- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #45.901
Slm kızlar cok uykum var ceyda hanım sabahın 5;30 uyandı ve bı daha uyumadı bana da uykusuz işe gıtme yolları göründü hala da uyumadı
Kuzum herşeye değersin 💝
Iyi geceler kizlar nasilsiniz cok özledim sohbeti
Gün içinde parca parca okuyorum o yuzden aklimda bisey kalmiyor kusura bakmayın.
Biz bugün arkadaşlarimla buluştuk. Çok güzel bi aksamdi. Öyle cok özlemişim ki. Bi arkadaşımın da 2 yaşında oğlu var en son dugunumde görüşmüştuk. Berrayla oynadilar ama berra arada şiddete maruz kaldı:) bu sefer dovulen oldu kuzum saçlarını baya bi çekti. Çocuklar pek durmasada güzel vakit gecirdik. Nasil gecti hic anlayamadim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar geçmiş yapamadım pek elif hastaymiş geçmiş olsun biz atlattık ama yarın asi var ve korkuyorum
Ama bu arada mutluyum da çünkü mezun oldum sonunda bitti okul
uzaktan yardımcı olmak biraz zor gerçekten cnm.. keşke imkan olsa da yüzyüze görüşebilsem ama yinede bişiler yazayım cnm
gittikleri yer öncelikle yanlış.. şunu da anlamaları gerekiyor; sorun çocuktan değil, çocuğun yaşadğı ortamdaki kişilerin davranışlarından kaynaklandığı için pedagog,çocuk gelişim uzmanı veya okul rehber öğretmeninden kardeş kıskançlığı konusunda aile eğitimi almalarını öneriyorum. anlattığın kadarıyla çocuğun davranışları kesinlikle normal değil.. ama çocuğun kendini düzelteceği bi durum yok çünkü problem çocukta değil ailenin davranışlarında oluyor.. görüşme yapılınca bu ortaya çıkacaktır.
kardeş kıskançlığında anahtar kelime adalet diyebilirim, yani çocukla ilgilenen kişilerin çocuklar arası adaleti sağlamaları gerekiyo.. çocuk adaletsiz davranıldığını gördüğü için, kardeşine zarar verme,dikkat çekme gibi bitakım davranışlara başvuruyo. mutlaka aile birşey yapıyo ama farkında değiller. bunu da işte konuşarak bulmak gerekiyo.. çocuklar çok ufak şeylerden bile etkilenir ailelerin farketmedikleri.. çocuğa ''Sen büyüksün '' demek kardeş kıskançlığını tetikleyen en büyük şeylerden birisi mesela.. babanın veya eve gelen birinin, ilk küçük çocuğu sevmesini saymıyorum bile... ya da; baba eve gelirken iki çocuğa da bir şey almıştır diyelim, ikisine aynı anda vermemesi bile kardeş kıskançlığına neden olur... Ailenin bu tarz küçük ayrıntıları farkedip, davranışlarında düzenleme yapmaları gerekiyo.. kardeş kıskançlığını tamamen ortadan kaldırmanın çözümü yok diyebilirim, fakat minimuma indirilebilir..
Slm kızlar cok uykum var ceyda hanım sabahın 5;30 uyandı ve bı daha uyumadı bana da uykusuz işe gıtme yolları göründü hala da uyumadı
Kuzum herşeye değersin 💝
Ii geceler canlar... guldencm gecmis olsun eşine cnm...rahat gecer insallah
Songul abla ya bnmde tüylerm diken diken oldu okuyunca. Allah Yardımcılar olsun. .plasebo guzel soylems yine))
Bende bisey danisaym meryem biim disari cikaxagmizi anladigi an hemen hirkasini getryo ayakkabılarını giyiyo o da gelckmis...e her zaman da gotremyirz doğal olarak. .ve arkamizdan cok agliyo.bizde kacarak gidiyorz genelde..bence cok yanlus yapıyorz çocukta guvenszlik olusurms gibi geliyo ama öbür türlü cok agliyo....calisan anneler nasil Yapiyonz. Biz nasilbir yol izleneluyiz acaba. ...
Iyi geceler kizlar nasilsiniz cok özledim sohbeti
Gün içinde parca parca okuyorum o yuzden aklimda bisey kalmiyor kusura bakmayın.
Biz bugün arkadaşlarimla buluştuk. Çok güzel bi aksamdi. Öyle cok özlemişim ki. Bi arkadaşımın da 2 yaşında oğlu var en son dugunumde görüşmüştuk. Berrayla oynadilar ama berra arada şiddete maruz kaldı:) bu sefer dovulen oldu kuzum saçlarını baya bi çekti. Çocuklar pek durmasada güzel vakit gecirdik. Nasil gecti hic anlayamadim.
Kızlar geçmiş yapamadım pek elif hastaymiş geçmiş olsun biz atlattık ama yarın asi var ve korkuyorum
Ama bu arada mutluyum da çünkü mezun oldum sonunda bitti okul
uzaktan yardımcı olmak biraz zor gerçekten cnm.. keşke imkan olsa da yüzyüze görüşebilsem ama yinede bişiler yazayım cnm
gittikleri yer öncelikle yanlış.. şunu da anlamaları gerekiyor; sorun çocuktan değil, çocuğun yaşadğı ortamdaki kişilerin davranışlarından kaynaklandığı için pedagog,çocuk gelişim uzmanı veya okul rehber öğretmeninden kardeş kıskançlığı konusunda aile eğitimi almalarını öneriyorum. anlattığın kadarıyla çocuğun davranışları kesinlikle normal değil.. ama çocuğun kendini düzelteceği bi durum yok çünkü problem çocukta değil ailenin davranışlarında oluyor.. görüşme yapılınca bu ortaya çıkacaktır.
kardeş kıskançlığında anahtar kelime adalet diyebilirim, yani çocukla ilgilenen kişilerin çocuklar arası adaleti sağlamaları gerekiyo.. çocuk adaletsiz davranıldığını gördüğü için, kardeşine zarar verme,dikkat çekme gibi bitakım davranışlara başvuruyo. mutlaka aile birşey yapıyo ama farkında değiller. bunu da işte konuşarak bulmak gerekiyo.. çocuklar çok ufak şeylerden bile etkilenir ailelerin farketmedikleri.. çocuğa ''Sen büyüksün '' demek kardeş kıskançlığını tetikleyen en büyük şeylerden birisi mesela.. babanın veya eve gelen birinin, ilk küçük çocuğu sevmesini saymıyorum bile... ya da; baba eve gelirken iki çocuğa da bir şey almıştır diyelim, ikisine aynı anda vermemesi bile kardeş kıskançlığına neden olur... Ailenin bu tarz küçük ayrıntıları farkedip, davranışlarında düzenleme yapmaları gerekiyo.. kardeş kıskançlığını tamamen ortadan kaldırmanın çözümü yok diyebilirim, fakat minimuma indirilebilir..
Kuzum herşeye değersin 💝
Ii geceler canlar... guldencm gecmis olsun eşine cnm...rahat gecer insallah
Songul abla ya bnmde tüylerm diken diken oldu okuyunca. Allah Yardımcılar olsun. .plasebo guzel soylems yine))
Bende bisey danisaym meryem biim disari cikaxagmizi anladigi an hemen hirkasini getryo ayakkabılarını giyiyo o da gelckmis...e her zaman da gotremyirz doğal olarak. .ve arkamizdan cok agliyo.bizde kacarak gidiyorz genelde..bence cok yanlus yapıyorz çocukta guvenszlik olusurms gibi geliyo ama öbür türlü cok agliyo....calisan anneler nasil Yapiyonz. Biz nasilbir yol izleneluyiz acaba. ...
ayyy betülüm negüzel anlatmışsın erdem paşamada baksen..
yerim ben o paşayı...
ay günaydın bu arada..
sanada geçmiş olsun betülüm
burdaki drler biyopsi falan demiş ama dün görüştüğü 2dr gerek tok sonuçta 4 santim alınması gerekiyo demiş sntigrafi çekilip olacakmış
sanıyorum bayram sonrası olacak
nefes almanı zorlaştıra bilir demiş
cnm nasıl bi süreç peki amilyat
ay eşim malum erkek nazı inanılmaz korkuyoda..
Anamm nasil dayaniyor bu kiz yahuuu
ay kolay geleee arkadasim
canım 2 gün kaldım hastanede ben ilk uyandığımda kulaklarım çok ağrımıştı kulağım die sayıkladım durdum sonrasında yemek yemek zulümdü yiyemiyordum en fazla 10 gün canım sonrasında ameliyat yerini koruduğun sürece bişey yok tabi boynunda kolye gibi bi kesikle gezmek sinir bozucu oluyo o da artık ten rengime döndüüğü için belli olmuyo
Günaydın valla en son ben uyudum ceydacıkta benım yanımda uyumus :)
Günaydın hanımlarrr
Kuzum herşeye değersin 💝
herkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür... nurayım nasıl oldunuz cnm elifim nasıl inş. çabucak toparlar...çok çabuk soluo kuzular yaaa... rabbim şifa versin. özcananım mezun olmuşsun cnm hayrlı olsun:) güldenim git gez cnm ihtiyacım var diodun bak sana bi fırsat takılma hiç bişeye herşeyin tadını çıkar:) songülüm çok üzüldüm kuzenine yaa ne yapcaklar çok zor bir durum allah yardım etsin. gözüm korktu vallahi. zeynep ilay da bazen aşırı sinirlenio yaa korkutuo beni ne yalan sölimmm...
günaydın cnmkızlar herkese günaydın umarım herkes iyidir.
ben kısmetse yarınve cuma yokum.
malum babaanneye gidicez.
bakalım nil hanım gezsin birazcık.
ama önce arkadaşımı görmem lazım bakalım..
günaydın cnmgünaydın kızlar
nutraks öncelikle sana yazmak istedim
canım songülüme katılıyorum bak ben her gün yaşıyorum aynı şeyi ama ben ilkk günden beri hiç kaçmadım çünkü zamanında ablamın oğluna bakarken onlar kaçardı çoıcuk oynar oynar bi anda farkederdi bütün evi ağlayarak dolaşırdı sonra kapıya dayanır saatlerce ağlardı içim ezilirdi ben hiç kaçmıcam dedim ve kaçmadım artık kuzularımız büyüdü emin ol her dediğimizi anlıyorlar siz giderken eğer onu götüremiyeceksen alıcaksın karşına büyük insan gibi bak kızım biz babanla çıkmamız gerekiyor seni şu şu seebeble götüremeyiz sen burda bakıcak kimse onunla oyna bak bu oyunu oynayıın aa ne kadar gzel oyuncak vs de anlat biz geldiğimizdede şunu şunu yaparız de onun itiraz edemeyeceği bi oyun olabilir sevdiği bir meyveyi almak olabilir o itiraz edicek ilk başta ağlayacak ama emin ol kaçtığından daha az ağlıyacak sonraları ağlama azalıcak arkanızdan el sallama ve öpücükle uğurlayacak inşallah akıl vermek değil benimki sakın yanlış anlama meryemcik üzülmesin die
canlar nasılsınız biz iyiyiz şükür dün erdem paşa babası ile kaldı öğleden sonra babayı iyi kullanmış evde yemek yememiş uyumamış pepe izlemiş :) en son bezinden cici bebe topladım diyo babasıkendi çorbasını istememiş babasının makarnasından tırtıklamış şebeklik sonra beni almaya gelmeden markete gitmişler orada arabasından buraya buraya babayı yönetmiş beni almaya geldiklerinde arabada sızmıştı eve gittik uyumaya devam etti sıpa yorulmuş
akşamda dondurma yemeye gittik aman Allahım bir yiyişi var o dil 1 mt uzuyo dondurma yemek için çok güldürdü bizi kuzucuk böyle yani teyzoşlar azcık yüzünüzü güldürelim dedik :)
ayşegül seni çok merak ediyorum resim yokmuuu
cnm benim annem oldu ameliyat yaklaşık 10 yıl öncesanada geçmiş olsun betülüm
burdaki drler biyopsi falan demiş ama dün görüştüğü 2dr gerek tok sonuçta 4 santim alınması gerekiyo demiş sntigrafi çekilip olacakmış
sanıyorum bayram sonrası olacak
nefes almanı zorlaştıra bilir demiş
cnm nasıl bi süreç peki amilyat
ay eşim malum erkek nazı inanılmaz korkuyoda..
günaydın cnmGünaydın valla en son ben uyudum ceydacıkta benım yanımda uyumus :)
Günaydın hanımlarrr
Kuzum herşeye değersin 💝
günaydın cnmherkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür... nurayım nasıl oldunuz cnm elifim nasıl inş. çabucak toparlar...çok çabuk soluo kuzular yaaa... rabbim şifa versin. özcananım mezun olmuşsun cnm hayrlı olsun:) güldenim git gez cnm ihtiyacım var diodun bak sana bi fırsat takılma hiç bişeye herşeyin tadını çıkar:) songülüm çok üzüldüm kuzenine yaa ne yapcaklar çok zor bir durum allah yardım etsin. gözüm korktu vallahi. zeynep ilay da bazen aşırı sinirlenio yaa korkutuo beni ne yalan sölimmm...
canım 2 gün kaldım hastanede ben ilk uyandığımda kulaklarım çok ağrımıştı kulağım die sayıkladım durdum sonrasında yemek yemek zulümdü yiyemiyordum en fazla 10 gün canım sonrasında ameliyat yerini koruduğun sürece bişey yok tabi boynunda kolye gibi bi kesikle gezmek sinir bozucu oluyo o da artık ten rengime döndüüğü için belli olmuyo
Günaydın valla en son ben uyudum ceydacıkta benım yanımda uyumus :)
Günaydın hanımlarrr
Kuzum herşeye değersin 💝
herkese günaydın kızlarrr... nasılsınız bizde herşey yolunda çok şükür... nurayım nasıl oldunuz cnm elifim nasıl inş. çabucak toparlar...çok çabuk soluo kuzular yaaa... rabbim şifa versin. özcananım mezun olmuşsun cnm hayrlı olsun:) güldenim git gez cnm ihtiyacım var diodun bak sana bi fırsat takılma hiç bişeye herşeyin tadını çıkar:) songülüm çok üzüldüm kuzenine yaa ne yapcaklar çok zor bir durum allah yardım etsin. gözüm korktu vallahi. zeynep ilay da bazen aşırı sinirlenio yaa korkutuo beni ne yalan sölimmm...
günaydın cnm
günaydın cnm
ay yerim ben o paşayı
maşallah eşin de ilgilenmiş en azından
cnm benim annem oldu ameliyat yaklaşık 10 yıl önce
annemin nodülleri ses tellerinin çok yakınındaydı o yüzden ameliyat 5 saat sürdü
ilk 10-15 gün biraz zor geçer ama sonrasında yavaş yavaş toparlar
önceleri sadece sıvı şeyler tüketti ama sonrasında normal yiyeceklere başladı
ses telleri nedeniyle ilk başlarda sesi çok kısıktı zamanla o da iyileşti
eşin korkmasın, inana çok daha riskli ameliyatlar var
allah şifa versin
günaydın cnm
kv gitti mi ?
günaydın cnm
herkese günaydın kızlar
özcanan cnm hayırlı olsun okul bitmiş.çok sevindim
sibel cnm kesinlikle kaçmayın.ne olursa olsun senin gittiğini görsün.giderken karşına al açık açık anlat.sana güvensin.mesela "anneciğim benim şimdi işe gitmem lazım.çünkü para kazanmam lazım. ama akşam şu saatte geleceğim.söz o zaman sen ne istersen yapacağız." benzeri konuşabilirsin.
bir de ne söz verdiysen akşam gelince mutlaka tut.mesela oyun oynayacağız dediysen ilk işin onunla oyun oynamak olsun.sakın kaçma.herşeyi anlıyorlar.ve onunla konuşman inan çok önemli.işe giderken ya da evden ayrılırken el salla.seni seviyorum de.öp.kokla ve şu zaman geleceğim de
dün akşam defne babası gidinceye kadar uyumamış.eşim akşam 11 de gitmiş ve o saatte defne sütünü daha yeni içiyormuş.12 ye doğru kv uyutmaya götürmüş.kv nin beli ağrıyormuş.defneyle uğraşmaktan.defne de kv nin kucağındaymış hep.kv eşime dert yanmış anladığım kadarıyla
kv hala telefonlarıma çıkmıyor.defneyle görüştürmüyor.akşam eşim gidince konuşabiliyorum.dün de kv yi aradım kp çıktı telefona.yemek yediriyor dedi.bende tamam sonra arayım dedim.sonra kaç kere aradıysam telefonu açmadı.sinirlerim iyice tepeme çıktı.akşam da eşim baya dolduruşa gelmiş.sağolsun akşam da onunla tartıştık.zorla kendilerinden nefret ettirmeye çalışıyorlar.akşam defneyle konuşurken kendimi tutamadım ağladım.yavrum telefonda bir anne deyişi var ki anlatamam. allahım sen sabır ver diyorum başka bişey demiyorum.
günaydın fundam
oyyyy içim çok kötü oldu okuyuncaya
bu nasıl bişeyya konşturmuyo seni kızınla
ben demiştim eşini doldurur diye zaten.
allah sabır versin nediyeyim..
CNM KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEMEYE ÇALIŞIYORUM MÜBAREK 3 AYLARDAYIZGünaydın canım gecen hafta gıttı kv. Ceydacık babasıyla bırlıkte evde.
Funda canım sabır. Kv kı densızlık kımın cocugunu kımle konusturmuyosun sen de sabır. Esınle ıyı olmaya bak kı senı anlasın. E
Kuzum herşeye değersin 💝
ben onu allaha havale ediyorum, sözde benimle kendisi konuşmuyor ama asıl yaptığı defneyle beni konuşturmamakgünaydın fundam
oyyyy içim çok kötü oldu okuyuncaya
bu nasıl bişeyya konşturmuyo seni kızınla
ben demiştim eşini doldurur diye zaten.
allah sabır versin nediyeyim..
aklınca beni cezalandırıyorEnteresan canım ya valla nasıl bı kafa var bu kadında anlamadım ben ????
Kuzum herşeye değersin 💝
oy yerim ben o erdem paşayı maşşallha kuzuma babayla kalmanın tadını çıkarmış. artık benim kuzumda bana el sallıo öpücük atıo arkamadn teyzesi çok şükür atllaattık ağlamaları... tabi ben yokken sürekli arkamdan anne gitti deyip duruyomuş ama buna şükür. buarada sen anlatınca aklıma geldi. geçen hafta benim köyüme pikniğe gittik kv ler annemler filan. eşimde o tarafı pek bilmez. arkada zeynep kucağımda pür dikkat yol yola bakıyorum. bizim kuzu başladı babaya yol tarif etmeye iki koltuğun arasından kafayı uzatmış işaret parmak ilerde şüurdan şurdan şurdan deyip durdu çok güldük yaa. çok akıllı betülüm bu bıdıklar maşallah hepsine :)günaydın kızlar
nutraks öncelikle sana yazmak istedim
canım songülüme katılıyorum bak ben her gün yaşıyorum aynı şeyi ama ben ilkk günden beri hiç kaçmadım çünkü zamanında ablamın oğluna bakarken onlar kaçardı çoıcuk oynar oynar bi anda farkederdi bütün evi ağlayarak dolaşırdı sonra kapıya dayanır saatlerce ağlardı içim ezilirdi ben hiç kaçmıcam dedim ve kaçmadım artık kuzularımız büyüdü emin ol her dediğimizi anlıyorlar siz giderken eğer onu götüremiyeceksen alıcaksın karşına büyük insan gibi bak kızım biz babanla çıkmamız gerekiyor seni şu şu seebeble götüremeyiz sen burda bakıcak kimse onunla oyna bak bu oyunu oynayıın aa ne kadar gzel oyuncak vs de anlat biz geldiğimizdede şunu şunu yaparız de onun itiraz edemeyeceği bi oyun olabilir sevdiği bir meyveyi almak olabilir o itiraz edicek ilk başta ağlayacak ama emin ol kaçtığından daha az ağlıyacak sonraları ağlama azalıcak arkanızdan el sallama ve öpücükle uğurlayacak inşallah akıl vermek değil benimki sakın yanlış anlama meryemcik üzülmesin die
canlar nasılsınız biz iyiyiz şükür dün erdem paşa babası ile kaldı öğleden sonra babayı iyi kullanmış evde yemek yememiş uyumamış pepe izlemiş :) en son bezinden cici bebe topladım diyo babasıkendi çorbasını istememiş babasının makarnasından tırtıklamış şebeklik sonra beni almaya gelmeden markete gitmişler orada arabasından buraya buraya babayı yönetmiş beni almaya geldiklerinde arabada sızmıştı eve gittik uyumaya devam etti sıpa yorulmuş
akşamda dondurma yemeye gittik aman Allahım bir yiyişi var o dil 1 mt uzuyo dondurma yemek için çok güldürdü bizi kuzucuk böyle yani teyzoşlar azcık yüzünüzü güldürelim dedik :)
ayşegül seni çok merak ediyorum resim yokmuuu
günaydın canım eşine geçmiş olsun ben 2011 de oldum ameliyat nodülden benim kanser riski vardı o yüzden herkes alınması gerektiğine karar verince mecburen oldum ama bana burda doktorlar en son endokrin karar versin deddi o da ameliyat derse sakın düşünme ol ameliyat demişti baya uzun bi yoldan geçtim biyopsi sintigrafi falan telaşlı bir yoldu birde düğünümün olacağı seneydi ama şükürler olsun sıkıntısız atlattım darısı eşine inşallah benim de 4cm e yakındı ve sadece o gözüküyorsdu ama açtıklarında bir çok nodül daha olduğunu görmüştü dr ve temizledi hepsini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?