2012 kasım bebekleri büyüyor..

Amın cnm hayırlısı tabı..
Ikı tane olması eglencelı ama dengedede tutmak gerekıyo:)
Bırıne aferın dedıysen hemen öburunede dıycen yoksa ben ben dıyolar:)

ye teyzesi ye ama hayatta herşey karşılıklı biliosun:)

bana kalsa biraz daha var cnm üç yaş iidir diyorum ama eşim geç bile kaldığımızı düşünüyo. başımın etini yiyip duruyo:) yaş geçio dio haksızda değil... tabi bunu ona söylemiyorum:)

ha ha yok öyle şey cnm benim adam üçüncüyüde istediği için öyle dio:)
sen bence beklememelisin ha ha peşinden de ben gelirim:)

hay maşallah 57 cm ne yaa:)

buarada sen kaşınıosun güldencim durduk yere farkında mısın bilmiyorum he he:)

dr de çok umutluydu cnm kilolu bebek olcak sanırım diodu ama bizimki formunu korumak için erken geldi haha:)

ha ha ha
desene o gün bugün formunu koruyo benim kuzummm
ay biraz nil ablasınada örnek olsun ha ha ha:

ha ha ha
aynen cnm
bant olayını dene biz çok eylendmiştik bant olayında
nil çok iyi nurayım maşallah keyifi yerinde..
akşam yine bana evde işyaptırmadı o ayrı banbamıza dedik sen mutfağı topla..

ya bu arada bişey sorucam
benicim sende söylemiştin galiba
bizim oyuncaklarda tek tek kutularda duruyo diye
okutular nasıl kutular acaba
bizim
oyuncaklar oyuncak sepetinde bende ayırsam iyi olacak
yanlız bizim 2 odamızvar nile ait
biri onun odası biride sadece
bi küçük bi büyük koltuk olan ve nilin oyuncakları olan birde çalışmama asasınn olduğu bir oda..

bana kalsa biraz daha var cnm üç yaş iidir diyorum ama eşim geç bile kaldığımızı düşünüyo. başımın etini yiyip duruyo:) yaş geçio dio haksızda değil... tabi bunu ona söylemiyorum:)

dr de çok umutluydu cnm kilolu bebek olcak sanırım diodu ama bizimki formunu korumak için erken geldi haha:)

ha ha ha
desene o gün bugün formunu koruyo benim kuzummm
ay biraz nil ablasınada örnek olsun ha ha ha:

ha ha ha
aynen cnm
bant olayını dene biz çok eylendmiştik bant olayında
nil çok iyi nurayım maşallah keyifi yerinde..
akşam yine bana evde işyaptırmadı o ayrı banbamıza dedik sen mutfağı topla..

ya bu arada bişey sorucam
benicim sende söylemiştin galiba
bizim oyuncaklarda tek tek kutularda duruyo diye
okutular nasıl kutular acaba
bizim
oyuncaklar oyuncak sepetinde bende ayırsam iyi olacak
yanlız bizim 2 odamızvar nile ait
biri onun odası biride sadece
bi küçük bi büyük koltuk olan ve nilin oyuncakları olan birde çalışmama asasınn olduğu bir oda..

Soylemesi ayip arasta haftasinda dogsa bekleneen kg si oleydi:)

ohhh aras paşamada baksennn:

aferin size cnm:

ay kızlar benim pec takıldı yine özür dilerim şimdi
kapatıp açayımm:

Ay bizde yarende bilmedik hemen ikk ay oldu
Gerci ikicide iki kez adet gordim sonra oldu ama dusuk cok zor gunler gecurdim
sonra birkez adet olup yine gebe kaldim
kk neler ogretto bana

Ay bizde yarende bilmedik hemen ikk ay oldu
Gerci ikicide iki kez adet gordim sonra oldu ama dusuk cok zor gunler gecurdim
sonra birkez adet olup yine gebe kaldim
kk neler ogretto bana

düşük kaç aylık oldu cnm kötü olmuş ablamında olmuştu. peşinden hemen elif ebrarım oldu

Canim once buyuk malzemelerle baslamak aonradan kucuklere gecmek faha verimli oluyir

kız songül afiyet olsunda ayıp oluyo amaaaaa ben nerdeyse akşam yemeyi yiecem ha ha ha
malum 6da kalkıyorummm:
yaseminim sanada songülüm sanada afiyet olsun..

kızlar transfer çalışmalrına başlamışsınız tebrik ederim sizi fakat bu çalışmalar kontrolsüz yapılırsa döküp saçma etkinliği olur sadece.. transfer çalışması sadece kaptan kaba aktarsın değildir ben bildiklerimi sizinle paylaşayım..
transfer çalışmaları önce elle başlar..çocuğu sol tarafınıza oturtmanız gerekiyo böylece elinin içini ve ne yaptığını daha iyi görebilir.. çalışmaya başlamadan önce mutlaka sormak gerekiyo bugün seninle elle transfer çalışması yapmak istiyorum sende ister misin die.. yapmak istemediğini belli ederse mutlaka kaldırılması tamm o zamn daha sonra yaparız denmesi gerekiyo..eğer çalışmayı yapacaksınız gel hadi bi oyun oynayalım gibi açık uçlu bi yönerge verilemz çünkü çocuk bambaşka bi oyun düşünebilir.. senle bugün ....... etkinliğini yapmak istiyorum die açıkça ne yapacağınızı anlatmanız gerekiyo

bu arada transfer çalışmaları soldan sağa yapılır..

transfer yaparken konuşmuyoruz direktif vermiyoruz kendimiz yapıyoruz ve onun bizi taklit etmesini bekliyoruz

kuru gıdalar, maşayla transfer, suyla transfer,cımbızla transfer şeklinde gidiyo tabi bunlar zamnla yapılıyo çocuk büyüdükçe cımbıza 2,5-3 yaşında filan geçiliyo

şu an yanlış yönlendirilen transfer çalışmaları yani çok küçük nesnelerle yapılan tranbsferler yanlış öğrenmeye sebep olabilir döküp saçma aatma gibi benden nacizane bi tavsiye

uygulamalar genelde 2 yaşından itibaren düzenli şekilde yapılmaya başlanıyo bizimkiler henüz uyum sağlamakta biraz zorlanıyo

aktivite önerim : buz kalıplarına ceviz sıralamasını yapabilirsiniz,,dikkatini toplamayacak bi etkinlik olacaktır..
suyu seviyorsa bi kabın içine suyu koyup lego tarzı parçaları içine atıp kepçeyle bunları içinden çıkarmasını isteyebilirsiniz.
arkadaşın dediği gibi bantları kapıya yada uygun bir yere yapıştırıp çıkarttırabilirsiniz ben bunu genelde yemek yaparken yapıyorum o oyalanırken bende işimi hallediyorum
stiker yapıştırma yapabilirsiniz bi kağıt çıkarıp stikerları kendi çıkarıp kağıda yapıştırır ve daha sonra bu çalışmanızı odasına asabilirsiniz
resim defterine karalama çalışmaları yapabilirsiniz yanlız önerim bi kaç renk vermeniz sadece ben önceleri tek boya veriyodum çünkü çok olduğu zamn bu sefer boyamak yerine kalemleri inceliyolar dikkatleri dağılıyo bu arada ben pastel boya tercih ediyorum kuru boyalar pek renkli gelmiyo bana
çubuk makarnaya düdük makarnaları geçirmesini isteyebilirsiniz
yapbozları seviyosa parçalarını aliminyum folyoya sarıp önüne koyarsınız folyayı açar ve yapbozun parçasını yerine yerleştirir
yani aklıma ilk gelenler bunla bizim yaptıklarımızdan ama duyusal torbalar filan var onlarıda bi ara resmini çekip paylaşayım öyle anlatayım çünkü montesoride duyular çok önemlidir
hayvan kartları edinip köpeği ver kediyi ver gibi şeyler oynayabilirsiniz
basit kartlarla eşlemeyi tam yapamaz ama en azından yavaştan başlayabilirsiniz
bu tarz şeyleri ya yere bi örtü sererek yada varsa masa sandalyesinde yapın ve bu alanın dışana pek çıkmaması daha iyi olur ilerleyen zamnda sizin için daha rahat olur

tam olarak anlatamadığım bi yer varsa lütfen sorun..
şimdye kadar pek aktivite önerileri paylaşılmadığı için bi yorum yapmamıştım ama ilgileniyosanız hepimiz düzenli olarak bişiler paylaşabiliriz

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız;

giremiyorum kaç gündür işler yoğun evdede işim hiç bitmiyor sonra sızıp kalıyorum ya çalışan anne olmak ne zor .
akşam eve geldim yemek yedik emiri uyuttum sonra evi sildim süpürdüm, çamaşırları yıkadım, astım .bulaşık makinesini çalıştırdım bitti sonra onları yerleştirdim.
bir baktım saat 12 olmuş yatıp uyudum.

gülden nasılsın canım ? doktor kont. güzel geçmesine sevindim.nilede maşallah çok tatlı yine her zamnki gibi.
songül o aras paşayı yerim ben erkekim benim. bu arada ben emire hiç mısır vermemiştim bak görünce aklıma geldi bende vereyim oğluşa
benicim vallahi nida ya şaşıyorum nerden öğrendi bu kız bu üst çıkarma işini iyice oyun haline gerirmiş. unutturmak lazım canm ama nasıl çıkartmayacağı bir şeyler giydirsen bir süre iyice unutsa bilemedim cnm vallahi.
ozcanan geçmiş olsun tatlım.
biberon geçmiş olsun canm eren düşmüş ama iyide eğlenceli bir gün geçirmiş .
yasemin canım duyum aldım hadi hayırlısı kışa başlıyormuşsunuz , ay bende düşünüyorumda tatlım çok zor ya ev iş. 2. de evde olmak istiyorum ben şöyle keyfini çıkara çıkara doğurmak isityorum
beysal yolculuğun güzel geçmesine sevindim cnm. inşallah kp inde iyi olur.
yağmurcandan sanada günaydın cnm

kızlar dün çok güzel paylaşımlar olmuş. bu aktarım nasıl bir şey banada anlatırmısınız bir yerden bir yere aktarmayı emir hep yapıyo zaten. ceviz koyuyorum tencereye fasulye filan ondan ona aktaryo. ama sanırım sizin anlattığnız başka bir şey mi ?

merhaba plesebo canım ben sordum sen geldin canm çok sevindim.

anlattıkların için teşk . bantı sorucam ben nasıl bant almalıyız yapıştırmak için.

kızlar merhaba
uzun bir aradan sonra hepinize kucak dolusu sevgiler...

taşındığımızdan beridir giremiyorum uzun bir süre internet bağlantısı sıkıntı oldu taşındığımız evde ... daha yeni çözüldü ben de o arayı master işlerini halletmekle geçirdim. umarım hepiniz iyisinizdir. haliyle geçmişi okuyamadım.

bebişleriniz nasıl? gelişmeleri nasıl?konuşmaları nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…