2012 kasım bebekleri büyüyor..

özcenanım kardelin için hayırlı olsun cnm pratsyen olucak önce dimi..
nurayım elifimede baksen hayat ona güzel tabi
haber veririm cnm:
bizim diş fırçalamayla ilgili hiç bir sorunumuz yok kızlar
ve nette yazanların hiç birisinide yapmadık ama ne oldu hiç anlamıyorumya..

cnm benim sorunsuz atlatıcaksınız inş. rabbimin izniyle

ayy gerckten havalar cok sıcak allhım yardım etsın herkese
senınde cumna ramazamnın mubrek olsun cnm
ohhh ıns artık hep boyle uyur annesını hıc uzmez ıns neguzelde konusmus fıstık masallhh
annem ıyı cnm sukur cabuk toparlandı
oructa PEK IS YAPAMAYIZ BENDE BUGUN CAM SILDIM bakalım ıns gece kalkıcam tutucam allhın ıznıyle
ohhh dede teyze abalar sevılmezmı dımı yandın eve geleınce artık :)
2gunde masal bıle kucaktan kucaga alıstıda bugunlerde teror estırıo evde bıze :)
addaaa pakaaa deyıp duruo sıcakta cıkarmıom aksam uzerı dıom eve kapanıoz mecburen
Hayirli cumalar kizlar nasilsiniz ne var ne yok umarim hepiniz iyisinizdir
hayırlı cumalar cnm sen nasılsın esın nasıl oldu efecık nasıl neler yapıo

Iyiyim cok sukut canim esimde iyi allaha sukurler olsun alci cikti iki hafta sonrada terapiye baslicagiz ins efe m de iyi uyuyor simdi sukur hepimiu iyiyiz siz nasilsiniz canim

kızlar ben lıse donemı oruc tutuodum ama yaz aylarına denk geldıkten sonra kalp rahatsızlıgımdan dolayı tutamadım hıc sure uzun ve
ac kalınca elım ayagım tıtrıo kalp atıslarım hızlanıodu bayılcak gbı oluyodum dılım damgım kuruodu annem cok korkuodu ıstemıodu tutmamı
bısey olcak dıye korkuyodu
sonrada hamılelık emzırme derken tutaamdım buyıl cok ıstyorum
sımdı kalp sorunum masaldan sonra kalmadı ıyıym acaba aclıkta yıne kalp olayım olurmu
sankı artık tammen bıttı o kalp durumum gbı gelıyor tutmak ıstyıorum ama evde yalnızım bayılırsam masal nolcak aklıma kotu seyler gelıyor

tok tutcak kan sekerını dengelıcek seyler bılıomusunuz sahurda ne yemelıyım sızce bgun yarını kolay atlatmak ıcın

Iyiyim cok sukut canim esimde iyi allaha sukurler olsun alci cikti iki hafta sonrada terapiye baslicagiz ins efe m de iyi uyuyor simdi sukur hepimiu iyiyiz siz nasilsiniz canim

ohh sevındım cnm terapıyıde guzelce atlatın ıns masalda uyuo 1de yattı :)
bende cam sıldım pohaca yaptım sahurdada yerım dıye oyle takılıodum burda

yaseminim inş sorunsuz atlatırız cnm:

dilekçim hoşgeldin eşinin iyi olmasına sevindim inşallah terapide sorunsuz geçer biran önce toparlar eşin..
ayşe gülcüm bilemiyoprumki cnm nedesem boş ama istersen ilk gün niyetlenme ama tutmayı dene baktın dayanamıyacak gibi oluyosun fenalaşıyosun ozaman tutmazsın tuta biliyosan devam edersin..
allahım kolaylığını verir ins

aslında olabılır dımı sahura kalkıp yıyıp namazımı kılıp yatayım
hıc bısey yıyıp ıcmeyeyım baklım nasıl oluyorum keske bgun oyle yapsaydım tuhh
neyse cok saol yınede cnm denıcem yarın ıns ıyı olurumda nıyetlenırım hemn ertseı gun

sende nıl ıcın uzulme annesı sen cok dıkkatlısın bılınclısın olduysada senlık bır durum degıl cnm rabbım ol derse olur sen uzulme cagresı bulunur elbet

cnm rabbim kolaylığını verir inş. hurma tüket sahurda. bi de ben sahurda meyve filan yediğimde çok susamıyorum. denersin tutup tutamıycana sen karar verirsin.

ay ayşegülcümya bazen kendime çok sinir oluyorum
nkadar dikkat ediyosun okadar sorunçıkıyo ya
ay çok isterdim rahat anne olayım
ay ben gözünün içine bakıyorum:
allahım beterinden korusun :
tabi tüm bebişlerimizi..
bencede öyleyap en iyisi o cnm senkendini anlarsın zaten ..
bak hurmada iyi fiker enerji verir..

cnm ramazanda zaten niyetlemesen de oruç sayılırsın . yani insanlar yemeye devam ettiği için oruç bozulur. yani mesela sahura kalkamadığımız zaman niyetlememiş oluyoruz ama devam ediyoruz oruç tutmaya onun gibi düşün . oruç ayı içindeyiz sonuçta. niyet etsekte etmesekte oruç sayılırız.

oylemı bılmıyordum enazından bayılcak gbı olursam fenalasırsam bozarım gunah olmaz dıodum ama sonucta tutmadgımız gunlerınde kefaretını odeyceksek dedıgın gbı nıyetlenmesemde bozunca gunah olur dımı
rabbım ıns kolaylıgını verır de bende tutabılırm hıssedıorum tutabılcegımı bu yıl ıns yaa
rahat bende olamıyorum cnm annemdeyken bıle sureklı arıyorum naptı duruomu balkona dıkkat et anne saksıları devırır altında kalır bı takıp et hep boyleyım
napayım bende sınek ısırmasndan korkuyodum kv de cok tu sınek
ısırdı masalıda
korktukca basımıza gelıyo ınankı cagresı yok hurma deneyeyım cnm saol tekrar
cnm rabbim kolaylığını verir inş. hurma tüket sahurda. bi de ben sahurda meyve filan yediğimde çok susamıyorum. denersin tutup tutamıycana sen karar verirsin.
meyve hurma deneyeyım cnm bgun ıns rabbım kolaylıgını verır hepımıze

aynen cnm tutmadığın her günden sorumlusun. mazeretn varsa düzeldiğinde yerine birgün tutacaksın. gereksiz tutmadığın hergün için 61 gün. bize öğretilen bu yönde cnm.

Eyvaah cabuk alisiyolar canim gezmeye bu sipalar benim sakin oglum bile dis kapidan ayrilmiyo hep disari cikmak istiyo sizde tasininca bol bol gezersiniz artik.
Hayirli cumalar kizlar nasilsiniz ne var ne yok umarim hepiniz iyisinizdir
Biz iyiyiz canim siz nasilsiniz esinin alcilarda cikmis yavas yavas hersey yoluna giriyo ins.dahada iyi olur canim.

İns.kolay atlatirsin canim Allah bi sekilde yardim ediyo sanirim hurma kuru kayisi uzum gibi seyler bide sahurda kahvalti haslanmis yumurta falan onlari biliyorum oyle yiyebilirsin bende gecen sene bir hafta tuttum sonunda hasta oldum eren kucuktu hem emiyo surekli hemde gece uykusu yok dayanamadim ins.bu sene tutucam hepsini zaten gecen sene gunduz uykusuda kisaydi ben uyuyuna kadar o uyanyodu simdi 1bucuk gibi uyudu hala uyuyo artik bende uyurum onunla sende oyle yaparsin ins.bisey olmaz tabi dikkat edersin tansiyonun falan dusucekmi diye.

Yasemin senin dedigin niyet soyle yani dil ile soylemek onemli degil eger sahura kalkamassan zaten kalp ile niyet ediyosun oruc tutmaya oyuzden oruclu sayilirsin ama aysegul sen karar ver ya tut yada tutma ilk gun yani mesela ben bi deneyeyim ac kalayim dayanirsam oruc tutmus olurum dayanamassam tutmamis olurum oyle olmaz iste ya oruc tut yada hic bence niyet etme ilk gun tutma sadece ac kalip kendini dene ama oruclu olmadigini bilerek yap sen bilirsin.

Ama sahsi fikrim oruc tut bence bide ilk gun vucut dayanikli olur daha kolay atlatirsin hastaligin hakkinda pek bilgim yokta eger gectiyse sadece ac kaldin diye geri gelirmi bilmiyorum ama korkmaktada cok haklisin tabi bende olsam korkardim.

cnm ramazan orucunda mümin zaten kalben niyetlidir. yani dinin emri ramazan ayında oruçtur. bazı hastalık halleri ve bi kaç istisna dışı kişi zaten oruçlu sayılır. niyet etmemekle oruçtan kurtulunmuş olunmaz. bizlerde alışkanlık hali ile niyetleniriz tekrardan her sahurda. ama diyelim ki niyet etmeyi unuttuk diye oruç tutmamak gibi bir lüksümüz yok. bunu anlatmaya çalıştım. ayşegül rahatsızlığım buna engel derse buna bişey diyemem o kendi takdiri. kendi sağlığını en ii o bilir.

aynen cnm bu yıl rahat uykuları 1de uyudu masal sımdı kalktı bende uyurum dedgın gbı
ıns tutabılırım cok ıstyorum bakalım
tavsıytelerınıde denıcem

aynen bende oyle yapıcam nıyet etmıcem oruc olmıcam ama hıcbısey yıyıp ıcmeyerek kendımı denıcem kalp atısım hızlnaıomu tanısyonum la alakalı yanı bı terslık varmı ona bakıcam

canım ac kalmakla hastalk gelmıoda ac kalınca tansoyonum kan sekerım den dolayı kalp atıslarımda hızlanıo benımde zaten rıtmde sorun oldugundan tetıklıyor hemn bayılıorum bakalım ıns bısey olmaz dnıcem yarın

aynen cnm tutmadığın her günden sorumlusun. mazeretn varsa düzeldiğinde yerine birgün tutacaksın. gereksiz tutmadığın hergün için 61 gün. bize öğretilen bu yönde cnm.
Eger orucluyken mazeretsiz isteyerek orucunu bozarsan ozaman 61gun hic ara vermeden ust uste keffaret tutuyosun canim ama mazeretsiz hic tutmassan sadece kazasini tutarsin tabi gunahinida alirsin detayli bilmesemde 61 gun sadece orucu bozanlar icin gecerli.

slm kızlar bugün abaya geçmiş birikmiş

fatma cnm geçmiş olsun

canan kardeşine hayırlı olsun

kızlar çarşamba günü yoldan gelip gece 2,5 ta yatıp sabah da 6 da kalkmıştım.dün de akşam defneyi uyuturken ben de uyuyakalmışım.gece 2 de eşim uyandırdı.ben tabi birden fırladım ütü yapacaktım diye.neyse takrar yattım.dün sıcaktan çok kötü başım ağrımıştı.sabah 6 da kalktım.bir sürü ütüm vardı.onları hallettim.kahvaltı hazırlamıştım ki defne uyandı.beni bırakmak istemedi ama neyse 2 dakika izin verdi.hemen bişeyler atıştırıp yanına geldim.gönlünü yapıp üstünü giydirdim.eşim işe geç gideceği için kahvaltısını hazırlayıpo yatarken çıktım.defneyi babaannesine bıraktım ve kreşleri gezmeye başladım.saat 12 ye kadar kreş gezdim.3 tane çok uygun fiyatlı var ama onların da servisi yok.e budurumda bu çocuk nasıl eve dönecek.2 tanesinin ortamı hiç hoşuma gitmedi.hatta birinin duvarlarının sıvası dökülüyor resmen.
bir tanesinde ben içeri girerken okul sahibi çocuğun birine gerizekalı diye bağırıyordu.tabi beni görünce çok anlayışlı pozlarına yattı.onu da öyle eledim
biri temmuz ağustosta kapalıyız dedi.
bir tanesi çok hoşuma gitti ama yarım gün için servis dahil 750 tl istedi.o kafama yattı gibi.artık parasını düşünmeyeceğim.
neyse çıktım işe doğru giderken eşimi aradım.ona durumları anlattım.arkadan annesi çocuğun düzeni bozulur ben ramazanda idare ederim dedi.ben de dedim ki eğer öyle yaparsa benim canıma minnet.ben çocuğumu kreşe vermek için ölüp bitmiyorum dedim.eşimde anne sen ramazanda rahat et diye biz kreş düşündük dedi.akşam işten gidince konuşacağız bakalım.durumlar böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…