- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #36.321
Olr cnm
burda yazdimmi bilmiyorum ama bana es deger diye aras icin farkli marka ilac verdi eczaci bende gittim dr a sordum iceriginden dolayi istemedi eczane geri gittim baktim tek caliyor arason dr u haha eczaciyi istedi demediguni birakmadi benik kas kalkti yine tabi
yarenunin sackari cok guzel oldu kucukken ole cansiz diki
hmmm bak knedimi şanslı hissettim birden:) 2. yide erkek tutturduk mu tamamdır:) şaka bi yana rabbim sağlıklı nasip etsin inş.
bilinçli anneye alkışşşş
zeynebin saçlarıda cılız oysa benimkiler çok kuvvetlidir babaya çekmişinş. sonra yaren ablasınınkiler gibi güçlenir
Biraz gec oldu ama gunaydin herkese ya erende sabah sabah uyandi 6bucukta falan biturlu uyumadi heralde dunde erken kalkip uyumadigi icin oyle oldu ama bende gec yattim bituru kafam kalkmadi ya 10u geciyodu saat ikimiz cizgi film izlerken erende bende uyuyakalmisiz ya 12de kalktik kahvalti yaptik daha kendime bile gelemedim ya gecmiste ne birikmis oyle nasil okucam bakalim herkes iyidir ins.
Bızım de opunce gecıyo:)
Yanlız cok fena oldu kız sabahtan berı cekmeceden sekerlerı aldım sadece onları alıyo dıye sımdı sakız bulmus acmıs cıgnıyo resmen
Pakette elınde almayam dıye nasıl kacıyo:) belkı karnı acıkırda yemek yer bıraz :)
almıyo canm onuda denedim süt de içiyo ya uyurken alıştrayım dedim ama sıpam almıyo....geçen babaasına baya karışık bi çay yapmıştım pndan içtiydi uyansında ondan yapacağım bakalım
yaa bi de ben ilk üç ay baya kötü durumdaydım kurstaydım sıkıntılı geçiyodu eşimle yine ayrıydık düşün yani o kdaar stres içinde bile 20ye ulaştım..şükür ya 14ü ilk hafta gitti kalan 6da kaç aydır gitmeye çalışıyo:)))kaldı ikiiiii
Gulden cim dr un mailne bir liste aticakti attimi
selam kızlar nasılsınız?
bugün geçmiş yapamıcam malesef kusuruma bakmayın olurmu
kaan uyumuşken hemen bi bakayım size dedim umarım herkes iyidir
ohh yerim ben onun sakız çşnemesiniiii:
ay inşallah içer cnm:
vermişsin zaten bayağı cnm az kalmış bişey olmaz..
tatlım attım dün paylaştım kızlarla ama istersen yine kopyalaya bilirim?
cnm kağanım nasıl oldu sen nasılsın bebiş nasıl?
Biraz gec oldu ama gunaydin herkese ya erende sabah sabah uyandi 6bucukta falan biturlu uyumadi heralde dunde erken kalkip uyumadigi icin oyle oldu ama bende gec yattim bituru kafam kalkmadi ya 10u geciyodu saat ikimiz cizgi film izlerken erende bende uyuyakalmisiz ya 12de kalktik kahvalti yaptik daha kendime bile gelemedim ya gecmiste ne birikmis oyle nasil okucam bakalim herkes iyidir ins.
Olr cnm
burda yazdimmi bilmiyorum ama bana es deger diye aras icin farkli marka ilac verdi eczaci bende gittim dr a sordum iceriginden dolayi istemedi eczane geri gittim baktim tek caliyor arason dr u haha eczaciyi istedi demediguni birakmadi benik kas kalkti yine tabi
yarenunin sackari cok guzel oldu kucukken ole cansiz diki
Canim cok iyi olur bulmam epey zaman alir
inş. cnm hayırlısıInsalla cnm ginlune gore olur canim
Guclenir canim
sizin kazitma olayiniz ne oldu
buda alerjiyle ilgil yapılması gerekenler cnm ama sen zaten bunların bir çoğunu yaptın ama yine bi bak bakalım..
alarjiye karşı yapılması gerekenler.pdf
ÇOCUKLAR İÇİN
ALLERJİYE KARŞI ÖNLEMLER
Sigara dumanından kesinlikle kaçınılmalı. Çocukların bulunduğu evin hiçbir odasında, mutfak da dahil olmak üzere, sigara içilmemeli.
Uzun süre kapalı kalmış yerlere girilmeden önce ortam iyice havalandırılmalı.
Boya katılmış içecek ve yiyecekler tüketilmemeli.
Evde akvaryum, tüylü ya da kanatlı ev hayvanları ve bitki bulundurulmamalı. Ancak hafta sonları açık havada gezmek, hayvanat bahçesi, müze ziyareti gibi
faaliyetler de bulunmak önemlidir
Yatak çarşafı, battaniyeler vb. eşyalar her hafta 60° C üzerinde yıkanmalı. Sentetik yastıklar kullanılmamalı
Yatak odasında halı, oyuncak (özellikle tüylü) ve kitap gibi toz tutacak eşyalar, yiyecek bulundurulmamalı. Ufak sentetik halılar ancak her hafta yıkanmak
koşulu ile kullanılabilir. Yatak odası perdeleri sentetik, düz kumaştan hazırlanmalı ve her hafta yıkanmalı. Çocuk bulunan ev olabildiğince az eşyalı olmalı.
Duvar kağıdı kullanımından olabildiğince kaçınılmalı
Tüylü ya da dolgu oyuncaklar haftada bir 55 0 C üstünde yıkanmalı ya da derin dondurucuda 1 hafta bekletilmeli.
Odada halı silme/süpürme ya da kuru bezle toz alma gibi toz kaldırıcı temizlik uygulamaları yapılmamalı. Her hafta elektrik süpürgesi ve ıslak bezle zeminleri
silme şeklinde temizlik yapılmalı. Ev tozu böceğine (akarlara) karşı özel temizlik maddeleri ile de halı ve diğer zeminler ayda bir kez silinebilir.
Ev içinde az nem olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanılabilir. Nem % 40-50 civarında olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanmak yararlı olabilir. Ev içinde çamaşır
kurutulmamak Yemek pişirme ve duş alma sırasında ortam havalandırılmalı. Odalar her gün 20 dakika süreyle havalandırılmalı, Ortam ısısı 27° G dereceyi
geçmemeli. Yatak odasının ısısı 22 0 C civarında olmalı.
Ev içinde küf oluşturacak nemli durumlar yaratılmamalı, sızdıran musluk ve vanalar tamir edilmeli. Küflü yerler çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri
ile silinmeli.
Banyolar ve bodrum katları kuru tutulmalı. Bu bölümlerde yerlerde halı bulunmamalı. Gerekirse buralar nem alıcı aletler yerleştirilerek nem oranı azaltılmalı
Hamam Böceği ve fareler ile etkin mücadele yapılmalı
Kedinin bulunduğu ortamların bazı çocuklar için alerjfyi tetikleyici olabileceği unutulmamalı
Nemlendirici cihazlar, buhar makineleri kullanılmamalı. Eğer mutlaka kullanılacaksa temizliklerine çok dikkat edilmeli. Aksi takdire küf ve ev tozu akarı
kaynağı olabilir.
Yiyecekler ve çöpler kapaklı kutular içinde saklanmalı. Böcek tozu kullanılmalı, sprey kullanılacaksa çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
Katalitik, şömine, odun sobası vb. kullanılmamalı. Elektrik süpürgesi kullanılırken, çim kesilirken çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
Ozon üreten hava filtreleri, klima aletleri kullanılmamalı. Klimaların bakımı düzenli olarak yapılmalı. HEPA filtreli hava temizleyicileri yararlı olabilir.
Saç spreyi, boya, pudra, parfüm vb. güçlü kokulardan uzak durulmalı. Şömine, kapalı alanlarda mum, kandil kullanılmamalı. Polivinil döşeme, kuru temizlemeden
yeni gelen eşyalar iyice havalandırılmadan kullanılmamalı.
Bol meyve ve sebze yemeye özen gösterilmeli. Haftada 1-2 kez balık yenmesine çalışılmalı.
Gece biberon beslenmesi kesinlikle kesilmeli
Prof. Dr. Gülbin Gökçay
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çapa
inş. cnm hayırlısı
kuaförüm tatile gitmişşş:) yine yırttık:) zaten kazıtmayı iptal ettik cnm uçlarından aldırcaktım o da yoktu şansımıza
Haruka paylasimlardi cnm
alerji anlamindasa eksigimiz yokmus fazlamiz varmus:)
inş. cnm hayırlısı
kuaförüm tatile gitmişşş:) yine yırttık:) zaten kazıtmayı iptal ettik cnm uçlarından aldırcaktım o da yoktu şansımıza
Canim erenim dis slklntisimi var acaba bu ara uyjulari sasti
Distende pek oyle olmaz ya 3azi cikti hic boyle olmadi daha dogrusu bukadar olmadi gece uyanip aglasa bile sut ictimi uyurdu.dun erken kalkip uyumayinca heralde yine ayni saatte kalkti iskanlik yapmasinda bende sabah uykusunu cok severim ya gece gec yatip sabah gec kalkmayi seviyorum aslinda.bide senin aras buyuk gorunuyo resimlerde kac kilo ya merak ettim.
bi gecmis okuyayim dedim zor bela bi kac sayfa okudum eren surekli tepemde rahat birakmiyo oraya buraya tirmanip duruyo ben gidip az is yapayim hicbisey yapamadinm daha ereni uyutup burdayim.
sağol songülll çok moral verdin
eee sende bitirmişsin canm bişey kalmamaış ki:)))cnm hamileyken 11 kilo ile tamamladım onda sorun yokta hamile kalmadan önce ilaç kullanıyordum ilacı bırakınca 1 ay içinde 10 kg aldım,zaten ilacı hamile kalmak için bırakmıştım
yani 21 kilo dan 4 kilo kaldı
hmmm bak knedimi şanslı hissettim birden:) 2. yide erkek tutturduk mu tamamdır:) şaka bi yana rabbim sağlıklı nasip etsin inş.
Distende pek oyle olmaz ya 3azi cikti hic boyle olmadi daha dogrusu bukadar olmadi gece uyanip aglasa bile sut ictimi uyurdu.dun erken kalkip uyumayinca heralde yine ayni saatte kalkti iskanlik yapmasinda bende sabah uykusunu cok severim ya gece gec yatip sabah gec kalkmayi seviyorum aslinda.bide senin aras buyuk gorunuyo resimlerde kac kilo ya merak ettim.
bi gecmis okuyayim dedim zor bela bi kac sayfa okudum eren surekli tepemde rahat birakmiyo oraya buraya tirmanip duruyo ben gidip az is yapayim hicbisey yapamadinm daha ereni uyutup burdayim.
sağol songülll çok moral verdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?