- 4 Şubat 2012
- 3.775
- 289
- 373
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #47.101
teşekkür ederim canım evet önce pratisyen olarak atanacak temmuzda tercih yapacak bakalım eylülde de tus var hayırlısı artıközcenanım kardelin için hayırlı olsun cnm pratsyen olucak önce dimi..
nurayım elifimede baksen hayat ona güzel tabi
haber veririm cnm:
bizim diş fırçalamayla ilgili hiç bir sorunumuz yok kızlar
ve nette yazanların hiç birisinide yapmadık ama ne oldu hiç anlamıyorumya..
kızlar ben lıse donemı oruc tutuodum ama yaz aylarına denk geldıkten sonra kalp rahatsızlıgımdan dolayı tutamadım hıc sure uzun ve
ac kalınca elım ayagım tıtrıo kalp atıslarım hızlanıodu bayılcak gbı oluyodum dılım damgım kuruodu annem cok korkuodu ıstemıodu tutmamı
bısey olcak dıye korkuyodu
sonrada hamılelık emzırme derken tutaamdım buyıl cok ıstyorum
sımdı kalp sorunum masaldan sonra kalmadı ıyıym acaba aclıkta yıne kalp olayım olurmu
sankı artık tammen bıttı o kalp durumum gbı gelıyor tutmak ıstyıorum ama evde yalnızım bayılırsam masal nolcak aklıma kotu seyler gelıyor
tok tutcak kan sekerını dengelıcek seyler bılıomusunuz sahurda ne yemelıyım sızce bgun yarını kolay atlatmak ıcın
Eger orucluyken mazeretsiz isteyerek orucunu bozarsan ozaman 61gun hic ara vermeden ust uste keffaret tutuyosun canim ama mazeretsiz hic tutmassan sadece kazasini tutarsin tabi gunahinida alirsin detayli bilmesemde 61 gun sadece orucu bozanlar icin gecerli.
Zaten herkes bildigini soylesinki bilmediklerimizide birbirimizden ogreniriz buyuzden yaziyorum bende belki benim eksigimi baskasi soyler.aslinda ayni seyi soylemisiz.cnm ramazan orucunda mümin zaten kalben niyetlidir. yani dinin emri ramazan ayında oruçtur. bazı hastalık halleri ve bi kaç istisna dışı kişi zaten oruçlu sayılır. niyet etmemekle oruçtan kurtulunmuş olunmaz. bizlerde alışkanlık hali ile niyetleniriz tekrardan her sahurda. ama diyelim ki niyet etmeyi unuttuk diye oruç tutmamak gibi bir lüksümüz yok. bunu anlatmaya çalıştım. ayşegül rahatsızlığım buna engel derse buna bişey diyemem o kendi takdiri. kendi sağlığını en ii o bilir.
aynen cnm bu yıl rahat uykuları 1de uyudu masal sımdı kalktı bende uyurum dedgın gbı
ıns tutabılırım cok ıstyorum bakalım
tavsıytelerınıde denıcem
aynen bende oyle yapıcam nıyet etmıcem oruc olmıcam ama hıcbısey yıyıp ıcmeyerek kendımı denıcem kalp atısım hızlnaıomu tanısyonum la alakalı yanı bı terslık varmı ona bakıcam
canım ac kalmakla hastalk gelmıoda ac kalınca tansoyonum kan sekerım den dolayı kalp atıslarımda hızlanıo benımde zaten rıtmde sorun oldugundan tetıklıyor hemn bayılıorum bakalım ıns bısey olmaz dnıcem yarın
slm kızlar bugün abaya geçmiş birikmiş
fatma cnm geçmiş olsun
canan kardeşine hayırlı olsun
kızlar çarşamba günü yoldan gelip gece 2,5 ta yatıp sabah da 6 da kalkmıştım.dün de akşam defneyi uyuturken ben de uyuyakalmışım.gece 2 de eşim uyandırdı.ben tabi birden fırladım ütü yapacaktım diye.neyse takrar yattım.dün sıcaktan çok kötü başım ağrımıştı.sabah 6 da kalktım.bir sürü ütüm vardı.onları hallettim.kahvaltı hazırlamıştım ki defne uyandı.beni bırakmak istemedi ama neyse 2 dakika izin verdi.hemen bişeyler atıştırıp yanına geldim.gönlünü yapıp üstünü giydirdim.eşim işe geç gideceği için kahvaltısını hazırlayıpo yatarken çıktım.defneyi babaannesine bıraktım ve kreşleri gezmeye başladım.saat 12 ye kadar kreş gezdim.3 tane çok uygun fiyatlı var ama onların da servisi yok.e budurumda bu çocuk nasıl eve dönecek.2 tanesinin ortamı hiç hoşuma gitmedi.hatta birinin duvarlarının sıvası dökülüyor resmen.
bir tanesinde ben içeri girerken okul sahibi çocuğun birine gerizekalı diye bağırıyordu.tabi beni görünce çok anlayışlı pozlarına yattı.onu da öyle eledim
biri temmuz ağustosta kapalıyız dedi.
bir tanesi çok hoşuma gitti ama yarım gün için servis dahil 750 tl istedi.o kafama yattı gibi.artık parasını düşünmeyeceğim.
neyse çıktım işe doğru giderken eşimi aradım.ona durumları anlattım.arkadan annesi çocuğun düzeni bozulur ben ramazanda idare ederim dedi.ben de dedim ki eğer öyle yaparsa benim canıma minnet.ben çocuğumu kreşe vermek için ölüp bitmiyorum dedim.eşimde anne sen ramazanda rahat et diye biz kreş düşündük dedi.akşam işten gidince konuşacağız bakalım.durumlar böyle
ayşegül cnm ben sahurda yemek yemeyi tercih ediyorum
kahvaltılık yediğim zaman midem ağrıyor o yüzden yemek yemek daha iyi oluyor bence
zaten ramazanda bende acıkmak değil ama susamak olayı fazla
onun için de sahurda bol bol su içiyorum
kızlar buarada çarşamba günü akşam eşime ilk iftara annenleri davet etmek istiyorum.haftaiçi davet etmem zor olur dedim.o da tamam dedi.
geçenlerde yemeğe davet etmiştim önce olur deyip sonra gelmemişti ya.onu eşime söylemiştim.o da annem sen yorulma diye gelmemiştir demişti ya hatırlarsınız.
dün akşam işten gidince eşimde varken dedim ki "anne ramazanın ilk günü iftarı bizde yapalım.hep birlikte açmış oluruz orucumuzu." kv de "aman yok istemem ben evimde olmak istiyorum.evimde kuranımı falan okurum" dedi. eşimde "anne bizde de okursun kuranını" dedi. kv "ay yok herkes kendi evinde olsun" dedi.eşim tabi annesinin bahane uydurduğunu anladı ve "anne funda heves etti birlikte olalım diye gelin işte.hem bizim eve cami daha yakın teravihe de bizden gideriz" dedi. eşim ısrar edince kv de "iyi tamam bari.gelelim.çok yemek yapma.ne yapacaksın" diye sordu.
ya bu kadın benim davetlerime neden gelmiyor anlamıyorum.benim söyleme şeklimde mi bi yanlışlık var yoksa yaptığım yanlış birşey mi var?
kızlar menüm de çorba(büyük ihtimalle yeşil mercimek),et sote,erişte, fellah köfte,kavun ve cacık olacak.tatlı muhtemelen sütlü irmik tatlısı olacakaslında ben güllaç yapmak isterim ama kvler sevmiyor.
sizin bir öneriniz var mı?
menüm eksik mi?
ya canım geçen haftadan beri beni bunalıma soktue en başında deselermiş ya ramazanda kv bakarım diye bu kadar strese girmene yorulmana düşünmene gerek kalmayacaktı... Akşam ne diyecek bakalım
cnm benim ailem de kahvaltılıkla tutar ama benim midem çok ağrıyor kahvaltılıkla oruç tutuncayemek yiyemiyorum ben de ya :) alışkanlık herhalde küçüklüğümden beri hep kahvaltı yaptığımız için yemek yemek canım istemez hiç :) sela verilinceye kadar da su içerim ama bu sene ilk defa batıda oruç tutacam önceden vanda tutuyodum hem günler kısa hem de 1 saat erken di işten çıkıyoduk hop ezan okunuodu :) bu sefer rana hanımla nasıl olacak bilmem beni görünce annem demiyo ki mememm diyip göğsümü açmaya çalışıyo
Ben onu sadece orucu bozanlar icin diye biliyorum ama oruc tutmamis biri zaten orucu bozamazki ikisi ayri sey mesela ben oruc tutmak istemiyorum ama ramazan geldi mecburen tuttum yemedim icmedim ama hicte istemiyorum e Allahu teala bana herkese verdigi sevabi verirmi esit olurmuyum onlarla yada orucum kabul olurmu zaten orasi mechul bizim dinimiz herseyi kalben ister zaten musluman olanda kalben yapar aslinda ben tartismakda istemiyorum cunku boyle konular ayrintilari cok derin arastirma yapmadan boyle konusmak icimede sinmiyo cok detayli seyler yanlis bisey soyleyip gunahada girmek istemiyorum zaten orucluyken bol bol arastirma yaparim ozaman konusuruz.cnm zaten sende söylüyorsun mazeretsiz tutmazsan 61 gündür bunun kefareti. yani ramazan orucunda tutmadığında niyet etsende etmesende borcun 61 gündür. ramazanda zaten baştan niyetli olmuş olduğun için mazeretsiz tutmazsan 61 gün aralıksız oruç tutmak zorundasın. yani otomatikman orucu bozmuş oluosun zaten.
ya canım geçen haftadan beri beni bunalıma soktu
ramazanda ben defneye bakamam izin al diye
bugün de eşime öyle söyledi
ya inan ben günlerdir üzüntüden ne hale geldim
cnm benim ailem de kahvaltılıkla tutar ama benim midem çok ağrıyor kahvaltılıkla oruç tutunca
azcık çorba içsem o bana yetiyor
buaralar defne de meme meme diye dolanıyor,sürekli mememi açmamı istiyor
anlamıyorum ki.emmiyor ama bi meme sevdasıdır gidiyor
o kv ye çok fazla bu yemekler,, sen de bunları söylerken orda mıydın?? sorsaydın ya keşke neden benim evime gelmek istemiyosun mübarek aylarda davete icabet etmek gerek bunlar sevaptır anne deseydin bakalım ne diyecekti hayır senin evinde kendini deplasmanda mı zannediyo anlamadım yatılı misafir değli sahura kadar otur da demiyosun sadece iftar teravihten sonra gitsin evine...
cnm çarşamba akşam döndüm ama haftaya perşembe yola düşeceğim yineBen onu sadece orucu bozanlar icin diye biliyorum ama oruc tutmamis biri zaten orucu bozamazki ikisi ayri sey mesela ben oruc tutmak istemiyorum ama ramazan geldi mecburen tuttum yemedim icmedim ama hicte istemiyorum e Allahu teala bana herkese verdigi sevabi verirmi esit olurmuyum onlarla yada orucum kabul olurmu zaten orasi mechul bizim dinimiz herseyi kalben ister zaten musluman olanda kalben yapar aslinda ben tartismakda istemiyorum cunku boyle konular ayrintilari cok derin arastirma yapmadan boyle konusmak icimede sinmiyo cok detayli seyler yanlis bisey soyleyip gunahada girmek istemiyorum zaten orucluyken bol bol arastirma yaparim ozaman konusuruz.
Fundacim evine dondunmu cok sevindim ins.su kres iside olurda biraz rahat edersin ins.daha hayirli olur sizin icinde defne icinde.
cnm zaten kafamda bi yer belirdiya kv ramazan ortası bakamıyorum izin al derse bence işini garantiye al ondan sonra teslim et kv ye
evet yaa rana da meme aşkıyla yanıp tutuşuyo ve ben tek göğsümle verdiği miçin çok zorlanıyorum canım acıyo artık evde atletle bile dolaşamam direk askısını asılıo bi de kucağımda emmek istemiyo birlikte yatağa yatıyoruz öyle emiyoruz eskisi gibi süt mü var işte ağzında geveliyo.. bana ayağını koklatıyo ben koklayıp çok pis diye bayılma numarası yapıyorum komik oluyo ama çok sızlatıyo göğsümü ramazanda su içmediğim için süt de olmayacak sömürgeciliğe dönecek bi emme işi
bilmiyorum ki cnm ama herkesin içinde böyle yapınca rezil oluyorum.yakamı paçamı çekiştiriyor resmenfundacım bu kv bi karar vereydi ne yapıcAĞINA İYİDİ TÖBE TÖBEYA
dalga geçer gibi..
bu arada cnm nilde aynını yapıyo meme meme diyo
hata bende takılıyorum gel em diyorum hayır deyip kaçıyo he he he
ememedilerya herhalde ondan yapıyolar...
cnm zaten orası kesinFunda ya senin kv.hem davetine gelmiyo sonrada seni suclar cagirmadi der nede olsa bikere cagirdin kadin illa yalvarticakya az gelir ama boyle seyleri esin varken konus soyle daha iyi.menu guzel ama sanki pilavmi eksik eriste pilavin yerini tutarmi bilemedimki bende.pilavida dusun istersen.
amin cnmfundacım
kv çağrılmayı haket miyoama neyse..
ramazan şimdi..
allahım yardımcın olsun cnm..
yeter değil mi cnmfundacım songülümün misafirleri vardı herhalde gitmediler sorucam bakalım :
bence menü ççok güzel cnm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?