2012 kasım bebekleri büyüyor..

ay yok songülüm benim kafam dağanık deneyemedik bakalım bu akşam artık..
perşembe babaanneye gidiyo nil hanım 3 günlüğüne..

Kizlar uzun suredir pek yazamadim
arastan bahsedeyom birazcik
bu ara ilgilendigi seylerin basinda salincak bebek araba mama sandalye nin emniyet kemerini kapatmak bize actiriyor o kapatiyor inanilmaz keyuf aliyor
Ipe nakarna gecurmekten slkllmaya basliyor bugun atti hepsinu sipam
onun disinda bir duzen olayi basladi iceride bir bardak i goruyor dogru mutfaga
elinde birswy mi var onu atmiyor elime veriyor sumu istiyor elimdeb tutup beni mutfaga goturup parmagi ile gosteriyor
onum disinda coxuklara evde hamur yaptom birkac ay once cok tiskinen aras ablasimin kucuk masasinda merdale ile iki eliyle bildigin aciyor
yarenle olan iliskiye gelince inanilmaz guzel vakit geciruyirlar buyudukce yarenin yaptuklarini hep ornek aliyor kendine
birazcikta yareni kiskaniyor yarwn benumi optu hemencik bitiyor yanimda oda sokuluyor iki evlattanda sevgiyi gorunce benmest tabiki
Bul tak olaylarina cok ilgili olunca o tarz egitici oyincaklar aldim bir kismi bigun gelicek bakalim tepki ne olucak

simdulik aklima gelenler bunlar

Gidiyor derkennn sen?

oyyyyy kocaman bi alkış aras paşama
maşallah ona
akıllı paşam benimmm:
evet kesinlikle yanlarındaki insanı örnek alıyolar..

Gidiyor derkennn sen?

şaşırma şekerim şaşırma bende gidiyommm

kızlar bu arada ailecek buyk bır sıkıntımız var
dun gece oturdum ağladım üzüntüden
9 yasında bır kuzenım var dayımın oglu ananem dedem beraber oturuyorla
on aylıkta bır kardesı var kuzenım cok ası zor bır çocuktu bırde ustune kardesı olunca durum ısın ıcınden çıkılmaz duruma geldı kıskançlık tan ufak ufak zararlar vermeye başladı ıkı tane çocuk psıyatırısıne götürdüler buyume normaldırvb dıyıp olayı normallestırdıler

fakat dun gece annesı bebegı uyutmak ıcın odasına goturuken kuzenım kardesını opecegını soylemıs annesıde tamam demıs bebeğe bır tokat atmış bebek bayılmış kendınden gecmıs duşunun aılenın durumunu
plesebo ozellıkle senın fıkırlerın benım ıcın cok degerlı ne yapmalıyız nasıl yonlenmelıyız annenm dedem cok yaslı tansıyonları yukselıyor bırsey olucak dıye okadar uzlkuyorum kı enıyısı yardım almak dıye duşunduk onlarda cok normalledıler hatta son gıttıgı bende kucukken boyleyım demıs ama cozum degıl

ay bırde aıle panık olunca bebek baylınca ölsün o ölsün doye bağırıyormuş

ay yazarken ellerım tıtrıyor

Gidiyor derkennn sen?

ayyyysongül okurken çok fena oldum benya
nasıya bu çocuğun yardım alması şart ama aileninde bbnce
ailemi kabul etmiyo durumu ben orayı anlamadım.
peki nasıl bir aile cnm ilgisizlermi
ilgiye aç olan çocukların böyle tepkili olduğunu söylemişti süper dadı ayyy
allahım korusun bebeğiya
nasıl bi vurma bebek bayılıyo ya
ayyy inanamıyorummmm:
ay yazamıyacam daha fazla..

yok yok aıle sorun oldugnun farkında ıkı kez çocuk psıkıyatrı ye götürdüler durumun cıddı oolmadıgını norallestıren çocuk psımkıyatrı
ılgı bıraz abartılmış olarak var nasıl dıyım cok ufak cağdan berı bu u abrrttılar hatta tabıkı bıryerle yanlış bırseyler vardır
onlarda bu yanlışları bulmak adına yardım almak ıstedıler ama anlattığım gıbı oldu
ya ısın ıcınden çıkılmaz bır durum var

derslerımde ınanılmaz başarılı bır çocuk cok zekı ama ılgı çekmek ıcın yapmayacağı yok kardesı yokkende boyleydı okul başladı okuldakı çocuklardan kufur de ogrenmeye başladı hadı aıleye bu sefer
sorun olduğu kesın ama nasıl cozucekler o on aylık bebek onu görüce korkuyor resmen
bır gun basıma gıtmıs 4 aylık fslandı nasıl bagrıyormus kıskanıyorum ulan senı varmı dıyecegın dıye
dayımın dedemın ağzından bırkez ole laf duymadım ulandıyır bırde

songülüm pedegok bence bu işi öçözer eğer orda yoksa istanbula falan gelsinler yapacak bişey yok sonuçta ay allahım yardımcıları olsun çok zor bi durum

Gecmis olsun esine canim.calisirken arkadasina nezaman gitceksinki bide istanbula gidiceksiniz.
İlk bos vakitte bakicam canim eminim isimize cok yariycaktir.
Ben anneler gunu hediyesi alamadigim icin pek icimden gelmiyo amabellimi olur benimde fikrim olursa paylasirim.

Gecmis olsun canim ins.diger doktorlarida hayirlisiyla guzel haberlerle atlatirsiniz.

songülüm pedegok bence bu işi öçözer eğer orda yoksa istanbula falan gelsinler yapacak bişey yok sonuçta ay allahım yardımcıları olsun çok zor bi durum

cnm sakaryada ıkı yere götürdüler araştırma hastanesı ve çocuk hastanesune
ama su an ıstanbuk yada ozel muaynaneye gturme ımkanları yok

ama songülüm otarz yerler malesef bence bu sorunu çözemezler
oradaki ler pskyetris zaten
ama bu durum bence pedegokluk bi durum
ay süper dadıya başvursanız durumu anlatan bi mail atsan sen olmazmı.
gerçi onlarda ist dışına çıkmıyo diye biliorum ama yine anlatmakta faydavar nedersin
plesebu nerdesin cnmmmm:

canım ole ama herkez bız gıbı bu ımkanları sağlayamaz hanı bıze bur ıstanbula gıtmek ozel bır klınıge gıtmek kolay gelirken herkez aynı ekonomıge sahııp degıl
yada süper dadıyı herkez evıne alabılcek seye sahıp degıl sahsen ben evımde böyle bır durum ıstemem
ıstanbul ıcersınde olsa bıle

bılmıyorum of

Sagol canim iyi denk geldi isimiz cok sukur.gecmis olsun elifede sanada gecmis olsun canim hemde ayni andami oldunuz zor oluyodur.
Canim demistik hersey de hayir var diye bak boylesi daha iyi olsu cok sevindim

Ne kadar anlamli ne jadar yerinde cumleler olnus
cok guzel ifade etmis.....
Oyle oldu canim cok sagol.
Fatmacuk babanada gecmis olsun cok can slklcl olmuss

guldencim ne yaptiniz makarna olayini denedunuzmi
Aynen canim gorsem daha kotu olurdum simdi gormedigim icin yine iyiyim sagol.

Masallah aras pasaya yav nelerde bilirmis bizim sipa kizinca hemen elindekileri atiyo yere

eşim songülüm nodül varmış 4 santim olmuş oyüzden amilyat diyolar bakalım..
bu arada
ee ama songülüm diğer çocuğun pskolojiside bozulacak bide onu düşşünmek lazım
ama tekrar söylüyorum pskeyatrisler ilaç tedavisine giderler
ama bu çocuk için ilaç kullanması bence erken onun pskolojik tedaviye ihtiyacı var
bi şekilde bi çözüm bulmöak lazım dediğim gibi
allh korusun diğer çocuk için çok tehlikkeli ola bilir
son pişmanlık fayda etmez songülüm
yani bi şekilde halletmek lazım:

cnm annemınde aynı sekılde nodullerı vardı hemde oldukça buyuk atom tedavısı ıle ıstenılen buyukluge ulaştı orada endokrınolojı bolumu varmı

cnm ılac tedavısıde vermedıler yasından dolayı olabılır zaten oradya gıdınce br sakın br mulayım kı sorma

Kocamanda cocuk iste ama bence asil sorun ne biliyomusun aradaki yas farki o cocugu tek olarak kac sene buyutmusler hatta dedigin gibi biraz abartmislar cocukta tabi simdi kabullenemiyo tek kendi olsun istiyo bak mesela benim teyzemin kizi 10yasindayken ikinci oglu oldu kizida boyleydi simdi lise 1e gidiyo bide ergenlik caginda daha beter sorunlari var ve ben teyzemede demistim ozgenin kimseyle sorunu yok tek derdi sensin demistim kac sene onceden hemdeoda kac sene tek cocuk olarak buyudu cunku ve gecen telde konustugumuzda teyzem soyledi sen boyle boyle demistin diye cunku ozgede dersleri iyi herkesle arasi iyi sorun yok sadece teyzemle cok tartisip kavga ediyo.bende en azindan super dadiya mail atin mail yoluyla cevap vermesini isteyin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…