2012 kasım bebekleri büyüyor..

defne de anneci
babayı hiç aramaz
hatta eşimde 5 dakika zor durur
eşim de bana kızıyor
"sen defneyi .çok şımartıyorsun o yüzden de hep seni istiyor" diyor
halbuki hiç alakası yok
ben defneyle çocuk oluyorum o yüzden defne beni hem annesi hem de arkadaşı olarak görüyor
bir de babamız hep şehir dışında
onunla geçirdiği vakit çok az

pazar gece defneyi ortamıza aldım yatakta.hemen dönüp bana sarıldı uykusunda.eşime arkasını döndü.eşim arkasından sarılıp öperken hemen eşimi itekledi.uykusunda bile babasını istemedi.aslında eşim adına üzüldüm.eşim kaç kere öpmeye çalıştıysa hepsinde defne babasını itekledi.eşimi kendisine rakip olarak görüyor.beni paylaşmak istemiyor.

canım sık görmediğinden yapıyordur heralde senin anlattığın durumu yakın bir arkadaşımda da gözlemlemiştim eşi çok sık şehir dışına gidiyor ve 2-3 hafta gelmiyordu. kızın bebeği bizimkilerle yaşı olduğu dönemde bırak babaya gitmemeyi babayı yatak odasında yatağa almıyordu. eşler ayrı yatıyordu. çocuklar benimseyemiyor mu acaba çok görmediği için...
minam çok düşkün babasına akşam kapı açıldığı an anlıyor babasının geldiği hemen kapıya koşuyor ve 10 dk çığlık ata ata geziyor evde...

yokcnm ondan değil
ben nille oynuyorum onu kızdırmıyorum
hayır desembile onunla intlaşmadan sorunu çözüyorum
sonra nil çok kucağımı istiyo ben her istediğinde işimi bırakıp onu kucağıma alıyorum
eşim bana kızıyo aynı fundanın olduğu gibi ben şımarttığım için nil beni istiyomuş bide çok kucağa alıştırıyomuşum bende halimden memnunum diyorum hal böyle olunca nil doğal olarak anneci oluyo
ama inan özel bişey yapmıyorum

ay bakalım bide yarım mayayla deniyecem cnm:

ayy en çok kıskandığım meselek ev sultanlığı..

cnm bende üzülüyorum onları yüzünden oluyo öyle biraz oynasalar öyle olmaz

ilk 3,5 ay defne de babasını hiç istemedi
eşim misafir odasında yattı
eşim yatak odasında olduğu zaman uyumazdı.ne zaman eşim misafir odasına giderse defne o zaman uyurdu

aynen cnm
kv bazen eşime kızıyor çocukla ilgilen biraz diye

ayy öylw fatmacm ama bekleyel dedim bilmiyorum artuıkı ne olacak:))

ayyb canm 10 yıl mıııı...yani eşim en uzun ankarda kaldı 6 sene.doğu daha az tabi sizinde aynı değil mi bilemedm bak şimdi.....eşya konusunda nilay haklı ama ya gerçi sizin uzun aralıklarla olacaksa mantıklı olabilir lşimdi biz 2012 yazında kurduk evimizi yemek odası falan..e bu sene taşınıyoruz napalım değiştermyz yani daha yepyeniler..geçen sene ağustostan beri kullanılmadı hatta ocak diyebilirim:)geçen sene bu zamanlarda izmirdeydk çünkü eşyalar yine boş boş durmuşru ..offf amma hayatmız varmlş yaaaaaaaaaaaaaa

katılıyorum
geçen hafta anneme misafir geldiya annemle tatlıyapıyoruz bi 5 dakika susturamadı çocuğu buyüzden kapıştık 5 dakika bile bakamıyosun deyince kızdı bide bana ama öyle kandırmayı bilmek lazım..

cnm erkekler çok cabuk sıkılıolar ve sinirleniyorlar malesef...

anladım canım çıplak ayakla mı gözlemledin yoksa patik yaa da ev ayakkabısı vs ile mi onlar da ekileyebilir?
Daha cok ayakkabiyla oyle oluyo ama bakalim biraz daha bekliyim ozaman.
İns.perde bizdede ise yarar ya koye gidince zaten bidaha dikkat edicem pencere onu falan yatmak yok aynen 9-10 arasi uyansa yeter cok uyuyuncada duzen bozuluyo yemegi uykusu falan biraz daha uyusa yetecek.
Ayagida bilmiyorumki banami oyle geliyo biraz daha zaman gecsin bakalim belki ayakkabidandir.

tabi ama sonra biz şımartıyo oluyoruz biz nille çok güzel oyunlar oynuyoruz bazen ben onuda katıyorum ozaman çok mutlu oluyo nil..
bide nil onu yanımıza istiyo hep babam babam diye soruyo ama kucağına gitmek istemiyo..

kızlarrr nile bebek aldım vardem sesli pıtırcık bebek
bakmak isterseniz
bebekten..

cnm yaseminin de dediği gibi malesef oyalayamıyorlar
bizim kadar yaratıcı değiller oyun bulmak konusunda.ben eşimi öyle kabullendim.sen de öyle kabullen.bazen yakın arkadaşımız var.kızı baba diyor başka bişey demiyor.yemeği babası yediriyor,oyunu babası oynatıyor,uykuyu babası hallediyor.misafirliklerde herşeyi babası yapıyor annesi bizimle oturup keyfine bakıyor.anne sadece emmek için var yani.bir de baba işteyken anneye düşüyor.o arkadaşımızı örnek gösteriyorum.sende defnenin sana öyle düşkün olmasını istemezmisin diyorum.o zaman ilgilenmeye çalışıyor ama olmuyor.
en azından çabalıyor.kendimi öyle teselli ediyorum

çabalıyor ama benim eşim çok çabuk sinirleniyor nilde bunu hissedip huzursuz oluyo
bide bana diyo eşim ay sen çok sabırlısın diye

canım bekle bakalım belki ayakkabı ayağına ağır geliyor olabilir da bir yöne eğiliyordur...

katılıyorum canım çabuk pes ediyorlar ama üsteleme lazım yoksa çocuk yetiştirirken kendimizi yalnız bulabiliriz...

peki nasıl hallettiniz canım sonra düzeninizi nasıl kurdınu7z?

çabalıyor ama benim eşim çok çabuk sinirleniyor nilde bunu hissedip huzursuz oluyo
bide bana diyo eşim ay sen çok sabırlısın diye

ben de bu kilit cümleye bitiyorum sen çok sabırlısın.... sanki sabırlı olmamak gibi bir seçeneğimiz var da ... benim eşim de mina çok huysuzlandığında diyor da...

Yok canim senin dedigin gibi yemek yememek konusuna bakilmiyo helal haramda.
Ben kucuklugumden beri duydugum guvercin kanatli ozgur hayvan oyuzden alinip satilmasi uygun gorulmuyo ama direk haram diyemem zaten sadece caiz degil diye biliyorum ama iste bende kesin bilgi istiyorum benim bildiklerimde kulaktan duyma seyler boyle konular cok derin konular aslinda tvde nihat hatipoglunu falan denk getirip sorabilsem ona sorucam ama.

ben de bu kilit cümleye bitiyorum sen çok sabırlısın.... sanki sabırlı olmamak gibi bir seçeneğimiz var da ... benim eşim de mina çok huysuzlandığında diyor da...

ee yani ne yapıcaz :
sabırlı olmamaktan başka:
bazen nil çok huysuzluk yapıyo eşime tek dediğim lütfen sen diyer odaya git bizi yanlız bırak çünkü ben nile değilde eşime sinirleniyorum daha çok..

cnm eşim çokfazla kitap okuyo ve bu anlamda çok bilgiye sahip senin için sorucam merak etme..

kızlar ya yasemnin dediği gibi sabırları pek olmuyo malesef erkeklerin geneli öyle yani..bazen eşimin bana yardım etnediğini falan düşünüyorum ama benm babama bakınca bnm kocişin maşallahı var babam hiiç asla yardm etmemiş anneme..ağlamaktan çatlasanız kılını kıpırdatmazdı bi de bana kızardı diyop ağlıyosunuz diye..yani eskilere göre çok daha iyiler kocişler kendileri beceremese de en azından hakkımızı yemiyolar..zor bi şeyi, başardığımızın farkındalar böyle düşünüp rahatlamak lazım belki de

ee yani ne yapıcaz :
sabırlı olmamaktan başka:
bazen nil çok huysuzluk yapıyo eşime tek dediğim lütfen sen diyer odaya git bizi yanlız bırak çünkü ben nile değilde eşime sinirleniyorum daha çok..

ben minaya eşimin yaşadığı sıkıntıya bakıyorum eğer gerçekten önemli ise ve adamı delirtecekse ben alıyorum sakinleştirip vermek üzere ama ufak mızmızlık ve eşim halledemiyorsa eşime" kızın ağlamasının sebebi sensin vicdanın elveriyorsa bırak ağlasın yoksa bişekilde sustur babasısın ben olmadığımda her ihtiycını giderebilmek zorundasın...." diyorum v başbaşa bırakıyorum yoksa sen yyapamıyorsun deyip elinden aldığım tüm işller bana kalıyor... dökse saçsa da batırsa da o yapıyor....

cnm önce aynı yatakta 3ümüz yattık tabi ben ortalarındaydım sonra da defneyi ortamıza aldık.banyo yaptırırken babayı da kısmen (suyunu babaya döktürdüm) olaya kattık.yani babayı yaptıklarımıza dahil etmeye çalıştım.ama bunların hepsi 3,5 aydan sonra oldu
zaten babamız da şehir dışına sürekli çıktığı için alıştı defne
hala tam anlamıyla alışmadı çünkü babayı kendine rakip olarak görüyor ama en azından baba odadayken uyumamazlık yapmıyor

cnm eşim çokfazla kitap okuyo ve bu anlamda çok bilgiye sahip senin için sorucam merak etme..

Tamam canim merakla bekliyorum ben nettende bakmistim bu konuya ama hep olumsuz seyler okudum Peygamberimizin hadisleri falan hep yapilmamasi konusundaydi ama bu bilgiler nekadar dogru onu bilmiyorum iste.

Ereni yarim saati gecti uyuyodu ustunu ortmek icin girdim orttum ciktim arkamdan sonra aglamaya basladi bende gitmedim bekledim sonra sustu uyudu heralde hala uyuyo perde ise yariyo. suan 2bucuk saat oldu uyuyali normaldede uzun uyur gunduz ama uyandiktan sonra kesinlikle kendi uyumaz simdi uyudu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…