- 1 Mart 2012
- 6.101
- 1.513
- 198
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #46.021
sağol fundacım
cnm sen defne kıreşe gidince herşeyi düzeliceğine inanıyomusun gerçekten
bensana bişey söyliyeyimmi
sendesenin eşin deyişmediği sürece bu kadın deyişmez sen bunu defneye baksada bakmasada böyle çekmeye devam edersin ben sana söyliyeyim..
cnm umut ediyorum
ne yapıyım
iyi olacak diye düşünmeye çalışıyorum
biraz arkadaş çevremiz olsa aslında eşim de değişir diye umuyorum ama bilmiyorum nasıl olacak
allahım yardımetsin
bu arda eymen nasıl braz behsetsene
yemek yeme durumunu asabıldınızmı ıse başlayacağın zaman kresemı gıdıcek anane babannemı bakıcak eylülde baslıcaktın degılmı
Kımsecıkler yok herkes muhtesem yuzyıl mı izliyo ??
Kuzum herşeye değersin 💝
1bolum dahı ızlemedım hıc:)
ben dızı ızlemem cunku
aslında ben tv ızlemm:)
Canım bende ızlemıyorum tek bı takıp ettıgım dızı var o da bu :) yoksa dünyadan bi haberım
Kuzum herşeye değersin 💝
analdım cnm ben hbrlerı ızlrım kapatırım tvyı
hem masal ıcın daha dogru
hemde aılece guxel vakıt gecırıyoruz hep bırlıkte
esımede bahsettım montessorıden bıseyler okudu baktı
cok begebdı masalla bıseyler yapıolar sureklı esımınde ısıne geldı bayılır yaratıcıdır da
kimse sonradan sormamaış ama bırakıp giderken ağlamayla ilgili yanlış şeyler önerilmiş bence biraz.. çocukla tabiki konuşacağız tabiki anlatacağz gittiğimizi ama bizim çocuklarımız henüz soyut düşünemez buna göre çözüm bulmamız gerekiyo.. 0-3 yaş arasında bebekler annelerini kendileri gibi görür. yani çocuğun varlığı annesidir..tam olarak anlatamadım ama şöyle birörnek vereyim annesi yeşil gözlü olup kendi gözleri kahverengi olan çocuk göz reng isorulduğunda yeşil der.. yani annesi kendisidir.Annenin yokluğuda çocukta ölüm duygusu yaratır.. ama bu nesne devamlılığı değildir zaten o 10. ay civarı kazanılıyo.. Bu anneye özgü bi durumdur ve yaklaşık 3 yaşına kadar devm eder.. Çocuk herşeyi annesinden ister çünkü onu kendisi olarak görür..yani anne ortamda yokkende annenin varlığının devm ettiğini çocuğa hissettirmemiz gerekiyo..
anne ortamdan kısa süreli ayrılmalarla önce alıştırmalı bebeği.. çocuk babayla kalıp anne baybay yapıp vedalaşıp diğer bi odaya gidebilir çocuk ağlayabilir ama bir kaç dk sonra gelince sarılınıp sevgi gösterilir.. bu zamn aralıkları uzatılır.. 5 dk-10 dk daha sonra kapıdan kısa süreli çıkışlar bakkala gidip gelmek gibi.. zamn artırılarak ve her defasıda bebekle vedalaşarak çocuk aşamalı olarak alıştırılır..
bi de anne eve geldiğinde atıyorum bi fular takar her zamn kokusu siner anneyle onu bağdaştırır bi saat oalbilir üzerine koku sinebilecek bişrşey yani.. evde onu sürekli takar ve giderken onu çocuğa verir.. çocuk anne yokken sürekli onunla durabilir ve anne eve geldiğinde tekrar o fuları alır ve takar.. çocuk bir kaç günde annenin gelip o fuları alacağını bilir.. somut şeyler sunmalıyız yani çocuğa..ve ona güven duygusunu sunmalıyız beyin güven oratamında gelişir çünkü
bu şekilde uygulanan bi yol bebeği mutlaka rahatlatacaktır..
Yine harikasin....kızım zaten bnm tshirtme başlanmış durumda.gundz cognlukla yanında tasiyons..Uyurken de ona sarilp uyuyo. ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sağol plasebo. ..
Fundacm ne desem ne yapsam bilmiyorum allah sabir versn hayrli bi yol gostersn..esinin gözünü acsin kvnin dilini kisaltsinn..kalbine insanlık versin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?