- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #37.001
sibelin neti bittmiş cnm üstelikte meryemcik hastlanmış akşam ateşi çıkmış
özcenanım iyimiş ranayı konturole götürmüş herşey yolundaymış fakat balık yağı başlıyacaklarmış onlarda:
ve yoğunluktan yazamıyomuş..
yani çok şükür kötü bişey yok...
Fundacım yanımda yatırıp ikinci öğle uykusunuda denedim kesinlikle istemiyor çok inatçı çok
Güldencim ben kabusa yordum canım Nilde de oldu aynısı demek, inşallah sürekli olmaz bu korkuyor insan valla başka bişeymi var diye.
Kaan sabah 7de uyanıyor (TR saati 8) öğlene kadarda uyumuyor daha, bundan önce 9da yatıyordu hep ama kendi kendine erkene aldı saatini bidahada değiştirmiemize izin vermedi 8den sonra o kadar huysuz oluyor ki uyutmaktan başka çaremiz kalmıyor.
İsme karar veremedik daha canım ya, Kaanı babası koymuştu bunuda bana bıraktı, erkek ismi çok zor bulunuyor birde Almanyada yaşadığımız için buraya uygun olması lazım bana göre hani ç, ğ, ı falan istemiyorum isminde okulda dalga konusu oluyorlar sonra. Bu almanlar çok acımasız o konuda
Enes, Emir, Semih şimdilik başı çekenler bunlar :26:
Durumun içinde Allah yardımcın olsun canım ya, iki arada kalmak çok zordur eminim Rabbim tez zamanda ferahlıpa kavuşturur seni inşallah
Fatmacım Kaan sıkıntıya gelemeyen bir çocuk yani yanında birinin yatmasını sevmiyor çünki çok deli yatıyor fıldır fıldır tüm gece rahatsız olmak istemiyor başkaları yanındayken sıpam
Beni hoşgeldin canım ayy sizin orda hava güzel mi bizim burda sabahtan beri buz gibi bir kar bir yağmur karar veremedi hava nasıl kalcağınıhaftasonu baya sıcak olcakmış bakalım
ay canım siz hevin demeye devam edin benim için sorun yok
Şimdilik bu kadar gelicem yine arada bakabiliyorum sadece :26:
Gecmis olsun meryemcige ins cabuk atlatir..
Rana iyiymis masallah..
Sagol guldencim merakimizi giderdin:)
Özcanan sibel bizden de size selamlar cabuk gelin kizlar özleniyorsunuz
Bu arada bende balik yagi baktim bu tur seyleri satan buyuk marketler burda ama balik yagi yoktu vitamin suruplari tabletleri falan var, buyukler icin vardi balik yagi tabletleri vardi,eczaneye bakicam bide bakalim..
oh çok şükür kötü bişey yokmuşsibelin neti bittmiş cnm üstelikte meryemcik hastlanmış akşam ateşi çıkmış
özcenanım iyimiş ranayı konturole götürmüş herşey yolundaymış fakat balık yağı başlıyacaklarmış onlarda:
Ve yoğunluktan yazamıyomuş..
Yani çok şükür kötü bişey yok...
Kizlaar atvde zahide il yetis hataya cocuk doktoru sanirim erkek o gelmis sorulari yanitliyo bisoru gelmisti kadinin emzirirken gogsu komple yara olmus aglayarak emziriyorum falan diyo napmasi gerektigini sordu oda pompa yerine bitane siringa tabi ignesiz plastik siringanin ucunu kesin gogsune koyup pompa gibi kullanin dedi hem yarayi iyilestirir hemde diger pompalardan farki sut kanallarini acar dedi zahide hanimda sordu bunu bi kadin hastanizdanmi ogrendiniz dedi oda hatirlamiyorum olabilir dedi sonra zahide hanim dedi anneler boyle zor durumlarda cok cozumler uretiyo dedi sonra doktorda sanirim esimden duymustum evet esimden suydum dedi cok komik ya.:-D
Bide dis jelleri kullanmayin icindeki maddeden dolayi disleri curutuyo dedi.
Ayrica bebeklerin 9.aydan itibaren odasini ayirin dedi zahide hanimda valla ben babannemin koynunda uyuyarak buyudum ona sarilarak uyurdum cokta mutluydum dedi gulerek doktorda oyle uyuyabilirsiniz ama anne babanin yalniz kalmalari kari koca iliskileri acisindan onemli diye anlatti yani cocuk icin hicbir zararini soylemedi sadece anne baba icin odalarin ayrilmasi gerektigini soyledi cocuguyla beraber uyuyanlar bence esiyle sorun olmadikca gonul rahatligiyla yavrulariyla uyuyabilirler.
kızlar ben kaçar
öpüyorum bebişleri dikkat edin kendinizede bebişlerede...
İki cocuk olunca gezmeler sanki daha keyifli oluyodur gibi geldi bian dusununce cunku iki kardes birbirleriyle oynar eglenir sanki sizde daha rahat olursunuz gibi gerci nida biraz kucuk ama oyle dusundum nedense.bizimde hafta sonu yagmur geliyo diyo bakalim yagsinda biz gezmesekte olur.Sorma cnm esim evde olunca hic kacirmiyoruz firsatlarisizde hafta sonu gezersiniz ins degisiklik iyi oluyo gercekten hem cocuklara hem bize:)
Kolay gelsin cnm esiminde is yemegi varmis bugun fazla yemek yapmiycam bende
ispanak yapicam simdi aksamdan yikadim rahatim bi pisirmesi var:)
Esin ne is yapiyodu cnm söyledinde kacirdim belki..
kızlar ben kaçar
öpüyorum bebişleri dikkat edin kendinizede bebişlerede...
Burda da havalar bi degisik bu aralar gunduz baya iyi oluyo ama sabah arabanin camlari buzdu aksamda yagmur yagacak gibi oldu..Fundacım yanımda yatırıp ikinci öğle uykusunuda denedim kesinlikle istemiyor çok inatçı çok
Güldencim ben kabusa yordum canım Nilde de oldu aynısı demek, inşallah sürekli olmaz bu korkuyor insan valla başka bişeymi var diye.
Kaan sabah 7de uyanıyor (TR saati 8) öğlene kadarda uyumuyor daha, bundan önce 9da yatıyordu hep ama kendi kendine erkene aldı saatini bidahada değiştirmiemize izin vermedi 8den sonra o kadar huysuz oluyor ki uyutmaktan başka çaremiz kalmıyor.
İsme karar veremedik daha canım ya, Kaanı babası koymuştu bunuda bana bıraktı, erkek ismi çok zor bulunuyor birde Almanyada yaşadığımız için buraya uygun olması lazım bana göre hani ç, ğ, ı falan istemiyorum isminde okulda dalga konusu oluyorlar sonra. Bu almanlar çok acımasız o konuda
Enes, Emir, Semih şimdilik başı çekenler bunlar :26:
Durumun içinde Allah yardımcın olsun canım ya, iki arada kalmak çok zordur eminim Rabbim tez zamanda ferahlıpa kavuşturur seni inşallah
Fatmacım Kaan sıkıntıya gelemeyen bir çocuk yani yanında birinin yatmasını sevmiyor çünki çok deli yatıyor fıldır fıldır tüm gece rahatsız olmak istemiyor başkaları yanındayken sıpam
Beni hoşgeldin canım ayy sizin orda hava güzel mi bizim burda sabahtan beri buz gibi bir kar bir yağmur karar veremedi hava nasıl kalcağınıhaftasonu baya sıcak olcakmış bakalım
ay canım siz hevin demeye devam edin benim için sorun yok
Şimdilik bu kadar gelicem yine arada bakabiliyorum sadece :26:
İki cocuk olunca gezmeler sanki daha keyifli oluyodur gibi geldi bian dusununce cunku iki kardes birbirleriyle oynar eglenir sanki sizde daha rahat olursunuz gibi gerci nida biraz kucuk ama oyle dusundum nedense.bizimde hafta sonu yagmur geliyo diyo bakalim yagsinda biz gezmesekte olur.
esim kalip fabrikasinda calisiyo canim otomitiv uzerine adini hatirlamiyorum simdi ama cizimleri falan pcye yukluyo makina basinda duruyo onu yonetiyo falan komik oldu biraz anlatisim ama oyle seylerden anlamiyorum pek anlatamadim.
Yarin gorusuruz canim nilide op bizim yerimize hatta accik mincikla diycem ama kiyamassinki dimi.
Wavs plasebo ıyı aksamlar kızlar gecmıstemısınız
hoş geldin cnm aramıza benimkinden aynı örnek sendede var demek ah bazen çok yoruyorlar ama iyiki varlar.Kesinlikle benim bebegim de ayni..bende sadece benimkinde var bu durum saniyordum..demek bu yasin genel ozelligiymis tum bunlar..
çok sağol canım emir iyi oldu çok şükür umca işe yaradı gerçekten. bir azmız daha çıkmış yavrum uykusuzluğu ve hzuursuzluğu aslımnda hep bundan elini ağzına sokup sokup ağlıyor.cnm tekrar çok geçmiş olsun umarım emirim iyidir daha şimdi..
hehe nilde yeni başladı sayılır anne demeye cnm:
ama sakın ısrarcı olma ben annedemesini çok istiyodum ve sürekli söyletmeye çalışıyodum
sonra haluk yavuzerin bi kitabında okudum çocukla intlaşmayın konuşması için kelimeleri söyleyin sık sık ama ısrarcı olmayın diyodu bende öyle yaptım ve nil anne demeye başladı..
ah canım bazen bende yapıyorum özellikle uyumadığı zaman normalde hiç bağırmam ama uyumaması beni çileden çıkartıyor çünkü sabah iş var erken kalkamak zorundayız . stres oluyorum birde biz çalışan bayanlar her işe yetişmeye çalışıyoruz be canm yükümüz ağır aslında . e kocalarda destek değil. böyle olunca haliyle masum yavrularımıza oluyo. bende sonrasında ç.ok ama çok üzülüyorum . hep dua ediyorum bir daha yapmayayım diye.günaydın kızlar, nasılsınız?
amma geçmiş birikmiş,bi sürü alıntı yaptım ama hepsi gitti
seda hoşgeldin aramıza
beni kızlara maşallah,süper görünüyor allah nazarlardan saklasın
yasminin pastadan yaptım süper oldu hemde kısa sürede oldu
kızlar bu aralar barut gibiyim
haftasonu maşallah defne beni yemek konusunda üzmedi amaaaaa uyku konusunda çok üzdü
uyumamak için direndi resmen
dün çok kötü bağırdım,sonra da oturdum ağladım.ben ağlarken defne de geldi gönlümü almaya çalıştı.gözyaşlarımı sildi
eşime de kızdım bir sürü
adam geldi ama aradığını bulamadan gitti
neden bu kadar sinirli olduğumu anlayamıyorum
defnede de var istediğini yaptırmak için ağlama,bağırma huyu
ben sana şimdiden günaydın diyorum tatlım ay bende vermek ve almak istiyorum telf. nolarınızıcvr emirim nasıl?
tatlımartık iyice bilinçleştiler memeye düşkünlükten yapıyordur ama mem onu doyurmaz artık bilemiyorm egrçi sütün ne kdar ama benimki çok az çerez niyetine emiyor resmen.güzel anneler hepinize günaydın.
uykusuz bir gecenin ardından sabah da 6 da kalktık. çok bitkinim. kızlar size iki konu danışacağım.
1) mina bu aralar çok enteresan uyku konusunda. gece sık uyanıyor, uyandığında mutlaka bir seferinde 1-2 saat uyumuyor öyle sarılıp oturuyoruz. ve her uyandığında emmek istiyor. babası gittiğinde çok uzun huzursuzluk yapmadan geri uyuyabiliyor ama kısa süre sonra yine uyanıyor. yani olaki bi uyanmasında emmezse 10dk.da bir emmek için kalkıyor. eskiden böyle değildi gece max 2 defa emzirebiliyordum hatta memeyi bıraktırmam rahat olacak diye sevinmiştim yanılmışım... şimdi ne yapacağımı şaşırdım elbette 10dk.da bir emzirmiyorum bi 3 saat geçsin diye bekliyorum çünkü artık göğüslerim de dayanmıyor çok acıyor... sıkıntısı olduğu zmanları alıyorum zaten diş vs de geçti şimdi . acaba başka bi sıkıntısı mı var ki ne bileyim kulak ağrısı falan emip ağrı kesici gibi rahatlıyor mu? ya da bu dönemin iyice memeci olmasından mıdır ki?
2) minamın idrar yolu enfeksiyonu sıkıntısı çözüldükten sonra yemek problemimiz çoğunlukla çözülmüştü. diş dönemi hariç karnını doyuracak kadar yiyordu ve aşırı yemek seçmiyordu sadece bi ara iç çorba içmemeye başlamıştı yaklamık 10 gün boyunca ya ısırılarak yenecek şeyler, meyve ya da yoğurt. kaşık gıdası istemiyordu. şu an da yine çorba ne olurs olsun tabakta görünce surat büküyor daa ağzına koymadan tepki veriyor. bununla beraber aklı sürekli memede. yemeğin fotasında bile memeyi gösterip meme diye ağlıyor. sanırım yemek yemesem de meme var diye güveniyor anlamadım gitti.
tüm bunları iyice memeye düşkün olmasından yapıyor olabilir. fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
off okadarüzülüyorumki bunları duyuncainsan olan yaparmı bunu .kıyamam yavrucak nasılda üşümüştür.ay kızlar bu arada akşam hassas annelerde bi yazı okudum
kadının biri çocuğuna bakıcıya bkatırıyomuş
ama çocuk srekli hasta oluyomuş
kadın komşusuna rica etmiş takip edermisin diye
meyersem kadın onlar gidince çocuğa yırtık pırtık kıyafetleri giydirip dilendirmeye götürüyomuş
ayy kanım dondu resmenyaa:
allahım nasıl bir vijdandır bu
ve buldukları kadın kadın sığınma evindenmiş yardımcı olsunlar diye bulmuşlar..
aynen canm işte sırf bu bağ yüzünden hiç bırakmak istemiyorum emmeyi.küçükkende hep korkardım acab bırakacakmı diye. bu aralarbeninkide sol taraftakini beğenmiyor ama sağdakini ver bayıla bayıla içer.cnm özellikle çalışan anneler eğer emziriyolarsa bence devam etmeliler çünkü bu aramızda oluşan bi bağ ve onlar için çok önemli. tabi çocuk almamıştır yada kesmek zorunda kalırsın o ayrı onun nasibi de o kadardır...
canım maşallah erene ya emir bırak çizgi filmi. dakika değil saniyeler oturmaz. önceden çok karşıydım tv ye artık okadar yoruyorki açıyorum basında biraz iş yapayım diye yok umrunda değil tv.Ben zaten anneyle konustum canim karisi cocugu falanda vardi zaten erkekler bi odada oturdu hanimlar bi odada ortada kosusturan 4tanede erkek cocugu.:-D
Biraz yaptik canim ama ogle uykusunu uyusun bende osirada islerimi yapiyorum uyaninca hem mola veriyorum hemde ogluma sarilip izliyoz cizgi film bende dinlenmis oluyorum guzel oluyo bi tasla iki kus.:-D
selam kızlar nasılsınız
bizim uykusuzluk sorunu hala devam ediyor malesef,
bu gece daha kötüydü bir ağlayarak uyandı ki yerimden sıçradım resmen düştü falan zannettim,
yanına gittim hemen hıçkıra hıçkıra ağlıyor zor susturdum 10 dk falan abartısız sürdü bu,
dişlerden mi yoksa kabus mu gördü bilmiyorum ama baya korktum sabaha kadar saat başı uyanıp baktım uyuyor mu diye :26:
şimdi öğlen uykusuna daldı paşam bende canım çekti hemen bi kekle un kurabiyesi yapayım dedim ama gözümde yatakta uyusam mı bilemedim ufff
Hepınıze hayırlı gunler guzel haftalar arkadaslarım
Ay dort gundur özlemisim sizi
Sizler ve kuzular iyidir ins
Gecmis cok uzun hizli bi okudum ama aklimda kalmadi cok
Hasta kuzulara acil sifalar diliyorum..
Emzirme konusunda cok tecrubem yokbeyza 6 ay nida dokuz ay emdi malesef sizinkiler simdi memeye daha bi dusuyolar herhalde buda gece uykularini duzensiz yapiyo ins en kisa zamanda uykulari duzene girerde sizde rahat edersiniz..
Kupeyi olayina gelince ben beyzanin 1 yasindan sonra deldirdim sorun olmadi
Nidayida dusunuyorum bu aralar
Yanliz burda almanlar 3 ten once delmiyolar
Gercekten bi zarari olurmuki:26:
Guldencim arada kalmak cok zor gercekten benim burda annemler olmadigi icin esim kaliyo arada bazen
Fundanin dedigi gibi en iyisi ikisinede biraz mesafe olmasi
Ins esinle problemi cozersiniz yoksa gercenten huzursuz oluyo insan
Kizlar minnoslarima yorumlariniz icin coook tesekkur ederim
Ins sizin ikinciler gelince böyle resimler paylasirsiniz bizimle
Bu arada herkes watsaptan resim paylasiyo artik herhaldeburdaki albumunuzede koysanizda bizde gorsek olan var olmayan var dimi ama
Bize gelince uc gun tatildi esime ve biz hergun gezmelerdeydik
Bugun normal hayata geri donduke haliyle ev aldi basini gitti sabahtan biraz derleme toplama yarin derin temizlik var
Kizlar iyi ama nidanin oksurugu hortladi biraz yine surup basladik
Bugun hava cok guzel burda sanki yaz geliyo kresten gelince baya bahcede oynadik lale almistim bahceye kac gundur gezmeden dikememistim onlari hallettim maydonoz marul roka ektim
Simdi kizlari uyuttum burdayim ay cok yazdim ama özlemisim napim
beni bayıldım kuzularına maşlalh ikisinede , bu aradamutfağın hali aynı benimki :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?