- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #33.741
kızlarr... bu öğle arası bana çok ii geldi. zile bastım annem kapıyı açtıııııı.... arka taraftan zeynep ilay kollarını açmışşşşşş annnnnnnnnnneeeeeeee diye koşturarak geldi. daha ne isterki bi anne di mi ama... rabbim hepsine sağlıklı ömür nasip etsin inş.
iyi canım keyfi yerinde sizde.ne güzel gezmissiniz hsonu nil.mutlu sende mutlu
misafir gidince ev çok boş geliyor dimi insan alışıyor evde birilerinin olmasına masalda ne çok alismistir garipsedimi yanlız kalınca
masallah masala cisini erken soyleyecek demek annesi
ne kadar çok endiseleniyordun guldencim nil konuşmuyor diye herşeyi takıyoruz iste anne olunca dimi masallah nilime de iyice dillendi demekki
maşallah nilime kelimeleride birleştirirmiş yesin onu yasemin teyzesi...
buarada kızlar biz zeynep ilayın bıngıldağı kapanmadığı için dr mizin tavsiyesi üzerine perşembe günü üniversite hastanesine gittik... dr muayene etti başını zamanında tutması yürümesi hepsi önemli bulgularmış. 18 aya kadar zamanı var dedi. biz erken doğduğunu söyledik kaç haftalık doğduğunu sordu 36+5 te dediğimizde bunun 2 ay kadar etkileyebileceğini söyledi yani 20 ayda hala kapanmamış olursa götürcez kemik ölçümü filan yapılcakmış kalisyum değerlerine filan bakılır dedi. inş. gerek kalmıycak hiç birine. buarada biz d3 kullanıyorduk 3 damla devam et dedi birda acd3 11 damla kullanacaksın dedi. buarada boyumuz 81 cm kilo 11 800 geldi herşeyi üstünde olduğu için 11 kg saydık. baş çevremiz 48 ... bizden haberler böyle
ayy cnm yaa çok canımız sıkıldı dr 3e 3 hala dedi üniversiteye götürün bi dedi bizde hemen ertesi gün götürdük ilk randevu bizimdi düşün paniğimizi... neyse Allahtan dr daha 6 ay kadar vaktimiz olduğunu söyledi rahatladık... aynı gün öğleden sonra eşimin ablası geldi kendisi bebek hemşireliği yaptı uzun yıllar. biz durumu anlatınca ben baktım kapanmamış ama 1e 1 den daha az dedi. bizde dedik ki 3e 3 dedi dr. 3e3 doğum hali öyle şey olur mu bi yanlışlık olmuştur. belki yanlış telffuz etmiştir dedi. rabbime şükürler olsun içimiz bi nebze daha rahatladı. rabbim hiç kimsenin yavrusuna kötü gün göstermesin inş....bu arada kızlar ben kv nin saçını boyatmaya götürdüm ya dün eşim çok teşekkür etti bana
çok mutlu oldu annesiyle kızı gibi ilgilenince
yasminim bıngıldak için niye canını sıkıyorsun erken değil mi daha?defnenin de daha kapanmadı, 1 cm kadar var dedi dr.zaten 18. aya daha var
ay maşallah zeynep kuzuya, çok fena kıskandım
ben de istiyorum.
defne de işten geldiğimde çığlıklarla karşılıyor beni ama henüz anne diye karşılamadı
evettt başımın etini yedin:) dedik o kadar nilimin bişeyi yok d,ye amaaa anne yüreği işte söz dinlemio haklısın...aynen cnm keyifiz yerindeydi ordan oraya koşturdu durdu..
sorma nurayımya bi ara iyice takılmıştım
yasemin daha iyi bilir onun başının etini yedim
hatta pedegoka bile götürecektim allahıma çok şükür..
ye teyzesi yeeee:
bu testlere hiç gerek kalmıyacak cnm bence hiç merak etme..
bu arada acd 3 biz nile hep onu kullandık bizede sağlık ocağı devit vermişti ama nilim anneyi emmeyidiğindennmidir bilmiyorum ama doktorumuz bize acd 3 vermişti 10 damla kullanıyoruz
bu arada kızlar ben kv nin saçını boyatmaya götürdüm ya dün eşim çok teşekkür etti bana
yasminim bıngıldak için niye canını sıkıyorsun erken değil mi daha?defnenin de daha kapanmadı, 1 cm kadar var dedi dr.zaten 18. Aya daha var
evettt başımın etini yedin:) dedik o kadar nilimin bişeyi yok d,ye amaaa anne yüreği işte söz dinlemio haklısın...
Bize her iki damlayı da kullan dedi cnm sanırım kapanmadığı için ... Ama çok gibi geldi bana ikisi birden...
buarada kızlar biz zeynep ilayın bıngıldağı kapanmadığı için dr mizin tavsiyesi üzerine perşembe günü üniversite hastanesine gittik... dr muayene etti başını zamanında tutması yürümesi hepsi önemli bulgularmış. 18 aya kadar zamanı var dedi. biz erken doğduğunu söyledik kaç haftalık doğduğunu sordu 36+5 te dediğimizde bunun 2 ay kadar etkileyebileceğini söyledi yani 20 ayda hala kapanmamış olursa götürcez kemik ölçümü filan yapılcakmış kalisyum değerlerine filan bakılır dedi. inş. gerek kalmıycak hiç birine. buarada biz d3 kullanıyorduk 3 damla devam et dedi birda acd3 11 damla kullanacaksın dedi. buarada boyumuz 81 cm kilo 11 800 geldi herşeyi üstünde olduğu için 11 kg saydık. baş çevremiz 48 ... bizden haberler böyle
bi anne daha ne isterki en büyük mutluluk bu olsa gerek Rabbim sizi hiç ayirmasinkızlarr... bu öğle arası bana çok ii geldi. zile bastım annem kapıyı açtıııııı.... arka taraftan zeynep ilay kollarını açmışşşşşş annnnnnnnnnneeeeeeee diye koşturarak geldi. daha ne isterki bi anne di mi ama... rabbim hepsine sağlıklı ömür nasip etsin inş.
canım çok sevindim yaptigin şeyleri esin görüyor taktir ediyor ins kv zamanla senin iyi niyetine karşılık verirbu arada kızlar ben kv nin saçını boyatmaya götürdüm ya dün eşim çok teşekkür etti bana
yasminim bıngıldak için niye canını sıkıyorsun erken değil mi daha?defnenin de daha kapanmadı, 1 cm kadar var dedi dr.zaten 18. aya daha var
canım bizimde kapanmadı daha ama 18 aya kadar zamanı varmış ayrıca gelişmelerinin seyri önemli diye ben çok takilmiyorum açıkçası senin de için rahatlamistir
masallah bal bicugune boyuda kilosu da çok iyi d3 bende veriyorum hala acd3 ne anlamadim
bi anne daha ne isterki en büyük mutluluk bu olsa gerek Rabbim sizi hiç ayirmasin
canım çok sevindim yaptigin şeyleri esin görüyor taktir ediyor ins kv zamanla senin iyi niyetine karşılık verir
sağol cnm benim tüm bebişlere maşallah zayıflamış biz bu ara. 2 kez üst üste grip oldu ya sarstı biraz. Aslında bende takılmıyordum cnm geliişimi ii diye dr ısrarla götürün deyince gittik bizde...
Güldenim sordum cnm halamıza... Aynı anda kullanma problem olmaz dedi birini sabah birini akşam ver dedi. Dozuda yüksek değil merak etme dedi. Ayrıca halasının kuzusunda bişey yok rahat bırakın dedi
bakk haladanda onay çıkmış cnm ozaman kullan
öyle gönül rahatlığıyla..
bişey demedi cnm, zaten demesini de beklemiyorumnegüzel evet negüzel ilgilenmişsin pekikv nededi cnm
bu aradaodasenin kıymetini bilir inşallah ..
bi anne daha ne isterki en büyük mutluluk bu olsa gerek Rabbim sizi hiç ayirmasin
canım çok sevindim yaptigin şeyleri esin görüyor taktir ediyor ins kv zamanla senin iyi niyetine karşılık verir
cnm bizim bıngıldak kapanmadı o nedenle devam ediyoruz devam eden arkadaşlarda bu şekilde sanırım...her çocuğun gelişimi bir değil canım takılmamaya çalış sonuçta hiçbişey demio değil...bişey demedi cnm, zaten demesini de beklemiyorum
ama en azından beni sinir edecek bişey demiyor
ben kendi anneme yapmadığım şeyleri bile kv ye yapıyorum ama bilinmiyor işte. neyse allah bilsin, o benim içimi biliyor.
inşallah cnm ya.defneye iyi baksın yeter başka bişey istemiyorum.
kızlar 1 yaşından itibaren dr bize devit 3/acd3 kullanımını bıraktırdı
siz devam ediyorsunuz aklıma takıldı
buarada defne de çok konuşmuyor ve aklım takılmaya başladı
önceden anne diyordu artık onu da demiyor
baba,mama ve meme den başka bişey demiyor.
istediklerini kendince anlatıyor ama konuşmuyor, bir sorun mu var diye düşünmeye başladım artık.
aynen cnm kullancaz yapacak bişey yok. Yaa sanırım özcananın kardeşiydi fazla d3 kullanmaktan dolayı bçbrek rahatsızlığı çeken. Ondan korkuyorum. Tabiki verecek olan rabbim verir ama yine de korkuo ansan işte...
bişey demedi cnm, zaten demesini de beklemiyorum
ama en azından beni sinir edecek bişey demiyor
ben kendi anneme yapmadığım şeyleri bile kv ye yapıyorum ama bilinmiyor işte. Neyse allah bilsin, o benim içimi biliyor.
Inşallah cnm ya.defneye iyi baksın yeter başka bişey istemiyorum.
Kızlar 1 yaşından itibaren dr bize devit 3/acd3 kullanımını bıraktırdı
siz devam ediyorsunuz aklıma takıldı
buarada defne de çok konuşmuyor ve aklım takılmaya başladı
önceden anne diyordu artık onu da demiyor
baba,mama ve meme den başka bişey demiyor.
Istediklerini kendince anlatıyor ama konuşmuyor, bir sorun mu var diye düşünmeye başladım artık.
yasemncm takılma bıngıldağa ya dr dediği gibi daha zamanı var ve her çocuk a-ynı standardı taşımıyo yani 18 ay denmiş ama 20 e de sarkabilir endişelenme:)))ben pek ayrılmıyorum kuzumdan ama geçen akşam bayanlarla toplantı vardı oraya götrmedm babası ilgilendi sağolsun..beni kapıda görünce açtı kolları koşuyo anne diye gerçekten çok büyük mutluluk......kilosu da boyu da maşallah bişey yemiyo ama sütün yarıyo demek ki:)))biz daha 10 kg olamadık((
fundacm bizimki de anne baba mama dede su hav ham cıss gıdı gıdı bide dıkıdık diyo başka şey söylemiyo nile malşallah nerdeyse cümle kuracak ama hepsi farklı:))dvit e gelince bize de 12 .ayıbnda kesin dediler yaşuını doldurduğundan beri vermiyorum ben de....bıngıldağımız kapanmış gerçi ama:)
öylemiydi ben bilmiyorum onu cnm:
canım bize doktorumuz nisana kadar kullanalım dedi güneşten alamadığı d vitaminini alması için sonra kesicez bizde
kemikler için d vitamini önemliymiş ama neden kestirdi doktorunuz bilmiyorum ama herzamanki gibi doktorların fikir ayrılıkları işte..
Bu arada konuşmaya gelince cnm biranda oluyo bende nil anne demiyo diye çok üzülüyodum ama haluk yavuzerin kitabında okumuştum:
Kelimeleri sık sık tekrar edin ama asla onu zorlamayın diyodu ki ben bunu nilde gördüm ben annedesin diye uraştıkça nil çok geç anne dedi oyüzden bol bol kelimeleri söyle ama ısrarcı olma 1 buçuk yaşına kadar bekle derim benb
hiç konuşmıyacak olsa o kkelimeleride söylemezlermiş oyüzden biraz için rahatlasın..
Bukonuya takık biri söylüyo bubnları merak etme..
yasemncm takılma bıngıldağa ya dr dediği gibi daha zamanı var ve her çocuk a-ynı standardı taşımıyo yani 18 ay denmiş ama 20 e de sarkabilir endişelenme:)))ben pek ayrılmıyorum kuzumdan ama geçen akşam bayanlarla toplantı vardı oraya götrmedm babası ilgilendi sağolsun..beni kapıda görünce açtı kolları koşuyo anne diye gerçekten çok büyük mutluluk......kilosu da boyu da maşallah bişey yemiyo ama sütün yarıyo demek ki:)))biz daha 10 kg olamadık((
fundacm bizimki de anne baba mama dede su hav ham cıss gıdı gıdı bide dıkıdık diyo başka şey söylemiyo nile malşallah nerdeyse cümle kuracak ama hepsi farklı:))dvit e gelince bize de 12 .ayıbnda kesin dediler yaşuını doldurduğundan beri vermiyorum ben de....bıngıldağımız kapanmış gerçi ama:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?