2012 kasım bebekleri büyüyor..

bilinçli anneye alkışşşş
zeynebin saçlarıda cılız oysa benimkiler çok kuvvetlidir babaya çekmiş inş. sonra yaren ablasınınkiler gibi güçlenir

Canim erenim dis slklntisimi var acaba bu ara uyjulari sasti

ohh yerim ben onun sakız çşnemesiniiii:

almıyo canm onuda denedim süt de içiyo ya uyurken alıştrayım dedim ama sıpam almıyo....geçen babaasına baya karışık bi çay yapmıştım pndan içtiydi uyansında ondan yapacağım bakalım

ay inşallah içer cnm:

vermişsin zaten bayağı cnm az kalmış bişey olmaz..

Gulden cim dr un mailne bir liste aticakti attimi

tatlım attım dün paylaştım kızlarla ama istersen yine kopyalaya bilirim?

selam kızlar nasılsınız?
bugün geçmiş yapamıcam malesef kusuruma bakmayın olurmu
kaan uyumuşken hemen bi bakayım size dedim umarım herkes iyidir

cnm kağanım nasıl oldu sen nasılsın bebiş nasıl?

Canim cok iyi olur bulmam epey zaman alir

Canim cok iyi olur bulmam epey zaman alir

hemen paylaşıyorum tatlımmm:

15-16 aylık bebek gelişimi.pdf
.3
Bebeğiniz 15 ve 16 Aylık
Bu aylarda artık çocuğunuz hızla emekliyor ya da yürüyordur. Evinizin çocuk açısından
güvenli olması daha da önem kazanacaktır. Bu durum sizlerin de hareketli ve uyanık
olmanızı gerektirir.
Bu aşırı hareketlilik zaman zaman da yorulmanıza, endişelenmenize ve kızmanıza yol
açabilir. Dinlenmeye ya da sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunda bunu gerçekleştirin. Burada
birbirinizden ya da yakınlarınızdan destek almak gerekecektir. Evde yalnızsanız çocuğunuzu
oyun parkına bırakabilirsiniz. Ancak, bu süre mümkün olduğu kadar kısa olsun.
Çocuğunuzun uyku ve yemek saatleri düzenli olursa daha sakin ve güvenli olduğunu
göreceksiniz. Bu durum iştah ve uyku sorunlarım da çözmenize yardımcı olacaktır. Uyku ve
yemek konusunda onun bağımsızlık isteklerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Yemek
konusunda kendini beslemeye çalışırken siz de gereken besinleri zorlamadan vermeye
çalışmalısınız. Bu aylarda artık eskisi kadar hızlı kilo almaması doğaldır. Kendi kendine
uykuya dalması için de yardımcı olmanız gerekecektir. Aksi takdirde hep ağlayarak
uyanmaya başlayacaktır.
Bu Ayda Bebeğiniz neler yapabilir?
4- Tırmanmayı çok sever ve bunu genellikle tek başına başarmak ister.
4 Yatağından, mama sandalyesinden aşağıya inebilir.
4.
"Anne ve baba" kelimelerinin yanı sıra 3-4 basit kelime söyleyebilir. Daha sık
"Hayır" "istemiyorum" "Yapmayacağım" demeye başlayabilir.
4- Sorulduğunda ayakkabılarını ya da kıyafetlerini gösterebilir.
4- Size konuşarak ya da işaretlerle ne anlatmak istecfiğihi anlatabilir.
4 "Bana topu ver" gibi basit komutları takip eder. "Hayır", "Gel", "Göster" "Bak" gibi
basit komutları anlayabilir.
4 İki bloktan bir kule yapabilir.
4 Bir boya kalemi ya da pastel boyayla düz olmayan çizgiler çizebilir.
4 Pek işbirliği yapmaya yanaşmaz çoğunlukla kendi istediği şekilde davranmayı arzu
eder.
4 Çok ilgi gösterilmesi hoşuna gider.
4 Hayatı kendine odaklıdır başkalarının istekleri düşüncelerini anlamaz onun için
etrafındakilere arkadaşça davranmadığı zamanlar çoğunluktadır.
4 Her an nerde olduğunuzu bilmek ister.
4 Elindekini vermek istemez ancak almaya bayılır.
4 Tam olarak başarmasa da her şeyi kendi başına yapmak ister.
4 Kendisi yemek ister, bu duruma izin verilmez ise sinirlenir.
Onunla neler yapabilirsiniz?
Bu aylarda mama sandalyesinde aşağıya bir şey atmak hoşuna gidiyorsa bir kâğıt peçete
ve ya plastik bir kutu verip nasıl aşağıya düştüğüne beraber bakabilirsiniz. Lastik bir topu
atmak ta onun ilgisini çekecektir. Eşyaları isimlerini ve neler yaptıklarını da ona
söyleyebilirsiniz. Kucağınıza oturtup müziğin ritmine uygun olarak hoplatabilirsiniz.
Müziğe uygun hareket etmek çocuğunuzu eğlendirecektir. Emeklemesi ve yürümesi için
evde ve dışarıda ona olanak sağlayın.
Kendinizi çocuğunuzun yerine koymaya çalışın!
Birisi size zorla ve hiçbir açıklama yapmadan bir şeyler yapmaya çalışsa ne hissederdiniz?
Biraz düşününce aslında gündelik yaşamda çocuğumuzun nasıl da ayrı bir kişi olduğunu
farketmeden davrandığımızı anlayabiliriz. Onlar birer nesne ya da bizim uzantılarımız
değiller.
Uyumlu bir ilişkiniz olabilmesi ve onun gelişimine doğru destek verebilmeniz için daima
onun sizden farklı olduğunu, onun da kendine ait düşünceleri, hissettikleri, istekleri ve
yaşadıkları olduğunu unutmayın.
Oyuncaklarla oynamak çocuğunuzun işidir ve ne yapacağına kendisi karar vermelidir. Tabii
ki bu duvarlara resim yapmasına ya da arkadaşına oyuncağını fırlatmasına sessiz kalmanız
gerektirmiyor.
Ancak eline bir kâğıt kalem aldığında da ne çizeceğini söylememeli, küplerle "düzgün"bir
bina yapmasına yardım etmemelisiniz. Kendi düşüncelerini bağımsız olarak uygulamaya
geçirebilmelidir.
Onu Dışarı da Bir Dünya Bekliyor
Dışarıya çıkmak küçük çocuklar için çok önemlidir.Onu dışarıya
Çıkarmak için fırsatlar yaratın. Daha büyük olan çocuğunuzu okula bırakırken ya da
mahallede alış verişe giderken çocuğunuz da sizinle geldiğinde hiç sıkılmayacaktır.

buda alerjiyle ilgil yapılması gerekenler cnm ama sen zaten bunların bir çoğunu yaptın ama yine bi bak bakalım..

alarjiye karşı yapılması gerekenler.pdf
ÇOCUKLAR İÇİN
ALLERJİYE KARŞI ÖNLEMLER
•
Sigara dumanından kesinlikle kaçınılmalı. Çocukların bulunduğu evin hiçbir odasında, mutfak da dahil olmak üzere, sigara içilmemeli.
•
Uzun süre kapalı kalmış yerlere girilmeden önce ortam iyice havalandırılmalı.
•
Boya katılmış içecek ve yiyecekler tüketilmemeli.
•
Evde akvaryum, tüylü ya da kanatlı ev hayvanları ve bitki bulundurulmamalı. Ancak hafta sonları açık havada gezmek, hayvanat bahçesi, müze ziyareti gibi
faaliyetler de bulunmak önemlidir
•
Yatak çarşafı, battaniyeler vb. eşyalar her hafta 60° C üzerinde yıkanmalı. Sentetik yastıklar kullanılmamalı
•
Yatak odasında halı, oyuncak (özellikle tüylü) ve kitap gibi toz tutacak eşyalar, yiyecek bulundurulmamalı. Ufak sentetik halılar ancak her hafta yıkanmak
koşulu ile kullanılabilir. Yatak odası perdeleri sentetik, düz kumaştan hazırlanmalı ve her hafta yıkanmalı. Çocuk bulunan ev olabildiğince az eşyalı olmalı.
Duvar kağıdı kullanımından olabildiğince kaçınılmalı
•
Tüylü ya da dolgu oyuncaklar haftada bir 55 0 C üstünde yıkanmalı ya da derin dondurucuda 1 hafta bekletilmeli.
•
Odada halı silme/süpürme ya da kuru bezle toz alma gibi toz kaldırıcı temizlik uygulamaları yapılmamalı. Her hafta elektrik süpürgesi ve ıslak bezle zeminleri
silme şeklinde temizlik yapılmalı. Ev tozu böceğine (akarlara) karşı özel temizlik maddeleri ile de halı ve diğer zeminler ayda bir kez silinebilir.
•
Ev içinde az nem olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanılabilir. Nem % 40-50 civarında olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanmak yararlı olabilir. Ev içinde çamaşır
kurutulmamak Yemek pişirme ve duş alma sırasında ortam havalandırılmalı. Odalar her gün 20 dakika süreyle havalandırılmalı, Ortam ısısı 27° G dereceyi
geçmemeli. Yatak odasının ısısı 22 0 C civarında olmalı.
•
Ev içinde küf oluşturacak nemli durumlar yaratılmamalı, sızdıran musluk ve vanalar tamir edilmeli. Küflü yerler çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri
ile silinmeli.
•
Banyolar ve bodrum katları kuru tutulmalı. Bu bölümlerde yerlerde halı bulunmamalı. Gerekirse buralar nem alıcı aletler yerleştirilerek nem oranı azaltılmalı

•
Hamam Böceği ve fareler ile etkin mücadele yapılmalı
•
Kedinin bulunduğu ortamların bazı çocuklar için alerjfyi tetikleyici olabileceği unutulmamalı
•
Nemlendirici cihazlar, buhar makineleri kullanılmamalı. Eğer mutlaka kullanılacaksa temizliklerine çok dikkat edilmeli. Aksi takdire küf ve ev tozu akarı
kaynağı olabilir.
•
Yiyecekler ve çöpler kapaklı kutular içinde saklanmalı. Böcek tozu kullanılmalı, sprey kullanılacaksa çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
•
Katalitik, şömine, odun sobası vb. kullanılmamalı. Elektrik süpürgesi kullanılırken, çim kesilirken çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
•
Ozon üreten hava filtreleri, klima aletleri kullanılmamalı. Klimaların bakımı düzenli olarak yapılmalı. HEPA filtreli hava temizleyicileri yararlı olabilir.

•
Saç spreyi, boya, pudra, parfüm vb. güçlü kokulardan uzak durulmalı. Şömine, kapalı alanlarda mum, kandil kullanılmamalı. Polivinil döşeme, kuru temizlemeden
yeni gelen eşyalar iyice havalandırılmadan kullanılmamalı.
•
Bol meyve ve sebze yemeye özen gösterilmeli. Haftada 1-2 kez balık yenmesine çalışılmalı.
•
Gece biberon beslenmesi kesinlikle kesilmeli
Prof. Dr. Gülbin Gökçay
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çapa

Haruka paylasimlardi cnm
alerji anlamindasa eksigimiz yokmus fazlamiz varmus:)

Canim erenim dis slklntisimi var acaba bu ara uyjulari sasti

Distende pek oyle olmaz ya 3azi cikti hic boyle olmadi daha dogrusu bukadar olmadi gece uyanip aglasa bile sut ictimi uyurdu.dun erken kalkip uyumayinca heralde yine ayni saatte kalkti iskanlik yapmasinda bende sabah uykusunu cok severim ya gece gec yatip sabah gec kalkmayi seviyorum aslinda.bide senin aras buyuk gorunuyo resimlerde kac kilo ya merak ettim.

bi gecmis okuyayim dedim zor bela bi kac sayfa okudum eren surekli tepemde rahat birakmiyo oraya buraya tirmanip duruyo ben gidip az is yapayim hicbisey yapamadinm daha ereni uyutup burdayim.

cnm ağlıyomu peki?
bi sıkıntısı olmasın ağlıyosa diyecektim..

sağol songülll çok moral verdin

canm yasemin haklı ya sen yine de yarıladın yolu allah sağlık sıhhet versin..daha bizim çoookkk işimiz var..

eee sende bitirmişsin canm bişey kalmamaış ki:)))

hmmm bak knedimi şanslı hissettim birden:) 2. yide erkek tutturduk mu tamamdır:) şaka bi yana rabbim sağlıklı nasip etsin inş.

kıızz ben hep erkek çocuğum olsun istiyordum ama kızım doğduktan sonra şimdi diyorum ki iiyi ki kızım olmuş:))))çok şükküürr........
ya bende niyetleniyorum saçını önleri kestireym diye sonra kıyamıyorum babamıza kalsa şimdiye kırk kez kesilmişti:))

songülk abla bende numaranı istiyorummmm....:)))

Duuzenide sasmis olabilir dedigun gibi
bende senin gibi gece yatmaz sabah kalkmaz turdenim valla severim sabah uyjusunu cok

Canum aras dun aksamki resimde 11 aylikti 5 ay incesinin resmi
en som kg bakildiginda 12.5oo a yakindi simdi kac bilmiyorum tam olarak
Resimleede mi iri cikiyor acaba anaya yavrucu hep kucuk gelir ya aras bana ufak geliyor

kızlar selamlar,

epey geçmiş birikmiş maş okuyamadım minam bugün biraz iştahsız sevdiği çorbayı bile içmedi, şimdide rahat vermiyor zaten öptüm hepinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…