- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #37.541
Bebeklerimizin bu davranışları gelişimlerinin bi parçası, bu davranışlar kaçınılmaz. Amacımız bunların davranış problemine dönüşmesini önlemek diye düşünüyorum. o yüzden öncelikle bu davranışların "başlangıcının" normal olduğunu bilmek, sakin düşünüp öyle davranmak gerektiğini düşünüyorum. vurma davranışı devam ediyorsa pekiştirilmiş yada vurarak istediğini elde ediyor olabilir. Pratik olarak, vurduğu zamanki şartları iyi analiz et, gerekirse not bile alabilirsin. ne zaman vuruyor, vurduğu zamanki ortamda kimler var,evin neresinde,kime daha çok vuruyor, akşammı, sabahmı, açkenmi sen başka bişiyle ilgilenirken mi vuruyo, kardeşi ona ait bişiyi alınca mı vuruyo,oyun için mi vuruyor vurduğunda gülünüyormu(pekiştiriliyormu?) vb. şartları gözlemle. buna göre önlem alınmalı yani olumsuz şartların ortadan kaldırılması gerktiğini düşünüyorum. Vurduğunda bi tepki göstermemek en doğru davranıştır diyebilirim. kızmak gülmek bakmak bunların hepsi pekiştirir davranışı yada vuracağını anladığında hemen ayaga kalk vuramasın sana. ondan bi adım önce düşün. vuracağını anladığında (yönerge alıyorsa) bişiyi getirmesini iste filan kendi yapabileceği anlayabileceği şeyi yaptır yani, şarkı bile söyleyebilirsiniz bence.. yine tabi bu anlattıklarımı evdeki herkesin uygulaması gerekiyo. bu davranışı devm edicektir ama bi süre sonra mutlaka çözülür.. bebeğimizi engellemekde vurmayı tetikler, engellendiği durumları da bi bir düşün mutlaka önlemini al derim.bi de evdekilerin şaka bile olsa birbirlerine vurmaları davranışı tetiklemiş olabilir.şaka olarak omza küçük bi vuruşu bile bu şekilde model almış olabilir, biliyosun taklit yetenekleri muazzam bizimkilerin.. yazarak ancak bu kadar anlatılabiliyo yani.. çok şey söylerim ama olayı tam görmek, karşılıklı oturup konuşmak daha öznel çözümler bulmak gerektiğini düşünüyorum çünkü herçocuk özeldir .. çözüm her bebeğe ve her aileye, her evin düzenine göre değişiyor diye düşünüyorum canım.
kesinlikle katiliyorum canim bizde yanliz olmanin avantajini yasiyoruz ikimiznde ailesi sehirdisinda gormuolar esim ve ben ikimiz. ayni tepkileri.verioruz
oyuzden masalda cok uyum saglio bize hic hircinlik olmuo diebilirim
biara isteklerini yaptirirken aglamaya baslamisti esimde bwnde hic bakmadik.hemn unuttu
alisti simdi bilio beklio falan daha kolay oldu atlatmamiz o donemi yani evdekiherkes uyum.saglayinca
memlekete gdince nolcak bakalim gormedikleri icin simartiolar napcak bakalim:)orda dinlicekmi bizi
Bebeklerimizin bu davranışları gelişimlerinin bi parçası, bu davranışlar kaçınılmaz. Amacımız bunların davranış problemine dönüşmesini önlemek diye düşünüyorum. o yüzden öncelikle bu davranışların "başlangıcının" normal olduğunu bilmek, sakin düşünüp öyle davranmak gerektiğini düşünüyorum. vurma davranışı devam ediyorsa pekiştirilmiş yada vurarak istediğini elde ediyor olabilir. Pratik olarak, vurduğu zamanki şartları iyi analiz et, gerekirse not bile alabilirsin. ne zaman vuruyor, vurduğu zamanki ortamda kimler var,evin neresinde,kime daha çok vuruyor, akşammı, sabahmı, açkenmi sen başka bişiyle ilgilenirken mi vuruyo, kardeşi ona ait bişiyi alınca mı vuruyo,oyun için mi vuruyor vurduğunda gülünüyormu(pekiştiriliyormu?) vb. şartları gözlemle. buna göre önlem alınmalı yani olumsuz şartların ortadan kaldırılması gerktiğini düşünüyorum. Vurduğunda bi tepki göstermemek en doğru davranıştır diyebilirim. kızmak gülmek bakmak bunların hepsi pekiştirir davranışı yada vuracağını anladığında hemen ayaga kalk vuramasın sana. ondan bi adım önce düşün. vuracağını anladığında (yönerge alıyorsa) bişiyi getirmesini iste filan kendi yapabileceği anlayabileceği şeyi yaptır yani, şarkı bile söyleyebilirsiniz bence.. yine tabi bu anlattıklarımı evdeki herkesin uygulaması gerekiyo. bu davranışı devm edicektir ama bi süre sonra mutlaka çözülür.. bebeğimizi engellemekde vurmayı tetikler, engellendiği durumları da bi bir düşün mutlaka önlemini al derim.bi de evdekilerin şaka bile olsa birbirlerine vurmaları davranışı tetiklemiş olabilir.şaka olarak omza küçük bi vuruşu bile bu şekilde model almış olabilir, biliyosun taklit yetenekleri muazzam bizimkilerin.. yazarak ancak bu kadar anlatılabiliyo yani.. çok şey söylerim ama olayı tam görmek, karşılıklı oturup konuşmak daha öznel çözümler bulmak gerektiğini düşünüyorum çünkü herçocuk özeldir .. çözüm her bebeğe ve her aileye, her evin düzenine göre değişiyor diye düşünüyorum canım.
Sanirim sizin atlattiginiz o doneme biz henuz yeni girdik
masalcik bizden once atlatmis demek
Baya bir gelisme var bu sabah ben lenslerimi takarken aras klozetin kapagini acip sonrasinda faliyete gecmeye calisti hayir dedim hemen kapatti ama basladi aglamaya cok komik halleri vardi zorla..kendini aglatmaya calismasi gulmemek icin kndimi.zor.tuttum kucagimi istedi almadim neyse sakinlesti hemen geldi emmeye biyle bir durum oldugunda emmek istiyor sanirim bunu aramizda bag sicaklik olarak giruyor
baba olayinagelince babamiz dedigini yapmaz benim.kas kalkar:)
Ama hayiri ben derim gun icinde bendeb alisik ay babamiz hayirin ses tonunu ifadesini ifadesini ayarlayamaz yahu sadece yapmaz
masalin gecen hafta oldu dis cikartti 4tane birden oaa mizmizdi
falan dis cikario die kiyamadim hep yaptik istedgini
ozman alisknlik.haline geldi sanirim istedgi olmayinca atiodu kendini.yere
kafa sallayip agliodu falan ayaklarini.vuruodu yere
ama 1hafta surdu hic ilgilenmedik oan baktikmi yada baska bisey e ilgisini.cekmeye calistikmi
dahada agliodu
hic bakmadik oda farketti simdi hic yapmio
umarim sizin de kisa surer
Himm ben yok ben mizmiz olsada yapmadim ama baska birseyle oyalamak ve ilgilenmememk arasindaydim.
simdi aglamasini dikkate almiyorum dr gorusunden sonra degisimin farkindayim
Ole hisli ve uyaniklar ko ayesgul tepkiye gore hareket ediyorlar
İyi geceler herkese nasilsiniz kizlar yardiminiza ihtiyacim var kizim cok huysuz oldu resmen huy degisti gecen hafta hasta oldu mikrop kapmis kana karismis doktorda desefin diye bi igne verdi 10 tane ignelerden sonra bi garip oldu istedigi herseyi bagirarak veya aglayarak yapmaya calisiyo sinirlendigi zamqn yuzunu tirmaliyo veya saclarini cekiyo ne yapmam lazim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İyi geceler songulcum nasilsin bakalim ben geri dondum hemde bisuru mb.lerimle.artik kovsaniz gitmem.
Bız suan bıtkısel bır öksuruk surubu kullanıyoruz cnmTesekkir ederi teyzesi o parmak hep havada
Oh masalla kuzuya annesini uzmuyor demekki
annede dicektir yegenim uzun zaman ismi ioe hitap etmisti:)
Memeden tamamen mi kesiceksin
arasta bir yada iki kez bir gogsumu emiyor
Aaa cok iyi canim.cok sevindim hemnyeni telin olduguna hem.esinin seni mutly ettigine
Sorma cnm ya siddetli oldu baya
diger alintilardan birsey anlamadim
Kim.oksuruk surubu icmia kim kime oksiruk surubu verme demis karismis baya
Bız suan bıtkısel bır öksuruk surubu kullanıyoruz cnm
Wavs bana sormustu o cvplar benımdı:)
Aslında kullanılmaması gerekıyomus dıye bahsetmıstık
Senın paylastıgın dr de aynı seyı soyluyor
Paylasımlarınız ıcın plosebo arkadasa ve sana tesekkur songulcum
Atesle ılgılı yerler daha cok ılgımı cektı..
Merhaba cnm nerelerdeain
ben ayin 8 inden beri yazmani bekliyorim
Gecmisi daha okuyamadim ama sanirim bebislerimizin bu donemdeki huy degisikliginden bahsedilmis erende bir yada iki kez kizdiginda elindeki oyuncagi atmismi bana dogru ve ben cok sasirdim gercekten cunku erenin oyle atma sacimi sekme isirma gibi huylari hic yok hatta kiskanclik huyu bile yok ama bu siralar oda diger bebisler gibi daha sinirli istedigi sey olsun istiyo ama ben kucuklugunden beri zaten hayir kelimesini oldukca az kullanmaya calisiyorum ve gercekten yapmamasi gereken bisey oldugunda hayir diyorum oda bunu biliyo ve hayir dedigimde yaptigi seyden hemen vazgeciyo.mesela mutfak dolaplarindan alttaki kapaklardan birinde cop kutusu var bir digerinde plastik gerecler falan neyse cop olan dolap kapagini acmaz hemen gider palstik olanlara yada cekmecelerden catal bicak kepce falan alir cunku onlara izin var.normalde neye izun veriyosam ona gidiyo onu aliyo.gecen aksam cok guldum yaa esimde sade soda vardi iciyodu erende salincagindaydi esim erenin yanina geldi gitti ben bakmamistim tv izliyodum sonra tekrar erenin yanina gelip ona soda icireyim dedi uzatti erende iceyim diye uzaniyodu ben onu gordum aniden biraz sesim sert cikmis olabilir hayir oglum sakin icme annecim sakin dedim sonra baktim erenin dudaklari dustu aglamaya basladi yavrum ya cunku babasi ona az once biraz icirmis benimde yapmasini istemedigim seyi yaptigi icin sanirim tekrar hayir deyince daha cok korktu ama hic oyle bi tepki beklemiyodum cok tatliydi.
Dun bitti iste benim netin suresi canim ee 12den sonra ancak tl yukleme yapabilirdim iste ancak aksam yukletebildim ee sizde ne var ne yok.
Oyle halleride cok tatli oluyo ama ya.Ah kuzum benim.ya kiyamam gozumde canlandi birde n
arasta bazen yapiyor yasakli lustesini biliyor ta gozumun icine bakiyor
Ayni cnm bir degisiklik yok camasir katladom ruhum slklldi nefret ediyorum resmem hele su coraplar yokmu iyun oynuyor benimle adeta
Oyle halleride cok tatli oluyo ama ya.gecmiside okuyamadim daha ama ilk firsatta okucam kendimi yabanci gibi hissediyorum ya.:-(
Bende camasir astim ya ama bana katlamasi daha iyi geliyo hosuma gidiyo temiz temiz bi kirlileri makinaya atmasi azcik kotu.ben coraplari ic ice gecirip top gibi yapiyorum cok komik sizde nasil.
Beni canim sen nasilsin nida nasil oldu sanirim kotulemis atesi falan.
Katlanirken bende ole yapiyorim ama hep tekleri kauboluyor kafayi yicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?