- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #47.081
özcenanım kardelin için hayırlı olsun cnm pratsyen olucak önce dimi..
nurayım elifimede baksen hayat ona güzel tabi
haber veririm cnm:
bizim diş fırçalamayla ilgili hiç bir sorunumuz yok kızlar
ve nette yazanların hiç birisinide yapmadık ama ne oldu hiç anlamıyorumya..
ayy gerckten havalar cok sıcak allhım yardım etsın herkeseherkese hayırlı cumalar arkadaşlar
nasılsınız kızlar çok sıcak ya Allah dışarıda çalışmak zorunda olupta oruc tutacak olan herkese yardım etsin
herkesin ramazani mübarek olsun arkadaşlar
guldencim gelince haberdar et bakalım ne dicek dr
ohhh ıns artık hep boyle uyur annesını hıc uzmez ıns neguzelde konusmus fıstık masallhhHerkese hayırlı günler kızlar dün hiç giremedim hem duruşma vardı, arkadaş izinde bi de dün hasta olunca karın ağrısı ve dosyalar baya yoğun ve stresliydim.. öğleden sonra da annemle konuştum telefonda kız kardeşimin bugün mezuniyeti var konyaya gittiler, babamla biraz tartışmışlar ona çok canım sıkıldı, kız kardeşimin mutlu gününü zehir edeceklerdi küsmüşler dün ama bugün konuştum annemle barışmış gibilerdi sanki birlikte gitmişler şimdi şu saatlerde kız kardeşim hipokrat yeminini ediyo:)) ama ben yanında değilim.. söz verdim ama tusu kazanırsa tus mezuniyetine gidecem:)))
akşam babamız saat 10 buçukta halı saha maçına gitti, biz de iki tane oyuncak bardağımız var biberondaki suyu alıp döktük bardaktan bardağa dökmece oynadık, döktüümm diyo :) kelime dağarcığı baya gelişti maşallah :) ama hep emrivaki :) neyse oyun oynamayı bıraktık sonra biraz oyun hamuru oynadık, süt hazırlamak için beni mutfağa o götürüyo parmadığımdan tutup kakk kaakk :) birlikte mutfağa gittik, ne yapacak merak ettim evet annecim ne istiyosun dedim, dolabı gösterdi buzdolabını açtım, sütünü aldı bana verdi sonra kapaak :) dolabın kapağını açıp cezveyi aldık, diğer dolabın önünde durup kapaaak dedi bardağı çıkardık, sonra bizim karışım tabağımz var irmik prinç unu ve bebe bisküvisi onu gösterdi, kaşğını da aldı içinden iki kaşık cevzeye attı hiç ellemedim :) sonra sütünü boşalttık gitti fırının önüne açç :) neyse sütünü pişirdik, pepe istedi ben de açtım :) güzelce mamasını yedi biraz pepe şarkılarıyla dans etti:) bu arada rana pepe şarkıları çıkınca hipnoz gibi tv önünde durmuyo şarkı sıralarını bile ezberlemiş şarkılar çıkınca dans ediyo ritme göre :) müzik bitti pepee nini en son müziği ninni o çıkınca emziğini istedi verdim tv yi kapattı bitti dedik yatağa gittik sallamadım hadi birlikte yatalım dedim geldi sarıldı bana ben de o da uyumuşuz.. eşim 12 de geliyo maçtan ben de on dakika vardı kalktım:) güzeldi dün akşam bütün yorgunluğum gitti..
ay uzun yazdım kusura bakmayın :)
annem ıyı cnm sukur cabuk toparlandıAysegul sagol canim evet olan bana oldu ama erene bisey olmadiya biraz yanma disinda cok eglendi mutlu oldu gerisi onemli degil enin annen nasil oldu gecmisi okuyamadim hic.
Ozcanan sagol canim gittik macera yasayip geldik iste en azindan hatiralar kaldi.
Kardesininde mezuniyeti hayirli olsun canim.masallah rana hanima pekde becerikli olmus hamarat kiz.
Kizlar sabahtan beri erenle duzgun is yapamadim en son ereni banyo yapip sutuyle beraber yatirdim besigine uyumus.Bende oturma odasini falan supurdum topladim makinaya camasir attim.simdi karnim zil caliyo biseyler yiyyip devam edicem islere yarin oruclarin ilk gunu pek is yapamam bugun halledeyim bakalim nasil gecicek ilk gunumuz.Allah disarda calisanlara yardim etsin havalar cok sicak bu gunlerde.
ohhh dede teyze abalar sevılmezmı dımı yandın eve geleınce artık :)bekar erkek kardesim var canım evde 22 yasında
iyiyiz simdilik ablam ust sokakta oturuyor iki yegenimi cok seviyor elif biri 7 digeri 6 yasında aba aba diye peşlerinde dolasıyor bide dedeeee diye bagırıyor dedesine
sevdi burayı her daim kucaga alınıyor sokaga bakkala cıkartılıyor teyze dede anane aba coookk
hayırlı cumalar cnm sen nasılsın esın nasıl oldu efecık nasıl neler yapıoHayirli cumalar kizlar nasilsiniz ne var ne yok umarim hepiniz iyisinizdir
ayy gerckten havalar cok sıcak allhım yardım etsın herkese
senınde cumna ramazamnın mubrek olsun cnm
ohhh ıns artık hep boyle uyur annesını hıc uzmez ıns neguzelde konusmus fıstık masallhh
annem ıyı cnm sukur cabuk toparlandı
oructa PEK IS YAPAMAYIZ BENDE BUGUN CAM SILDIM bakalım ıns gece kalkıcam tutucam allhın ıznıyle
ohhh dede teyze abalar sevılmezmı dımı yandın eve geleınce artık :)
2gunde masal bıle kucaktan kucaga alıstıda bugunlerde teror estırıo evde bıze :)
addaaa pakaaa deyıp duruo sıcakta cıkarmıom aksam uzerı dıom eve kapanıoz mecburen
hayırlı cumalar cnm sen nasılsın esın nasıl oldu efecık nasıl neler yapıo
Iyiyim cok sukut canim esimde iyi allaha sukurler olsun alci cikti iki hafta sonrada terapiye baslicagiz ins efe m de iyi uyuyor simdi sukur hepimiu iyiyiz siz nasilsiniz canim
yaseminim inş sorunsuz atlatırız cnm:
dilekçim hoşgeldin eşinin iyi olmasına sevindim inşallah terapide sorunsuz geçer biran önce toparlar eşin..
ayşe gülcüm bilemiyoprumki cnm nedesem boş ama istersen ilk gün niyetlenme ama tutmayı dene baktın dayanamıyacak gibi oluyosun fenalaşıyosun ozaman tutmazsın tuta biliyosan devam edersin..
allahım kolaylığını verir ins
kızlar ben lıse donemı oruc tutuodum ama yaz aylarına denk geldıkten sonra kalp rahatsızlıgımdan dolayı tutamadım hıc sure uzun ve
ac kalınca elım ayagım tıtrıo kalp atıslarım hızlanıodu bayılcak gbı oluyodum dılım damgım kuruodu annem cok korkuodu ıstemıodu tutmamı
bısey olcak dıye korkuyodu
sonrada hamılelık emzırme derken tutaamdım buyıl cok ıstyorum
sımdı kalp sorunum masaldan sonra kalmadı ıyıym acaba aclıkta yıne kalp olayım olurmu
sankı artık tammen bıttı o kalp durumum gbı gelıyor tutmak ıstyıorum ama evde yalnızım bayılırsam masal nolcak aklıma kotu seyler gelıyor
tok tutcak kan sekerını dengelıcek seyler bılıomusunuz sahurda ne yemelıyım sızce bgun yarını kolay atlatmak ıcın
aslında olabılır dımı sahura kalkıp yıyıp namazımı kılıp yatayım
hıc bısey yıyıp ıcmeyeyım baklım nasıl oluyorum keske bgun oyle yapsaydım tuhh
neyse cok saol yınede cnm denıcem yarın ıns ıyı olurumda nıyetlenırım hemn ertseı gun
sende nıl ıcın uzulme annesı sen cok dıkkatlısın bılınclısın olduysada senlık bır durum degıl cnm rabbım ol derse olur sen uzulme cagresı bulunur elbet
oylemı bılmıyordum enazından bayılcak gbı olursam fenalasırsam bozarım gunah olmaz dıodum ama sonucta tutmadgımız gunlerınde kefaretını odeyceksek dedıgın gbı nıyetlenmesemde bozunca gunah olur dımıcnm ramazanda zaten niyetlemesen de oruç sayılırsın . yani insanlar yemeye devam ettiği için oruç bozulur. yani mesela sahura kalkamadığımız zaman niyetlememiş oluyoruz ama devam ediyoruz oruç tutmaya onun gibi düşün . oruç ayı içindeyiz sonuçta. niyet etsekte etmesekte oruç sayılırız.
rahat bende olamıyorum cnm annemdeyken bıle sureklı arıyorum naptı duruomu balkona dıkkat et anne saksıları devırır altında kalır bı takıp et hep boyleyımay ayşegülcümya bazen kendime çok sinir oluyorum
nkadar dikkat ediyosun okadar sorunçıkıyo ya
ay çok isterdim rahat anne olayım
ay ben gözünün içine bakıyorum:
allahım beterinden korusun :
tabi tüm bebişlerimizi..
bencede öyleyap en iyisi o cnm senkendini anlarsın zaten ..
bak hurmada iyi fiker enerji verir..
meyve hurma deneyeyım cnm bgun ıns rabbım kolaylıgını verır hepımızecnm rabbim kolaylığını verir inş. hurma tüket sahurda. bi de ben sahurda meyve filan yediğimde çok susamıyorum. denersin tutup tutamıycana sen karar verirsin.
oylemı bılmıyordum enazından bayılcak gbı olursam fenalasırsam bozarım gunah olmaz dıodum ama sonucta tutmadgımız gunlerınde kefaretını odeyceksek dedıgın gbı nıyetlenmesemde bozunca gunah olur dımı
rabbım ıns kolaylıgını verır de bende tutabılırm hıssedıorum tutabılcegımı bu yıl ıns yaa
rahat bende olamıyorum cnm annemdeyken bıle sureklı arıyorum naptı duruomu balkona dıkkat et anne saksıları devırır altında kalır bı takıp et hep boyleyım
napayım bende sınek ısırmasndan korkuyodum kv de cok tu sınek
ısırdı masalıda
korktukca basımıza gelıyo ınankı cagresı yok hurma deneyeyım cnm saol tekrar
meyve hurma deneyeyım cnm bgun ıns rabbım kolaylıgını verır hepımıze
Eyvaah cabuk alisiyolar canim gezmeye bu sipalar benim sakin oglum bile dis kapidan ayrilmiyo hep disari cikmak istiyo sizde tasininca bol bol gezersiniz artik.bekar erkek kardesim var canım evde 22 yasında
iyiyiz simdilik ablam ust sokakta oturuyor iki yegenimi cok seviyor elif biri 7 digeri 6 yasında aba aba diye peşlerinde dolasıyor bide dedeeee diye bagırıyor dedesine
sevdi burayı her daim kucaga alınıyor sokaga bakkala cıkartılıyor teyze dede anane aba coookk
Biz iyiyiz canim siz nasilsiniz esinin alcilarda cikmis yavas yavas hersey yoluna giriyo ins.dahada iyi olur canim.Hayirli cumalar kizlar nasilsiniz ne var ne yok umarim hepiniz iyisinizdir
kızlar ben lıse donemı oruc tutuodum ama yaz aylarına denk geldıkten sonra kalp rahatsızlıgımdan dolayı tutamadım hıc sure uzun ve
ac kalınca elım ayagım tıtrıo kalp atıslarım hızlanıodu bayılcak gbı oluyodum dılım damgım kuruodu annem cok korkuodu ıstemıodu tutmamı
bısey olcak dıye korkuyodu
sonrada hamılelık emzırme derken tutaamdım buyıl cok ıstyorum
sımdı kalp sorunum masaldan sonra kalmadı ıyıym acaba aclıkta yıne kalp olayım olurmu
sankı artık tammen bıttı o kalp durumum gbı gelıyor tutmak ıstyıorum ama evde yalnızım bayılırsam masal nolcak aklıma kotu seyler gelıyor
tok tutcak kan sekerını dengelıcek seyler bılıomusunuz sahurda ne yemelıyım sızce bgun yarını kolay atlatmak ıcın
Yasemin senin dedigin niyet soyle yani dil ile soylemek onemli degil eger sahura kalkamassan zaten kalp ile niyet ediyosun oruc tutmaya oyuzden oruclu sayilirsin ama aysegul sen karar ver ya tut yada tutma ilk gun yani mesela ben bi deneyeyim ac kalayim dayanirsam oruc tutmus olurum dayanamassam tutmamis olurum oyle olmaz iste ya oruc tut yada hic bence niyet etme ilk gun tutma sadece ac kalip kendini dene ama oruclu olmadigini bilerek yap sen bilirsin.
Ama sahsi fikrim oruc tut bence bide ilk gun vucut dayanikli olur daha kolay atlatirsin hastaligin hakkinda pek bilgim yokta eger gectiyse sadece ac kaldin diye geri gelirmi bilmiyorum ama korkmaktada cok haklisin tabi bende olsam korkardim.
aynen cnm bu yıl rahat uykuları 1de uyudu masal sımdı kalktı bende uyurum dedgın gbıEyvaah cabuk alisiyolar canim gezmeye bu sipalar benim sakin oglum bile dis kapidan ayrilmiyo hep disari cikmak istiyo sizde tasininca bol bol gezersiniz artik.
Biz iyiyiz canim siz nasilsiniz esinin alcilarda cikmis yavas yavas hersey yoluna giriyo ins.dahada iyi olur canim.
İns.kolay atlatirsin canim Allah bi sekilde yardim ediyo sanirim hurma kuru kayisi uzum gibi seyler bide sahurda kahvalti haslanmis yumurta falan onlari biliyorum oyle yiyebilirsin bende gecen sene bir hafta tuttum sonunda hasta oldum eren kucuktu hem emiyo surekli hemde gece uykusu yok dayanamadim ins.bu sene tutucam hepsini zaten gecen sene gunduz uykusuda kisaydi ben uyuyuna kadar o uyanyodu simdi 1bucuk gibi uyudu hala uyuyo artik bende uyurum onunla sende oyle yaparsin ins.bisey olmaz tabi dikkat edersin tansiyonun falan dusucekmi diye.
Yasemin senin dedigin niyet soyle yani dil ile soylemek onemli degil eger sahura kalkamassan zaten kalp ile niyet ediyosun oruc tutmaya oyuzden oruclu sayilirsin ama aysegul sen karar ver ya tut yada tutma ilk gun yani mesela ben bi deneyeyim ac kalayim dayanirsam oruc tutmus olurum dayanamassam tutmamis olurum oyle olmaz iste ya oruc tut yada hic bence niyet etme ilk gun tutma sadece ac kalip kendini dene ama oruclu olmadigini bilerek yap sen bilirsin.
Ama sahsi fikrim oruc tut bence bide ilk gun vucut dayanikli olur daha kolay atlatirsin hastaligin hakkinda pek bilgim yokta eger gectiyse sadece ac kaldin diye geri gelirmi bilmiyorum ama korkmaktada cok haklisin tabi bende olsam korkardim.
Eger orucluyken mazeretsiz isteyerek orucunu bozarsan ozaman 61gun hic ara vermeden ust uste keffaret tutuyosun canim ama mazeretsiz hic tutmassan sadece kazasini tutarsin tabi gunahinida alirsin detayli bilmesemde 61 gun sadece orucu bozanlar icin gecerli.aynen cnm tutmadığın her günden sorumlusun. mazeretn varsa düzeldiğinde yerine birgün tutacaksın. gereksiz tutmadığın hergün için 61 gün. bize öğretilen bu yönde cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?