bikaci gelicek gecen hafta ilk toplandilar nasip.olmadi
Senide bekliyorum.cnm
Is cikisi kacamak yaoabilirmisin??
cnm eşimin bi erkek kardeşi daha var.o üni. okuyor. gerçi o burslu okuyor annesigile pek bi yükü yok.
ben asla annesine verdiği paraya karışmam.üstüne de bi ihtiyacınız var mı diye de sorarım. kendi anneme ne alırsam aman hak geçmesin diye ona da alırım.ben yapıyım günah benden gitsin.ben bunun vebalini almak istemem.bir de ben evlenirken annem bana "ne olursa olsun eşinin ailesine iyi davran yoksa sana sütümü helal etmem" dedi. o yüzden böyleyim sanırım. annesinin düşünmesi lazım. oğlum artık evlendi, bi evi var diye.
o borcu senın annen baban oduyo ve hıc seslerı cıkmıyo esın anne babasına yardım edıyo durumları ıyıyken yınede problem oluyo aradakı fark ıste
aynen kv demelı oğlum bız gecınıyoruz sen evlendın artık bı bebeğın var sen evınle aılenle ılgılen demelı ama nerdeee
annen guzel demıs hos demıs ama bunlar kıymet bılene yapılır canım ben senın kadar ıyı nıyetlı değilim acıkcası sen yay burcumusun
yay burcunun hangi özelliği recesi yansıttı ki :26:
cnm kp değilde kv ister parayı. allah var adam sadece parayı kazanıyor gerisi hep kv nin yönetiminde
ben her türlü fedakarlık yaparım hiç sorun değil ama insan azcık da değeri bilinsin istiyor.
aynen öyle verdikçe veriyorsun
evet eşim çalışıyor, kendi kredi kartlarını(annesinin evini yaptırdığımız için kredi kartından yaptık harcamaları), telefonunu, annesinin telefonunu, elektrikfaturasını ve konut kredisinin(alınan ev kp min üzerine bi o evde oturmuyoruz) bi kısmını(bi kısmı da kiradan karşılanıyor) ve ödüyor.
ben de kendi tel faturamı, kredi kartlarımı, defnenin masraflarını, market ihtiyaçlarını, birikimleri, yapmam gereken ihtiyacı olanlara yardımımı yapıyorum
içim çok soğudu bi bilsen, artık özlemiyorum bile
wavvs canım çok geçmiş olsun inşallah hiç bişiciği olmaz paşanın rana da hiç ağlamamıştı ordaki oyuncaklar artık ilgisin çekiyor ya :))
ben yapabilirim iş çıkışı bak işten yazıyorum yarım saat izin veriyo ya öyle üstün körü okuyu verdim yazıverem dedim ben de gelim mi nolur
bence gayeet sakin ol herşey elbet düzelecek eşine gardını alma hacıya gidince sen alttan alttan konuş eşinle bak senden başka konuşacağı kimse kalmayacakasıl sorun aynı yerde kalmanız biraz da artık herkesin kendi evi var ya hayır sizin kv ler kazanmasa ellerine para geçmese amenna o zaman boynunuzun borcu yardım etmek haktır ama madem kazanıyo sizden ne istiyo anlamadım gideceği hacc kendi parasıyla olmadıktan sonra ne anlamı var onu anlamadım ki ben
wavvs canım çok geçmiş olsun inşallah hiç bişiciği olmaz paşanın rana da hiç ağlamamıştı ordaki oyuncaklar artık ilgisin çekiyor ya :))
ben yapabilirim iş çıkışı bak işten yazıyorum yarım saat izin veriyo ya öyle üstün körü okuyu verdim yazıverem dedim ben de gelim mi nolur
bence gayeet sakin ol herşey elbet düzelecek eşine gardını alma hacıya gidince sen alttan alttan konuş eşinle bak senden başka konuşacağı kimse kalmayacakasıl sorun aynı yerde kalmanız biraz da artık herkesin kendi evi var ya hayır sizin kv ler kazanmasa ellerine para geçmese amenna o zaman boynunuzun borcu yardım etmek haktır ama madem kazanıyo sizden ne istiyo anlamadım gideceği hacc kendi parasıyla olmadıktan sonra ne anlamı var onu anlamadım ki ben
yay burcunun hangi özelliği recesi yansıttı ki :26:
Allah senı guldurdun benı valla
benım bı arkadasım var oda boyle cok ıyı nıyetlı ona benzettım o yay burcud oyuzden sordum
yok cnm ben ikizler burcuyum. ben ailemden böyle gördüm.
düğün zamanı kaynanam param yok benim dedi.kendine düğün için elbise bile almadı.kv,kp ve eşimin kardeşi üçü bana sadece 1 takı seti taktılar 2000 tl lik(kvnin gün parası ile aldılar).nişanımda da ne nişan bohçası yaptılar ne de takı taktılar. hem düğünde hem nişanda saçımı, makyajımı kendim yaptırdım. düğünden sonra bu kredisini ödediğimiz evi alırken aslında kv nin bankada 120.000.-TLsi olduğunu öğrendik(evi aldılar kp nin üzerine ama borcunu biz ödüyoruz).
bizde evlenilceği zaman kıztarafı erkek tarafına, erkek tarafı da kız tarafına(akrabalara) bohça hazırlanır.kv bunda bile birsürü laf etti eşimi doldurdu benimle tartıştı eşim bu yüzden. annem onların adına ben yaparım dedi.annem böyle dedi diye duymadığım laf kalmadı.
amaaan aslında yapılan çok şey varda sevdiğim için sustum. hala da susuyorum ama artık sevdiğimden değil.sadece kızımın hatrına.eşimle evlendiğim için bi çok akrabamız annemlere küstü. babaannem bile küstü(bizde kendi köyümüz haricinde kız verilmez.eşim başka memleketten olduğu için bi çok kişi küstü)
sağol tatlım bırazda kılo almıs onada cok sevındım
bende dedım ozcanan ın bu satte burda neısı var
ısteymıssın
hayırlı ısler sana ozaman
düğün zamanı kaynanam param yok benim dedi.kendine düğün için elbise bile almadı.kv,kp ve eşimin kardeşi üçü bana sadece 1 takı seti taktılar 2000 tl lik(kvnin gün parası ile aldılar).nişanımda da ne nişan bohçası yaptılar ne de takı taktılar. hem düğünde hem nişanda saçımı, makyajımı kendim yaptırdım. düğünden sonra bu kredisini ödediğimiz evi alırken aslında kv nin bankada 120.000.-TLsi olduğunu öğrendik(evi aldılar kp nin üzerine ama borcunu biz ödüyoruz).
bizde evlenilceği zaman kıztarafı erkek tarafına, erkek tarafı da kız tarafına(akrabalara) bohça hazırlanır.kv bunda bile birsürü laf etti eşimi doldurdu benimle tartıştı eşim bu yüzden. annem onların adına ben yaparım dedi.annem böyle dedi diye duymadığım laf kalmadı.
amaaan aslında yapılan çok şey varda sevdiğim için sustum. hala da susuyorum ama artık sevdiğimden değil.sadece kızımın hatrına.eşimle evlendiğim için bi çok akrabamız annemlere küstü. babaannem bile küstü(bizde kendi köyümüz haricinde kız verilmez.eşim başka memleketten olduğu için bi çok kişi küstü)
anlatsan daha neler vardır kımbılır
dedğıım gıbı nekadar verırsen okadar ıstenır
sende goruyosunkı kıymetın bılınmemıs halada bılınmıyor
songulun dedığı cok doğru hala sen ben var bız yok konuda buzaten bastan sona sızde bızım gıbı bı aıle olamamıssınız hala
12o bun oldugu halde dugunde para yokmu dedi anaaaa kiz korkulur bu kadindan
A benim.kv min belli bi geliri yoktue kaynimla zaten 8.5 yildir bi lira istemedi bizden biz hwe gidisimizde veririz
Ama varken cebe koymka hos degil
her ayın on beşi netten eft yapıyorum bütün maaşımı gerisin sormuyorum ama o da birine bişi yapacağı zaman direk söylüyor arada okuyan kardeşi para istiyor 50 falan onu bile söyler saklamaz benden bilirim yani güven olmazsa olmuyor zaten ne desem de alır bizim kavga ettiğimiz nokta sen az aldın yok sen az aldın biraz daha al gömlek etek pantolon kıyafet konusunda o ne alırsa ne kadar alırsa ben de o kadar alırım :)Desene kisisel harcama soz konusu
Yok yol.ijtuyaclari olur tamamdir yardim olur
Ama 4ooo gelire siZ fasla odun veriyorsunuz bence
Annecigin bakmis okutmus gerwktigi yerde destek te cikabikirsin kuzum sende kazaniyorsun
Bence siz.bu konuda biz olamamissibiz hala sen ben var en buyuk sorun aslinda bu benim.fikrimce
Sen cok odun vermissin ay bilemedim.ne dogri ne yanlis
Calisan bayanlar ciddi anlamda.merak ettim sizinde sistem bu sekildem
sağol tatlım bırazda kılo almıs onada cok sevındım
bende dedım ozcanan ın bu satte burda neısı var
ısteymıssın
hayırlı ısler sana ozaman
ay ne bilem rana da yay ya ondan dedim :)Allah senı guldurdun benı valla
benım bı arkadasım var oda boyle cok ıyı nıyetlı ona benzettım o yay burcud oyuzden sordum
senin yine baştan benim param yok demiş(yalanda olsa) benim kv herşeyini ben alcam gelinimin dedi istemeye geldiklerinde ilk o zaman bi bilezik aldılar onu da garanti eşim almıştır ya bilemem işte bi valizin içinde biraz işe yaramaz eşarp iç çamaşırı ayakkabı onlarla geldiler tüm eşyasını ben yaptıracam dedi tarla satılacak az kaldı dedi babam da ben de yaparım kızımın eksik bişeyi kalmaz dedi yani kim kendi adetini göreneklere göre uygun yapacaktı ama nişan takıldı kv istanbula bi gitti gidiş o gidiş nikahımız kıyıldı gelmedi telden bağlandı:)) babam o zamana kadar iyi niyetini kullandı ama sonra benim kızım dul mu dedi bi ton laf işittim kendi babamdan ama babam eşimin iyi olduğunu bildiği için sesini çıkarmadı ama o da kv ler gibi onlar almıyosa ben hiç almam diyerekten hiç bişi almadı kendimiz aldık herşeyi dediğin gibi saç baş düğün herşey kendimize ait belki iki tarafta yapmadığı için bu kadar mutluyuz çok zor bi düğün dönemi geçirdim ama nice mutlu düğünler var boşanmayla biten
ben kaçar kızlar son iki dakika öpüldünüz biraz da çalışayım bari
Hey bizim.delikanli atak yapti bu ara etkili olan ne acaba
bilmiyorum cnmwavvs canım çok geçmiş olsun inşallah hiç bişiciği olmaz paşanın rana da hiç ağlamamıştı ordaki oyuncaklar artık ilgisin çekiyor ya :))
Desene kisisel harcama soz konusu
Yok yol.ijtuyaclari olur tamamdir yardim olur
Ama 4ooo gelire siZ fasla odun veriyorsunuz bence
Annecigin bakmis okutmus gerwktigi yerde destek te cikabikirsin kuzum sende kazaniyorsun
Bence siz.bu konuda biz olamamissibiz hala sen ben var en buyuk sorun aslinda bu benim.fikrimce
Sen cok odun vermissin ay bilemedim.ne dogri ne yanlis
Calisan bayanlar ciddi anlamda.merak ettim sizinde sistem bu sekildem
her ayın on beşi netten eft yapıyorum bütün maaşımı gerisin sormuyorum ama o da birine bişi yapacağı zaman direk söylüyor arada okuyan kardeşi para istiyor 50 falan onu bile söyler saklamaz benden bilirim yani güven olmazsa olmuyor zaten ne desem de alır bizim kavga ettiğimiz nokta sen az aldın yok sen az aldın biraz daha al gömlek etek pantolon kıyafet konusunda o ne alırsa ne kadar alırsa ben de o kadar alırım :)
böyle olmazsa geçim olmaz ben benim paramı ne yaptın dersem bizlikten çıkarız
ay pek sevindim kaç gr almış ay on dakika kaldı eşim gelmiş çeneye tüutuyo beni
ay ne bilem rana da yay ya ondan dedim :)
Oh super tatim
Ikinizee maasdan harclikta verdimmi tamamdir
Benimde wsim.parasini hep evde birakir bide bizim.maas disinda ektra bahsislerimizde oluyor heegun inlarida soyler nw kadar istiyorsan al der harcligimida verir istemeden hic benim.param.demez zaten cok kirilirim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?