2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm hoşgeldin
eee bu yazdıklarından sonra keyifler yerinderi dimi
negüzel keşke bizde 2 yaşına kadar kendimiz ilgilene bilseydik çocuklarımızla..

kızlar drenin verdiği yazıları paylaşıyorum sizinle

aynen çok mutluyum tabi..
önemli olan iyi vakit geçirmek ya işten geldikten sonrada çok güzel ilgilenilir merak etme için rahat olusn

Çocuğunuz 18 Aylık
Bu Aylarda çocuğunuz neler yapabilir?
> Eşyaları çekmeyi, yerde sürüklemeyi sever.
> Hemen her zaman kendi isteklerinin yapılmasını ister.
> Vücudu daha dengelidir, eğilip yerden bir oyuncağı alabilir ve elinde onu taşırken yürüyebilir.
> Koşmayı sever ama bazen tökezleyip düşebilir.
> Bir elini diğerinden daha çok kullanmaya başlamıştır.
> Ulaşabileceği her şeyi tutmak ister.
> Söyleyebildiğinden daha fazla şey anlar.
> Kendi kendine uzun uzun konuşur,bazen çoğunu anlayamazsınız.
> Şarkı söylemeye çalışır.Sizin ona şarkı söylemenizi ister.
> On kadar kelime kullanabilir.
> Şimdi kelimesinin anlamını anlamaya başlamıştır.
> Siz söylediğinizde vücudunda bir iki yeri gösterebilir.
> Kağıda çizdiğiniz basit çizgilerin aynısını yapabilir.
> Eşyaların yerlerini hatırlamaya başlamaktadır.
> İki veya üç bloktan oluşan bir kule yapabilir.
> Hala hayatın odak noktası kendisidir. İşler istediği gibi gelişmezse sinirlenir, başkalarının kendisinden farklı istekleri olduğunu anlayamaz.
> Bazen inatçı ve dediğim dedik, bazen de sevecen olabilir. Birkaç ay içinde daha sakin ve sosyal olacaktır.
> Gök gürültüsü, şimşek, büyük hayvanlar gibi şeylerden korkabilir.
> Yorgun,kızgın olduğunda veya hayal kırıklığına uğradığında huysuzluk nöbetleri geçirebilir.
> Gösteri yapmaya ve dikkat çekmeye bayılır.
> Oyuncakları toplamanıza yardımcı olur.
> Kaşıkla yerken daha az dökmektedir.
Sevdiği oyunlar
İç içe geçen oyuncaklarla oynamayı, tekerlekli oyuncakları ya da büyük kutuları itmeyi sever. Ortada rasgele koşmaya bayılır. Günlük yaşamda kullanılan eşyaların minyatürleri, küçük mutfak aletleri, arabalar, doktor aletleri gibi, ve yazı tahtaları ilgisini çeker. Çocuğunuzla beraber oyun oynamanız hem birlikte bir faaliyet yapmanız, hem de onun gelişimi açısından önemlidir. Bu oyunlar sorunları çözmesine yardımcı olur. Ancak bu oyunlar her zaman sizin ve çocuğunuz için eğlenceli olmalıdır. Bunu bir iş ya da yarışma haline döndürürseniz yeni şeyler öğrenmek istemeyecektir. Yanlış bir şey yaptığında ya da bir şeyi başaramadığında onu eleştirmeyin.Gösterdiği çabayı ve başarısını övün.

Çocuğunuza onunla ilgilendiğinizi ve ona saygı duyduduğunuzu gösterin. Onu,yaptığı şeyler için değil kendisi olduğu için sevdiğinizi bilmeli. İşe gittiğinizde gün boyu onu düşündüğünüzü, gülüşünü, ayaklarını, kulaklarını sevdiğinizi söyleyin. Öğrendiği ve yapabildiği şeylerle ne kadar gurur duyduğunuzu gösterin. Onunla beraber bir şeyler yaptığınızda ne kadar mutlu olduğunuzu ona anlatın.
BU AYA ÖZEL Paylaşmak zordur.
Komşunuzun çocuğuyla oynarken çocuğunuzun sürekli "Benim,benim"diye ağladığını mı duyuyorsunuz? Hemen "Acaba çocuğum çok mu bencil?"diye düşünmeyin. Paylaşmayı öğrenmek zordur. Aşağı yukarı üç yaşma gelene kadar çocukların paylaşmayı öğrenmesi beklenmez ancak şimdiden ona öğretmeye başlayabilirsiniz. Çocuklar paylaşmayı onunla ilgili olumlu tecrübeler yaşadıklarında öğrenirler. Çocuğunuzla benimki,seninki,anneninki,babanınki gibi tanımlar kullanarak konuşun.Kendiniz de ona örnek olabilirsiniz. Mesela elmayı yerken ikiye bölün. "Bu elmayı seninle paylaşmak istiyorum"deyin. Çocuğunuz parkta oyuncağı arkadaşının elinden çekmeye çalışıyorsa siz de onun elinden çekip oyuncağı hemen sahibine geri vermeyin. Başka bir çocuğun elinden oyuncak çekince ona kızmayın. Onunla konuşarak ne yapması gerektiğini anlatmayı deneyin. Belki de ona başka bir oyuncak verdiğinizde elindekini sahibine geri vermeyi kabul edecektir. Başka çocuklarınız varsa çocuğunuz paylaşmayı daha çabuk öğrenecektir. Sadece kendisine ait,paylaşması gerekmeyen birkaç eşyası olmasına özen gösterin. Paylaşmayı öğrenmek için sizin yardımınıza ihtiyacı olacaktır. Sabırlı olun.
Çoçuğunuzunda duyguları var!
Çocuğunuz birdenbire heyecanlanabilir, sinirlenip kızabilir, korkabilir ya da mutlu olabilir. Onun duygularını anlamasına yardımcı olmak için duygularını kabul edin ve yaşadığı duygunun ismini söyleyin. Duyguların iyisi kötüsü yoktur.Bütün duygular doğaldır. Önemli olan duyguları uygun biçimde ifade etmektir. Örneğin çocuğunuzun arabasını süremediği zaman çok sinirlenip onu yere fırlattığını gördüğünüzde sakin bir sesle "oyuncağın gitmediği için kızgınsın" galiba diyebilirsiniz. Bu şekilde kızgınlığını anladığınızı bilecektir. Ayrıca yaşadığı duygunun da adını öğrenecektir. Siz de kendi duygularınızı onula paylaşabilirsiniz. Bir çocuğun duygularını anlayıp onlarla baş edebilmesi için uzun seneler gerekmektedir. Şimdiden ona sağlayacağınız destek ilerde öğrenmesini kolaylaştıracaktır. Çocuğunuza öğrenmesi için fırsat tanıyın Çocuklar en iyi anne ve babalarıyla bir şeyler yaparken öğrenirler. Çocuğunuz size yardım etmeye çalışırken bunu ikiniz için de eğlenceli bir hale getirmeye çalışın. Çocuğunuz da sizinle beraber olmaktan zevk alacak ve daha fazla size
yardım etmek isteyecektir. Suyu bardağına nasıl koyacağını, kıyafetlerini nasıl asacağını, ayakkabılarını nasıl giyeceğini hep sizden öğrenecektir. Çocuklar zamanlarının %20'sini sadece sizi seyrederek,dinleyerek geçirirler. Yaptığınız şeyleri taklit etmeyi öğrenirler. Çocuğunuza size yardım etmesi için izin verdiğinizde öğrendiklerini uygulama fırsatı olur. Tabii ki hataları olacaktır. Onu azarlamayın. "Yapmaya çalışman güzeldi.Belki şu şekilde yaparsan daha iyi olur" diyebilirsiniz. İkiniz beraber bunları paylaştıkça zamanla kendisi ve sizin için daha fazla şey yapabildiğini göreceksiniz.
Ev işlerine yardım?
Çocuğunuzun bazı ev işlerine yardım etmesine izin verdiğinizde hem sorumluluk duygusunu öğrenmeye başlayacaktır, hem de bir işe yaradığı için gurur duyacaktır. Çocuğunuza verdiğiniz işlerin basit olması önemlidir. Ona yardım edebilirsiniz. İşi bitirdikten sonra ne kadar iyi bir iş yaptığını ona söyleyin. İşte çocuğunuzun ileriki aylardan itibaren yapabileceği bazı işler:
> Oyuncaklarını toplayıp yerlerine kaldırmak
> Kitaplarını ve dergileri yerlerine yerleştirmek
> Çatal, kaşık ve peçeteleri sofraya götürmek ve yerleştirmek
> Yere kazayla bir şey döküldüğünde silmenize yardımcı olmak Çocuğunuzdan yapabileceğinden fazlasını istemeyin. Size yardım etmesini isteyin ve işi başarıp tamamladığı zaman onu övün. Bu övgüler sözle veya davranışlarla ifade edebilir. Örneğin çocuğunuzun başını okşayabilir, yanağından öpebilir, okşayıp kucaklayabilirsiniz. Çocuğunuzu överken ona dokunarak sevginizi göstermeniz çocuğunuzun ruh sağlığı için de önemlidir.
Çocuğum herkesi ısırıyor!
Bazen çocuklar beraber oynarken kızdıklarında birbirini iter, vurur veya ısırırlar. Isırma veya kuvvetli vurma olduğunda hemen müdahale edip durdurmalısınız. Çocuğunuz sizi ya da bir başka çocuğu ısırdığında "Hayır, ısırınca acıyor"deyip onu güvenli bir yere götürebilirsiniz. Sakinleşene kadar orada kalmasını sağlayın ve ısırmasına izin vermeyeceğinizi anlatın. Bir iki dakika sonra vurmadan veya ısırmadan diğer çocuklarla oynamaya hazır olup olmadığını sorun. Çocuğunuz evet derse tekrar oyuna dönebilir.
Hiçbir zaman size vuran ya da ısıran çocuğunuza aynı şeyi yapmayın. Bu onun davranışını durdurmaz. Aksine yaptığının doğru olduğuna inanabilir. Çoğu çocukta ısırma kısa bir süre devam edebilir. Çocuğunuza kızgınlığını sözel bir biçimde ifade etmesi için yollar öğretin. "Bunu yapma", "Bunu istemiyorum" gibi kelimeleri kullanabileceğini söyleyin."Çocuğunuz vurmak yerine kelimelerle kendisini ifade ettiğinde ona sarılın ve bu çabasını takdir ettiğini söyleyin. Çocuğunuz duygularını kelimelerle anlatmayı öğrendikçe vurma ve ısırma olayları da azalacaktır.

hhÇOCUĞUNUZ 21 AYLIK Bireysel Farklılıklarını, Çocuğunuzun huylarını Kabul Edin
Huy ve yetenekler doğumda belirlenir. Her çocuğun kendine özgü bir kişiliği vardır. Birden fazla çocuğu olan anne babalar da aynı ailede olsalar bile iki çocuğun birbirinden farklı olduğunu gözlemlemişlerdir. Bir çocuğunuz utangaçken diğeri çok girişken olabilir. Biri çok derli topluyken diğeri dağınık olabilir. Çocuğunuz bu özellikleri ev ortamı ya da diğer çevresel özelliklerden etkilense de genellikle doğuştan gelir. Çocuğunuz büyüdükçe bazı özelliklerinin size, bazılarının eşinize, bazılarının da ailenizdeki diğer kişilere benzediğini görürsünüz. Bu özellikler arasında sizin beğendikleriniz de olabilir, hoşunuza gitmeyip değiştirmeyi istedikleriniz de.
• Çocukların nasıl olması gerektiği ile ilgili beklentilerinizi bir tarafa bırakıp çocuğunuzu olduğu haliyle kabul edin. Bu hem sizi hem de onu mutlu edecektir.
• Çocuğunuza yakıştırdığmız"utangaç","yaramaz gibi adlar onu etkileyecektir. Sürekli utangaç olduğunu söylenen bir çocuk zamanla kendi sosyal yetenekleri hakkında şüpheye düşecektir. Ona olumlu yakıştırmalarda bulunun.
• Çocuğunuzun özelliklerini yönlendirmek ve geliştirmek sizin elinizdedir. Sürekli hareket halinde olan çocuğunuzun enerjisini çeşitli sportif faaliyetlere yönlendirebilirsiniz.
• Çocuğunuzun kişiliğinde sizinkinden farklı özelliklerde olabilir, benzer özellikler de. Onda hoşunuza gitmeyen özellikler belki kendinizde de beğenmediğiniz yönlerdir. Öncelikle kendinizdeki bu özellikleri kabul edebilirseniz çocuğunuzunkini de kabul etmeniz kolaylaşır.
• Çocuğunuzun hoşlanmadığınız kişilik özelliklerini eleştirmeyin, aşırı vurgulamayın. İstediğiniz özellikler noktasında olumlu yönergeler kullanın. "Uslu ol" ya da "sakin ol" gibi
Sorumluluk, öğrenme isteği, kibarlık, dürüstlük ve hoşgörülü olmak gibi özellikleri çocuğunuz doğuştan getirmez. Bunları ona sizin öğretmeniz, aşılamanız gerekir.Öğrenmesini istediğiniz bu özellikleri ona anlatarak değil, şahsen uygulayarak etkili bir şekilde öğretebilirsiniz. Yoksa "Ben de yapamıyorum ama doğrusu budur, sen böyle yap" tarzı bir yaklaşım çocuk için inandırıcı olmayacaktır. Değişim ve gelişimler çok vakit alabilirler ve zor olabilirler.
Kızlara Bebek, Erkeklere Top!
Kafamızdaki geleneksel düşünceler doğrultusunda bazı oyuncakların kızlar için , bazılarının da erkekler için uygun olduğunu düşünürüz. Bu tamamen yanlıştır. Topla,bloklarla ya da kamyonla oynamak isteyen bir kız çocuğu kadar ayılarla yada bebeklerle evcilik oynamak isteyen erkek çocuğuna da izin verilmelidir. Her iki cinsin de hayatla ilgili ön deneyimleri bu oyunlar sayesinde olmaktadır. Ancak kalıplaşmış düşünceleri kırmak amacıyla hiçbir çocuğa belli bir oyuncakla oynaması gerektiği dayatılmamalıdır.
Çocuğunuza Kitap Seçerken
Onun aşina olduğu bir konuyu seçin. Çevresinde gördüğü ve bildiği şeyleri içeren bir konu onun ilgisini çekecektir.
Prof. Dr. Gtilbın (iokçay ]
İstanbul Ünlv üstesi İstanbul Tıp Fakültemi Cncıık Sağlısı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Tel: 0212 414 22 17
• Hikayenin konusu basit olmalıdır. Sadece resim ve birkaç kelime içeren kitaplar eğlenceli olacaktır. Çocuğunuz sizinle beraber sayfalan çevirmekten ve gördüğü resimler hakkında sizinle konuşmaktan hoşlanır.
• Kitaptaki kelimeler basit ve anlaşılır olmalı, her sayfada birkaç kelime bulunmalıdır. Sürekli tekrar edilen ve söylenmesi komik olan kelimeler çocukların ilgisini çeker.
• Resimler büyük,anlaşılır ve parlak renkli olmalıdır.
• Kalın kartondan yapılmış kitapların sayfaları hem kolay yırtılmaz hem de çocuğunuz sayfaları daha rahat çevirebilir.
Çocuğunuzu Önceden Hazırlamak
Anne babalar genellikle kutlamalarda ve kalabalık ortamlarda çocuklarının da katılmasını arzu eder. Ancak bu ortamlar çocuğunuz için eğlenceli olduğu kadar korkutucu da olabilir. Tanımadığı çocukların olduğu bir doğum günü partisinde kucağınızdan inmek istemeyebilir. Bu normaldir. Onu karşılaşacağı bu durumlara hazırlamak için gideceğiniz yerler ve oralarda neler görüp yapacağı hakkında onunla konuşabilirsiniz. Çocuğunuzu kendisine yabancı gelen ve onu korkutan bu durumlarda onu zorlamaymız.Arkadaşlarına gidip katılması için ona baskı yapmayın.Onunla bir kenarda durup onun alışmasını sağlamaya çalışabilirsiniz.
Çocuğum Hala Parmağını Emiyor!
Altı yaşından küçük çocuklarda parmak emmek sık görülen bir davranıştır. Bu çocuğunuzun kendisini rahatlatmak için bulduğu yollardan biridir.Parmak emme kendiliğinden ,özelliklede bırakılmak için baskı yapılmadığında , hallolacaktır. Bazen anne babalar çocukların dişlerini etkileyeceği endişesini taşırlar.Dişle ilgili sorunlar çocuğun kalıcı dişlerinin çıktığı 5-6 yaşından önce genellikle olmaz.
Televizyon ve Çocuğunuz
Üç yaşından önce televizyon ya da eğitim amaçlı filmler seyretmenin çocuk gelişimine katkısı gösterilmemiştir. Ayrıca büyük çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda aşağıdaki sonuçlar alınmıştır:
• Saldırgan olan çocuklar televizyonda daha çok şiddet içeren programlar seyretmektedir.
• Reklamlar çocukların ilgisini çeker ve etkiler. Çocuklar reklamlarda gördükleri oyuncakları ya da yiyecekleri almaları için anne-babalarına baskı yaparlar. Reklamları yapılan çoğu yiyecek çok fazla şeker, yağ ve tuz içerdiğinden zararlı olabilir.
• Çok fazla televizyon seyreden çocuklar oyun oynarken hayal güçlerini daha az kullanırlar.
• Çok fazla televizyon seyreden çocuklar daha sağlıklı başka faaliyetleri yapamazlar. Televizyon seyretmesinin yanı sıra çocuğunuza kitap okumak, onunla oynamak, resim yapmak, koşmak da önemlidir.
• Fazla televizyon seyretmek kilo alımını aşırı arttırabilir. Çocuğunuza yemeğini televizyon karşısında yedirmeyin.
• Konıışmayı geciktirebilir çünkü iletişim yeteneğin geliştirmesini engeller.Üzeilıkle
ÇflT'PVlİ m İl 71V Vcmnllnr rnHl^l^l^O V-î^ V^rtıırn-ı /-JTİİ^--
Prof. Dr. Gülbin Gökçay ?
İstanbul üniversitesi istanbul I ıp Fakültesi ÇoCUİC Sd^I/^i YC IlasUiklul-i AiıoL».Uiiii ıvcin Tel: 0212 414 22 17

güldenim çok sağol cnm bizimle paylaştıkların için..
plasebo cnm boyunuz çok ii maşallah demek ki kiloda ırsi yesinler de almasınlar. sağlıklı olsunlar yeter ki. mesleğinde çok kutsal ve belkide en özellerden.ne mutlu sana

tıkı masalı anlattın huy olarak aynılar demekkı
bende senın gbı kendım bıseyler yapıorum hep masala
ve onunla oynuyoruz aynen yerıne koy aglamadan soyle
mızmızlancaksan anne dınlemıcek senı dıorum kesıo bıanda:)
temızlıkte yemekte kek pastada hep ona da bı görev verıorum ıse yaradgını hıssedıo ve cok mutlu oluyor
tv hıc ızlemıo hıc acmıyoruz gunduz aksam babamız hbrlere bakıp kapatıo
hep bırlıkte eglenıyoruz
boyama oyun hamuru tahta oyuncaklara bız 12aylıga gırmeden gecmıstık cok alıstı cok sevıyo
hıc oyuncak bebek falan oynamaz hep kalem kıtap falan:)

masalda cok ıstahlı cok yıyen bır bebek ama 11kg ya yenı ulastık boyumuz78cm
benımde boyum150 babamız 170
ben cok zayıfım ve kısayım yanı mınyonum
masalda oyle nekadr yerse yesın sonu belli dıyor doktorumuz bıle
saglık olarak bınkez sukur hıc hastalanmadık yedıklerı orda etkılı sanırım

tskler yazı ıcın
okuyacagım bos zamnımda ekrana kaydettım sımdılık
wc yı ozellıkle merak edıyorum
ama baslasakda ben eylul de dusunuyorum en erken
yanı tatıl donusu olsun ıstıyorum daha rahat ılgılenırım

İyi geceler kizlar nasilsiniz dun butun ugranicak yerlere ugrayip koye geldik biz ve eren sutunu icip aksam 10u biraz gecerken uyudu ve masallah butun gece hic uyanmadi sabah 8de uyandi bugunde kuzucum elini yakti ya mutfakta tupte yemek isitmistim iceri goturdum erende merakli ben gidince kizgin demire degmis elinin iki yeri kabardi bastan su tuttum iyiydi ama sonralari cok aglamaya basladi sonra anladik elinin acisina duramiyo pisik merheminden surdum mecbur baya agladi annem bahcedeydi evde yoktu esimde ereni evin onune cikardi dolastirdi ama elini uzerine surtuyo biseyler yapiyo el hareketleri caninin yandigi cok belli oluyo arada unutuyo sonra yine agliyo yavrum hep ilgilendim neyseki sonra sonra biraz gecti sanirim aksamda ablama gittik keyfi iyiydi ordada ablamin eltisi geldi iki cocuguyla bi kiz bi erkek eren onlarla baya oynadi konusuyo hep biseyler anlatiyo bagiriyo ama cok eglendi zaten eve geldik sizar gibi uyudu hemen sutunu icip ins.gecede iyi uyur.Yarin firsat bulabilirsem giricem ins.fundadanda haber yok diymi cok merakla bekliyorum umarim hersey yolundadir.gecmis yapamiyorum diye nolur kizmayin aklim hep burda hep sizi dusunuyorum ama ah bide girip yazabilsem hepinizi opuyorum kokulu kokulu.:-*

Oy cok gecmus olsun kuzuma ya cok izuldum bizim nasil canimiz yaniuor kimbilir oninda ne yandi

findacim esine istanbulu gezdiriyor:)

Merhaba canim harika gorunuyorlar
bende aras icin montessori etkinlikleri kitaplari aldim
bu tarz seyler var icerisinde uygulamalara baslicaz insalla

Son düzenleme:
Bu arada kizlar masalla diyeyim arasin aglamalarindaki tepkisizlik oldukca ise yaradi kalmadi o tavirlar artik
eski sakin gunleeimize geri donduk cok seyi isaretle anlatmasi bizi anlamasi beni cok mutlu ediyor

Guldenim paylasimin icin cok tesekkur ederil arasin bunlaei yaptigini bilmek beni ayrica mutlu etti

Kizlar bende asyaya gunes kremi alicam hangi marka iyidir bilginiz var mi.30 faktoryel almayi dusunuyorum.

cnm bizimki bellabe
ama sebabemet yada mustelanınkide iyi
özellikle mustela bizim pişik için sürdüğümüz kırem
pişik derken her altını açtığında yani
ben çok memnunum
çok şükür nilde hiç pişik olmadı..

cnm çok geçmiş olsun
oluyo böyle kazlar allahım beterinden korusun
ohh köy havası negüzel bende istiyorum..

maşallah aras paşama
nedemek canım:
büyük bir zevkle palyşaıyorum

kızlar herkese günaydın:
umarım herkes iyidir.
ya kimse girmiyo artık ama ama özleniyorsunuz
yaz geldi tabi dimi?
betül dün bi girip bize yorum yapıp kaçtın cnm nasıl erdemim nasl geçti dede geziniz.
bide erdem paşamın sonuçları nezaman belli olacaktı?
songülüm bende montosori grubuna üyeyim hatta güzel şeyler paylaşıyolar ama biraz marfet lazımya.
bende yapıcam inşallah..
yaseminim bal böcöğüm nasıl oldubide sen nasıl oldun?
nurayım eşyalarmı toplanıyo sende giremez oldun cnm.
benicim akşam uramamışsın nasıl nida ve beyza nida çkartıyomu üzerini hala..
fundam buyün yazıcam bakalım sana eşin yanında diye pek rahatsız etmek istemedim ama..
katreynurunm nasıl brracık
bak paylaştığım yazılarda vurma ve ısırmada var yani telaşlanacak bişey yok cnm..
wavs sende gelmedin cnm nasılsın alpnasıleşinin iş görüşmesi ne oldu?
buketçim emir nasıl nasıl gidiyo uyuma çalışmaları?
sibel arada yaz olurmu?
hellinim fırsat bulunca dön bize ama tabi 2 çocuk zordur mutlaka..
özcenanım ranam nasıl oldu cnm?
mdccr kv bu haftamı gidiyo ceyda nasıl

Son düzenleme:

günaydın güldenimmm herkese günaydın kızlar... benim grip devam edio. ama kuzum ii çok şükür. keyfi yerinde. kuzularımız ii olsunda gerisi tefrrruat...ay bu montosori neyin nesi...fundayı bende merak ediyorum telden de rahatsız etmek isitemiyorum.inş. herşey yolundadır. hepinizi öpüyorum. buarada fatmacım çok geçmiş olsun cnm canı çok yanmıştır kuzumun geçer inş.

yaseminim ay geçmiş olsun inş kuzuya geçmiyecek cnm
aman onlar iyi olsun..
bu arada montosorii eğitimi
hani dün plesebu paylaşmıştıya fotğoraflar
kendin çocuğuna etknlik yapıyosun yaşına göre neler yapıcağınvar
sonra montosori eeğitiminde zorlama yok.
çocuk isterse eğetim yapıyosun zorlama yok
önce sen yapıyosun çocuğa denemek istermisin diye falan soruyosun ama asla yönlendirmiyosun..
bikere gösteriyosun okdar..

bi araştırayım bakalım cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…