- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #36.461
sağol canım tarif için deniycem inşallahgüzel anneler günaydın,
şimdi kızımla kahvaltı ediyoruz geçmişe göz attım cheesecake tarifi isteyen arkadaşlar olmuş hemen paylaşayım. ben yemek yemeği çok seviyorum bir de birşeyin çok güzel yapıldığı halini yediysem diğerleri hiç beni tatmin etmrz ve o tadı yakalayana kadar defalarca denerim. bu kek de çok severek yediğim tadı tutturduğum bi tarif
. 1 paket labne
. 1 su bardağı süzme yoğurt
. 2 yumurta
. 2 tepeleme yemek kaşığı un
. 1 limon kabuğu
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya
. 1,5 paket burçak bisküvi
. 7-8 ceviz
. 2 yemekkaşığı dolusu tereyağı
. 2 yemek kaşığı süt
ceviz ve bisküvi rondodan geçirilir. eritilmiş tereyağı ve süt le ıslatılarak fırın kabına yayılır. en küçük boy yuvarlak borcam ideal. yarım saat buzdolabında bekletilir. (acilse 7-8 dk buzlukta. )
üstteki malzemeler bir kek hamuru yapar gibi sırayla iyice çırpılır. ve soğuyan bisküvi tabanının üzerine dökülerek 180 derecede yarım saat pişirilir. sos olarak istediğinizi kullanabilirsiniz.
mina çok beğendi şap şup yedi tavsiye ederim :)
octamar biz de kullandık canım. ama şu ara kullanmayı düşünmüyorum çok fazla içmesi gereken şey var hepsini takip edemiyorum. iştahı da eve geldiğimizden beri biraz daha iyi gibi çok şükürevet tatlım çay süzgeciyle eledim üzerine ... ciddenn çoook basit bi tarif en güzel kısmıda yiyenlerin bu kadar basit olduğunu algılayamaması ... biraz çakma tiramisu gibi:)
kaydedildi şekerimmm. betülüm senin tarifde kaydedildi ay benim adam tatlı hastası resmen... ama resmen gurme gibi:)bense nerdeyse hiç yemem..
buarada afiyet olsun minama yarasın
.
oy kuzum yaa atlatamadı bizde çok zor atlattık tatlım sizde atlatıcaksınız inş. balık yağı kullanıyorum octamar o bizim iştahımıza biraz ii geldi sanırım cnm dene istersen. yediklerinde toparlanıolar ancak...zeynep ilay dişle uğraşıo bu ara . başka sıkıntımız yok şükür... saçlarında eminim güzel olmuştur güle güle kullan tatlım
evet tatlım çay süzgeciyle eledim üzerine ... ciddenn çoook basit bi tarif en güzel kısmıda yiyenlerin bu kadar basit olduğunu algılayamaması ... biraz çakma tiramisu gibi:)
kaydedildi şekerimmm. betülüm senin tarifde kaydedildi ay benim adam tatlı hastası resmen... ama resmen gurme gibi:)bense nerdeyse hiç yemem..
.
oy kuzum yaa atlatamadı bizde çok zor atlattık tatlım sizde atlatıcaksınız inş. balık yağı kullanıyorum octamar o bizim iştahımıza biraz ii geldi sanırım cnm dene istersen. yediklerinde toparlanıolar ancak...zeynep ilay dişle uğraşıo bu ara . başka sıkıntımız yok şükür... saçlarında eminim güzel olmuştur güle güle kullan tatlım
güzel anneler günaydın,
şimdi kızımla kahvaltı ediyoruz geçmişe göz attım cheesecake tarifi isteyen arkadaşlar olmuş hemen paylaşayım. ben yemek yemeği çok seviyorum bir de birşeyin çok güzel yapıldığı halini yediysem diğerleri hiç beni tatmin etmrz ve o tadı yakalayana kadar defalarca denerim. bu kek de çok severek yediğim tadı tutturduğum bi tarif
. 1 paket labne
. 1 su bardağı süzme yoğurt
. 2 yumurta
. 2 tepeleme yemek kaşığı un
. 1 limon kabuğu
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya
. 1,5 paket burçak bisküvi
. 7-8 ceviz
. 2 yemekkaşığı dolusu tereyağı
. 2 yemek kaşığı süt
ceviz ve bisküvi rondodan geçirilir. eritilmiş tereyağı ve süt le ıslatılarak fırın kabına yayılır. en küçük boy yuvarlak borcam ideal. yarım saat buzdolabında bekletilir. (acilse 7-8 dk buzlukta. )
üstteki malzemeler bir kek hamuru yapar gibi sırayla iyice çırpılır. ve soğuyan bisküvi tabanının üzerine dökülerek 180 derecede yarım saat pişirilir. sos olarak istediğinizi kullanabilirsiniz.
mina çok beğendi şap şup yedi tavsiye ederim :)
evet tatlım çay süzgeciyle eledim üzerine ... ciddenn çoook basit bi tarif en güzel kısmıda yiyenlerin bu kadar basit olduğunu algılayamaması ... biraz çakma tiramisu gibi:)
.
ayy ben evlenmeden önce hiç yemezdim tatlı ben acı hastasıyımmm... ama eşim tam bi tatlı hastası beni de alıştırdı eskiye nazaran birazda olsa yiorum. bizdede hiç eksik olmaz cnm o yüzden pratik tarifleri severim. ben en çok tavuk göğsğ severim ama yalancı olanını, onu da 1 dilim ancak yerim:)canım biz eşimle ikimizde tatlıyı çok seviyoruz nerdeyse hergün tatlı var evde :)
nasılsın canım ne var ne yok kuzuda?
anladım tatlım kuzularda şaşıo neyi içeceğini...iştahı olsunda gerisi sorun değil...sağol canım tarif için deniycem inşallah
octamar biz de kullandık canım. ama şu ara kullanmayı düşünmüyorum çok fazla içmesi gereken şey var hepsini takip edemiyorum. iştahı da eve geldiğimizden beri biraz daha iyi gibi çok şükür
hemmmm ay bende deniyeyim
eşimin teyzesi gele bilir bu hafta
marfetlerimi göstermem lazım
ay ne hamarat gelinimiz var desin dimi heheh:
not edildi şekerim
en üstüne bolca kakooğu döküyoruz derken toz kakaoyumu döküyoruz orayı anlayamadım ben:
yok yok bu defne tam yemelikkkk:
benimkine akşam yatarken dedim nilcim bana sarılırmısın dedim döndü arkasını ıı dedi :
günnaydın bu arada..
hemmmm ay bende deniyeyim
eşimin teyzesi gele bilir bu hafta
marfetlerimi göstermem lazım
ay ne hamarat gelinimiz var desin dimi heheh:
anladım tatlım kuzularda şaşıo neyi içeceğini...iştahı olsunda gerisi sorun değil...
yap tatlım yap...onlar senin gibi gelini öpsünlerde başlarına koysunlar bence...
ayyy sabah sabah çenem düşmüş nerdeyse tüm sayfayı kaplamışım he he
o sarılmadıysa sen sarılsaydın şekerim, senden kaçış olmadığını anlasın :)
Gunaydın kızlar herkes ıyıdır ıns
Ay sabah sabah tatlı tarıflerı havada ucusuyo:)
Bende kopyalıcam tarıflerı tesekkurler..
Benımde mısafırım gelıyo bugun
Yasmın senın tarıfı denıyım dedım ama creme paradıes yazıyo benımkınde 3 dak cırpılıp hazır dıyo aynı mı acaba ya?
sağol canım tarif için deniycem inşallah
octamar biz de kullandık canım. ama şu ara kullanmayı düşünmüyorum çok fazla içmesi gereken şey var hepsini takip edemiyorum. iştahı da eve geldiğimizden beri biraz daha iyi gibi çok şükür
yaseminim kesinlikle deniyecem:
nilaycım peki üzerine ne döktün sen piştikten sonra acaba?
biberon almıyor canım ama denemediğim bi bu kaldı sanırım uyurken vermek bunu da denersem tamamdır:)
burada sormadık daha canım yaptırmıycaz sanırım içime şüphe düştü bi dr un tavsiye ettiğini diğeri onaylamıyo şaşırdım kaldım ben de
sağol canım benim
gülden siz gülbin gökçaya mı gittiniz canım? onun bebek bakım kitabı var ben de neden gitmiştiniz merak ettim bak
evet bakalım hangi ihtimal gerçekleşecek. neyse şu an anın tadını çıkarıyorum:)
kıvırcık değil de dalgalı ve gür canım gerçi kestirirken kuaför ara makas atayım rahatlarsın dedi azıcık kaldı saçım ama yine de kabarıyor
hımm bdv ye girdi mi çıkamıyo insan zaten:)
günaydın kızlar
bu akşam misafirim var dün gittim erdem paşa yemek istemedi emdi biraz sonra onları babayla bıraktım evi süpürdüm hazırlıklara başladım pastamı yaptım böreğimi sardım dolaba koydum bu akşam pişircem sonrada toparladım erdeme zar zor biraz yoğurt yedirdim uyuttum başım çok ağrıyor inş akşama kadar geçer öptümn sizi
ohh yap canım desinler tabi ya yapmasan da çalışan bi anne her daim hamarat hem işe gidip hem ev işi hem anne olmak kolay mı..
Gunaydın kızlar herkes ıyıdır ıns
Ay sabah sabah tatlı tarıflerı havada ucusuyo:)
Bende kopyalıcam tarıflerı tesekkurler..
Benımde mısafırım gelıyo bugun
Yasmın senın tarıfı denıyım dedım ama creme paradıes yazıyo benımkınde 3 dak cırpılıp hazır dıyo aynı mı acaba ya?
dene canım hem pratik hem lezzetli :)
canım ben bu seferkinin üzerine limonlu sos yaptım ama evd çwşitli reçellerim :var çilek vişne böğürtlen gibi, ince tabaka halince onları sürüyorum tıpkı jöle gibi oluyor hem de içinde ne olduğunu biliyoruz :)
yasmin canım mina da iyi herzamanki gibi arada diş arada huyssuzluk giiyo :)
dene canım hem pratik hem lezzetli :)
canım ben bu seferkinin üzerine limonlu sos yaptım ama evd çwşitli reçellerim :var çilek vişne böğürtlen gibi, ince tabaka halince onları sürüyorum tıpkı jöle gibi oluyor hem de içinde ne olduğunu biliyoruz :)
yasmin canım mina da iyi herzamanki gibi arada diş arada huyssuzluk giiyo :)
cnm berracığa geçmiş olsun biran önce toparlanır inşallah...saç konusuna gelince benm de saçım dalgalı gür ve kabarıktı ama o kadar çok düzleştrmişim ki artık düz gibi nerdeyse tabii hala kabarıyo ama en iyisi düzleştrme..bide ben zeytn yağı,sarımsak,menekşe yağı ve azıcık saç şampuanıyla yıkadım bi kere süper yumuşak oldu tavsiye ederm hatta eşim diyo geçen ki yaptığından yapsan mı bidaha sanki zamanı gelmiş...
ohh şimdidrn afiyet olsun betül...hamarat insanın hali bi başka oluyo ya:))erdem bugün daha iidir umarım....
yasemin nilay tarifler denenenecek..bu arada bizde meryem dahil çok tatlıcıyız.bizde de hiç eksik olmaz tatlı.bi gün olmasa eşim sorar zaten yokmu çayın yanına bişey diye:))değişik tarf denemeyi seviyorum bende...bu cheesekek sert oluyo mu....ben bikere bi yerde yedim sert kıtır kıtırdı da eşim pek sevmez öle sert şeyleri bende denemedm hiç....
yasemn evet çakma tiramisu olmuşşşş....
nur ya sabah sabah tatlılar tarifler havada uçuşmuş resmen iştahım açıldı yani..
gülden,nil daha ii uyumuş süt verdin herhalde:)
funda defneck aşık resmen sana yaa...harikasınız...meryem babasını pek aramazdı ama ilk kez dün gündüz durup durup baba baba dedi...sanırım özlemeye başlıyo...:)))
songül ablaaa günaydın sana da...
hmmm demek ki ben çilek reçeli sürcem çünkü bi tek onu severim:) limonlu sos nasıl hazırladın tatlım. hazır mı kendin mi yaptın
günaydın cnm evet nil dün akşam devam sütü içti 2 kere:
ama oyun haline getirdi artık resmen
akşam 10 buçukta uyudu mama içiğ 12de uyanmış mızırdanıyodu bende vermedi sonra 3 gibi tekrar başladı ozaman verdim uyudu..
alışkanlık nilinki acıkma değil bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?