2012 kasım bebekleri büyüyor..

merhaba plesebo canım ben sordum sen geldin canm çok sevindim.

anlattıkların için teşk . bantı sorucam ben nasıl bant almalıyız yapıştırmak için.

cnm evde nasıl bant varsa :) koli bandı bile olur önmeli olan bebişinin miniş parmaklarıyla bantı ordan sökmeye çalışması ve başarması

ama ilgisini çeksin diosan elektirk bantlarıyla renkli oluyo onlar yada kırtasiyede resimle renkli bantlar var onlardan alabilirsin

açıkçası ben yapacağım herşeyde önce kendim yapabilir miyim die düşünüyorum

mesela ben hayvanları netten resimlerini bulup düzenleyip çıktısını aldım ve fotoğrafçıların verdiği albümler oluyo ya ona yerleştirdim önlü arkalı kitap gibi oldu

kitaplar filan herşey çok pahalı ve kısa süre kullanılacak şeyler ben böyle tercih ediyorum tabi hikaye kitapları hariç
onuda belki bu gidişle kendim yapabilirim ama DDD

bi de konusu açılmışken bu yöntemle ilgilenenler için kitap önerisinde bulunayım

montesori yöntemiyle çocuk gelişimi Eriman topbas
montesori metodu Eylem KOrkmaz
okul öncesi eğitimde montesori yaklaşımı yazarını hatırlayamadım
montesori yöntemiyle harika çocuk nasıl yetiştirilir Tım seldın
montesori modern bir yaklaşım poula polk lıllard
çocuğunuz ve sizin için montesori etkinlikleri maja pitamij

Son düzenleme:

cnm çok sağol evet bende nil hanıma aynen bu teklifle gidiyorum
cnm akşam sordum hehe dedi oturduk yaptık..
Ay çok güzel paylaşımlar ben devamı gelsin istiyorum
yanlız senden özel biricamda
yaptıklarını yani resimleri aynen bu anlattığın gibi anlatırsan süper olur bende yapa bilirim
çok sağol şimdiden

cnm hoşgeldin
ay bende sevmiyorum çalışan bayan olmayı ama herşey onlar için bazen yetemediğimi düşünüyorum
cnm nilin dr konturolü çok iyi geçti çok şükür..
Emirin uyku eğitimi nasıl gidiyo..
Artık sallama bittimi tamamen..

cnm hoşgeldin özllettin kendini
umarım herşey yolundadır
nil iyi çok şükür evet artık konuşmada oldukça ilerliyoruz yarımda olsa ne söylersek söylemeye çalışıyo artık
peki mina nasıl biraz anlatırmısın..

çok mantıklı gerçekten..
Süper fikirler..

cnm kitaplara bakıcam çok sağol tekrar
paylaşımlar devam etsin ..

canım mina genel itibariyle iyi. minyon tipli çıtı pıtı birşey oldu çok uzun ve kilolu değil şu an. keşif maratonunda sürekli birşeyleri incelemek kurcalamak istiyor ben de izin veriyorum tehlikeli olmadıkça. konuşma konusuna gelince son üç aydır resmen ağzından kelime alamıyorum. bilinçli olarak kullandığı kelimeleri de bıraktı herşeyi beden ve işaret diliyle anlatmaya çalışıyor. önceden çok güzel konuşuyor annecim diye sesleniyordu. bu nedenle canım sıkkın

allah allah
cnm istediklerini görmezden gelsen söylersen vericem falan desen işe yaramazmıki
yoksa daha çokmu sinirlenir..

çocuğunu en iyi sen tanırsın ama ay bu çocuklar canları nasıl isterse öyle davranıyolar
pki şuanda söylediğ, keleimeler var ama yine dimi?

hoşgeldin cnm özlettin kendini. alıştınız mı rizeye. hayırlı olsun master ın en son dil sınavından konuşmuştuk nasıl geçti malum ben atmasyon girdim. :)

Plesebu bu arada
hani oyuncaklar tek tek kutularda dedinya
okutular nasıl kutular acaba bende onlardan yapmak istiyorum..
cnm hani kiler için kullanmdığımız ağzı kapaklı dik kutular var ya onlarn yatay olanları var şeffaf onlardan bahsediolar sanırım.

yesinler o çıtı pıtı fıstığı ... konuşmada sıkıntı olduğunu sanmıyoruım cnm bi dönemdir geçer inş. yinede bi bilene sormak lazım tabi. neticede anne yüreğinin rahatlmaması lazım

sadece soruyu değil tüm anlattıklarımı uygulaman lazım
bu tarz şeylerde foto çekmedim hiç açıkçası ya inan zamanımda olmuyo zaten.. Zmnım olsa bende blog filan yazmayı düünüyorum ama kk ya ancak yazıyorum oda arada bir zaten biliyosun..

canım dediğini denedim daha çok sinirleniyor zaten adını söylemeden işaretle gösterdiği şeyi anlamadımızda epey sinirleniyor.

aslında ben bir kelimeyi söylerken onun ağzına da bakıyorum dudaklarını benimki gibi oynatıyor ama ses yok , ya da gıh vs diyor. yani (ada) amca, baba , anane, atta ve aç var şu için, dedğim gibi 15 aylıkken nerdeyse 20 taneydi kullandıkları.
doktora kalırsa şu an anladıkları kelime ve komutlar kullandıklarından çok daha önemli. çok şükür o noktada sıkıntımız yok söylediğimz herşeyi anlıyor yerine getiriyor hatta bizi beklentilerimizin üstünde şaşırtıyor ama konuşmaya gelince hep anlaşılmaz halde..

Plesebu bu arada
hani oyuncaklar tek tek kutularda dedinya
okutular nasıl kutular acaba bende onlardan yapmak istiyorum..

cnm aslında montesoride ya hasır sepetler yada tahta kutular tercih ediliyo çocugun plastik şeylere dokunulması pek fazla istenmiyo

ama kişisel tercihim ben şeffaf kutu aldım içindekini görsün die oda tek tek açıp bakmasını istemedim

büyüklü küçüklü alabilirsin önemli olan aynı gruptan oyuncakların bir arada durması hatta kutuların üzerine içinde ne olduğunu gösteren resimler yapıştırılabilir

sağol cnm..

cnm uygulamayuıda yaptığımı düşnüyorum ama şimdi düzenimiz lazım bizede.
Ben foto istemedim zaten cnm:
Yaptıklarını bu anlattığın gibi anlatırsan benim daha çok işime yarıyo
yani foto bile olsa
böyle anlatırsan sevinirim demek istedim:

canım dil iyiydi, masterda dersler bitti . o noktalar iyi..
doktorda öyle söylüyor canım beni biraz pimpirikli buluyor bu konularda napayım ama elde değilki..

zeynep ilay nasıl canım ne tatlı olomuştur şimdi..

vakit buldukça yazmaya çalışırım tabi..

çok güzel canım çok sağol bizde yeni başladık bu sırayla gidelim bari bende araştırmaya başladım ama çok yeniyi pek bişey bilmiyorum
paylasimlarinin devamını bekliyoruZ canım yazalım da birbirimize fikir olsun
dün senin bahsettiğini dergiyi her yerden bulabilimiyiz z acaba
günaydın canım nasılsın emir nasıl çalışan anneolmak çok zor gerçekten Allah kolaylik versin hepinize
canım özledik ve merak ettiik seni hosgeldin tekrar nasıl alışkınız mi yeni ortaminiza
canım ortaminiza değişti yacocuklari çok etkiliyormus böyle şeyler belki de ondan olmuştur sikma canını geçici bi donemdir geçer ins

cnm drler için birkaç kelimede olsa söylemeleri önemliymiş geçen bi yazıda okumuştum .
Oyüzden için rahat olsun.
şuanda gözlemliyo ola bilir
bi arkadaşımın oğluda öyleydi 2 3 kelime söylüyodu sonra bi anda herşeyi söylemeye başladı çok şaşırmıştık..

çok sağol cnm..

canım dil iyiydi, masterda dersler bitti . O noktalar iyi..
Doktorda öyle söylüyor canım beni biraz pimpirikli buluyor bu konularda napayım ama elde değilki..

Zeynep ilay nasıl canım ne tatlı olomuştur şimdi..

doktor doğru söylüyo cnm ama biz anneler herşeye takıyoruz söz konusu bebişlerimiz olunca..

canım dil iyiydi, masterda dersler bitti . o noktalar iyi..
doktorda öyle söylüyor canım beni biraz pimpirikli buluyor bu konularda napayım ama elde değilki..

zeynep ilay nasıl canım ne tatlı olomuştur şimdi..

dr de öle diyorsa sıkıntı yokmuş annesi üzülme. biz son 20 gündür kabızlıkla uğraşıyoruz cnm şükürler olsun 3-4 gündür iyiyiz. ben gribim ama kuzumun keyfi yerinde çok şükür.

canım dil iyiydi, masterda dersler bitti . O noktalar iyi..
Doktorda öyle söylüyor canım beni biraz pimpirikli buluyor bu konularda napayım ama elde değilki..

Zeynep ilay nasıl canım ne tatlı olomuştur şimdi..

vakit buldukça yazmaya çalışırım tabi..

sağol cnm beklioruzzzzz:

canım alıştık gerçekten çok güzel buralar mina da çok sevdi.. aslında bu gitmeden önce başlamıştı, inş geçer bir an önce

canım ben de onu duyduğum için kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bir de bizimki üstelendiğinde onu hiç yapmıyor akışına bıraktım şimdi tabi eğitime ara vermeden :)

evet canım çokkk takıyoruz..

kitaplara bakarsan yol gösterir sana.. diyorum ya montesori bi kaç etkinlik değil sadece bunun günlük yaşam becerileri ayağı bile var
harika çocuk nasıl yetiştirilir kitabı çok yiy bi başlangıç olabilir çok basit ve net şekilde anlatıyo orda
her ay yapılabilecek eıtkinlikler şeklinde paylaşabiliriz o zmn
evt cnm dergi satan her yerde var çook güzel bizim bir ay boyunca defalarca sayfalarına baktığımız kartlarını kullandığımız bi dergi
meraklı minik.. dediğim gibi yapamadıklarını saklıyorum ve yapabileceği zamn çıkarmayı düşünüyorum elimde malzeme oluyo
tübitak yayınlarının zaten..üstelik 4 lira sadece çok da uygun fiyatı umarın sende beğenirsin.. Bu ay ayç,çekleriyle ilgili bi sayı mesela çiçek arı kuş üstüne konuşacak bi sürü şey var resimlerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…