- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #39.261
sorma teyzesi çok kıymetli cnanımız. düşünce gözgöze geldiysek yandık yıkılıo resmen bi naz bi naz... adınız naz koymamışız ii ki :)biz geldikk spor yapıldı üstüne kahvaltı yapılıp kaybedşlen enerji yerine koyuldu:))şimdi de toparlanmaya devam...
yaa başlarda anneciii diyodu meryem harikaydı şimdi sadece anne diyo(ama gözümün içine bakıp anne diye bağırıyo bende hem ona bakacam hemde efendm diyecem anca o zaman susuyo...bi de bu arakar meraba deyip elini uzatıyo...babaay deyip baybay yapıyo...acaip oynuyoruz bi müzik duysun yeter eller havada parmakalrınıda açıp kapatıyo...bi de oturup oyurup kalkıyo oyunayarak çökertme oynuyo yani...
ayy yasemn ne tatlı canı maşallah zeynebn:)biz artık koltuk tepelernde geziyoruz asla oturma yerine oturmuyoruz..ata biner gibi biniyo dıkı dık diyo......bi de düşse falanda maşallah pek ağlamıyo a aa deyip kalkıyo:)))
ola bilir cnm bende çok konuşurum ama bizimki biraz geç oldu biliyosun..
nebileyim bu çocukları anlamak çok zor
ayy maşallah zeynebime kocaman bi alkış alllahım nazarlardan korusun onu.
seni arayınca bazen sesi geliyo çok tatlı oluyo
inşallah kendisini görmekte kısmet olur..
bu arada nil nerde tehlike nil orda bizimki acayip korkusuz cnm:
koltuktan atlamaya çalışıyo bikere kenarından uçmuş ben yokken allahtan bşey olmamış:
komidinin üzerine çıkp yatağa geçiyo ordada zıplıyo çok hoşuna gidiyo:
geçende sandaliyede otururken oturduğu yere ellerini koyup kalkmış ayağa okadar düşün yani..
oyy yerim ben onu masalda buara ne yapsak yapio taklitler tavan yapti ohh haftayada dedeleri gorcek teyzesi halasi ayy cok mutlu olcak eminimGuldencim cok.guldum nil in yaptiguna
aksamda yaren bize okuldaji birseyi anlatiyor gecti duvara yaslandi cocugu tarif ediyor
Sonra iturdu aras kosa kosa gitti aynisi yaptibirfe konusuyor anlatiyormus
Yarenr bit iki birsey daha yapmasini soyledim anaa aras ta hep aunisini yapiyor
birse kendince konusup anlatiyor soninda hep mi? Varr hep soru
gordunmu gulden bide cocugu doktora goturcektin anne demio die sabrettt demistik sanaoyyy aras paşamada baksen
songülüm tam taklitçi bunlar nilde eylül ne yaparsa yapıyo
geçende ben görmedim ama hani bizde misafir vardıya o arkadaşım görmüş nil takla atmış şok oldum..
bide eline bişeyi alıyo yine bunu atıcam diyo ve atıyooooo:
ay iyice tatlı oldu bunlar ya
bide nil bu ara evin içinde anne aneee diye bağrarak geziyo çok hoşuma gidiyo tabi..
yaren nasil ogrenmisti unuttunmu kizzz:) aynen guldenin dedgi gbi annecim gel annecim sut iccez babaya git bba geldi dedikce ogreniolar demekkiHaha ay eylilde kucuk tehlikeli isler yapiyorsa vay haline
ay hosuma gitmezmi arasin bir anne anne diye gezisi var bende mest
aslinda anlamadigim bir kinu var
simdi bizim evde yaren anne baba surekli diyor aras ogrendi babasina baba bana annr diuor
da sizin minikler nasil ogrendi dimi kime anne kime bana diceklerini
ayy gelirim sekerim yardima masalda geliooo hemncikk yapariz bizdayşegül banada gelirmisin şekerim biraz yardıma acaba..
ayyy bıcırık bunlarr tam yemelik
songülüm biliyosun nil biraz geç anne dedi
bana hep ya baba yada abladiyodu bende herdefasında ben anneyim dedim ondan öğrenmiş ola bilirmi acaba
bide konuşurken hep hadi annecim falan diyoruzya ben o kelimeyi çok kullanıyorum..
olabilir bence güldenim. bende hep annem filan diye konuşurum. annem dio zaten doğduğundan beri konuşuo çocukla, çocuk erken dile geldi dio bilmem etkisi var mı ama zeynebin dil gelişimi çok ii maşallah. ama çok korkak canı çok kıymetli. mesela öyle koltuklara filan tırmanmıyoruz hala. halının üstünden inerken hoooop yapıo sanırsın koltuktan atlıo ay çok komik:)
sorma teyzesi çok kıymetli cnanımız. düşünce gözgöze geldiysek yandık yıkılıo resmen bi naz bi naz... adınız naz koymamışız ii ki :)
maşallah meryeme ne güzel düşüp kalkıp devam edio demek kiii.
cnm her çocuk farklı işte. nilimin de maşallahı var çok hareketli. eee önünde örnek var eylül ablası, öğrenio ondan ... benim kuzu daha yatağın üsütnde yeni zıplamaya başladı, o da iki elini biz tutcaz ondan sonra ha ha:) ama çene dersen maşallah son gaz devam. hoşgeldin kuzum diyorum hoşbudu dio. sınırları zorluyoruz yani. ama annem dio ki çok akıllı parka gidince filan hiç konuşmuo dio maşallah nazar değmesinden korkuo kuzum dio:) ayy sizde dikkat edin düşer filan allah korusun fazlada uymasın eylül ablasına
oyy yerim ben onu masalda buara ne yapsak yapio taklitler tavan yapti ohh haftayada dedeleri gorcek teyzesi halasi ayy cok mutlu olcak eminim
gordunmu gulden bide cocugu doktora goturcektin anne demio die sabrettt demistik sana
masalda 14aylikti anne dediginde ama suan encok anne dio::)
yaren nasil ogrenmisti unuttunmu kizzz:) aynen guldenin dedgi gbi annecim gel annecim sut iccez babaya git bba geldi dedikce ogreniolar demekki
ayy gelirim sekerim yardima masalda geliooo hemncikk yapariz bizd
ayy cok guldum halidan hop mu dio:)
masalda aksine pek bi cesur dun kaykayin merdiveninden bile bana kucak acio hopp die
koltuktan ziplio unutturduk buara sandalyeye tirmanio oturuo
bebek arabasina kendi cikip oturuo :)
oyy yerim ben onu masalda buara ne yapsak yapio taklitler tavan yapti ohh haftayada dedeleri gorcek teyzesi halasi ayy cok mutlu olcak eminim
gordunmu gulden bide cocugu doktora goturcektin anne demio die sabrettt demistik sana
masalda 14aylikti anne dediginde ama suan encok anne dio::)
yaren nasil ogrenmisti unuttunmu kizzz:) aynen guldenin dedgi gbi annecim gel annecim sut iccez babaya git bba geldi dedikce ogreniolar demekki
ayy gelirim sekerim yardima masalda geliooo hemncikk yapariz bizd
ayy cok guldum halidan hop mu dio:)
masalda aksine pek bi cesur dun kaykayin merdiveninden bile bana kucak acio hopp die
koltuktan ziplio unutturduk buara sandalyeye tirmanio oturuo
bebek arabasina kendi cikip oturuo :)
Sagol canim esimde sagolsun onun sayesinde okuyorum gecen sene bile dogum yaptim ikinci hafta okuldaydim bide kasim okulun baslari daha esim butun okul kapanana kadar erene bakti ben okuldayken burdada kimsemiz yok zaten kendi kendimize idare ediyoruz cok sukur oglusumda buyudu gecen sene okul pazar gunleriydi rahatti bu sene cumartesi olunca esim icin sknti olucakti ama is yeri biraz durgun okul acildigindan beri buda benim isime yaradi erene bakiyo ben okula gidiyorum.canım öncelikle bu medeni tavrından ötürü eşini ve aradan zaman geçmesine rağmen şu durumdan azimli halinden ötürü seni çok tebrik ediyorum inş en kısa zamanda bitirirsin:)
amin canım inş..
ben de çıkıyorum canım minayı emzirdi o uyumuşken uyuyum ben de iyi geceler...
Evet cnm ya ıns nıdaya gecmez
Hepsınden var suan az ates az oksuruk burun akıntısı
Bugun krese gıtmedık yarında gıtmıycez ıns hafıf atlatır kuzucum
Ablamlarin geldigi cok iyi oldu gercekten normalde bu kadar uzatmayiz arayi ama bu sefer baya uzun oldu ya onlarin isi cikti ya bizim bi denklesememistik:)
Cnm ya bisey sorucam bildircinlari ne icin besliyonuz sadece sevmek icin mi?
yumurtasi cok yararliymıs ama biz etinide seviyoruz:26:
Kendi besledigine kiyamaz insan ama
Burda guzel yapan biyer var arada aliyoruz cocuklarada yediriyorum..
bak bıcırığa sennn nazarıda biliyo ayyy gel beni ye teyze diyo banaaaa:
getirde yiyeyim azıcık şekerim nisanda...
ayy keşke güldenim yaa yine dedim benim adama çorluya gidelimdiye çocukla çok uzak dediikna çabalarına devam
Yok canım ya fotolamadim aklıma gelmediHerkeze gunaydin hatunlar
iki hasta bebek daha eklenmis malesef insala cabuk atlatitlar
Yasemincim burun tikanikligi fenadir sogan denedin mi yada cold mix ti yanlis yazmadiysam olsukca etkiliymis minasa onermisti
guldencom ins nilim alerjik birndurumdue cabuk atlatir
minacim kolay gelsin ay gozumde buyudu onanki bebeyle
betilcum kolay gelsin 15 kisi masalla
Aysegul peknenerjik gordum seni kiyamal kuzicugi kaldirmissin gozumde canlandirdim.ne seker oldukimbilir
Nuray fotolandimi pideler bakim
aa çok ayıp sen çok hamaratsin olur arada öyle şeyler nazar olmuş canım benim o cikmismayadandır diyosun yani
ayyy çok üzüldüm ya çok başarısız gördüm kendimi..
günaydın cnmgunaydin kizlar sabah namazindan sonra uykum kacti kociste yok sarilip uyuyamadim:)
gecmis yaptim iyi oldu:)
hasta bebisler var cogunluk hepsine gecmis olsun ins atlatirlar hemncik
ayy songul benim belki astim dogustan olmadgi icin ileri derecw degildir belki
10yasindan sonra rutubetli evden dolayi oldu benimki sogukta ve dumana maruz kalinca artiodu
bide camasir suyu ve parfumler etkiliodu
13yasimdan beri hayvan hep vardir evimizde
evlwnincede almistim ama hic onlardan astim atagim olmadi sarilip uyurdum kedimle kopegime oysaki
ama sen dikkat et aras cocukluk doneminde atlatsin devam etmesin ins
nilay bugun tasiniomussunuz galiba ayyy tanisamadan hemdeolsun allhim cok sevindim gonlune gore biryer cikmis
nakliye mi tuttunuz sizinde esya az da gerek mi gormedniz nasil tasincaksniz
wavs gecmis olsun cnm alp e benimde agiz ici yara larim meshurdur ayyy cok uzuldum yaa cok acio cunku
beni bgunde ben yapcam pzza hamurunu merak ettim
sibel az kaldi dimi bak allhin izniyle ayrica bak dusunmis kocan tlf aferin onaaaa:)
guldencim ins keciboynuzu sizdede ise yarr ama herseyi yiyen icen masal ondan nefret edioooo daha pekmezi acarken aglio kacio
kati kivamliya iciremiomda surup gbi sulandirip veriom arada cok aglio kiyamiom
funda cNim ins ecmistir bas agrin umRim migren dgildir kv demde var cok zor oluo yaaa
yasemin ins bgun dinlenmissindir gecen guzel gecmistir
fatma arpca notun cok iyi bencede bnmde tanidgim hep ondan kalio ins atlatirsin istersen aciktan univde okursun eren buyunce istersen calisirsinda daha
yasimiz musait zaten okumaninda yasi yok dimi ayy balik al ama koca akvRyumla al rahatlatio insani
erende cok sever masal bayilio
günaydın cnmgünaydın kızlar
ayşegül enerjik hatunsayende geçmiş yapmadım :) hasta bebişler inşallah bu sabah güzel kalkmışlardır bende hala temizlik yorgunluğu var erdem paşa güzel uyudu şükür sadece emmeye kalktı mızmızlanmadan uydu tekrar yarın 15 kişilik misafirim var kızlar menüyü yazayımda fikir verin
songülümün çakma kol böreği patatesli
ıspanaklı pide
biber dolması zeytinyağlı
tahinli sarma
mercimek köftesi
parfe
(iş çıkışı geleceklerinden aç gelecekler ondan bu kadar çok tuzlu )
parfe yerine ne yapabilirim başka öneriniz varmı mdüürmün buğday alerjisi var ondan dolayı onunda yiyebileceği bi tatlı olsun istiyorum varmı_?
günaydın cnmbizde akşam itibariyle başladık cnm bakalım..
sağol cnm sabah bakmaya çalışıyorum hepinizi merak ediyorum olsun sende benim yaqzdıklarımdan bakarsın ne olacak
2 çocuk sonuçta kolay değşil bak ben 1 çocukla bakamıyorum evde..
cnm umarım ilerlemez beyzamın hastalığı
ayrıca benicim biz burda bulduk keçi boynuzu özünü nedersin istersen eşinle konuş kargoyla göndere bilirim sana istersen cnm:
benimmmmmm
ohhhh uyumak yok sonrada kalkmıyosun hanfendi meryemcik kalkıyo senden önce evin işini yapıyo olmazki böyle dimi ama.=:):)
beniiiiiiii yardımına ihtiyuacım var benmim hamurum ekşmişti eve gittiğimde ben nerde yanlış yaptım:
hamuru mayaladığım leyende bıraktım üzerini folyaladım dolaba koydum
içinde tarifin aynını koydum 1 tanede yaş maya koydum kibrit kutusu kadar dır diye:
ama çok kabarmıştı hamurum ama acı bitadı vardı..
ee kız düşünmüş adam işte daha ne istiyosun..
benmim eşimde öyle nbem söylerim o alır beğenmiyorum diye..
inşallah yarar cnm:
kız bu ne enerji sabah sabbah hadi sen hamur yappp:
kızlar günaydınnnnn:
herkese nilin akşam öksürük kırizimiz tuttu..
günaydın cnmgünaydın tatlım. sabah sabah cnm bi sürü şey çekti sayende:) parfe ne ki betülcüm bilemedim...
herkese günaydın kızlar. ayşegül maşallah cnm bu ne enerji. ne yiyip ne içion bakim... kuzuun gribi dün akşam tavan yaptı songülün tabiriyle iice sümükcan olduk. gece de burnumuz tıkandığı için uyuyamadık, tabi benim baş ağrımda geçmedi hala ağrı devammmm... sabah bişey yemedi yine bende 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü verip geldim. bugün toparlar biraz inş. öksürüğe çevirmez inş.
günaydın cnmgünaaaaayyyyyyyyyydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ay güya erken kalktm meryem uyanmadan bir pc keyfi yapayım dedim ama ben daha pcyi açmadan arkamda belirdi sıpam:=))ama yine de şöyle bi gözattım..şimdi azıcık spor yapayım bi da kahvaltı yapalım geri gelmeye çalışacağm...öpüldünz
günaydın cnmhepinize günaydın kızlar,
ahhhhhhh ahhhhh ço uykum var ya gece uyuyamıyoruz sabah 6da ayaktayız bittim artık ya.... bi de taşınma hasta olmazsam iyidir...
betülcüm maş bir sürü şey yapmışsın hımmm parfe hğiç yapmadımki bilemedim şimdi... ama buğday alerjisi varsa unlu hiç birşey yiemez... unsuz tatlı var mıki????
var kabak tatlısı :)
ay yerim ben o aras paşayıGuldencim cok.guldum nil in yaptiguna
aksamda yaren bize okuldaji birseyi anlatiyor gecti duvara yaslandi cocugu tarif ediyor
Sonra iturdu aras kosa kosa gitti aynisi yaptibirfe konusuyor anlatiyormus
Yarenr bit iki birsey daha yapmasini soyledim anaa aras ta hep aunisini yapiyor
birse kendince konusup anlatiyor soninda hep mi? Varr hep soru
Yok canım ya fotolamadim aklıma gelmedi
aa çok ayıp sen çok hamaratsin olur arada öyle şeyler nazar olmuş canım benim o cikmis
Gunaydin herkesee ins.herkes iyidir gecmisi tam okumadim bakalim eren izin verirse bi okuyup geliyim.
Daha once burda konusulmustu su siyah perde dun aklima geldi yatak odasinin vardi siyah fonlari birini taktirdim esime oda sabah kapkaranlikti ya bilmesem hani gece zannedicem ama eren 8civari uyandi ama normalde hemen kalkip gezinmeye baslardi bu sefer gece diye tekrar uyumaya calisti bi oraya donuyo bi buraya uyuyamadi en sonunda kalkti oturdu boyle boyle belki biraz daha fazla uyumaya baslar.
Siyah perde kullananlarda nasil durum acaba merak ettim.
günaydın cnm. kolay gels,n zor olsa gerek toplanmak. bide yerleştirmesi var bu işin. amin cnm tüm bebişler iileşsin inş.
yerim onun tombiş ayaklarını. bizde 4-5aylıktan beri çorapla yatmıyoruz cnm. sağlıklı değil zaten çoraplayatöak. ayak mantarına sebep oluo çorapla uyumak. benim kuzuda örtmüo üstünü
eee hep keyif hep keyif olmuo ama...
ayy özgür kız ısırcan o anda totosunu annesi:)
günaydın cnm evet malesef uykusuzum çünkü kuzum sağolsun uyutmadı bi de üstüne başım ağrıyodu tam oldu.hala ağrıyo yaa...
cnm sabah işe gelcem dye soğan koyamadım ki çok kokuo... haftasonu olsaa affetmezdim. bugün akarda temizlenir genzi inş. ayy çok fena bi de eline silio sıpam:)
taklitte yaparmış paşa büyümüşte maşallah:)
yarenden rol çalıo ama dikkat et annesi:)
ay sorma. benim kuzu çok erken anne dedi ya annemi aradım dedim ki torunun annenne dio yok artık dedi annem inanmadı. sonra gidince kulaklarıyla duydu annem şok :) bi de güzl diodu ki ennennee diye he he:)
olabilir bence güldenim. bende hep annem filan diye konuşurum. annem dio zaten doğduğundan beri konuşuo çocukla, çocuk erken dile geldi dio bilmem etkisi var mı ama zeynebin dil gelişimi çok ii maşallah. ama çok korkak canı çok kıymetli. mesela öyle koltuklara filan tırmanmıyoruz hala. halının üstünden inerken hoooop yapıo sanırsın koltuktan atlıo ay çok komik:)
a canım bi bilsem 10 civarıydı sanırım çok ilerlememişti sayfalar...Nilay senin su ekşili kofte kaçıncı sayfadaydi
Sagol canim esimde sagolsun onun sayesinde okuyorum gecen sene bile dogum yaptim ikinci hafta okuldaydim bide kasim okulun baslari daha esim butun okul kapanana kadar erene bakti ben okuldayken burdada kimsemiz yok zaten kendi kendimize idare ediyoruz cok sukur oglusumda buyudu gecen sene okul pazar gunleriydi rahatti bu sene cumartesi olunca esim icin sknti olucakti ama is yeri biraz durgun okul acildigindan beri buda benim isime yaradi erene bakiyo ben okula gidiyorum.o olmasa zaten hayatta okuyamazdim bitanecik kocam benim.
Bildircinlari alali cok olmadi canim yumurtasi icin besliyoruz ama daha yumurtlamadilar zaten kocaman guvercin kafesi varken bide bildircin alalim dedik erene yumurtasini yedirmek icin ama etini yemedik hic.
Ama guvercin eti yedik yani koye gidince esim ava gidiyo ordada vuruyo bir iki tabi yabani guvercin yoksa normal guvercin yenmez ama guvercin etide cok lezzetli oluyo tavsiye ederim.
günaydın cnm
valla hafifledi ama geçmedi malesef
günaydın cnm
maşallah sana hamarat hatun
günaydın cnm
geçmiş olsun nilime
biz de dün akşam başladık.
ben defnenin reddetme ihtimalini düşünerek defney uyuduğunda sulandırarak verdim
günaydın cnm
geçmiş olsun
benim başağrım da geçmedi ama hafifledi,
günaydın cnm
günaydın cnm
taşınma işinde kolay gelsin şimdiden
ay yerim ben o aras paşayı
bunların hepsi taklitçi
defne de taklit ettiğinde papağan seni diyorum gülüyor
akşam defne anne anne diye bağırıyor.babası telefonda şaşırdı.ne kadar güzel söylüyor dedi
hafifledi ama geçmedi malesef cnmben bacakları ısıyorum hazır çıplakken :)
ay çok komik yaaa gözümde canlanıverdi birden :)
a canım bi bilsem 10 civarıydı sanırım çok ilerlememişti sayfalar...
çok mutlu oluyorum böyle eşleri duyunca ne güzel yardımcı allah daim etsin :)
sağol canım ya hala geçmedi mi başın ya çok uzun sürdü?
hafifledi ama geçmedi malesef cnm
günaydın cnm
valla hafifledi ama geçmedi malesef
günaydın cnm
maşallah sana hamarat hatun
günaydın cnm
geçmiş olsun nilime
biz de dün akşam başladık.
ben defnenin reddetme ihtimalini düşünerek defney uyuduğunda sulandırarak verdim
günaydın cnm
geçmiş olsun
benim başağrım da geçmedi ama hafifledi,
günaydın cnm
günaydın cnm
taşınma işinde kolay gelsin şimdiden
ay yerim ben o aras paşayı
bunların hepsi taklitçi
defne de taklit ettiğinde papağan seni diyorum gülüyor
akşam defne anne anne diye bağırıyor.babası telefonda şaşırdı.ne kadar güzel söylüyor dedi
nille meryem çok benziyo anlaşılan...şimdi bizim masa koltuklara yakın biraz koltuğa çıkıyo ordan masaya ordan da pcye:))yani evin şeklini değiştrmekten bi hal oldum ne yapsam tırmanacak biyer buluyo..geçen parka gittik bi kız var aynı yaştalar kız kaydırağın alt kısmına iniyo çıkıp oturuyo sonra bi beş dk falan orda ölece duruyo..bizimki iniyo oturyo hemen iniyo bi etrafı dolaşıyoruz salıncaklara koşuyoruz falan bi dk durmuyo kadın diyoki ayy evde de mi böyle sizin kızben diyorum tam komando bnm kız.....bizde hiç örtmüyorz üstümüzü tulum da giymiyıoruz bir aydır falan hatta dün gecve baya ince giyinp yattık ama korkuyorm bakalım ama hiç örtmüyo ya dolana dolana açıyo üstünü .zatenn uyurken geziyo resmen o kadar hareketli uyuyo ki....yatağın her tarafına dolanıyo hatta dün gece bizim yatağın ortasına kadar gelmiş orda yatyo sıpaç....
Gunaydın kızlar
Butun cocuklarımız hasta mı oluyo ya
Gecmıs olsun tekrardan uzun surmeden atlatsınlar ıns
Nıdanında hafıften burnu akmaya basladı
Gulden cnm uzuldum ya hamuruna
Nurayın dedıgı gıbı maya fazla olmus keske yarım kullandıgımı yazsaydım
Sımdı senın hevesınde kacmıstır bı daha denemek ıstemezsın:) ama tamamen mayadan yanı kendıne haksızlık etme
Senın gıbı becerıklı bı hatun
Cnm cok tesekkur ederım dusundugun ıcın bakalım bakıcam bıtkısel urun satan yerlere bulamazsam esımle konusurum bu konuyu cok tesekkur ederım
Fatma ne guzel cnm eren cok sevıyodur onları
Ben guvercın yabanıde olsa yıyemem herhalde kucuklukten yer etmıs kafamızdaya guvercın yenmez dıye:)
Ama bıldırcın tavsıye ederım cok lezzetlı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?