2012 kasım bebekleri büyüyor..

teşekkür ederim canım evet önce pratisyen olarak atanacak temmuzda tercih yapacak bakalım eylülde de tus var hayırlısı artık

canım benim dilinle niyet etme bizde de öğlene kadar niyet etmezsen ve rahatsızlığın varsa yersen de sıkıntı olmaz diolar mesela ama bi sıkıntın olmadı öğlene kadar niyet edebilirsin diye biliyorum ben de

cnm zaten sende söylüyorsun mazeretsiz tutmazsan 61 gündür bunun kefareti. yani ramazan orucunda tutmadığında niyet etsende etmesende borcun 61 gündür. ramazanda zaten baştan niyetli olmuş olduğun için mazeretsiz tutmazsan 61 gün aralıksız oruç tutmak zorundasın. yani otomatikman orucu bozmuş oluosun zaten.

ayşegül cnm ben sahurda yemek yemeyi tercih ediyorum
kahvaltılık yediğim zaman midem ağrıyor o yüzden yemek yemek daha iyi oluyor bence
zaten ramazanda bende acıkmak değil ama susamak olayı fazla
onun için de sahurda bol bol su içiyorum

Zaten herkes bildigini soylesinki bilmediklerimizide birbirimizden ogreniriz buyuzden yaziyorum bende belki benim eksigimi baskasi soyler.aslinda ayni seyi soylemisiz.
Ama oruc tutmayan yada tutmak istemeyen birinide din zorla oruclu kabul etmez benim dedigimde kisinin kalben niyetlenmesi.sanirim ikiside ayni kapiya cikiyo ama anlatis olarak farklilar.

Keske bi doktora sorsaydin canim en iyisini o soyler biz simdi ne desek bos sadece tavsiye.

e en başında deselermiş ya ramazanda kv bakarım diye bu kadar strese girmene yorulmana düşünmene gerek kalmayacaktı... Akşam ne diyecek bakalım

yemek yiyemiyorum ben de ya :) alışkanlık herhalde küçüklüğümden beri hep kahvaltı yaptığımız için yemek yemek canım istemez hiç :) sela verilinceye kadar da su içerim ama bu sene ilk defa batıda oruç tutacam önceden vanda tutuyodum hem günler kısa hem de 1 saat erken di işten çıkıyoduk hop ezan okunuodu :) bu sefer rana hanımla nasıl olacak bilmem beni görünce annem demiyo ki mememm diyip göğsümü açmaya çalışıyo

kızlar buarada çarşamba günü akşam eşime ilk iftara annenleri davet etmek istiyorum.haftaiçi davet etmem zor olur dedim.o da tamam dedi.
geçenlerde yemeğe davet etmiştim önce olur deyip sonra gelmemişti ya.onu eşime söylemiştim.o da annem sen yorulma diye gelmemiştir demişti ya hatırlarsınız.

dün akşam işten gidince eşimde varken dedim ki "anne ramazanın ilk günü iftarı bizde yapalım.hep birlikte açmış oluruz orucumuzu." kv de "aman yok istemem ben evimde olmak istiyorum.evimde kuranımı falan okurum" dedi. eşimde "anne bizde de okursun kuranını" dedi. kv "ay yok herkes kendi evinde olsun" dedi.eşim tabi annesinin bahane uydurduğunu anladı ve "anne funda heves etti birlikte olalım diye gelin işte.hem bizim eve cami daha yakın teravihe de bizden gideriz" dedi. eşim ısrar edince kv de "iyi tamam bari.gelelim.çok yemek yapma.ne yapacaksın" diye sordu.
ya bu kadın benim davetlerime neden gelmiyor anlamıyorum.benim söyleme şeklimde mi bi yanlışlık var yoksa yaptığım yanlış birşey mi var?

kızlar menüm de çorba(büyük ihtimalle yeşil mercimek),et sote,erişte, fellah köfte,kavun ve cacık olacak.tatlı muhtemelen sütlü irmik tatlısı olacakaslında ben güllaç yapmak isterim ama kvler sevmiyor.

sizin bir öneriniz var mı?
menüm eksik mi?

o kv ye çok fazla bu yemekler,, sen de bunları söylerken orda mıydın?? sorsaydın ya keşke neden benim evime gelmek istemiyosun mübarek aylarda davete icabet etmek gerek bunlar sevaptır anne deseydin bakalım ne diyecekti hayır senin evinde kendini deplasmanda mı zannediyo anlamadım yatılı misafir değli sahura kadar otur da demiyosun sadece iftar teravihten sonra gitsin evine...

e en başında deselermiş ya ramazanda kv bakarım diye bu kadar strese girmene yorulmana düşünmene gerek kalmayacaktı... Akşam ne diyecek bakalım
ya canım geçen haftadan beri beni bunalıma soktu
ramazanda ben defneye bakamam izin al diye
bugün de eşime öyle söyledi
ya inan ben günlerdir üzüntüden ne hale geldim

cnm benim ailem de kahvaltılıkla tutar ama benim midem çok ağrıyor kahvaltılıkla oruç tutunca
azcık çorba içsem o bana yetiyor
buaralar defne de meme meme diye dolanıyor,sürekli mememi açmamı istiyor
anlamıyorum ki.emmiyor ama bi meme sevdasıdır gidiyor

Ben onu sadece orucu bozanlar icin diye biliyorum ama oruc tutmamis biri zaten orucu bozamazki ikisi ayri sey mesela ben oruc tutmak istemiyorum ama ramazan geldi mecburen tuttum yemedim icmedim ama hicte istemiyorum e Allahu teala bana herkese verdigi sevabi verirmi esit olurmuyum onlarla yada orucum kabul olurmu zaten orasi mechul bizim dinimiz herseyi kalben ister zaten musluman olanda kalben yapar aslinda ben tartismakda istemiyorum cunku boyle konular ayrintilari cok derin arastirma yapmadan boyle konusmak icimede sinmiyo cok detayli seyler yanlis bisey soyleyip gunahada girmek istemiyorum zaten orucluyken bol bol arastirma yaparim ozaman konusuruz.

Fundacim evine dondunmu cok sevindim ins.su kres iside olurda biraz rahat edersin ins.daha hayirli olur sizin icinde defne icinde.

ayşegülcüm şimdi eşimlede konştum yaseminlede konuştuk :
sen yarın dene baktın çok kötü oluyosun dayanamıyosun mecbur bozuyosun sonuçta bu isteyerek yaptığın bişey değil
eğer bozmak zorunda kalırsan
ya onun yerine tuta bileceğinde 1 gün tutmak zorundasın yada kefaret verirsin
zaten hiç bi gün tutamıyacaksan onların yerinede ramazan için kefaret verirmek durumundasın..

ya kv ramazan ortası bakamıyorum izin al derse bence işini garantiye al ondan sonra teslim et kv ye

evet yaa rana da meme aşkıyla yanıp tutuşuyo ve ben tek göğsümle verdiği miçin çok zorlanıyorum canım acıyo artık evde atletle bile dolaşamam direk askısını asılıo bi de kucağımda emmek istemiyo birlikte yatağa yatıyoruz öyle emiyoruz eskisi gibi süt mü var işte ağzında geveliyo.. bana ayağını koklatıyo ben koklayıp çok pis diye bayılma numarası yapıyorum komik oluyo ama çok sızlatıyo göğsümü ramazanda su içmediğim için süt de olmayacak sömürgeciliğe dönecek bi emme işi

fundacım bu kv bi karar vereydi ne yapıcAĞINA İYİDİ TÖBE TÖBEYA
dalga geçer gibi..
bu arada cnm nilde aynını yapıyo meme meme diyo
hata bende takılıyorum gel em diyorum hayır deyip kaçıyo he he he
ememedilerya herhalde ondan yapıyolar...

evet cnm ben de oradaydım.ya ben kimseyi kırmak istemiyorum.inan kötü bir niyetim de yok.haftaiçi işten geç geldiğim için hazırlanamam,büyüğüm ilk iftarı birlikte yapalım istedim.
anlamıyorum neden gelmek istemiyor
geçende böyle yaptı ve çok kırılmıştım.
eminim bu sefer eşim ısrar etmese yine gelmeyecekti ama olmadı.
yemeklerim kötü desem kaynım,eşim ve kp çok beğeniyorlar
evime gelen kim olursa olsun asla kötü söz etmem
bende işyapıyor desem o da değil çünkü elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam
o oturur ben hizmetlerine bakarım.
başkasıyla değil sadece onları alıyorum rahat etsin diye

Funda ya senin kv.hem davetine gelmiyo sonrada seni suclar cagirmadi der nede olsa bikere cagirdin kadin illa yalvarticakya az gelir ama boyle seyleri esin varken konus soyle daha iyi.menu guzel ama sanki pilavmi eksik eriste pilavin yerini tutarmi bilemedimki bende.pilavida dusun istersen.

cnm çarşamba akşam döndüm ama haftaya perşembe yola düşeceğim yine

cnm zaten kafamda bi yer belirdi
oraya biraz pahalı da olsa geerçekten sıcak bakıyorum
içime sindi çünkü
eğer bakamam derse pat diye alırım defneyi oraya veririrm

bilmiyorum ki cnm ama herkesin içinde böyle yapınca rezil oluyorum.yakamı paçamı çekiştiriyor resmen

cnm zaten orası kesin
çağırmasam nasıl kötüler
ama ben o öyle yapacak diye değil ramazan olduğu için hep birlikte olalım diye çağırdım
valla eşim gördü nasıl bahane uydurduğunu
zaten bilerek onun yanında çağırdım

cnm kv sürekli pilav yaptığı için farklı olsun istedim.erişteyi o yüzden yapıyorum
bir de fellah köftede de bulgur var ya birbirini boğmasın istedim
kızlar buarada songül nerelerde?

fundacım
kv çağrılmayı haket miyoama neyse..

ramazan şimdi..

allahım yardımcın olsun cnm..
amin cnm
ben kıyamıyorum işte
ramazan sonuçta mübarek ay
birlikte ilk iftarımızı yapalım istiyorum
ben ailemde böyle gördüm

fundacım songülümün misafirleri vardı herhalde gitmediler sorucam bakalım :

bence menü ççok güzel cnm:
yeter değil mi cnm
ne biliyim aklıma böyle bir menü geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…