2012 kasım bebekleri büyüyor..

merhaba wavss nasılsım

aaa bak ıyı olmuş
ya ben cok fazla sarkı donlemıyorum ordan burda duyup begendıgımde hep bana daha yenımı duydun dıyorlar:26::26:

ıyıyım canım sağol buarada gecmıs evlılık yıldonumun kutlu olsun buara sık gıremedğımden dolayı gozumden kacmıs yoksa kacırırmıydım hıc
hedıye geldımı
olsun canım gec olsun guc olmasın demısler sen dınle doya doya
alp tuğrada arada vuruyo bazen tepkı verıyorum bazen vermıyorum alp tuğranın sac cekmesı ve ısırması daha bı meshur
sen nasılsın

teşekkür edrım cnm benım haha zorla kaptım ıyı dıleklerı
hedıye gekdı cnm ama degıstım kışlık bır kaban almıştı ben onu hemen mevsımlıge cevırıdm

demek alp tuğrada vuruyor ay burnumda kavıs oldu bardakla BIR GECIRDI NASIL TEPKI VERMEYIM YAS GELDI GOZUMDEN BIR AY DEDIM VALLA

BEN IYIYIM CNM COCUKLARIM YATTI BENYINE GECE HALI

slm arkadaşlar sessiz takipçinizim biliyosunuz.. dikkatimi çeken bi konu oldu bende yazmak istedim size.. amacım kötü niyet değil sadece bildiklerim doğrultusunda sizi doğru bilinçlendirmek daha öncede söylemiştim.. bebeklerin ağlayarak bişileri isteme durumu oluyomuş ve bunu doktora soran arkadaşlar olmuş..bu soruların muhatabı kesinlikle dr lar değil.. onların verdiği bilgiler sadece görüş.. hiç bi doktor ben bilmiyorum demez ve ya kendi çocuklarından yada gördüklerinden yola çıkarak size bilgi verir.. çünkü bu konuda dr lar herhangi bi eğitim almz..dr ları yorum yapan arkadaşlara değil bu sözümde yanlış anlaşılmak istemem tabiki sorun ama dediğim gibi görüştür bu..
çocukların bebeklerin bişileri ağlayarak istemesinin( sağlığı açısından herhangi bi sorunu yoksa ) tek nedeni çocukla ilgilenen kişilerin tutarsız
davranışlarıdır.açmak gerekirse örneğin hayırı doğru kullanabilmek gerekir.hayırı yerinde zamanında kullanmak gerekir. oynamasına izin verilecek eşyaların seçimi anne babanın bu durumda müdahale şekli,ödül ceza kullanımı bu davranışlar genelde yapılırken farkedilmez. Bu davranışlar sadece annenin davranışları değil çocukla ilgilenen baba,anneanne,dede, babaanne herkesin davranışlarıdır. Şu an bebeklerimiz en hızlı öğrendikleri keşfettikleri dönemdeler ve tutarsızlıklarıda çok ama çok net görürler.evdeki herkesle oturup bebeğin neyle oynayabileceği, oynamayacağı bişiyi aldığında nasıl tepki verilip ne söyleneceği konusunda ortak bi karar verilmeli ve yüzde yüz bu kurallara bağlı kalınmalı.istediği birşey ona veremeyeceğimiz bişiyse kesin bir dille başka bi kelime söylemeden hayır demek kararlı olduğunuzu göstermek ve ne kadar ağlarsa ağlasın kesinlikle vermemek gerekir.çocuğun neyi alamadığı için ağladığını bilmesi önemlidir.Ağlarkende kucağına almayın eğer bunu yaparsanız ağlattığınızda boşa olur.bu davranıştan çocuk net olmadığınızı görür ve süreci uzatabilir.. daha önce tutarsız davranışlar gören çocuğun ağlama süreside muhtemelen uzun olacaktır ama kararlı olmak gerekir zamanla ağlamaların azaldığı görülürve mutlaka çözülür. çünkü dediğim gibi çok çabuk öğreniyolar tabi herkes aynı şekilde davranması gerekir.Şu an onlar için deneme dönemi sınırlarımızı kendilerinin neyi yapabileceğini deniyolar bu yüzden bu dönem geçici ama ağlama konusunun ilerde çözümü çok daha zor ve zaman olarak uzar belki bi hafta 10 günde çözülür
bu mızırdama ağlama durumu bizdede vardı ve aynı bu anlattığım şekilde davranıyoruz şu an hayır dediğimiz şeyi anlıyo hiç ağlamıyo diyemem ama dediğim gibi hala deniyo..ama çok kısa sürüyo çünkü biliyo.. ve tek kelimelerle öğretin herşeyi mesela ben portakal getirdiğimde hemen almak isterdi bıçağı isterdi bu dediğim davranışlardan geçtik şimdi geliyo otur diyorum yanıma oturuyo bekle diyorum ve ben verene kadar bekliyo.. bekle dediğimiz her zaman bekliyo saldırmıyo hiç bişeye..
dediğim gibi bekle,otur,getir,yerine koy, hep böyle iletişim kurmak gerekir.. kendide rahat eder anlar sizi hep aynı şeyler konuşulduğu için

bu anlattıklarım hep genel bilgiler davranışa göre bilgi vermek lazım ama çok sorulduğu konuşulduğu için bildiğim kadarıyla sizede bildiklerimi anlatmak istedim..umarım bi faydam dokunur..

konu konuşulalı biraz zamn geçti ama kafamı toplayıp yazmak istedim

iyi geceler...

gule gule gıy canım ustunde eskısın
tepkı vermezsen bırakır heralde canım cunku aras ın anlattğına gore pek boyle huyları yok ya
oh ıyı kuzularda uyumus bu gece menunde ne var

merhaba plesebo
uzun zamandır yazmıyorsun arada bır yazsanda bızlerde dıgru bılgılensek
hele su anda cok onemlı bır sorunumuz var arasın vurma problemı ınsalla onu cevaplarsın cnm

dedıklerıne katılıyorum cnm
oncedende yazdıgım gıbı zorunlu ıhtıyacları dısında kendıne zarar verıcek seylerı ıstemesı dogrultusunda dr o cevabı verdımesela kahvaltı soıfrasında ılla bıcagı almak ıstoyor aglıyor ben hayır dıyorum o dırenır ve aglamsını onemsemıyorum bu sekılde sekıllenen olaylar bende hayır durumunda cok ta gerı adım atmıyorum cunku her an her dakıka aras ıcın kullandıgım bı kelıme degıl
asla olmaması gereken bırsey oldugunda hayır dıyıp onemsemıyrım
drla da aramızxda gecen dıyologun acılımda buydu asla olmamsı gereken durumlarda
babamız konsundada esneklık hayırı aynı ortamda bulundugumuzdan dolayı benım soylememın uygun olması

gule gule gıy canım ustunde eskısın
tepkı vermezsen bırakır heralde canım cunku aras ın anlattğına gore pek boyle huyları yok ya
oh ıyı kuzularda uyumus bu gece menunde ne var

amın cnm benım
ya bılmıyorum donemsel bırseymıdır pat pat patlatıyor yarende ole ırcın oynayan bır ccukta degıl nasıl duzelıcek bılmıyorum ackcası
bu aksam ısı buyuttuk pızza yaptım
benınınkını deneyemedım malesef en az 5 saat bekemelıyms

ooo neguzel pızza yapmıssın afıyet olsun canım
bende yapıcam ama nezamn bakalım
benınınkını denıcem ben aksamdan yapıp dolaba atarım
patates pızzasınıda dene canım kahvaltıda ben yaptım guzel oldu

Yap cnm ya benimde aklimda
esim.diyete cnm.ondan bu ara kahvaltida cok ozel seyler yapmiyorum yap desede kiyamiyorim

Bu arada herkeze guzel bir pazar diliyorum kizlar
sabah bu roportaji okudum pek cok sey ilgimi cekti

ozellikle havale icin yazdigi birsey cok ilgimi cekti
ic ates dusurulmeden dia ates dusurulurse havaleye yol acarmis
mesela hicc.ilacsiz dus aldirmak sirkeli su yapmak bunlar cok yanlismus
bunun gibi pek cok bilgilendirici bir yazi

Bir de en cok ilgimi ceken su oldu
malum.hepimiz dia cikarma donemindeyiz
evet agri olabilirmis
fakat ates sonrasi dis cikmasi suna baglanmis bir gripal enfeksiyon mikrobik ragatsizlikla atee yukselirmis ve bu ates ve metobolik durum disin cikma.suresini hizlandirirmis
Yani dis cikacagi icin degil s
ates oldigu icib dis daha cabik cikarmis

canım bu gerçekten ilginç çünkü çoğu araştırma hastanesi ateş durumunda ilk önce soğuğa yakın ılık su ile yaşlaşık 20dk banyo öneriyor sonra düşmezse calpol ya da dolven. 5 gün ateş çektiğimiz için doktor doktor dolaştık ordan biliyorum açıkçası ben bu ateş düşürme konusunda doktorlar arasında bir söz birliği olmadığından çok huzursuzum.... ve tüm söylenenlere şüphe ile yaklaşıyorum içime sinen ne ise onu yapıyorum.

Son düzenleme:

Bebeklerimizin bu davranışları gelişimlerinin bi parçası, bu davranışlar kaçınılmaz. Amacımız bunların davranış problemine dönüşmesini önlemek diye düşünüyorum. o yüzden öncelikle bu davranışların "başlangıcının" normal olduğunu bilmek, sakin düşünüp öyle davranmak gerektiğini düşünüyorum. vurma davranışı devam ediyorsa pekiştirilmiş yada vurarak istediğini elde ediyor olabilir. Pratik olarak, vurduğu zamanki şartları iyi analiz et, gerekirse not bile alabilirsin. ne zaman vuruyor, vurduğu zamanki ortamda kimler var,evin neresinde,kime daha çok vuruyor, akşammı, sabahmı, açkenmi sen başka bişiyle ilgilenirken mi vuruyo, kardeşi ona ait bişiyi alınca mı vuruyo,oyun için mi vuruyor vurduğunda gülünüyormu(pekiştiriliyormu?) vb. şartları gözlemle. buna göre önlem alınmalı yani olumsuz şartların ortadan kaldırılması gerktiğini düşünüyorum. Vurduğunda bi tepki göstermemek en doğru davranıştır diyebilirim. kızmak gülmek bakmak bunların hepsi pekiştirir davranışı yada vuracağını anladığında hemen ayaga kalk vuramasın sana. ondan bi adım önce düşün. vuracağını anladığında (yönerge alıyorsa) bişiyi getirmesini iste filan kendi yapabileceği anlayabileceği şeyi yaptır yani, şarkı bile söyleyebilirsiniz bence.. yine tabi bu anlattıklarımı evdeki herkesin uygulaması gerekiyo. bu davranışı devm edicektir ama bi süre sonra mutlaka çözülür.. bebeğimizi engellemekde vurmayı tetikler, engellendiği durumları da bi bir düşün mutlaka önlemini al derim.bi de evdekilerin şaka bile olsa birbirlerine vurmaları davranışı tetiklemiş olabilir.şaka olarak omza küçük bi vuruşu bile bu şekilde model almış olabilir, biliyosun taklit yetenekleri muazzam bizimkilerin.. yazarak ancak bu kadar anlatılabiliyo yani.. çok şey söylerim ama olayı tam görmek, karşılıklı oturup konuşmak daha öznel çözümler bulmak gerektiğini düşünüyorum çünkü herçocuk özeldir .. çözüm her bebeğe ve her aileye, her evin düzenine göre değişiyor diye düşünüyorum canım.

ah canım ya
herkesin aynı davranması oyle zor ki
elifte vurmaya başladı ben bana vurunca kaslarımı çatıyorum yanlış olduğunu kızdıgımı anlıyor sarılıp opuyor kendini affettirmeye çalışıyor
ama annane babaanne geliyor bazen bu yanlış hareketler onlara komik geliyor guluyorlar
ne söylersen soyle büyükler dinlemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…