- 14 Kasım 2013
- 2.093
- 466
- 163
- 35
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #37.581
Belkı anlık bıseydır yarına duzelır ıns cnm
Bızde cıkalım evet yorgunum ve sabah erken kalkıcam
Sanada kolay gelsın yarın ıns ıyı gecer dersın..
Songul gelırse kılıtler artık:)
Sabahcı arkadaslar hepınıze gunaydın:)
Bu arada nuraycım bu sabah kahvaltıda senın tarıfın vardı cok begendık tesekkurler:)
Günaydın kızlar, nasılsınız?
Ben çok mutluyum. Uzun zamandir hoşuma giden bir telefon vardı ama kendi telefonum da iyi olduğu için almamıştim. Dün akşam eşim sürpriz yaptı. O telefonu almış bana hediye. Erken doğum günü gecikmiş evlilik yıldönümü hediyesiymis :)
Çok mutlu etti beni
MRB KIZLAR
uzun zamandır siteye qiremiyordum.nasılsınız bebişleriniz nasıl?
benim oğlum tam 11 kq 80 cm.
uyku düzeni ateşlendiği zaman hariç qeceleri qüzel qündüzleride 2 saatlik bi uykusu var.
yemek düzenimiz qayet iyi kahvaltı çorba meyvelerle aramız iyi.
sütüm çok az sadece qeceleri 1 kere emiyo.istemiyo bile ben verirsem emiyo.
2 qecedir vermedim vermeyide düşnmüyorum artık qribim oğlumada qeçiyo.bukadar emdiği yeter.
zaten 4 aydır tek meme veriyordum öbürü körelmişti.
anne bABA henüz demiyor.henuz benı anne olarak bilmiyor sanırım.
Slm kizlar ay gecmis yapamadim birazdan bakarim
dun esim aldi arabayi gezmeye goturdu bizi avm gttik
bgun arkadsim geldi oturmaya hazirlik yaptim
simdi gitti esim inarkadsi aradi eslerde tanissin biz gelcez musaitseniz die
aksamd onlar gekcek :)
Bazen yanlizliktan patlioruz bazende biri gidio biri gelio masallah:)
Yarin da esim evde addaaa der masal kiyamaz ona:)
Kisaca biz misafir trafigine takildik ama sukur iyiyiz 2dis daha cikti bianda bugun gordum
hic skinti yoktu oysa ins dgerleride kolayca cikar
ayy bugun ogleyin 1butun bide yarimdan az alabalik yedi masal yaninda mandalina ile:)
Mandalina.balik.nasil.bilmiom.ama.masal.cok sevdi:)yogurt vermiyeyim die onu koydum yaninaa 2tanede onu yedi
hemende kaka yapti tabi:)
Aklima gelmisken sorayim sizinkilerden yedikten.hemn sonra mi yapio
masal hemn sonra yapar gunde 2kez yapar hep
buarada dun acili lahmacun yedi yarisini hemde sutlac yedireyim dedim aglio aciyi istio:)
Esimde bende yiyemeyiz asla aci ondan kalan.yarisini yiyemedik meselaaci die:)
Ya kizlar birsey sorucam
aras bu ara bizim.yuzumuze sap sap vutmaya basladi hele gecen aksam burnuma plastik bardak patltti kizardi hafif sis
sizin bebelerde yapiyormu
Yapiyorlarsa ne tepki veriyorsunuz dr ada sormadim okadar yogun degildi ozaman
slm arkadaşlar sessiz takipçinizim biliyosunuz.. dikkatimi çeken bi konu oldu bende yazmak istedim size.. amacım kötü niyet değil sadece bildiklerim doğrultusunda sizi doğru bilinçlendirmek daha öncede söylemiştim.. bebeklerin ağlayarak bişileri isteme durumu oluyomuş ve bunu doktora soran arkadaşlar olmuş..bu soruların muhatabı kesinlikle dr lar değil.. onların verdiği bilgiler sadece görüş.. hiç bi doktor ben bilmiyorum demez ve ya kendi çocuklarından yada gördüklerinden yola çıkarak size bilgi verir.. çünkü bu konuda dr lar herhangi bi eğitim almz..dr ları yorum yapan arkadaşlara değil bu sözümde yanlış anlaşılmak istemem tabiki sorun ama dediğim gibi görüştür bu..
çocukların bebeklerin bişileri ağlayarak istemesinin( sağlığı açısından herhangi bi sorunu yoksa ) tek nedeni çocukla ilgilenen kişilerin tutarsız
davranışlarıdır.açmak gerekirse örneğin hayırı doğru kullanabilmek gerekir.hayırı yerinde zamanında kullanmak gerekir. oynamasına izin verilecek eşyaların seçimi anne babanın bu durumda müdahale şekli,ödül ceza kullanımı bu davranışlar genelde yapılırken farkedilmez. Bu davranışlar sadece annenin davranışları değil çocukla ilgilenen baba,anneanne,dede, babaanne herkesin davranışlarıdır. Şu an bebeklerimiz en hızlı öğrendikleri keşfettikleri dönemdeler ve tutarsızlıklarıda çok ama çok net görürler.evdeki herkesle oturup bebeğin neyle oynayabileceği, oynamayacağı bişiyi aldığında nasıl tepki verilip ne söyleneceği konusunda ortak bi karar verilmeli ve yüzde yüz bu kurallara bağlı kalınmalı.istediği birşey ona veremeyeceğimiz bişiyse kesin bir dille başka bi kelime söylemeden hayır demek kararlı olduğunuzu göstermek ve ne kadar ağlarsa ağlasın kesinlikle vermemek gerekir.çocuğun neyi alamadığı için ağladığını bilmesi önemlidir.Ağlarkende kucağına almayın eğer bunu yaparsanız ağlattığınızda boşa olur.bu davranıştan çocuk net olmadığınızı görür ve süreci uzatabilir.. daha önce tutarsız davranışlar gören çocuğun ağlama süreside muhtemelen uzun olacaktır ama kararlı olmak gerekir zamanla ağlamaların azaldığı görülürve mutlaka çözülür. çünkü dediğim gibi çok çabuk öğreniyolar tabi herkes aynı şekilde davranması gerekir.Şu an onlar için deneme dönemi sınırlarımızı kendilerinin neyi yapabileceğini deniyolar bu yüzden bu dönem geçici ama ağlama konusunun ilerde çözümü çok daha zor ve zaman olarak uzar belki bi hafta 10 günde çözülür
bu mızırdama ağlama durumu bizdede vardı ve aynı bu anlattığım şekilde davranıyoruz şu an hayır dediğimiz şeyi anlıyo hiç ağlamıyo diyemem ama dediğim gibi hala deniyo..ama çok kısa sürüyo çünkü biliyo.. ve tek kelimelerle öğretin herşeyi mesela ben portakal getirdiğimde hemen almak isterdi bıçağı isterdi bu dediğim davranışlardan geçtik şimdi geliyo otur diyorum yanıma oturuyo bekle diyorum ve ben verene kadar bekliyo.. bekle dediğimiz her zaman bekliyo saldırmıyo hiç bişeye..
dediğim gibi bekle,otur,getir,yerine koy, hep böyle iletişim kurmak gerekir.. kendide rahat eder anlar sizi hep aynı şeyler konuşulduğu için
bu anlattıklarım hep genel bilgiler davranışa göre bilgi vermek lazım ama çok sorulduğu konuşulduğu için bildiğim kadarıyla sizede bildiklerimi anlatmak istedim..umarım bi faydam dokunur..
konu konuşulalı biraz zamn geçti ama kafamı toplayıp yazmak istedim
iyi geceler...
Bebeklerimizin bu davranışları gelişimlerinin bi parçası, bu davranışlar kaçınılmaz. Amacımız bunların davranış problemine dönüşmesini önlemek diye düşünüyorum. o yüzden öncelikle bu davranışların "başlangıcının" normal olduğunu bilmek, sakin düşünüp öyle davranmak gerektiğini düşünüyorum. vurma davranışı devam ediyorsa pekiştirilmiş yada vurarak istediğini elde ediyor olabilir. Pratik olarak, vurduğu zamanki şartları iyi analiz et, gerekirse not bile alabilirsin. ne zaman vuruyor, vurduğu zamanki ortamda kimler var,evin neresinde,kime daha çok vuruyor, akşammı, sabahmı, açkenmi sen başka bişiyle ilgilenirken mi vuruyo, kardeşi ona ait bişiyi alınca mı vuruyo,oyun için mi vuruyor vurduğunda gülünüyormu(pekiştiriliyormu?) vb. şartları gözlemle. buna göre önlem alınmalı yani olumsuz şartların ortadan kaldırılması gerktiğini düşünüyorum. Vurduğunda bi tepki göstermemek en doğru davranıştır diyebilirim. kızmak gülmek bakmak bunların hepsi pekiştirir davranışı yada vuracağını anladığında hemen ayaga kalk vuramasın sana. ondan bi adım önce düşün. vuracağını anladığında (yönerge alıyorsa) bişiyi getirmesini iste filan kendi yapabileceği anlayabileceği şeyi yaptır yani, şarkı bile söyleyebilirsiniz bence.. yine tabi bu anlattıklarımı evdeki herkesin uygulaması gerekiyo. bu davranışı devm edicektir ama bi süre sonra mutlaka çözülür.. bebeğimizi engellemekde vurmayı tetikler, engellendiği durumları da bi bir düşün mutlaka önlemini al derim.bi de evdekilerin şaka bile olsa birbirlerine vurmaları davranışı tetiklemiş olabilir.şaka olarak omza küçük bi vuruşu bile bu şekilde model almış olabilir, biliyosun taklit yetenekleri muazzam bizimkilerin.. yazarak ancak bu kadar anlatılabiliyo yani.. çok şey söylerim ama olayı tam görmek, karşılıklı oturup konuşmak daha öznel çözümler bulmak gerektiğini düşünüyorum çünkü herçocuk özeldir .. çözüm her bebeğe ve her aileye, her evin düzenine göre değişiyor diye düşünüyorum canım.
İyi geceler songulcum nasilsin bakalim ben geri dondum hemde bisuru mb.lerimle.artik kovsaniz gitmem.
günaydın kızlar yoğun bir hafta sonundan sonra yine pazartesi :) cuma akşamı iş çıkışı eşimle kaçamak yaptık erdemi teyze ve ananeye emanet edip arkadaşlarla yemeğe çıktık oradanda cafeye gittik sohbet muhabbet güzeldi eve geldim paşam emmek için sabırsızlıkla beni bekliyor emiyo ama yüzüme bakmıyo gülmüyo sıpa kızmış bana geç kaldım diye emişme sonuna kadar barıştık dayanamadık tabi :)
cumartesi öğleden sonraya kadar evdeydik oynadık paşamla sonra onu teyzeyle ananeye bıraktık yine çarşıya çıktık eşimle gezdik tozduk alışveriş yaptık döndük ananemize gittik yemek yedik muhabbet ettik sonra teyzemizie aldık dondük eve erdem beye oturma banyosu yaptıracaktık ama 3 kişi zor tuutttuk ne mücadeleydi anlatamam hem saydırıyohem kalkıyo küvetten ay eziyeti resmen yıktı ortalığı taki küvetinden çıkarıp havluya sarana kadar :) pazar sabahı da bütün aileyi bize davet ettim kahvaltıya valla kendimi tebrik ettim harika bi sofra oldu :) en güzelide ma aile başında olmaktı tabi :) sonrasında akşamda kocişe süper bi sofra kurdum tarif vericem sizin için fotoladımda :) bizden haberler böyle çok geçmiş yapamadım herkesin iyi olmasını temenni ediyorum öpüyorum sizi
Canım çok sevindim begenmenize afiyet olsun kuzucuklara lop lop et olsunBelkı anlık bıseydır yarına duzelır ıns cnm
Bızde cıkalım evet yorgunum ve sabah erken kalkıcam
Sanada kolay gelsın yarın ıns ıyı gecer dersın..
Songul gelırse kılıtler artık:)
Sabahcı arkadaslar hepınıze gunaydın:)
Bu arada nuraycım bu sabah kahvaltıda senın tarıfın vardı cok begendık tesekkurler:)
Günaydın canım ohh ne güzel bi hsonuymus arkadaşlarla vakit geçirmek çok iyi geliyor insanakızlar herkese günatydın nasılsınız bakalım umarımbütün bebişler iyidir..
biz çok yoğun bir hafta sonu geçirdik
cumartesi ben kendimi hamur işine adadım önce kahvaltıda yaseminimin tarifini yaptım çok güzel oldu ama ekmekleri ince tuttuğum için kızrdı ama tat mükemmeldi:
sonra songülümün açmasınıdenedim oda 10 numara oldu
cumartesi akşam ablamlardaydık misafir vardı pazar önce arkadaşıma gittim eski arkadaşlar toplandık istanbuldan ve ankaradan arkadaşlarımız gedli haftayada bizdeyiz.
akşamda yemeye gittik ay çok yoğundu yani
tabi nil hanımın keyifi yerinde okadar gezmeden sonra umarım hasta olmayız..
şimdi bi geçmiş yapıp gelicem :
günaydın kızlar yoğun bir hafta sonundan sonra yine pazartesi :) cuma akşamı iş çıkışı eşimle kaçamak yaptık erdemi teyze ve ananeye emanet edip arkadaşlarla yemeğe çıktık oradanda cafeye gittik sohbet muhabbet güzeldi eve geldim paşam emmek için sabırsızlıkla beni bekliyor emiyo ama yüzüme bakmıyo gülmüyo sıpa kızmış bana geç kaldım diye emişme sonuna kadar barıştık dayanamadık tabi :)
cumartesi öğleden sonraya kadar evdeydik oynadık paşamla sonra onu teyzeyle ananeye bıraktık yine çarşıya çıktık eşimle gezdik tozduk alışveriş yaptık döndük ananemize gittik yemek yedik muhabbet ettik sonra teyzemizie aldık dondük eve erdem beye oturma banyosu yaptıracaktık ama 3 kişi zor tuutttuk ne mücadeleydi anlatamam hem saydırıyohem kalkıyo küvetten ay eziyeti resmen yıktı ortalığı taki küvetinden çıkarıp havluya sarana kadar :) pazar sabahı da bütün aileyi bize davet ettim kahvaltıya valla kendimi tebrik ettim harika bi sofra oldu :) en güzelide ma aile başında olmaktı tabi :) sonrasında akşamda kocişe süper bi sofra kurdum tarif vericem sizin için fotoladımda :) bizden haberler böyle çok geçmiş yapamadım herkesin iyi olmasını temenni ediyorum öpüyorum sizi
Canım çok sevindim begenmenize afiyet olsun kuzucuklara lop lop et olsun
Günaydın canım ohh ne güzel bi hsonuymus arkadaşlarla vakit geçirmek çok iyi geliyor insana
Günaydın canım çok güzel gezmis elenmişti çok sevindim okurken ben yoruldum ama seni dusunemiyorum
Herkese günaydın kızlar
benim hsonumda calisarak geçti kuzumu özledim bol bol bizim pazartesilerimiz elifin mizmizligi ve temizlikle geçer elif gene gidicem sanıyor o yüzden pacamdan ayrilmaz bende ona rağmen temizlik yapmaya calisirim
İyiyiz çok.şükür hepinizi opuyiruz
herkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür hsonu boyunca bolbol gezdik. kuzumunda keyfine diyecek yoktu...
beni cnm çok geçmiş olsun neyse ki derdi anlaşılmış yavrumun çabucak şifa bulur inş. buarada ben ctesi kalan pizza hamurunu da yaptımmm vee sonuç ilkinden de güzel oldu ve en önemlisi eşim hazır gibi olmuş aynı dedi ayy çok hoşuma gitti çok sağol cnm buarada tekrar. aynı zamanda güldenimin mercimek köftesini yaptım hemde ardıardına iki gün iki kez:) ikincisini annemlere giderken götürdüm sürpriz:)
funda cım güle güle kullan telini ne güzel düşünmüş eşin:)
songülll çok geçmiş olsun tatlım paşama nasılda acımıştır canııı
nilay tatlım tayin çıktı demişsin yeriniz belli oldu mu...
nuraycımmm elifim nasıl
sibelll ne zaman taşınıosunuz vedalaşmalar başlamışşş zor olsa gerek...
güldenimmm nilimn keyfine diyecek yokmuş hsonu maşallah...
betülcümmm ohh pek marifetli gördümmm seni..
ayşegül nasıl arabanız masal sevdi mi ... gezmelere gitmiş ne güzel...
ayy unuttuğum varsa affola kızlarrr işle beraber yürütünce ancak bu kadar aklımda kaldı
Gunaydin butun guzel annelere masallah herkes hafta sonu gezmis tozmus eglenmis ooh kadinlar gununde iyi yapmissiniz valla.ama ben gezemedim ya cumartesi okul vardi dunde kv.geldi biyere gidemedik bugunde okul var ama bizde hafta ici koye gidebiliriz.
Günaydın canım bu hsonu herkes bebeğini almış.gezmis.ne.güzelherkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür hsonu boyunca bolbol gezdik. kuzumunda keyfine diyecek yoktu...
beni cnm çok geçmiş olsun neyse ki derdi anlaşılmış yavrumun çabucak şifa bulur inş. buarada ben ctesi kalan pizza hamurunu da yaptımmm vee sonuç ilkinden de güzel oldu ve en önemlisi eşim hazır gibi olmuş aynı dedi ayy çok hoşuma gitti çok sağol cnm buarada tekrar. aynı zamanda güldenimin mercimek köftesini yaptım hemde ardıardına iki gün iki kez:) ikincisini annemlere giderken götürdüm sürpriz:)
nuraycımmm elifim nasıl
ayy unuttuğum varsa affola kızlarrr işle beraber yürütünce ancak bu kadar aklımda kaldı
Günaydın canım sanada değişiklik olur.ne güzel gezersiniz ordaGunaydin butun guzel annelere masallah herkes hafta sonu gezmis tozmus eglenmis ooh kadinlar gununde iyi yapmissiniz valla.ama ben gezemedim ya cumartesi okul vardi dunde kv.geldi biyere gidemedik bugunde okul var ama bizde hafta ici koye gidebiliriz.
maşallah bu hafta herkes gezmiş anlaşılan kuzulaerda bayram etmişş:
günaydın yaseminim
şekerim peki annenlerde beğendimi bakyim mercimek köftesini ayy merak etimmm:günaydın cnmç:
olsun sizde bu hafta gezersiniz..
aaa buı arada kızlar kadınlar gününüz kutlu olsun
size eşimin yaptığını anlatayım hemen:
8 mart akşamı tam saat 12 yatmaya gittim ve yatakta yastığımın üzerinde 1 adet gül ayy çok mutlu oldum
etrtesi günde kapı çalar ve çiçekçi gelirrrr:
yani eşim şaşırttı beni bu hafta sonu..
hediyelerini güle güle kullan cnmKızlar ıyı geceler hepınıze
Bız bugun gezmelerdeydıkama cok sıcaktı burası 22 derece
Hollandaya gıttık alısverıse ama benım nıdacık hastalıktan buyana yapısık ıkız oldu benle
Babasında durmuyo surelı benım yanımda kucagımda rahat bı alısverıs yapamadım ama yınede guzel gectı
Esımın hedıyelerı bu ara ust uste gelıyo özel gun yokya
Saat aldı bana bugun gecmıs sevgıler gunu hedıyesı
Anneler gunu hedıyem de uc gun once geldı elektırık supurgesı
Supurge konusunu burda cok konusmustuk hepınızın fıkırlerı bana ısık oldu
Tesekkur ederım..
Burdakı fıkırlerden ve kucuk bı arastırmadan sonra esımle ıkı supurgeye karar vermıstık dyson ve mıele (heba fıltrelı)
Benden habersız sıparıs vermıs uc gun önce gelmıstı nıdanın hastalıgından hemen deneyememıstım
Nıda ıyı olunca moraller duzeldı ve denedım suan gayet guzel cekıyo yenı tabı ıns uzun yıllar kullanırım cunku gercekten hatırı sayılır bı fıyatı var:26:
Tek sıkıntı sapı bıraz agır gıbı geldı benım fındık kadar supurgemden sonraelektrıklı fırcasıda var onun ıcın borunun ıcındende elektrık gecıyo sapından cekıs gucu ayarlanıyo baya hosuma gıttı benım sagy kendıne geldı bıraz
cnm bende esse'nin blendır ve mikseri variyi geceler kızlarr nasılsınız bakalım
kızlarr size bişey sorcam blender seti hangi marka kullanıyorsunuz. benim blenderım bozulduservise gitti 50 tl istemişler yenisi o kadar anca eder zaten. ben de şu set şeklinde olanlar var ya onlardan alayım diye düşünüyorum. tavsiye ettiğiniz bi marka var mı? arzumun ki hoşuma gitti ama bilmiyorum ki nasıldır
oh ne güzel gezmelerde geçmiş haftasonumuzkızlar herkese günatydın nasılsınız bakalım umarımbütün bebişler iyidir..
biz çok yoğun bir hafta sonu geçirdik
cumartesi ben kendimi hamur işine adadım önce kahvaltıda yaseminimin tarifini yaptım çok güzel oldu ama ekmekleri ince tuttuğum için kızrdı ama tat mükemmeldi:
sonra songülümün açmasınıdenedim oda 10 numara oldu
cumartesi akşam ablamlardaydık misafir vardı pazar önce arkadaşıma gittim eski arkadaşlar toplandık istanbuldan ve ankaradan arkadaşlarımız gedli haftayada bizdeyiz.
akşamda yemeye gittik ay çok yoğundu yani
tabi nil hanımın keyifi yerinde okadar gezmeden sonra umarım hasta olmayız..
şimdi bi geçmiş yapıp gelicem :
yerim ben o kapris yapan erdem paşayıgünaydın kızlar yoğun bir hafta sonundan sonra yine pazartesi :) cuma akşamı iş çıkışı eşimle kaçamak yaptık erdemi teyze ve ananeye emanet edip arkadaşlarla yemeğe çıktık oradanda cafeye gittik sohbet muhabbet güzeldi eve geldim paşam emmek için sabırsızlıkla beni bekliyor emiyo ama yüzüme bakmıyo gülmüyo sıpa kızmış bana geç kaldım diye emişme sonuna kadar barıştık dayanamadık tabi :)
teşekkür ederim cnm daha iyileri senin olsungüle güle kullan telefonunu tatlım..
mutlaka başka kelimeler söylüyodur cnm
nilde bana bakıp ya baba yada abla diyodu..
nilde 2 defa yapar ama yemekten sonra değil yani belli olmaz genelde bi sabah bide akşam yapar..
cnm bende tapkisiz kalıyorum ve vurduğu yeri tutuyorum acıdığını anlıyo..
bu anlattıkların bize uyuyo cnm nilde bakliyo mesela telefronumu istiyo nil ben konuşayım sana vericem otur bekle annecim diyorum oturp bekliyo:
ama nuraya kesinlikle katılıyorum
malesef annane babaanne seninle aynı fikirde olmuyo
ben sürekli müdale ediyorum ama nereye kadar..
işte bu bize uyuyo yeğenlerim vuruyolar şaka yolllu ve malesef nilin öğrenmesi kaçınılmaz oluyo..
hoşgeldin cnm:
bennicim çok geçmiş olsun bu arada nidama:
songülüm kıyamam aras paşamaya geçtim parmak bakalım?
katreynurum umarım berram iyileşmiştir
birde nur arkadaşımız sormuş ilaçların yan etkilerinde bu yazdıkların yazıyo cnm oyüzden bence normal..
işte geçmiş yapı geldimmm
kıyamam kuzumaHerkese günaydın kızlar
benim hsonumda calisarak geçti kuzumu özledim bol bol bizim pazartesilerimiz elifin mizmizligi ve temizlikle geçer elif gene gidicem sanıyor o yüzden pacamdan ayrilmaz bende ona rağmen temizlik yapmaya calisirim
İyiyiz çok.şükür hepinizi opuyiruz
teşekkür ederim cnm daha iyileri senin olsunherkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür hsonu boyunca bolbol gezdik. kuzumunda keyfine diyecek yoktu...
nuraycımmm elifim nasıl
bir de adama odun diyorsunmaşallah bu hafta herkes gezmiş anlaşılan kuzulaerda bayram etmişş:
günaydın yaseminim
şekerim peki annenlerde beğendimi bakyim mercimek köftesini ayy merak etimmm:
günaydın cnmç:
8 mart akşamı tam saat 12 yatmaya gittim ve yatakta yastığımın üzerinde 1 adet gül ayy çok mutlu oldum
kesin okuyorlar cnmGünaydın canım bu hsonu herkes bebeğini almış.gezmis.ne.güzel
iyiyiz canım çok şükür. Bal böceğin.nasıl
Günaydın canım sanada değişiklik olur.ne güzel gezersiniz orda
Kız eşim odun deyip diyordun bu eşler kesin burayi okuyor masallah bak nr güzel mutlu etmiş seni Allah bozmasın inşallah
Günaydın canım bu hsonu herkes bebeğini almış.gezmis.ne.güzel
Kız eşim odun deyip diyordun bu eşler kesin burayi okuyor masallah bak nr güzel mutlu etmiş seni Allah bozmasın inşallah
maşallah bu hafta herkes gezmiş anlaşılan kuzulaerda bayram etmişş:
günaydın yaseminim
günaydın cnmç:
Oo cok sevindim guldencim bu kocalar bizi sasirtmaya basladi ya yapmaz dedigimiz seyleri yapiyolar bence buraya ay nebileyim cnm var bişeyler bu ara bakalım inşallah devamı gelir..
yaziyoruzya birbirimize diledigimiz iyi dileklerinde etkisi var sanirim Muslumanin Musluman kardesine yaptigi iyi dua kabul olurmus kimbilir baksana sen bile daha once zorla cicek aldigini soyluyodun benim esimde surpriz yapmazdi gitmis balayinda gittigimiz yerin cikolatasini almisti ee fundaninda esi telefon almis daha oncede hediye almisti gecen ay herkeste bi degisme var devam devam.
Fundacim neguzel ya senin esinde istedigin telefonu almis noluyo bu kocalara boyle cok sevindim canim gule gule kullan telefonunu aman kv.kiskanmasin.
Bu arada kv.hamileyim sakasi yapmissin hosuma gitmedi desem yalan olur.:-D
günaydın cnmGunaydin butun guzel annelere masallah herkes hafta sonu gezmis tozmus eglenmis ooh kadinlar gununde iyi yapmissiniz valla.ama ben gezemedim ya cumartesi okul vardi dunde kv.geldi biyere gidemedik bugunde okul var ama bizde hafta ici koye gidebiliriz.
vay bee bi de adama neler dedin güldenimm ne ayıp:)maşallah bu hafta herkes gezmiş anlaşılan kuzulaerda bayram etmişş:
günaydın yaseminim
günaydın cnmç:
Günaydın canım bu hsonu herkes bebeğini almış.gezmis.ne.güzel
Fundacim neguzel ya senin esinde istedigin telefonu almis noluyo bu kocalara boyle cok sevindim canim gule gule kullan telefonunu aman kv.kiskanmasin.
Bu arada kv.hamileyim sakasi yapmissin hosuma gitmedi desem yalan olur.:-D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?