2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım hayırlı olsun demekki yiyecek ekmeği varmış dünyada
zaten hiçbir yöntem %100 koruyucu değil
hayırlı bir evlat olur inşallah
günaydın cnm
oh misafir candır

günaydın cnm
güle güle kirlet evini
yorucu bir haftasonu olmuş ama erdem eğlenmiş
bence de ilk başlarda almak çok mantıklı

cnm bence ilk gün almak güzel olur
hem haftasonu zaten

günaydın cnm

herkese kocaman bir günaydın
umarım herkes iyidir
ben yine sabah 2 saat yol yapıp işe geldim
cuma akşam gittim kuzuma kavuştum.çok mutlu oldu
akşam eve geçtik.defneyi uyuttum.çamaşırları makinaya attım.dondurucuya köy kabağı ve kırmızı salçalık biber attım doğrayıp
gece 1 e geliyordu yattığımda
cumartesi sabah kv nin telefonuyla kalktım.sabah 9,5 ta foçaya gidelim diye arıyor
neyse kalktık,kahvaltı yaptık,eve makina tuttum
defneyi hazırladım,kendim hazırlandım 11,5 ta çıktık
giderken kv ye et,kıyma vs aldık
ne istiyorsa kendisi seçti(en az aldığı 2,5 kg geldi)
neyse foçaya gittik.ablasına haber vermemiş baskın yapar gibi gittik
biraz oynadı,oyalandı defneyi uyuttum.düzgün bi yatak olmadığı için ben başında oturdum
o sırada kv ve ablası bişeyler hazırladılar
eşim,kaynım ve kp eniştelerinin işlerini yaptılar.defne uyandı.sofra hazırladık
ben defneye yemek yedirirken diğerleri de yemeklerini yemeye başladılar.eşim yapılan yemeği beğenmediğini söyledi herkesin içinde.ben şok geçirdim.annesi bozuldu.biraz söylendiler.sonra çay getirdi kv eşime bu arada ben de yemeğimi yemeye başladım.eşim çayıda hiç beğenmediğini tadının bi garip olduğunu söyledi.ben yine şok geçirdim.meğer kv öğlen demlediği çayı getirmiş.neyse.yemek bitti ben bulaşıkları yıkamaya başlayacaktım.eşim denize gidelim dedi.ben de bulaşıkları yıkadıktan sonra gidelim dedim.kv de siz gidin biz yıkarız dedi.eşimde hadi dedi.neyse çıktık biz.yolda eşime çok ayıp ettiğini,tamam güzel değildi ama emek harcadıklarını söyledim.o da ne yapıyım beğenmedim dedi.neyse eşim denize girdi.ben girmediğim için defne girmek istemedi.artık kot pantolonun paçalarını dizleerime kadar sıyırdım.defneyi biraz denize soktuk.sonra ordan çıktık.eşim bizi dondurma yemeye götürdü.oradan da tekrar teyzesine gittik.çay demledim.tatlı yapmış teyzesi.onu servis ettim.akşam namazından sonra yola çıktık.bu arada kv aldıklarımızı ablasına verdi.dönüşte tekrar kasapa uğradık.tekrar bişeler aldık.kv leri evlerine bıraktık.eve geçtik.
makinaya o günün çamaşırlarını attım.defneyi yıkayıp yatırdım.bir gün önce yıkananları katladım.ben duş aldım yatmam yine 1 i buldu.dün de arkadaşlarımla birlikte gezmeye gittik.benim için çok zor oldu.
kv den bebek arabasını almayı unutmuşuz.defne babasına gitmedi sürekli benim kucağımdaydı.
saatlerce dolaştık.sonra arkadaşlarla yemek yedik.bahçeli bir yerdi.defne çok eğlendi.çimlerde koşturdu.kedileri kovaladı.
üstü başı çamur içinde kaldı.dönüşte eşim kv lere uğrayacaktı gömlek almak için.ben dedim ki biizi bırak sen geç.o da annemler defneyi görsün.evde birsürü işim var çabuk kalkalım dedim.gittik.önce eşim namazımı kılıyım çıkalım dedi.neyse ben defne ile içerideydim.bi ara eşimin mutfaktan sesi geldi akşam üzeri bişeyler atıştırdık diye.neyse bu ara kv nin fısıltısı geliyor içerden."dışarda yiyip gelememişler,bunca işimin arasında bana iş çıkarıyorlar" diye.ben üzerime alınmadım.neyse eşimin tekrar mutfaktan sesi geldi.gittim yanına kıldıysan hadi gidelim diye.annem yemek hazırlamış dedi. kv de "e napıyım bu saatte gelmişsiniz aç mı gidin deyim" dedi. eşimin yüzüne sinirle bir baktım.anladı kızdığımı.iyi madem sen ye dedim içeri defnenin yanına gittim.eşim hemen yanıma geldi.e annem hazırlamış ayıp olur şimdi diye.bende tamam ye o zaman dedim.kv içerden seslendi defneye de yedir aç durmasın çocuk dedi.ben de aç değil zaten ben ona yemek götürdüm onu yedi üstüne bir de bizimle yedi dedim.neyse kırmamak için tekrar götürdüm.önce defne yemek istemedi.tam yemeye başladı.bu seferde kv buzdolabından ekmek alacağı için benim sandalyeyi itekleyince defnenin bacağı masanın kenarına sıkıştı.nasıl ağladı yavrum.kv başladı benim yüzümden diye.hiçbir şey demedim.neyse hemen defneyi kucakladı aldı benden ben yediriyim diye.ama defne yemedi.ben de bişey yemedim. eşim yemeğini yedi.çayını içti. o sırada defne kakasını yapıyordu gidelim mi diye yanıma geldi.defne kakasını bitirince gidelim dedim.defne yaptı.altını yıkadım.9 u geçerekten eve gittik.defneyi yıkadım.sütünü içirip yatırdım.eşime de söyledim çamaşırları topladı.ben tabi dün yine çamaşır yıkadım.onları astım.toplanılanları katladım.bulaşık makinasını çalıştırdım.valiz hazırladım.ortalığı toparladım.ütü yapmam gerekiyordu ama onlar kaldı
1 e geliyordu yattığımda.sabah da koştur koştur kahvaltı hazırladım eşimi kaldırdım.kahvaltı yaptık,ortalığı topladım.makinadakileri boşalttım.hazırlandım,defneyi hazırladım ve çıktık.eşimi servise bıraktım,defneyi kv ye bıraktım.ben de yola çıktım.
haftasonum böyle geçti

kızlar bu arada cuma akşam ben bulaşıkları yıkıyordum kv de mutfağı topluyordu.dedim ki:"anne ramazanda ne yapacağız.ben izin alsam o kadar iznim yok.acaba defneyi yarım gün oyun gruplarına mı versem.en azında sen yarım gün dinlenirsin" ve kv şok geçirdi
hiç böyle bişey beklemiyordu.sonra da sen bilirsin dedi.

bu arada defne kesinlikle babasında durmuyor.eşim öpse bile defne tekmeliyor,elini yüzünü çiziyor
dün arkadaşlarım gördü ve şok geçirdiler

ben eşinin yerinde olsam buduruma çok üzülür mutlaka bişeyler yaparım kızımı kazanmak için
bak nilde istemiyodu babayı ama eşim aradaki buzları ertimeyi başardı
ay bu arada fundam oku oku ben yoruldum sen nasıl yetiştin bukadar işe ayyy:
helal olsun nediyeyim..

cnm yetişemedim ki bak ütülerim kaldı malesef
cnm gece geç yatıp sabah erken kalkıyorum mecburen
bak sabah onca işin arasında lavabo ve klozeti ovdum
öylece bırakıp çıkmak istemedim
derin bir temizlik yapmam lazım ama ne zaman
1 aydır tatil,iş derken temizliğe gelen kadını alamadım
koşturmacayla geçiyor hayat
buna da şükür
buarada yazmayı unutmuşum dün gece defne uyuyunca tırnaklarını kestim.kv lere tırnak makasını bırakmıştım kesin diye ama kv kesememiş
dün gece uyutunca kestim
iki arada bir derede yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum

eşim malesef pek bişey yapamıyor
yani o da istiyor belki ama nasıl seveceğini mi bilmiyor desem bilemedim
üzülüyordur herhalde defnenin onu istememesine

Son düzenleme:
bencede sen dönünce o kadını al birdaha fundacım.
oyun gurubu için biraz ufak sanki defnem normal bi kıreş daha iyi olmazmı yine sen daha iyi bilirsin tabide
normal kıreş içinde küçükte kvyle alakalı budurumda..

ay bende ilk gün diye givenemioyrum zetan cnm alpim nasıl neler yapıo

götürmüştümwavsum o türük bezleriylede alakalı ola bileceğini söylemişti
çünkü nilin kullandığı öyle ilaçlar yokki
ki biz kan damlası bile kullanmadık malum..
bi götür bakalım cnm ne diycek dr.

öylede işte ben oruca pek dayanamam:) ilk gün cesaret edemiorum bakalım. defne nasıl cnm haftasonu nasıldı

cnm kararımı verdim vereceğim ama uygun bir yer arıyorum
bu perşembe cuma bakacağım bi kaç yere bakalım ne diyecekler

cnm ben de anlamıyorum
babasını istemiyor
halbuki kv de babasını sevsin diye elinden geleni yapıyor,ben de babasını sevsin diye uğraşıyorum ama olmuyor
dün mesela babası balkonda yanıma geldi.defne hemen oturduğu yerden kalkıp babasını kovaladı.istemiyor çocuk

cnm yarım gün olacak
bir de oyun grubunu daha uygun buluyor kreşteki yöneticiler
bana da mantıklı geldi
sadece kendi yaş grubu ile oyun oynayacak
cnm işte yüzüne pat diye söyleyemiyorsun ki
düşünse neden olduğunu bulur
hem yüzüne de söyledim yarım gün rahat edersin en azından diye
onun bozulmasının tek sebebi beni hep kendine mahkum görüyordu.öyle olmadığını gördü

ama ilk başlarda vücut direnci daha yüksek olur
ayrıca allah sabrını verir bence
cnm hafta sonu çok yoğundu

kızlar bu arada defne çişini yapıyor ve hemen bezini tutuyor
artık yavaş yavaş tuvalet eğitimine hazırlanıyor sanırım

bir de defne her istediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış. haftasonu bu da gündeme geldi.kv "ben çocuğumu ağlatamam,dayanamam" dedi. ben de bunun doğru olmadığını söyledim.sağolsun eşim de bana destek çıktı.hatta annesine yabancıları örnek verdi.adam değişecek mi acaba?bazen bana umut veriyor değişim konusunda.

cnm defnenin babasını sevmesi için senin v kvenin çabası yetmez asıl eşinin çabalaması lazım onunla oyun oynaması lazım paylaşımda bulunması lazımki defne babasına alışsın
ins uyggun bi yer bulursun cnm..

Gunaydin bayanlaar nasilsiniz bakalim umarim herkes iyidir biz iyiyiz cok sukur erenin pesinde kosturup duruyom iste.herkese iyi haftalar olsun ins.

günaydın fatmacım sağol iyi haftalar sanada erenpaşanın iyi olmasına sevindim
nil hanımda by sabah parka gitti şimdi gelir yemeyini yeyip uyur herhalde sıpam..

cnm işte oyun oynama işini benim eşim beceremiyor
defne hemen tepki verdiği için eşim de geri çekiyor kendini
beni paylaşmayı hiç istemiyor
daha bu iyi halleri
defne 3 aylık oluncaya kadar eşim çocuk odasında yattı
eşim odadayken defne kesinlikle uyumuyordu.ne zaman eşim odadan çıktı defne uyuyordu

inşallah cnm
ya işte bir yer var bakalım perşembe ya da cuma günü görüşeceğim
inşallah uygun bir fiyat verirler de ben de rahatlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…